venddy za sva pitanja u vezi češke pridruzi nam se na potpomognuta u ceskoj
Printable View
Joj andream misli da ti na dan štoperice ide 4 puta suprefact s tim da je zadnje špricanje pola sata nakon štoperice. Detalje (ako još imam papir) mogu provjeriti kasno popodne. I puno ~~~~~~~~~~~~~~~ da je ovo dobitni postupak
anddu, može, javi.
i ja se sjećam da je na VV bilo špricanje 4 puta, dr T mi kaže 2 puta sutra, pa sam sad malo ??
Andream, lijepe brojke! :) ~~~~~~~~~~~~
Anddu, avatar je :zaljubljen: !
Andream, na dan štoperice ušmrkavaš suprefact ujutro i popodne, a navečer ide štoperica (dakle, samo zadnju dnevnu dozu preskačeš)
Venddy, i ja sam zasićena od zadnjeg postupka, ali drago mi je krećeš u pobjednički češki boj!
Cure drage :heart:
andream stvarno lijep rezultat, neka se tako i nastavi!!!
tiki_a lijepo se provedite i odmorite!
hvala cure, budem onda dva puta sprejala. moram priznati da nakon pucanja folikula u prirodnjacima "pušem i na hladno"iako me dr T uvjerava da u svojoj praksi nije imao pucanja folikula kod stimulacija (osim jednom, kad su puknuli na 14). sad bi statističari rekli, dovoljna je i jedna pojava za bilježenje iste....
andream, nažalost nisam našla papir ali sam 90 posto sigurna da je na VV-u bio sufrefact 4 puta na dan štoperice (onaj zadnji pola sata nakon štoperice) jer se sjećam da mi je dr. L na papir napisao točno sate kad ću ga taj dan ušmrkati i zadnji, 4 x bio je u 23.30. Ali sam i u nekim drugim stvarima tijekom stimulacije vidjela razlike između Vinogradske i VV-a tako da valjda i dr. T zna što priča
andream, ja bi se u prvim postupcima sprejala 2 puta, a navečer štoperica, kako kaže AB no ne uvijek tako, ponekad i sprejanje recimo oko 8 navečer treći puta, a štoperica u 23 h. Nikako poslije štoperice. Pitala sam jednom sestru, rekla je da treba i taj treći puta. Jednom smo zbog neradnog dana produžili punkciju za 1 dan, dr. D. mi je naglasila da sigurno f. neće pobjeći, ali da je sada suprefact za to bitan i da se mora koristiti. Ja bi se špricnula tri puta. ... A rezultat ti je kraaasan! Za poželjeti svakoj forumašici, bez obzira na godine.
Jedva čekam da nas L. pozdravi iz gričankinog avatara :heart:
već neko vrijeme kanim to podijeliti s vama, no kad me već tiki_a prozvala sada je šansa: jesen stiže, ali ja odustajem...posustajem...naime, uživam u svom prekrasnom plavušanu, adaptaciji stana i ne mogu zamislisti sprejanja, bockanja, UZV-ove, punkcije, transfere, čekanja...ne mogu...možda je ovao priča za izlaznu strategiju...ali još ne...dok god je menstruacija i ovulacija čekam da se dogodi čudo...
sretno svim trudilicama
andream sve vrlo lijepo izgleda za sada ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za ponedjeljak (na VV-u se sigurno zadnji dan špricalo 4 puta, zadnji put 23.30 ili pola sata nakon štoperice, očito je da Tomić ima drugačiji protokol)
inna33 baš si nas fino skupila u grupicu točno tako, stanica i embrija u obilju, endić dobar, a put do bebe tako trnovit
cure:heart:
danas je Vedranu godina i pol točno:zaljubljen: i ko za čudo družili se na našem trgiću s brdom čarobnih beba
sretna35 vedrić je stvarno slatkiš i držim fige za još jedno čudo... ja ću ti još svoju mišicu stavljat pod nos pa možda probudim želju :-)
Sretna, plavušan je tu i svakako opravdava sve napisano za odustajanje. A opet, niste odustali sve dok čekate čudo, kako god... pusa Lupku!
Svima ~~~~~~~~~~~~~~~
:coffee:
sretna35, tako si to lijepo napisala :taps:, baš sam uživala čitajući. I sada te skroz razumijem iako su nam priče različite jer i kod mene se dogodio taj osjećaj zadovoljstva u nekim drugim pričama...A ovo što si ti nabrojila, mogu samo reći uživaj sada kada je dobro, a ~~~~~šaljem za jedno malo željeno čudo :zaljubljen:
Andream ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za punkciju...a sto se tice spricanja, ja sam bila dva puta u postupku i oba putanje spricanje samo ujutro, a stoperica navece....Moram napomenutu da sam ja imala Syrenele sprej koji se u stimulaciji prska tri puta, kad sam pocela s bockanjem, onda dva puta i na dan stoperice 1 put
Sretna35 Vedran je presladak, rascmoljila sam se na tvoj opis "odustajanja" al se ipak nadam da ces dobiti jos jednog slatkisa, bez medicinske pomoci, cula sam da se to cesto dogadja
tiki zelim ti prije svega lijep odmor i da istinski uzivas u svemu sto te okruzije i sto radis i da se malo opustis i zaboravis na MPO, a kad prikupis novu energiju onda cemo nastaviti vibrati
svim trudnicama iz kluba~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za skolske trudnoce i svima ostalima pregst pozitivne energije i da vam se ostvare snovi.
