Ja kuham kratko, pol sata. Otkad sam krenula s travama, svi ližemo prste, a kad sam kuhala s domaćim paradajzom, svi smo grabili 2x repete.
Printable View
Ja kuham kratko, pol sata. Otkad sam krenula s travama, svi ližemo prste, a kad sam kuhala s domaćim paradajzom, svi smo grabili 2x repete.
Ja sam ga kuhala prije 2 dana, pa mi je još friško.
Na kg mesa sam stavila 1 1/4 kg miksanog pelata (možda malo previše) i na kraju oko 2,5 dl mlijeka.
Kuhao se skoro 6 sati i bio je mljac!
Gigi, čestitam od :heart: na malenom iznenađenju. Tvoje mi je definitivno najljepše iznenađenje za koje sam ikada čula! :-*
ideš...a ja zahebavam muža da komplicira... kuha ga oko 2,5-3 sata. Kreće sa reduciranjem aceta balsamica...obožavam taj miris. Dalje ne znam:-/
Kiselost rajcice ubije i malo secera. Uh, mi volimo bolognese u svim varijantama. U pravilu stavljam sve osim mlijeka i pancete. Celer i mrkva obavezni. U zadnje vrijeme mokra vegeta mi je dostojan zamjenik za sve pa eventualno sjeckam luk i dodatno cesnjak. Jedini "bolognese" koji ne volim je od puretine, nemasno meso mi nikako ne pase u to. Eventualno pola pola
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Ja kuham nešto što kris ne bi pogledala puretinu s mrkvom i bucom
vako i ja
znam da nije tema ali moram se složiti s Forkom
sve više volim čisti okus namirnice
šnicl na naglo bez ikakvih premazivanja senfom, pacanja u marinadi....
uglavnom koristim samo osnovne začine, sol, papar, peršin, ponekad češnjak ali ne svugdje
ne volim kad mi začin dominira u hrani
u bolonjez ne stavljam ništa osim osnovnih začina
zapravo stavim koji list lovora
kad ga koristim za lazanje onda u bešamel stavim muškatnog oraščića
Sedam stranica o bolognjezu. :-o
Ja ga kuham uru i po, idealno dve.
Stavim 30 dag miješanog mljevenog, mrkve isto toliko, luk, malo špeka. Okej, ali nije restoranski.
Eh, nije ovo samo topic o bolinjezu, to je topic o nama, forumašicama... :-)
Fali mi Apricot i nije jedina.
Još da tu ponovim, ovo je idealno jelo za lonac za sporo kuhanje. Jednom ću ga nabaviti, ali u ovoj kuhinji nemam mjesta za njega. Dobar je i za sarmu, gulaš i pašticadu, ali bolonjez je najbolji upravo iz takvog lonca.
Kakav je sad to lonac? Znam za lonac za brzo kuhanje. Nije li svaki lonac za sporo kuhanje? :)
Na ljetovanju sam kupila mljeveno u Lidlu ( to ne radim nikad, samo poznati mesar, frisko mljeveno) i gotov umak od paradajza s bosiljkom. Kuhala valjda 40 minuta i servirala.
Muz je rekao da mu se taj bolje svida od onog kojeg doma obicno kuham 6 sati.:roll:
Lonac za sporo kuhanje je u biti aparat, ne stavlja se na peć nego ima vlastiti priključak.
Evo primjera https://www.elipso.hr/marke/crockpot/, iako ga ja ne bih kupila za te pare, jer zna se naći i puno jeftinijih.
Zašto čufte kuhati 25+ nešto minuta,a bolonjez 6+ sati?
https://www.jutarnji.hr/dobrahrana/p...paznju-5763155
Bez brige, ni ja ga ne kuham satima,ali takav je bolji. Zato bih rado imala onaj lonac za sporo kuhanje, ni brige ni pameti.
Bolonjez :aparatic:
Pozdrav,
i ja sam ta od 20ak minuta, ali predpostavljam da je bolji kad ga se duze kuha. Bas da probam i ja tu verziju od 4 sata... :-D
Ivan Pažanin je evo dao konačan odgovor. Kuha se tri sata!
Ne znam kaj bih kuhala 3 sata, iskreno
Meni je inače bolonjez jelo koje pojedem ako nema baš ništa drugo, a kuham ga jer ga djeca vole.
Zapravo, sve rjeđe kuham bolonjez, naučili su to kuhati oni koji vole to jesti. :-)