TSH bi trebao biti od 0.4 do 4.0! Nije da se pravim pametna, ali mi je to ušlo u glavu dok sam bila u bolnici! :mrgreen:
Printable View
TSH bi trebao biti od 0.4 do 4.0! Nije da se pravim pametna, ali mi je to ušlo u glavu dok sam bila u bolnici! :mrgreen:
Sve je jasno i doktorima, antitijela su mi 3000 (a trebaju biti do 120), Hashimoto, ali T3 i T4 su još u granicama, zato ne dobijam lijek...Citiraj:
bebelina prvotno napisa
ipak, mislim se da potražim drugo mišljenje (pregled je bio nabrzake :/ )
loše se osjećam i pitam se daju li drugi liječnici bez obzira na ovo Eutirox, zato sam vas pitala
Ja sam imala povisena antiTPO i tsh, a hormoni stitnjace su mi bili normalni i nisam dobila lek.
Kako sam trudna, potreba se povecavala i ft4 je bivao sve nizi, pa sam dobijala sve vecu dozu leka, sad sam na 75/100 ug (3 dana 75, 4 dana 100).
U medjuvremenu su antitela padala, a tsh je varirao, kako kad.
Poslednji put mi je bio 1, to je jedini put od kad sam otkrila Hashimoto da mi je tsh tako nizak.
Evo me iz KB Osijek, izvadili mi krvcu oni vampiri, skenirala štitnjaču (još svijetlim! :mrgreen: ), doktor veli da je OK i da sad samo čekam nalaz i da će mi prepisati tablete! Valjda! Čekam ih k'o ozeblo sunce!Citiraj:
linolina prvotno napisa
LinolinaI ja imam Hashimoto-a, ali ću dobiti tablete, no, najviše radi operacije (tako mi je doc rekao). A pitam se da li bi ga dobila da nisam bila na operaciji ili bi se ova "strahota" još nastavila! :?
Ups, jesam sad izvela post! :oops:
tu i tamo navratim da vidim "nove" probleme naše stare bolesti i baš me rastužuje kad pročitam da doktori ne daju terapiju kada je TSH povišen...
ČIM se uvidi trend rasta TSH, to je znak da nikad više neće biti bolje jer se štitnjača ne može regenerirati, što znači da treba pomoć čak i u fazi kada ne psotoje poremećaji T3 i T4 (subklinčka hipo.)... a pogotovo ako su dokazano povišena antitijela...
jednostavno je: tijelo napada svoje tkivo i uništava ga jer ga prepoznaje kao strano; povratka nema, može se samo suprimirati potreba za hormonima T3 i T4 koji nedostaju (TSH je pokazatelj KOLIKO tijelu fali hormona) i to je to...
ne razumijem zašto liječnici su tako spori i konzervativni... btw, u Americi daju terapiju ako je TSH > 3.0!!!
Evo da vam javim da sam provjerila hormone i sve je ok! :D
Sad vise nemam ispriku za debljanje :lol:
:mrgreen: koksy, sad si tek na mukama ;)
Nego, čitam ovo Mayino i pitam se da ostanem trudna s ovolikim TSH-om i antitijelima, nitko me nije pitao za to, kad sam pitala za trudnoću, jedan liječnik mi je samo odmahnuo rukom, da nema veze :/
Istina! Ali ipak...imam PCOS pa su mi ipak neki hormoni poremeceni... :mrgreen:Citiraj:
linolina prvotno napisa
Mama mi ima probleme sa štitnjačom unazad dva mjeseca, najvjerojatnije kao posljedica hormonalnih promjena uslijed menopauze. Kako kod nas ne postoji pravi endokrinolog specijalist, već su više orijentirani na dijabetes, već su joj izgleda zezli terapiju iz hipertireoze joj je krenula u smjeru hipotireouzu. Još ima grube i bolne nuspojave od lijeka (prvo je jako bolio palčani zglob, a sad joj lumbalni dio kičme i to tako jako da je povraćala i išla primiti blokade u dr.-a) :(
Sad tražimo novog liječnika. Mama je nešto djelomično čula za
endokrinologa dr.Zdravka Perkovića koji je nekad radio na KBC-u, sad je u Poliklinici Sunce.
Ima li tko iskustva s njime?
