slucajno nabasah na ovu temu na forumu.hr
tatek, tebe sam se odmah sjetila, cini mi se da ima interesantnih stvari na topicu
Printable View
slucajno nabasah na ovu temu na forumu.hr
tatek, tebe sam se odmah sjetila, cini mi se da ima interesantnih stvari na topicu
Za vikend smo bili u balunu 8)
Zato smo jučer otišli u Knin na tvrđavu, ulaz za odrasle je 20 kn, lijepo je uređeno, ima livada za trčanje i igru, iako nema baš svugdje ograda pa se treba držati (manju) djecu za ruku kad se ide u razgled na gornje etaže tvrđave, ima restoran- lijep, dobra kava :mrgreen: mala galerija/suvenirnica (po meni mogli bi više toga prodavat-al super je što nemaju đinđa :D zbog toga PALAC GORE)u dvije kućice etno zbirka i arheološka zbirka. Tvrđava je jako velika-u vodiču je pisalo površina 14 000 kvadrata) pa smo potrošili na razgledanje i jelo/piće 4 sata :D
Kad smo već kod tvrđava, lijepa je tvrđava Mirabela iz 13. st. u Omišu, mala, ali ljupka. Ako itko prolazi u blizini, super je za protegnit noge :D
da ne zaboravite:
http://www.spancirfest.com/
:*
Da ne zaboravim, na otoku Braču u Sutivanu ima farma i restoran sa igralištima za odbojku, košarku, balote, zatim tobogani, ljulje...jako lijepo i za sve generacije :D
Nekidan u Jutarnjem:
Tajne oaze u centru grada (Zagreba)
Mi se spremamo u nedjelju :)Citiraj:
Lily222 prvotno napisa
I još nešto što bi mnogima moglo biti zanimljivo:
Turistički vlakići
Vožnja je besplatna, a čini se da zasad nema ni gužve.
(Andrej je bio jutros s bakom, bili su gotovo sami u vlakiću i uživali su)
evo nesto u Osijeku - udruga Breza - program kao Oblak:
http://www.breza.hr/index.php?option...d=141&Itemid=1
nekoliko impresija sa Špancirfesta:
- prekrasan grad (prvi put ga vidjeli)
- puno toga zanimljivog za vidjeti (štandovi sa svim i svačim)
- organizatori baš ne drže do rasporeda - klaun se pojavio pola sata kasnije i na drugom mjestu, špancirtanc je uranio, 5 tambura nismo zatekli.... ali nećemo sitničariti
ukupni dojam je :D
evo iz varazdina prelazimo sad u Koprivnicu!
renesansni festival.
http://www.koprivnicatourism.com/ren...-raspored.html
Jučer otvorili planinarsku sezonu izletom/šetnjicom do Kraljičinog Zdenca od Lagvića. Bilo nas je čitavih 8 obitelji, razvukli smo se duž čitave staze kako je bilo većih i manjih klinaca. Od grozne sparine u gradu i Šestinama kod Kraljičinog se Zdenca nije puno sojetilo, bilo je vrlo ugodno, a klinci su bez kraja i konca zabavljali se uz potočić pored gostionice.
Ljudi je bilo puno, staza je bila gusto "posijana" šetačima i planinarima, a obitelji sa djecom je bilo jako puno (možda smo i sreli nekoga od vas ostalih sa foruma?), no usprkos tome je bilo podnošljivo, bez osjećaja prevelike gužve.
Na povratku nas je oko 15h opalila sparina, nakon ugodne temperature uz Zdenac dolje je bilo nesnosno - sva sreća da je noćas pala ova kiša!
E da, još nešto - u subotu smo s prijateljima bili u "inventuri" ribičkih jezera i šoderica u općini SV. Nedelja.
Na Bestovju (sići s autoputa za LJ na izlaz za Ježdovec/Bestovje, prvi nakon čvora Jankomir, ići desno još cca 1 km pa zatim skrenuti desno kod separacije šljunka) je bilo natjecanje u spravljanju fiš paprikaša. Bilo je puno ljudi, puno kazana za fišom, program koji je vodio Drele (svirali i Žiga i Bandisti) ... no, samo jezero je onak dosta neuređeno, vidi se da se tamo još kopa.
Na jezeru Orešje (od stare samoborske desno uz bivšu tarsu SAmoborčeka u Orešje, dalje vode smeđi putokazi za jezero) su nekaj kopali po jezeru i više nije onak lijepo kao nekad. Ambijent je pomalo divlji, ima poneki improvizirani roštilj i klupica, ali nije baš neka idila.
Kod Strmca samoborskog iam cijelo čudo jezera (putokazi iz mjesta, treba ići oko nogometnog igrališta pa preko kanala), neka su lijepo uređena, ima hlada, roštilja ... definitivno najbolje od svega što smo vidjeli.
