;-);-);-)
Printable View
;-);-);-)
pozdrav,ima li sta novo?
Caos baranja....hvala jos jednom na informacijama,moj dragi je trenutno na menjanju zivotnih navika iz korena, sport, ishrana, vitamini, mnogooooomanje stresa i krajem februara radimo kontrole pa u akciju. Poseticemo kliniku koju si preporucio,kao i zakazati konsultacije i razgovor kod tvog lekara,za koga sam ranije cula i kod jos jednog urologa....uvek volimo da cujemo dva misljenja :)
nemoj mi se zahvaljivati,drago mi je da mogu pomoci,kamo srece da sam i ja imao tako negoga da me odmah uputi na pravu adresu,nego baceno i para i zivaca ,dok nismo dosli do pravog lekara i dobrih rezultata,to sto kazes za supruga,nemoj ga sada terati da od njega pravis spartanca,neka izbegava trcanje i zagrevanje donjeg dela,sire bokserice.. i tako to.ajd pa javi da ima lepih novosti
veliki pozdrav
Pozz svima. Evo i nas medju azzo ekipom. Od 2012. smo u borbi. Odradili jedan stimulirani (biokemijska) i jedan fet (beta 0). Nalazi mm (32g): oligoasteno, crypto i sada od proslog tj azzo. Visoki fsh, testosteron i ostalo ok. Ja (31g):nizak amh, ostalo ok uz poneku vodenu cistu. Imali smo pauzu od godinu i pol i sad ponavljali nalaze i na spermiogramu 00000. Obavio punkciju na vv kod dr. Peros i sad cekamo nalaze. Vec sam bezbroj puta prije, a i sada iscitala ovu temu i divim vam se svima. Nadam se da cemo i mi biti toliko hrabri. Sretno svima :-*
Da li neko može da mi pojasni nalaz biopsije? Ima vas ovde sa mnogo više znanja od mene, pa bi da mi samo neko kaže da li ima nade da pokušamo još nešto ili da stanemo više sa ovom mučnom borbom..
Desni testis: uočavaju se elementi poremećaja spermatogeneze, sa isključivo Sertoly ćelijama, nema daljeg sazrevanja germinativnih ćelija. Intersticijum pokazuje umerenu fibrozu i male grupe Laydigovih ćelija regularne morfologije. Levi testis: tkivo sa 70 semenih kanalićaočuvanog lumena.U kanalićima se nalazi samo sertoly ćelijska populacija,. Odražava se i slika višestruko zadebljanih bazalnih membrana,sa peritubularnom fibrozom. Intersticijum i njegovi elementi , laydigove ćelije limfatici i inflamatorna komponenta su neeupadljivi. Zaključak: histološka slika odgovara kombinovanom poremećaju spermatogenog zastoja: bolesti zadebljalih bazalnih membrana sa dominantnom Sertoly komponentom. Prisutni su i elementi peritubularne fibroze. Nema slika sazrevanja germinativnih ćelija. Nema elemenata intratubularne neoplazije germinativnih ćelija.
Izvinjavam se zbog dužeg posta, ali bi mi stvarno značilo da mi neko pojasni ovo i samim tim da znam da li da dižem ruke ili da nastavimo dalje
Vesnam, nazalost se ja ne kuzim u vas nalaz ali se nadam da ce se netko javiti tko ce moci pomoci!
Sandy0606, kod dr.Perosa ste u dobrim rukama.
Sretno svima!
da ti kazem u kratkom ,nalazi su priblizno mojim nalazima,gde mi je nekoliko "lekara konstatovalo da necu moci imati decu sa suprugom svojom te doktore sam satvio pod znake navode,jer nisu ni pokusali ni sa jednom terapijom da mi pomognu ili upute,ali hvala bogu posle niza terapija gde se stanje popravljalo ,dosli smo do "plivaca i velikog broja ne potpuno formiranih plivaca"tako da ne gubite nadu ,nego samo napred
bananka,cekam pocetak marta,gde se nadamo istim i boljim rezultatima,i da cujemo sta doktor kaze,tako radimo dalicemo vestacku ili ,daj boze prirodnim putem,veliki pozdrav za sve vas i zelim vam puno zivaca i uspeha da izgurate sve do kraja,uspesno
I vama puno srece i neka bude uspjesno!
