to je u sklopu posla
kao i moje ružne pločice
Printable View
to je u sklopu posla
kao i moje ružne pločice
Nije u sklopu posla, u sklopu posla je njena satnica u školi, a ovo su prekovremeni satovi.
U sklopu posla učiteljice nije angažman od 24 sata dnevno, to nije u sklopu ničijeg posla.
ali već smo rekli više puta da bi apsolutno trebale biti plaćene za to
Ali nisu, a vi pišete na ovoj temi da su učiteljice koje ne žele voditi djecu na taj ŠUP loše učiteljice. To stvarno nije fer.
jesmo rekli, ali nisu plaćene.
ni u jednom trenutku ne bih rekla da su loše učiteljice
ali bih rekla da su trebale znati što ide uz učiteljsko zanimanje
ŠUP nije umotvorina kako bi netko vidio puta
već kako bi naučio nešto što u razredu ne može
ali, ponavljam se
dosadna sam
Pa ne znam, da li je išla uz učiteljsko zanimanje prije 10-15 godina? Ide li u svim gradovima u Hrvatskoj?
Učiteljica uostalom može biti vrlo entuzijastična prema tom ŠUP-u, pa onda doživi stvari radi kojih počne smatrati da je to previše riskantan pothvat (npr. suncokret je spominjala autobuse, kupanje u moru) - i ne želi više preuzimati takvu odgovornost u uvjetima kakvi jesu.
I ja mislim da je to nova stvar. I to uglavnom u Zagrebu. U ostalim gradovima nije uobičajeno.
A i ja sam bila u ŠUP-u, davnih dana. Ali tada se to tako nije zvalo. Išli smo na tjedan dana tečaja plivanja, i to ni manje ni više nego u Lipicu (u hotel u koji bi ja odvela svoje, da mi nije preskup), a naši drugovi i drugarice (tako su se zvali nastavnici u to doba) su sebi lijepo napravili izlet u Trst. Đaci nisu išli ;)
Nije. ŠUP je novijeg datuma. I prilično sam uvjerena da je i tadašnjim generacijama, a i ovima sada, koje upisuju učiteljski fakultet, ŠUP zadnja stvar koja im pada na pamet. Tako da mi nije lijepo reći "trebale su znati kad su birale taj posao". Mislim da je malo tko pri upisu na fakultet zaista znao što ga čeka.
Definitivno je novijeg datuma i uglavnom se primjenjuje u zagtrebu. I slažem se da je velika odgovornost za učiteljice. Iako djeca uživaju - barem je tako bilo kod nas, a i nije se dogodilo ništa "teško".
Malo ću skrenuti s teme- išli su u maksimir, naručenim busom i bilo je premalo mjesta. Djeca su sjedila po 3
Gle, znači da je zaista najveći problem taj što niste plaćeni. Onda to tako treba i reći. A ne da je velika odgovornost, da ima problema s djecom, da ovo da ono. Da je adekvatno plaćeno išli bi svi oni koji sad ne žele bez obzira na sve ove probleme koje ste navodile.
A što se tiče odabira učiteljskog zanimanja, znalo se oduvijek da učitelji vode djecu na izlete, jednodnevne i višednevne, bio ŠUP ili ne bio nije uopća važno. Uvijek se išlo na maturalce i na razne druge izlete. Prema tome tko bira takvo zanimanje mora znati da mora naučiti biti autoritet i ostvariti odnos s djecom u kojem će ga djeca poštovati.
Muž mi je neki dan pričao da kad su oni kao djeca išli u osnovnoj školi na izlet da se jedan klinac napio da su mu se bjeloočnice vidjele, morao je ići u Korenicu na ispumpavanje želuca, drugom su izbili ključnu kost, išao je na ravnanje u istu bolnicu, a treći se izgubio, našli su ga tek pred Zagrebom na naplatnim kućicama, stopirao je neki auto. Ja sa punom odgovornošću tvrdim da se to učiteljici mog prvog sina nikada ne bi moglo dogoditi i da su te učiteljice koje su vodile tada tu djecu zalutale u tu struku.
a kako je sa spavanjem u "školi u prirodi"?
kako misliš kako je sa spavanjem?
pa zanima me kako se djeca prilagode na to spavanje u gomili - jel ima problema - svako dijete ima neke svoje navike - kako to učiteljice prežive?
