mama courage prvotno napisa
tebi nije bitno, meni jest. jer na kraju krajeva od toga zavisi nečiji život. mi ne znamo što je točno izliječilo te primjere koje navodiš, a istovremeno zaboravljamo na sve one koji se nisu izliječile sokom, dodirom ili magnetnim rukavicama, molitvom i čime sve ne.
i ne, ne mislim da su ti ljudi frknuti, nego očajni. i da traže bilo kakvu slamku spasa. ali u svemu tome ne mislim da im treba srušiti dostojanstvo time da im se nude pseudoznanstvene gluposti.
načelno, ne volim zaglupljivanje ljudi. i mogu itekako prihvatiti da si još mnogo stvari ne možemo racionalno objasniti - ali onda to priznamo, a ne tražimo odgovor u bracinim plavim očima ili sjedenju na nekom stolcu u nekoj crkvi u italiji (koje dovodi do plodnosti žena čiji muževi imaju problem s neplodnosti :rolleyes: ). čemu uopće ulupavanje novca u istraživanja o raku i lijekovima protiv raka kad očigledno baba manda zna napraviti sok koji će izliječiti rak ili meki torabi zna dodirnuti nečije sise i nestane rak. svašta sam se naslušala i vidjela vezano na tu temu, pa mi je uopće mučno pričati o tome. kao što je nedavno na tv bila emisija o vodi gdje su baljezgali da ako gledamo vodu na lijep način ona će biti dobra, a na loš način, onda će biti loša (takav nekakav bullshit u prime timeu na htv).
u biti, sve pet. ti imaš svoj modus, ja svoj. :)