Vi ste kod dr. u beogradu koliko sam vidjela. Da li je dr. radio punkciju ili biopsiju ili jos nista? Koji je vas plan?
radjena punkcija,i nakon dve terapije kojee nam je prepisao ,doobili smo u uzorku iz punkcije ,"plivace"sada pocetkom marta idemo na ponovni pregled i da cujemo sta kaze doktor, e plan je pa ko se povecao broj ,pokusati jos povecati za prirodnim putem,a ako imamo samo malo povecanje ,da radimo vestacku oplodnju i gotovo:angel:
Vec je odlicna stvar sto ste dobili plivace terapijom!!!
Mi smo u 3punkicije testisa dobili ukupno 5embrija i 3ET(embriotransfera) sa ICSI. Mozda da pokusate sa IVF/ICSI, kad u punkciji ima spermija.
Suborke nase, stigao nalaz punkcije mm. Dg azoospermia, hypospermia. U lijevim testisu nadjeno nesto sertolijevih stanica, a uzv nadjeni mikroliti. U desnom nadjeno dosta sertolijevih i jedan spermij. Jedan ali vrijedan. Prijedlog je biopsija te ponoviti slobodnu i ukupni testosteron, SHBG i LH u serumu te uzv skrotuma. Molim vas komentar. Ima li nade prema ovom nalazu da nadju sta biopsijom? Trenutno mm ne uzima nikakve vitamine . Neko vrijeme je pio bioastin, sexsovit, cink, selen... ima li mu smisla to ponovno uvodit? Sutra zovem dr na vv pa cu vidjet kakav je njezin plan za dalje. :-*
ja sam pre terapija imao nekoliko sertolijevih celija,samo bez ijednog plivaca,nakon prve terapije od tri meseca dobijam okrugle celije,tako pise u nalazu,da bi nakon druge terapije dobili plivace i puno okruglih celija,terapija je nesto sto jos nije u praksi lekara,sastoji se od "ženskih lekova"i pokazuje sve više i više uspeha u lečenju azzo i muskog steriliteta,inace moj fsh je bio na 66 lh ogroman a testesteron nizak,katastrofa,da bi sada bili dovedeni u normalu test.i lh,fsh je dosta opao ali imamo rezultate koji obećavaju,sto je i cilj svima nama, sto bi mucila coveka sa jos jednom biopsijom,neka mu da terapiju,da ih poveca i napravi kojeg plivaca,pa onda dalje:-)
Sandy0606, nazalost se ne kuzim u nalaz. Najbolje pitaj dr.Jukic i javi i nama njezino misljenje. Pitaj ju sto misli o terapiji sto je baranja napisao. Kod mm su hormoni uredu i tada je dr.J.uvijek preporucila punkciju testisa, a kad smo isli privatno su nam preporucili biopsiju.