Kerestinec - jezero je usred sela, blizu dvorca, nalazi se tik uz cestu Ježdovec-Kerestinec, okoliš je uredan, no voda je bila dosta prljava, a za prirodnost okoliša dobiva 0 bodova.
tatek, kad već spominješ taj kraj, imaš li ikakve informacije o skeli koja vozi preko Save negdje između Zaprešića i Samobora?
Razmišljamo o tome neko vrijeme, ali zapravo uopće ne znamo kako doći do nje :/
Bili smo jednom kod jedne od njih (kod sela Otok, ideš do izlaza za Samobor/Breganu na autoputu za LJ, zatim desno za selo Otok), postoji i druga, bliža ZAgrebu i Zaprešiću, no tamo nismo bili, ali znam čovjeka koji jest pa ću ga pitati.Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
evo novog prijedloga!
Ove jeseni udruga Didgiland počinje s novim projektom!
ULJEPŠAJMO PARKOVE ZAGREBA
Ovim projektom krasimo parkove Zagreba milim zvukovima didgeridooa.
Sviranjem po parkovima grada želimo Vas bolje upoznati sa didgeridoo-om, najstarijim puhaćim instrumentom, te sa našom udrugom i njenim događanjima.
Pridružite nam se!
Sve informacije o tome u kojim parkovima i kada ćemo svirati
saznajte na:
www.myspace.com/didgiland
http://didgiland.com/
prvi park je Zrinjevac! U subotu oko 10.30 ujutro.
a usput kad vec pricamo o kreativnim aktivnostima za klince - mozete usput i do Jelacica na Vegefest...
http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=1384
Svim ljubiteljima zagrebačkih vatrogasaca pišem obavijest da će dani otvorenih vrata u Savskoj biti 11.10. Moji klinci će se sigurno veseliti. Svi smo uživali prije dvije godine, onda prošle nije održano zbog tragedije na Kornatima.
Mi još nismo bili - šta točno rade?Citiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
Simuliraju gašenje požara, pokazju klincima opremu, mogu sjesti u vozilo? :)
U koliko sati počinje i do kada traje?
I mene to zanima i koji dan je to?Citiraj:
romi prvotno napisa
subota.
Bude super, ima simulacije gašenja požara, ali klinci mogu u košaru vatrogasnog vozila, pa ih košara podigne, pa vožnja u čamcu pa sve nešto.
Ima i klope. Nama je svima bila luda zabava i jedva čekamo kada ćemo ići ponovno. uglavnom, vatrogasci su jako susretljivi i djeca fakat mugo isprobati štošta. A bome kuhaju i dobar gulaš.
Ok - prodano, mi dolazimo, kad ste vi tamo?
Da bacimo neki znak raspoznavanja, tipa - marama na torbi il tak nekaj :D :lol: !
Ne, nego vatrogasni aparat pod miškom ili šmrk u ruci! :lol:Citiraj:
romi prvotno napisa
ne znam više kada počne, ali prije dvije godine je bilo puno forumaša.Citiraj:
romi prvotno napisa
Mi ćemo doći ujutro, ali koliko je to ujutro.
Možda se tatek sjećaš, kad je počelo prošli put.
Vježda gašenja požara je bila zadnja.
Prošli put je počelo u 10 h :)
Nadam se da ćemo i mi doći ove godine.
Mi smo onda došli oko 10h, taman kad je krenula ozbiljna akcija (gašenja, vožnja čamcima itd), oko 12h je bila gužva, ali je klopa bila u punom pogonu, onda smo otišli, mislim da je bilo do 14h.Citiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
Bolje je doći ranije, recimo oko 10h, poslije se čeka na sve, gužva je.
(tak je bilo prije 2, ili možda čak 3 godine, tko zna jel će sada biti drugačije?)
vidim da su svi vatrogascoljupci na broju
Morali smo se okupiti kad su nam dali uzbunu tu na Forumu ... ;)Citiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
8) Mi smo u 10 tam :mrgreen: , ćim vidite dvije visoke, poletne, glasne mame koje stalno trče za svojim "anđelčićima" po dvorištu, te smo!!!!! :lol:
jel pisao netko o ovom?
http://www.pp-medvednica.hr/PPM/Sred..._dani_2008.htm
Kakvi su to „Srednjevjekovni dani na Medvednici“?
To su dani u kojima ćemo oživjeti običaje i duh srednjeg vijeka na području Rudnika Zrinski u Parku prirode Medvednica. Na lokalitetu ćemo inscenirati srednjovjekovni sajam sa grnčarima, kovačima, trgovcima, gatarama, putujućim glazbenicima, eko-proizvođačima. Također ćete vidjeti rudare kako mukotrpno vade rudu i kuju srebrnjake …u svemu tome moći ćete se i sami okušati! Također, budući da je tema ovogodišnjih „Srednjevjekovnih dana na Medvednici“ „mračno doba srednjeg vijeka“, gledat ćemo i predstavu o ljubavi, magiji, zavjeri i kazni čiji su glavni likovi Crna kraljica i kralj Sigismund…a moći ćete isprobati i nekoliko sprava za mučenje na vlastitoj koži!
