Nadam se da će biti dobro. To hoće malo i skočiti u trudnoći, ali zato dr to regulira terapijom. :bye:
Printable View
nakon mj dana euthyroxa moj TSH je s 3,38 pao na 3,34, a fT4 s 14 skocio na 18
lagano ću se ubit
pirice, potrebno je 6 tjedana terapije da se hormoni unormale.
a to sto ti je fT4 narastao uopce nije lose, gledano s mpo strane. meni je Radoncic rekao da je za postupak bolje da mu je vrijednost 18 ili 19, nego da je nizi
Mjesec dana E nije nista znacajno. Barem 3,4 tj trebaju. Ali da, tek za 6-8 tj se vidi kako djeluje terapija.
Dozivjela na sebi
Istina meni je najgore bilo taj FT4 dignuti do 15, na kraju sam pila doze od 75 mg da bi to postigli a kao TSH mi je bio ne tako velik
ispravljam se sad sam prebrojala tjedne u 8. tj terapije je vadjen ponovno TSH
pirice možda trebaš jaču dozu?
Svaki mpo dr. očito drugačije pristupa tim hormonima. Recimo, ja sam bila u Mariboru na ICSI i Vlaisavljević uopće nije radio frku zbog TSH koji je bio skoro 3. Pitala sam ga jel treba to smanjiti, a on je rekao da ne treba.
Ja sam ipak išla to posložiti jer sam htjela da sve bude u najboljem mogućem redu, a kad sam dobila i podršku ginekologice i endokronologa koji su se zabrinuli zbog toga znala sam da radim dobru stvar.
Hoću reći, pirice, možda će te pustiti u postupak uz tu terapiju ili će ti endokrinolog povećati dozu
I meni su rekli da mogu u postupak ako sam na terapiji i tsh u granicama. Bilo to 1, 2 ili 3
ja bi ga ipak radije spustila na 2 jer itako nikako ne reagiram te stanice koje dobim budu koma, a mj dana mi i nije neka razlika. povecat dozu i vidit za mj dana
a i sama endokrino. mi je rekla da mi za postupak mora bit max 2,5
pirice i meni je bilo tako j.s. koma, više od pola folikula prazno. Neću nikad zaboraviti na VV sa 30 godina u stimulaciji od 9 folikula dobila 2 j.s., u Mariboru isto 2 j.s. s 5 menopura, a par godina kasnije na terapiji sa manjom dozom lijekova dobila 8 j.s. eto meni je to velika razlika i to što određeni dr. ne pridaju tome značaj mi nije baš pohvalno.
mozda ti stvarno treba povisit dozu, i ja na tvom mjestu pirice ne bi isla u postupak dok ne snizis tsh oko 2 , sta ti znaci 1mjesec barem si onda probala i to....ja sam odgodila 1mjesec jer je za 4tj tsh pao sa 3,60 na 3 cini mi se tako nekako, nazvala sam dr. i rekal ja bi odgodila ivf za mjesec dana , prvi put pijem E. i nek bude kako treba .... pao je na 2,50 , pijem od 25mg
mozda bi tebi treba 50mg
čitam sad kaj pišete o tim hormonima,meni dr sad u postupku uopće nije pogledala ni jedan nalaz
tsh mi je 2.19
ft4 13,2
ft3 3,3
jel su to ok nalazi?
Iberc, ja bih rekla granični.
lberc, to su ok nalazi. TSH je u redu, a fT4 može biti nešto niži od 15 u toplijem dijelu godine.
super,hvala vam..ja sam se trudila skupit sve nalaze a dr pogledala samo amh
meni stigli nalazi tsh
i nimalo mi se nesviđaju, tsh mi je povisen na 3,45
a ukupni t4 mi je na granici 161 ( ref.vrij. 58-161)
jel meni potrebna jaca doza od 25mg E.
zna li tko ??
da,malo je tsh povišen,trebao bi biti ispod 2
Ja uzimam E jedan dan 50mg a drugi dan 75 mg i tako naizmjenice-tako da mi je s 3,9 pao na 1,75 i sad se tu nekako drži već dva mjeseca
Možda bi trebala malo povećati sad u trudnoći ali najbolje vidjeti s dr.
a ukupni t4 sto je dosao do granice ? jel on bitan
zaboravila sam napisat da mi je f t4 15 znaci ok,
da ft4 je ok ali dobar ali taj ukupni f4 ne znam,nemam pojma da li sam nikad radila! :-/
ja kad idem svaka dva mjeseca kod endok. na preglede i uvijek vadim :tsh,ft4,ft3,ab-tpo i ab-tg
Šta ti je ovo dvoje zadnje ?
To su antitijela. Ali meni su rekli da ih je dovoljno vaditi samo jednom. Jer se ona uglavnom ne mijenjaju drasticno. Ako su pozitivna i imas autoimunu bolest, ostat ce pozitivna
jesam, doza ostaje ista :unsure:
meni je dr.endok. rekla da kad budem trudna da ćemo uvijek tsh držati ispod 2 kao i sada
možda da ponoviš tsh za 2 tjedna pa ćeš vidjeti kako će onda biti
pozdrav cure Jejja me pozvala k vama.. kakva su vaša saznanja o zatrudnjivanju s hashimotom, znaci povisena antitijela štitnjače? jasno mi je da TSH moram držati oko 1 najviše 2, prije i za vrijeme trudnoće..
mi se trudmo malo više od godinu dana i sada ću u 6om na hssg pa nakon toga ciljani u 7om i na jesen IUI.. molim vas uputite me di, što, kako.. hvala vam :)
Danas sam dobila nalaz TSH-3,15 !! prije mjesec dana bio je 1,75 i sad tako skočio-jel može to bit zato jer sam bila na stimulaciji,ne znam ima li to kakve veze
mojoj frendici je naglo skocio kad je zatrudnila :) rekla sam joj da popisa test i bio je + , pisaj sutra zeno!!!
TSH može skočiti i u stimulaciji, barem su meni tako rekli. Uglavnom čula sam da ga klomići mogu dignuti, a tko zna da li nešto i od drugih lijekova
Sumnjam da trudnoća od par dana može već tako utjecati, ali svašta je moguće. Provjeri betu što prije, ako treba da ti srede terapiju :-)
jejja,da je barem od trudnoća da :-)
a to sam vadila dan prije transfera tako da sam mislila da je možda zbog stimulacije
A onda je stimulacija... Ali svejedno, možda bi ti bilo dobro odmah s betom vaditi i tsh, pa da vidiš kako se kreće
TSH naglo skoci od stoperice