jelka a zakaj mene nisi pitala za kruh, istina to je više ko kreker ( vidi one pogačice bez kvasca, samo kaj ja to radim bez glutena, bez mliječnog, bez jaja)
kavofob uz dužno poštovanje mislim da to nije za tak malu decu, bar ne u tim količinama
Printable View
jelka a zakaj mene nisi pitala za kruh, istina to je više ko kreker ( vidi one pogačice bez kvasca, samo kaj ja to radim bez glutena, bez mliječnog, bez jaja)
kavofob uz dužno poštovanje mislim da to nije za tak malu decu, bar ne u tim količinama
Moj kruh je išao ovako - otprilike, ništa ne važem
4 jaja, ostatak vrhnja s placa (cca 1/3 veće staklenke nutele), malo maslaca (isto ostatci), žličica soli. Samljeveni indijski oraščići (ne znam koliko, jedno punjenje mašine za mljevenje), pa lanene i suncokretove sjemenke. Zobenih mekinja sam dodala tokiko koliko sam procijenila da bi konzistencija bila dobra. Pekla sm u duguljastom kalupu na 170C sigurno 45 minuta, ako ne i 1 sat.
Recept je sve samo ne precizan. Ali baš mi je fini kruh.
Nisam imala u čemu samljeti sjemenke. Jučer sam doma našle paket već samljevenego lana, pojme nemam otkada to imam.
I uz sve to, navratim se jučer mami i tamo me dočekaju tek pečene krafne. pojela sam ih 4. Cijelu noć nisam mirno spavala. Fakat sam pretjerala
E da, zaboravila sam napisati da sam u kruh stavila i malo sode bikarbone
ali je ona pitala, pa je red da se odgovori
u kutiji je. nemam pojma gdje sam kupila
Ja se već dva tjedna švercam kojekako - uglavno sam na nečem brzinskom, nekreativnom i ostacima pa ni ne pišem. Ali evo, danas su kuhane domaće kobasice i dinstano zelje.
Jučer je bila sarma (bez pirea, naravno).
Prekjučer veprovina.
Nakon neprospavane noći i 4 krafne, za doručak sam napravila omlet s brokulom, na svinjskoj masti. Prefiino. Kako nisam imala vremena, brokula je bila polusirova ali stvarno prefina
ima ali nije baš najposjećeniji http://forum.roda.hr/threads/75835-A...uten-i-dohrana http://forum.roda.hr/threads/69513-Celijakija bilo je nešto i na zdravlju
doručak - šejk narandža, jabuka, kiwi, mlijeko, voda, med
užina - kolač od mrkve
ručak - pileći file pečen u pećnici s pancetom, crvenom paprikom i sirom + salata cikla
Evo i mene od danas k vama!
Uhodavam se.
D- sir i vrhnje, narančada (šta mogu kad mi mužić iscijedi)
U- malo badema
R- pečem bundevu, pa ću oopsie, pa imam i ostatke bukovača, moram potrošit
V- biti će ostaci od ručka + kakva salata
doručak nanarnče, ručak oslić i kelj na lešo, za večeru ne znam.
kao što rekoh ja kombiniram Montija i Lchf
d-kava s mlijekom i fruktozom
r-integralno tijesto s umakom od tune-Monti
u-juha od povrća
v-izdinstani kelj s jajcima-LCHf
pitanjce da li se u Lchf smije jesti seitan?
seitan je pšenični gluten pa ne znam jel ima UH kad je škrob ispran? možda lupam, al zato pitam :mrgreen:
Sejtan, fruktoza i tijesto je veliki - ne , na LCHF . Ti naravno jedi onako kako ti odgovara, ali režim nema veze sa LCHF . :)
ima zanemarivo UH, ali ne odgovara lchf-u jer je od pšenice
ok zanimalo me onako usput, jel ionako nisam na strogom LCHF-u nego u kombinaciji s Montijem. tak mi više paše
Zapravo nisi na nikakvom.
Lchf znaci niski unos ugljikohidrata , a povećani unos masnoca. Ako se jedu žitarice i fruktoza koja jako utječe na inzulin tada se nikako ne moze postići efekt mrsavljenje. I opet ponavljam, ti jedi kako ti najviše odgovara ( ne znam da li imaš neki cilj) , ali to zaista nema veze sa LCHF ( iako možeš upotrijebiti recepte koji ti se sviđaju).
idu meni kile i u ovoj kombinaciji!
osim toga fruktoza ne utječe na inzulin jel ima niski GI pa ne utječe na gušteraču i njeno izlučivanje inzulina, nego putuje prema jetri a tamo se može iskoristiti bez inzulina a pogotovo ako svakih par dana pojedem 1 žličicu.
ne mogu biti na čistom Lchf-u jel nemrem jesti toliku mesinu i jaja, a opet niti samo povrće.
večera - pileći file s pancetom, sirom i paprikom (ostaci od ručka)
doručak - tuna sa svježim sirom i lukom
ručak - odresci lososa pečeni na maslacu + lešo mišanica s maslinovim i češnjakom
Curke,ne znam znate li-- ja sam slučajno naletila--u DMu vam je 20% sniženje na zdravu hranu. Opskrbila sam se za narednih mjesec dana :-) sa svime.
doručak - šumsko voće i slatko vrhnje,sa par kapi stevije
ručak - pržene srdele i blitva
večera - kikiriki
duma, znaš li jesu li zobene posije snižene?
