znači, isto ko kod mene
dakle, imaš za dvaput juhu i to po dobar tanjur svakome od vas četvoro
Printable View
znači, isto ko kod mene
dakle, imaš za dvaput juhu i to po dobar tanjur svakome od vas četvoro
Odlično , mogla bih onda kupiti pa se čak odvažiti i za druga jela osim juhe.
dođi k meni na obuku
dovedeš cure da se igraju, a mi kuhamo
U cem je fora.? Juhu kuham u obicnom loncu. Stavim ju kuhati navecer . Ujutro imam juhu. Ak je "pregusta" - odnosno premasna razrijedim ju vodom kada ukuhavam rezance. Ne znam sto bih dobila eksores loncem - ili je to za vas koje imate radno vrijeme takvo da skuhana juha ide direkt na stol?
pa evo u čem je fora
ja mesnu juhu kuham jednom tjedno
subotom ili nedjeljom
i ne da mi se zbog juhe cijeli dan ostati doma
a nama je taj dan onda samo juha i lešada za ručak
i salata, naravno
pa onda skuham juhu za 40 minuta
inače mi se kuha puno dulje jer mi baš volimo onu koncentiranu, punu okusa
nikad nije masna
i, mi ne ukuhavamo tijesto
ni ništa
juha sa komadićima povrća unutra
Pa, ja ne kupujem ekspres lonac prvenstveno zbog juhe, ali mi je juha poslužila kao dobar orjentir za izračunati koja mi veličina lonca treba.
Juhu mi većinom nije problem skuhati jer se ona lagano kuha dok sam ja u điru, kupovini, kavi, na igralištu...
Ponekad, kad se sjetim u 10-11 da bi danas baš juhu, bi mi ekspres juha super došla jer mi normalan proces kuhanja traje cca 3 sata.
Ok ti kuhas sve u ekspres loncu ali cokoladA, AK SAM DOBRO SHVATILA NE. Sorry za slova. Mislim, juha se nirmalno kuha i u obicnom loncu i to onak dugo na laganoj vatri.
Fakat si reklama za ekspres lonac. A on je meni u kategoriji busilice -strah me i jednog i drugog
Meni je kuhinja spojena s dnevnim pa mi ide na živce da mi 2+ sata nešto kuha, pari i još uz to zvrnda napa.
Kuham tu juhu 2-3 puta mjesecno, tako da kad je sve skuhano, izrežem meso i povrće na sitno, procijedim juhu i onda to sve zakuham s griz knedlama ili domaćim rezancima. To bude glavno i jedino jelo.
Ja ne znam gdje griješim, ali meni povrće iz juhe uopće ne valja, mislim na onu juhu gdje se kuha i veliki komad mesa.
ja volim miris juhe.
A napa mi je naveći promašaj u stan koji sam napravila - bačen novac. Uvjeravali su me da svaka kuhinja mora imati napu. Meni ide toliko na živce taj zvuk da ju nikad ne uključujemo. Koristimo je samo za svjetlo :(. Kads e sjetim novca potrošenog na nju, dođe mi zlo. Napomena _ imamo prozor jako blizu špareta.
Ne znam - valjda mi je miris juhe miris djetinjstva :)
ja ti to sve zmuljam u krem juhu, a gore posem paramezanom.
i meni to dodje ko cijeloviti obrok, naravno ako uzmem desert iza toga :D
Točno, povrće ubaci dosta kasnije, kad je meso već skoro pa kuhano.
Gledaj na to iz drugog kuta; ušteda energije i vremena.
Ja isto kuham u ekspres loncu. Moja mama nije nikada.
Za taj famozni lonac sam prvi put čula od muža. On ga zove: pretis lonac.
I kupili smo. Dva.
Jedan manji i jedan veći.
Kad sam se naučila kuhati u tome i savladala bezrazložan strah ja sam se preporodila.
Kuhanje u ekspres loncu traje tri puta kraće nego klasično kuhanje pa probaj izračunati koliko je to manje utrošenog plina ili struje, a o tvojem vremenu da ne govorim.
znam da se povrće raskuha i da mi zato ne valja, no vidim da ostali pišu da im je o.k. pa reko možda ima caka.
Obično prvi dan jedemo s rezancima, a drugi dan u njoj zakuham karfiol ili brokulu pa onda jedemo i povrće ili ako mi treba povrće i prvi dan dodatno ubacim karfiol ili brokulu na samom kraju.
Juha je puno ukusnija iz ekspresa.
Ja radim najčešće bolonjez, juhe, lažnu pašticadu i sva moguća variva.
i u mene je pretis, viš nisam znala da je t tito :mrgreen:
nano, miriše i iz pretisa juha. cijeli portun, ne samo stan :mrgreen:
mi samo mrkvu od povrća iz juhe jedemo.
stavim onako velike, u komadu, ne raskuha se.
ostalo bacim, isto onako propasiram, dobro stisnem kroz cjediljku.
mrkvu nareckam svakome u tanjur. tako da stavim dosta mrkve jer djeca ako im nije u juhi frnjaju nosom.
nego strucnjakinje od pretisa, reci te vi meni, koliko minestrone juhu krckam u tome. imam svijezi grah.
spajka, to ti je brzo gotovo i bez pretisa, pol sata uvrh glave.
zanm, ali mislila sam sutra prije posla, a pocela bi u 6, jel bi bilo gotovo u 6:20 da iskljucim i ostavim?
il da ja to veceras kulinarim? to vise volim sa spahera u tanjur.
na svim je to pravilo.
eto danas imam sta gruntati, danas ili sutra kuhati. joj koje mi dileme napravise ove teme i nestatnak boravka :drama:
i kod mene je pretis ;) iako ga nemam
ja sam pretisu dala sansu, nekoliko puta
ali nakon sto sam grah kuhala satima, a slanutak mi 2 puta zagorio (nakon 2 sata kuhanja, i dolijevanja vode)
svecano sam odustala
i lonac dala sestri
I grah i slanutak se kuhaju (prethodno namočeni) oko 20 minuta.
marta onda ovaj friskim tj. nesuseni grah isto kuham 20 min?
moj skraćuje 4 puta
zato ga :heart:
Pretis je zakon.
Jednom kad se naučiš na njega nema druge.
samo ću napisati da bih ja najradije imala kuharicu - ono, neku ženu koja će kuhati umjesto mene. :)
I ja, al da kuha onako kako bi ja. A to mi nekako zvuči ko nešto za Star Trek.