bananka,punkcijom ce videti stanje u testisu,pa ako nema nesto znacajnije da su nasli nek bude onda biopsija,koja mnogo bolnija i ide operativni putem,za ovaj tip lecenja koji sam ja dobio ,pre nekog vremena je jedan lekar u beogradu,drzao seminar lekarima urolozima i svima koji se bave temom i problemom muskog steriliteta,u domenu"lecenje muskog steriliteta sa zenskim lekovima"na tu varijantu je isao naziv,nemojte me tacno drzati za rec kako naziv bio tacan ,ali svi se oni znaju u nasim bivsim republikama,a sadasnjim drzavicama u okruzenju,tako da to je to,sretnoo
I ja sam cula,a i procitala na internetu neke strane clanke, da je uspesna metoda lecenja muskog steriliteta zenskim lekovima......a isto tako znam da je mali broj lekara koji bi pokusali tako nesto,a i sto se tice beograda, mali je br lekara koji se bave lecenjem muskog steriliteta.Istrazivajuci i rspitujuci se dosla sam do samo dva lekara,od toga je jedan kod koga je isao baranja
tako je,moj doktor i jos jedan za koje sam cuo,neznam ime doktora,taj je i pricao,tj.drzao seminar,da negresim dusu mozda jos neki sa njim,ali znam da je bila prica o tome da se leci sa "zenskim lekovima",i da daju uspesan rezultat,gde i sam ja mogu to da potvrdim,jer bilo gde sam pre toga bio,odgovor je bio ,nazalost nemozete imati dece,i ili usvojite ili donator,takoreci ono ajd kreni napolje rekao sam ti da si zavrsio sa mogucnosti da postanes roditelj,izadjes napolje a sve se vrti oko tebe....da bi sasvim slucajno,dosao do profesora koji mi je sada doktor i da srece i zdravlja i zavrsimo ovo sve,pa majke mi ,mogao bi knjigu napisati,koliko skotova ima diplomu doktora,i odnosa prema pacijentima,i meni samom,gde se mucimo i obijanja pragova ,bolnica ,klinika,i drzavnih i privatnih,kao imas zdrastveno osiguranje,pa da ali samo u na papiru,gde god odes plati i cekaj...pa na kraju,nadam se i da cemo uspesno zavrsiti sve ovo ,sto i vama svima od srca zelim,jer ovaj pakao ko nije osetio taj nezna sta je i kako je tesko postati roditelj.neznam eto sta mi bi poceo sam kucati na odgovor,i evo napisa ja vama citavo pismo..
ima li sta novo kod koga?
Caos,
Mi u martu kod lekara.....Dragi se malo aktivirao,sport,zdrav zivot i malo ovih prirodnih preparata,on sam tako odlucio i idemo u martu,jer tada isticu tri meseca od tog prvog spermograma,pa nam lekar rekao tada da dodjemo......a u medjuvremenu spermamo svadbu:)
to je super,svaka cast u svakom pogledu
ja sam pocetkom marta na kontroli u bgd pa cemo da cujemo sta ima novo,i sta cemo dalje da radimo,jer pored svega i nas ceka vencanje i sve po redu
ako cete ici kod lekara kojeg sam vam preporucio,zasto radite spermogram,dali je pod nekom terapijom bio u toku ova tri meseca?
a da mu je to lekar prepisao,osim sto pije na svoju ruku neke biljne preparate,radite striktno ono sto vam doktor kaze,a kada menjate lekara svesni ste da ce te dobar deo ici ponovo da radite,jer bude promena u nalazima a neki i zstare
Idemo kod tvog lekara, a dragi je sve analize uradio u klinickom centru beograd gde radi tvog lekara asistent i kada je cuo kod koga smo prvo bili,zakazao nam je tada pregled i kod njega ponovni spermogram. Dragi nista ne uzima na svoju ruku, nikakve lekove ni biljne preparate, samo sport, zdrav zivot i zdrave namernice. Inace je on prosle godine bio bas pod velikim stresom i nervozom i kada smo saznali i dijagnozu odlucio je da se sabere i sastavi i promeni neke zivotne navike, sport i sve ostalo mu bas prija i polako guramo ka martu i ponovnim analizama. Za sada su svi rezultati bili dobri, sem fsh koji je 30,ostali hormoni uredni. Mi smo u decembru saznali dijagnozu.....
Drzim palceve za tebe i tvoju lepsu polovinu i apsolutno verujem da ce sve ispasti dobro,a naravno odmah i da nam se pohvalis posle kontrole :)
naravno veliki pozdrav
Pozdrav cure, nisam bila na foru vec duze vrijema. Ja i muz vodimo borbu sa neopstruktivnom azoospermijom. uvijek bude do 5 sperija. Danas sam bila na postupku u splitu, citi. To mi je 3-ci postupak u citu. Meni je bilo na ledu 6 jajni stanica. oplodene su 2 , posto nisu nasli vise spermija. Jedna malo bolja a jedna ne. Pa cemo vidjet. ako ovo ne uspije, dr predlaze microtesu.