SVE zdravo je sniženo :-) Ali posije su ti najjeftinije u Mileru...500g 14,50kn. Kupila sam u DMu i laneno i sezamovo Alnaturino ulje~ na sniženju.
bila sam neki dan u Mileru u CC1 i cijena posija je bila 19,50. idem sutra u DM, tnx
Možda nisi gledala ili nisu imali marku fit+Vital (mislim da je to čak njihova marka) :-)
doručak - šejk banana, jabuka, avokado, mrkva, sl.vrhnje, mlijeko, voda, med
ručak - pileći batci i zabatci s kiselim zeljem
Jučer su moji ručali krumpir u rerni i slaninu, luk, kobase...ja sam to isto jela ali umjesto krumpira sam kuhana jaja jela.
Popodne smo imali goste pa smo malo "rezali" pojela samm malo slanine i ajvara. Jedino nisam truffles s narančom zaobišla, e da i mm mis kuhao vino sinoć.
Danas doručak kuhana jaja s malo domaće majoneze, naribanog sira i kriška slanine, kefir
Ručak, pojma nemam, nešto s tikvicama...
Moji jedu špagete i šalšu, mogla bi i ja napraviti špagete od tikvice.
danas je pao i prefin kolač iz mikrovalne. mislim da ide u omiljene jer osim što je :njam: gotov je za 5 min
LCHF 5-MINUTNI KAKAO KOLAČ
(za 2 osobe)
sastojci
1 jaje
3 žlice milerama ili punomasnog vrhnja
3 žlice sl.vrhnja
2 žlice zobenih posija
2 žlice otopljenog maslaca
1 žlica kakaa
1 žličica praška za pecivo
1 red ribane tamne čokse
šaka mljevenih oraha ili badema ili lješnjaka
malo ekstrakta vanilije ili cimet i/ili limunove korice
stevija (ja sam stavila i 1 vanilin šećer)
malo soli
priprema
izmutiti jaje, sol, steviju. dodati ostale sastojke i sve dobro izmiješati vilicom.
izliti u šalice za kavu; treba biti otprilike 2 x pola šalice (ne više jer se kolač jako digne).
peći u mikrovalnoj na najvišoj temp. cca 4 min.
pričekati da se malo ohladi prije klopanja (ja nisam :mrgreen:)
može se ukrasiti s malo ribanih orašastih plodova ili čokolade ili tučenim sl. vrhnjem
važno: ako pečete za više osoba, obavezno peći 2 po 2 šalice/zdjelice
još jedna preporuka: nedavno sam kupila ručni mlinac za orahe/sir/čokoladu, izgleda ovako i savršen je za ovakve prigode kad treba brzo i ne mnogo mljeti, cijena 50-ak kn
upravo sam radila klincima sa cimetom i pola naribane jabuke - sočniji je i ukusniji ;)
suzizana, provjeri ipak jeli to sa fruktozom pravo rješenje :http://www.vitkigurman.com/2012/10/31/fruktozni-kukuruzni-sirup/
ja na LCHF jedem istu količinu mesa kao i prije, samo s tom razlikom što sam prije uz njega jela krumpir, rižu, tijesto itd, a sad cvjetaču, brokulu, tikvice i slično (kao pire sa vrhnjem i maslacem ili samo na lešo), sa obaveznom svježom salatom.
Znači, nisu hrpe mesine, već ista količina, samo se prilozi razlikuju. Nema više hrpe škroba koji se u završnici ionako opet pretvara u šećer. Kao da jedeš šniclu sa šampitom :)
Nisam na nikakvom određenem režimu prehrane niti dijeti, ali LCHF smjernice primjenjujem kad god imam priliku, ovisno od namirnica koje imam na raspolaganju kad kuham.
Čini mi se jako prirodnim i logičnim.
ručni pogon; jednom rukom ga držiš, a drugom vrtiš gornji dio
ja sam kupila u metrou - fackelmann, ali mislim da ih ima svugdje
što se tiče mesa, ja uopće nisam povećala količinu mesa i obroci mi ne sjedaju teško. ne znam zašto se u kontekstu lchf-a uvijek spominje mesina koja teško pada na želudac :hm:
ja ovaj mlinac imam već dugo, obožavam ga..doduše skroz mi je unutra čokolada za kuhanje pa posipamo čoksu po palačinkama, zobenim pahuljicama, toploj čokoladi...
Ako treba manje od deset dkg orašastih začas sameljem.
Što se tič mesa, ok mi je to meso ali ja nisam meso jela svaki dan, recimo moji obožavaju popečke to jedemio umjesto mesa, ono popečke od povrća, malo pečenih krumpirića i salata, uz to i neka krem juhica i najdraži ručak. Tjestenine s povrćem, rižota s povrćem,sve bez mesa.
Kažem meni nije problem jesti meso svaki dan, no kome je može probat s gljivama(gljive pohane u jajetu i salata).
Ma moram izučit onu temu o vegetarijancima i LCHF-u.
Ja sam jučer opet jela špagete sa šalšom, za večeru sir i vrhnje s koprom i malo slaninice, jako fino.
A ja se ovih dana ubijam u domaćoj kobasi na 100 načina :-D i super mi je. Kombiniram ju sa svim,+ domaća jaja i salata, zelene mahune sa bijelim lukom i obavezno LCHF kruhići. Gdje ćeš bolje! I da...vagala sam se nakon 10 dana prehrane i ostala :-o Ja,koja imam problema sa štitnjačom,uspjela sam skinuti 1,5kg. Sretna kao malo dijete. Idemo dalje...
doručak - šejk banana, avokado, mrkva, šumsko, sl.vrhnje, mlijeko, med
ručak - svinjske šnicle na naglo + umak od šampinjona + zapečena brokula
cure jel bi taj ručni mlinac usitnio lan?
a ne znam, to ti funkcionira po sistemu ribeža.
Meni nije ni palo napamet takve stvari u mlinac stavljati, recimo sezam rađe malo potuckam u mužaru.