Ja sam u srijedu bila na kolor dopleru i mali plodic je 1cm dugacak uz pravilan rad srca, kakvo olaksanje i predivan osjecaj. Inace sam se bas opustila i uzivam obecala sam si da se necu zabrinjavati i da cu uzivati.
andream šalje, hrpu~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za punkciju!
mali-mis predivno za malo :heart: :-)!
andream, sretno na punkciji...:)
andream ~~~~ za sutrasnju punkciju, neka bude uspjesna!
Sonja29 ~~~~~ da sto prije stigne jedan mali :angel:
mali-mis :zaljubljen:
sretna35 V. je prepredivan! ~~~ da vas iznenadi malo cudo!
Svim trudilicama u klubu saljemo hrpu ~~~~ :heart:
andream, sretno sutra! :klap:
mali-mis, lijepo za :heart: sretno!
sretna, u potpunosti te razumijem, ali na žalost nemam malog plavušana, pa se još držim na slamčici, iako sam u mislima u izlaznoj strategiji.
želim ti da uživaš u plavušanu dok mu ne dođe pojačanje! :-)
Cure drage, dobro vam bilo sunčano jutro!
Andream, sretno i nježno na ponkciji! ~~~~~~~~~~~~ Za folikule punih lijepih js!
Mali-mis, :heart: za srčeko!
Evo i mene cure. Večeras štoperica i u srijedu punkcija. Dva folikula 15 i 16 mm. Još da je u njima i pokoja lijepa staničic. Eh...:unsure:
Bubzi neka budu i dvije lijepe stanice u ta dva folikula ~~~~~~~~~~~~
andream~~~~~~~
Bubzi sretno!
venddy, pitaj ovdje za E2, tu ti je taca tata-mata:-)
našla sam temu estradiol pa sam se tamo javila, kako on izgleda zna varirat iz ciklusa u ciklus provjerit ću za 20-tak dana ponovo pa ako opet bude povšen javit ću se dr. Vidjela sam da je jedan od načina kontracepcija nekoliko mjeseci. Ako ko ima još koju informaciju kako snizit E2 (bio mi je 402 pmol/L) nek se slobodno javi sa komentarom. Taca imaš koji savjet?
Nadam se da je ovo privreno, prije nekih 5 mjeseci bio mi je oko 230 pmol/L. Doduše nisam više ni jutarnja rosa pa možda i to ima veze.
venddy, ono što ja znam je da je nekima ovdje (prema dobi) uobičajen povišen ili visok E2, što rezultira ranijim ili preuranjenim porastom folikula, tj. ranijom ovulacijom, nadam se da to kod tebe nije slučaj.
padobranac upada :bye:
a kakav je fsh kod takve E2 vrijednosti?
FSH 8,3 IU/L. LH 6,4 IU/L a AMH još čekam, bit će za tjedan dana. Mare kod mene je cijeli život ovulacija 10-11 dan. Ciklusi točno 27 dana. Tako je bilo i kad sam imala 23 i dobila svoje jedino djete. Ovo drugo ne uspjevamo napravit godinama. Ni samostalno ni uz pripomoć dobrih ljudi :lol:
evo mene s updateom - danas punktirali 5 js.
ne moram ni reći da sam pred jutro sanjala da mi nježno priopćavaju da do oplodnje nije došlo.
venddy, malo brijem po alternativi pa mi je tako ostalo u sjecanju da stolisnik djeluje antiestrogenski. cesto se koristi za klimakterijske probleme gdje je problem estrogenska dominancija..
kakav ti je progesteron na 7DPO?
andream, neka budu jaki i kvalitetni :)
ja sam se dopingirala s smokvama, wheatgrass i vitexom i snizila sam fsh s 12.6 na 6.09 :)
Andream, potpuno te kuzim , te nocne more znaju biti pravi horor film. Tesko je ukrotiti sve strahove koji nas prate u ovoj prici. ~~~~ da nam javis dobre vijesti.
nemam novi progesteron, vadit ću ga za 10-tak dana, stari je bio 49 nmol/L. Ja sam isto počela koristiti vitex i pijem stolisnik ali tek mjesec dana. Znaš li možda kakav vitex ima utjecaj na estradiol?
ovo je lijep broj i kad su u toj kolicini obicno su jako kvalitetna. Pokusaj se opustiti...bit ce sve dobro. Kad ides na transfer?
saljem ti sve ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ovoga svijeta
andream 5 je baš lijepa brojčica, vibram za dobar tulum
mali-mis pa to je čarobno 1 cm i dobra srčana akcija:zaljubljen:
pa ok je ali bi mogao biti i bolji (ref je 35 - 142 nmol/l).. ako bi popravila lutealnu fazu, mogla bi tako ojacati i folikularnu.
jesi li kad mjerila bazalnu? znas li koliko traje lutealna faza?
vitex glede tvog estradiola moze biti od pomoci.
od pomoci bi ti bila i biljka (na latinskom) Lithospermum
u ovom laboraturiju u kojem sam ja tada radila interval je bio 5,3-81 pa sam negdje bila na sredini intervala, ali to je bilo prošle godine, sad trebam vidjet novo stanje.
ova biljka koju spominješ Lithospermum, nisam baš ništa izguglala, samo prevod imena modro vrapčje sjeme, modra biserka. Ima li negdje više informacija o njoj?