Tin,draga svu srecu zelim i da ovaj postupak bude dobitni.:-)
Da li mozda znas hoce li Cito radit micro tesu?Nesto sam cula da hoce ali nisam sigurna da je to prava micro tesa.Ako imas neke informacije javi molim te.To bi za sve nas azoo parove bila dobra vijest.
rade u citu micro tesu, otkad su se preselili. Bar mi je tako rekao danas dr.poljak
http://www.cito.hr/hrv/djelatnosti=urologija_002.html
Navedeno im je na stranicama. Pa to je odlicna vijest!
Da li netko zna sto je razlika izmedju biopsije testisa i micro tese?
Miceo tesa je operacija testisa, gdje se pod mikroskopom traze spermi, biopsina je kad se pod lokalnom anestezijom uzimaju dio tkiva sa testisa, sa vise mjesta i trazi se pod microskopom spermi
Hvala cure!
Bubekice, da li bi se sad na linku koji si stavila trebalo azurirati da ima microtese u Cito u Splitu?
Mi cekamo trenutno termin za biopsiju na Rebru...nadamo se terminu u 3.mjesecu.
Tinkerbell, baranja, bubekica, Luli, tin i svima ostalim sretno!
Azurirat cemo cim provjerimo info ;-)
pozdravljam vas sve,radio sam biopsiju,na drzvanoj klinici u somboru,gde urolog konstatovao,da su mali izgledi da bude ista,je je nasao nesto sertolijevih celija,to je bilo pre 3 godine,ali sam bio uporan i trazio i sreca mi se osmehnula da su doktori poceli kombinaciju sa "zenskim lekovima" i to se pokazalo ok,pocetkom treceg meseca idem na kontrolu,gde bi trebalo da bude plivaca vise nego na prethodnom pregledu,uzima uzorak punkcijom,inace biopsija se ne preporucuje da se radi vise od par puta za ceo zivot,jer kazu ostavlja posledice u testisima,meni je bio uzet uzorak od 5x5mmdo same srzi testisa,koliko sam razumeo doktora,i tada u slojevima gledaju sta ima od materijala,a micro tese je da doktor ulazi sa mikroskopom u testise i trazi "plivace"za vantelesnu,nada, se da nisam pogrsno nesto napisao
srecno svima i veliki pozdrav od mene,izvinite na greskama u kucanju,i hocu da cujem lepe vesti od svake do kraja treceg meseca,ove godine!
baranja hvala, nadat namje se d će nam se svima sreća jednom osmjehnut. pa ne može uvijek biti ni loše
Pozdrav svima!
Evo konačno da se i ja pridruzim nakon sto vas pratim vec neko vrijeme. Suprug i ja polusavama dobiti bebu vec dvije godine pa smo krenuli sa pretragama u septembru prosle godine. Kod mene sve ok ali je nazalost kod mm konstatirana azoospermija nakon 2 spermiograma. Naravno najprije nevjerica i šok a zatim smo polako krenuli sa pretragama. Svi nalazi uredni osim malo povisen fsh 12.8. Prije mjesec dana smo otisli u ivf kliniku u zg na punkciju testisa gdje je dr bio uvjeren da ce pronaci spermije obzirom na uredne nalaze, madjutim jos jedno razocarenje, ponovno nista. E sad, nama se ne da ponavljati punkcija nego razmisljamo da napravimo biopsiju. Na nekim forumima smo vidjeli da liječnici u klinici u Mariboru imaju dosta uspjeha pa me zanima da li netko ima iskustva sa njima. Inace i mm i ja imamo 32god. Sada jos namjeravamo napraviti kariogram da skupimo sta vise nalaza prije biopsije.