I ove će se godine u ugostiteljskoj ponudi festivala naći i jela spravljena prema srednjevjekovnim receptima ovih područja.
Gdje?
Rudnik Zrinski, 150 metara od planinarskog doma «Grafičar».
Kada?
28. rujna 2008 . godine ( nedjelja) na Rudniku Zrinski od 11 do 17 sati bez obzira na vremenske uvjete!!!
Tko je organizator?
Kulturno turističku manifestaciju «3. Srednjevjekovni dani na Medvednici-2008» organizira Javna ustanova « Park prirode Medvednica » pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture.
Program događanja:
- Otvaranje Festivala 11 sati
- Sajam, koncerti, radionice*, posjet Rudniku-11-17 sati
- Predstave.11.30; 13.30; 15.30 sati
- Zatvaranje Festivala-17 sati
*Radionice:
Bacanje bodeža i buzdovana u metu
Streličarstvo
Različite sprave za mučenje
Srebro
Rudari
Kovanje novčića
Srednjevjekovni sajam
Eko proizvođači kao i obrtnici koji se bave starim zanatima, putujući glazbenici, gatare, prosjaci, ugostitelji, pokušat će dočarati kako je nekad izgledao srednjevjekovni sajam…živo, veselo, puno boja…
Srednjovjekovni sajam
DSC02816.JPG
Srednjevjekovno rudarenje i kovnica novca
U Rudniku Zrinski, jedinom srednjovjekovnom rudniku uređenom za turističko posjećivanje, tog dana moći ćete vidjeti žive rudare kako mukotrpno, uz budno nadgledanje bergmeistera, vade rudu iz koje se taljenjem dobiva srebro i kuju srebrnjaci. Možete čak iskovati sami svoj srebrnjak!
Kako doći do Rudnika Zrinski?
Automobilom:
Iz Zagreba: Sljemenskom cestom do planinarskog doma "Grafičar"
Iz Zagorja: od Pile preko Hunjke do planinarskog doma "Grafičar"
Javnim prijevozom (umjesto žičare):
Autobus vozi svaki puni sat-polazište Bliznec-za potrebe odvijanja festivala tog će dana biti organizirana stanica i kod P.D. Grafičar
Pješice:
Od „Šestinskog lagvića“ planinarskom stazom br. 13 (Poučna staza Miroslavec), te potom „Omladinskom stazom“ (planinarska staza br. 50) do Rudnika Zrinski
Iz Gornje Bistre planinarskom stazom br. 46.
Karta
>> Kliknite na sliku za uvećani prikaz
Savjeti za posjetitelje:
Preporučuje se sportska obuća. Temperatura u rudniku iznosi oko 12° C , te je potrebno ponijeti slojevitu, toplu odjeću.
Kontakt
Javna ustanova " Park prirode Medvednica "
Bliznec bb, 10000 Zagreb, Hrvtaska
Tel. +385/1/4586-317, faks. +385/1/4586-318
e-mail: prezentacija@pp-medvednica.hr
www.pp-medvednica.hr
vidim da će se u savskoj oko 10 okupiti poprilično društvance :D
Toliko nas nije bilo na hrpi još od posjeta željezničkom muzeju! ;)Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
čekali smo to dvije godine
wow :zaljubljen: :D
"ČETIRI ZAGREBAČKA TRGA 2008."
a propos rudnika nadam se da će se otvoriti kako je planirano
muzej u Rudama
to je ono od ivarice sa prethodne strane :)
meni je jedino nejasan ovaj dio
tj. pretpostavljam da je to isti bus koji ide s Mihaljevca u pune sate, ali nisu tak napisali....Citiraj:
Javnim prijevozom (umjesto žičare):
Autobus vozi svaki puni sat-polazište Bliznec-za potrebe odvijanja festivala tog će dana biti organizirana stanica i kod P.D. Grafičar
Dakle, ovaj vikend ima svašta. Keglić, dječji dan na Hipodromu, Rujanfest, na Zrno dan otvorenih vrata .. ja pojma nemam kaj da odaberemo :shock:
Mima, evo mi se sad vratili s Hipodroma. Izgleda da nisam dobro vidjela program :mrgreen: , ispalo je da je sutra, u nedjelju, dječji program.
A L. se baš nabrijala na jahanje ponića.
I vidjela je na netu neki jumpi jump :roll:
ajme koliko toga!
mislim da cemo prvu rundu prije spavanja na keglic a drugu na hipodrom.
danas smo potrosili brdo para na lunapark na bundeku. i opet je bila nezadovoljna....oce mala na "prave" stvari :roll:
Ajme Keglića .. pravi vašar :lol: sa muzikom iz moje mladosti
Klaun Ludek se nije pojavio :roll: na kraju smo otišli tramvajem do Trga a tamo su bili žongleri sa vatrom pa smo se tu dobro zabavili.