Lakše nego u razredu! MOj mlađi bi se najradije odselio u Grad mladih i stalno tamo bio. Tamo mu nije smetalo ništa, ni hladnoća/vrućina, ni razredni nasilnici, ni činjenica da je spavao na gornjem krevetu (ja umirala od straha). Pola ih je nosilo svoje plišane ljubimce s kojima spavaju i doma. Djeca su tamo kroz dan aktivna i navečer umorna, pa nije bilo nikakvih problema.
Moja curka se pak sjeća grada mladih kao nečeg užasnog iz vremena vrtića - sad i na sam spomen grada mladih joj je muka - zato ne znam kak da ju pripremim za školicu u prirodi koja stiže polako...
Ovakvo je i naše iskustvo sa školom u prirodi - oba djeteta su bila po dva puta (3. i 4. razred) i sve je bilo u najboljem redu. Išla su po dva razreda, s tri učiteljice, dvije razrednice i još učiteljice koja je pomagala razrednicama. Radi se ipak o razrednoj nastavi, pa, unatoč teškoćama, ne razumijem učiteljice koje imaju tako loš odnos sa svojim razredom da ne žele ići s njima.
Uvijek smo prije Škole u prirodi imali roditeljski sastanak na kojem smo bili detaljno upoznati s time što će djeca tamo raditi, tko ide s njima i svim drugim detaljima njihovog boravka. Učiteljice su imale vrlo pozitivan stav prema tome, a isto tako i djeca.
KAkvo je pravilo u svezi tih škola u prirodi? Da li postoji - mislim na to u kojem se razredu ide, gdje se ide...
pravilo je - da nema pravila :mrgreen:
nigdje. Napisala si da se ide, pa da se ide na Sljeme, Crikvu i Novi.
Naši niti idu na Sljeme niti ovo drugo.
zato sam i napisala da je gore netko dobro napisao da nema pravila- odnosno mislim da je jedino pravilo za škole i razrede koji idu, da se ide u 3. i 4. razredu, a možda i tu ima iznimaka, stvarno ne znam.
Iz RL i sa foruma sam i ja skužila da pravila nema
A tko financira - sufinancira školu u prirodi pod uvjetom da se ipak ide?
Lokalna samouprava + roditelji u nekom malom postotku. Ako se ne varam, 5 radnih dana u Novom Vinodolskom koštalo je lani nekih 350 kn (moram provjeriti).
Evo tu ima: http://www.os-pantovcak.hr/_uploadim..._u_prirodi.pdf
treba dodati još i iznos za izlet/ulaznice, a i smještaj je u vlasništvu grada tako da dnevni pansion nije neka velika cifra. Iako, mijenja se i iznos koji financira grad.
Moram reći da je za najmanje jednog učenika iz razreda mog sina Grad platio 100% (jer je obiteljska situacija takva da roditelji to ne bi mogli). Ne znam točno kako je išlo, ali može se.
Opet moram reći da to možete za Zagreb govoriti. Kod nas se plaća puna cijena, otprilike 1500 kuna 4/5 dana. Nitko nam ništa ne sufinancira. Eto, blago vama. I blago vama što uopće možete preispitivati učiteljicu zašto hoće ili neće u ŠUP.
Pitam jer se sjećam da su kod nas spominjali cifru od 1000 kuna...pa to baš nije baš neka sreća
Pitam jer se sjećam da su kod nas spominjali cifru od 1000,00 - pa to baš i nije neka sreća
Jel nečije dijete bilo ovdje? Zanima me cijena. http://www.euroclub.hr/hr/skola-u-pr...u-prirodi.html
Program mi se čini čisto ok.
Ne za ljetovanje, nego baš škola u prirodi.:-)
mislim da je ovo tvoje ipak više za ljeto i slično vreme a ne za jesen i duboku zimu
tvoj ide u 3 razred? ak da a iz zagreba si idete na Sljeme ili možda Pionirac, u 4. idete u Novi ili Lošinj ili Crikvu