Ili ako nam tko može preporučiti nekog drugog doista stručnog endokrinologa?
cure, molim vas da pomognete uplašenoj first-time trudnici u 10. tjednu!!
na internetu sam našla jako puno informacija na temu hipotireoze i trudnoće. na žalost, uglavnom se svode na to da čak i blaga hipotireoza može uzrokovati strašne posljedice na bebu.
naravno, čak i oprezno hodanje po cesti može rezultirati time da ti klavir padne na glavu.
moje vrijednosti T3 i T4 su normalne, a TSH mi je povišen na 5.5.
tek u 10. sam tjednu trudnoće počela sam s Eutyroxom, ali zbog svih tih informacija bojim se da je to već prekasno.
raspitala sam se kod endokrinologa/ginekologa/.. na sve strane. neki kažu da je to sve ok i da ništa nije ni trebalo poduzimati, neki kažu da sad mogu samo držati fige da će sa bebom biti sve normalno.
molim mame koje su imale slična iskustva i rodile normalne bebe da mi pomognu i malo me ohrabre, jer mi je to jako potrebno!
:)
Evo , ja imam 2,5 godisnju curicu i sve je ok! :) Pila sam neprimjerene ljekove tokom prva dva mjeseca trudnoce jer nisam znala da sam trudna, cijelu trudnocu su mi hormoni skakali gore-dole , cas sam bila u hiperu , a cas u hipo.
Ceste kontrole hormona, stalno vadenje krvi , stalna tupljenja da moram pazit( lezat) , poc lezat na patologiju ( nemoguce jer nemam di s starijim dijetetom) su bile moj zivot tijekom trudnoce i da nisam imala problema s stitnjacom tad bi ih dobila iscekujuci da li ce dijete kad se rodi biti zdravo! :roll:
Polako i cuvaj se! :*
hvala, bebelina! :mrgreen:Citiraj:
bebelina prvotno napisa
TSH 0,01 (0,63-4,19)
FT4 17,60 (9,8-16,8
FT3 6,00 (4,6-7,8
antitijela:
TG 261,20 sve više od 100 je pozitivno
TPO negativan
TSH u 6. mjesecu bio 4,34
Idem na uzv i punkciju štitnjače, ali ako netko može par info o ovim rezultatima i što znače.
ima nas ovdje puno koje smo s hipom rodile i vise djece i dojileCitiraj:
velika.jabuka prvotno napisa
nesto su mi povecali dozu u rpvoj trudnoci euthyroxa, a u drugoj ne...
ma sve ce biti u redu, mislim da bas hopi mora biti jako velik, da bi se osjetile posljedice na bebu, ovo s 5,5 tsh ne cini mi se strasno
:love:
Meni su tek u 8. mjesecu trudnoće dijagnosticirali hipotireozu. Sve je u redu s Bornom.
Evo, samo da vam javim, tražila sam 2. mišljenje i dobila EutiroxCitiraj:
Maya_78 prvotno napisa
čestitam!!!Citiraj:
linolina prvotno napisa
Trebam Vaš savjet.
Dobila sam nalaze hormona štitnjače i T4 i TSH je u granicama normale, ali kod T nemam reagensa. Kaj to znači?
samo jedno pitanje...nemam problema sa štitnjačom ali saznala sam da mi poznanica ima tumor na štitnjači i da će na operaciju :shock: :shock: strašno..zna li netko više o tome?
Vjenčanoj kumi prije 5 mjeseci dijagnosticiran je tumor štitnjače. Obavila je pretrage i išla na operaciju. Izvadili su joj štitnjaču i dobila je tablete koje mora piti do kraja života. Bila je 10 dana u bolnici. :) Rekli su joj da ne bi smjelo više biti ništa ozbiljno. Treba ići na kontrolu 2 puta godišnje.
pozdrav,a gdje u zagrebu ima privatno za otici na pretrage ako netko zna a isao je...
moj dr.kaze da mi je sve od stresa,sto ne kazem da nije moguce,ali sto me kosta da provjerim stitnjacu...i neda mi uputnicu...tnx
imas privatnu polikliniku specijaliziranu bas za bolesti stitnjace, zove se Leptir a nalazi se preko puta studentskog doma S. Radic na kneziji, u onoj zgradi gdje je i pizzeria baschiera (valjda se tako pise :mrgreen: ).
imas i na jarunu u kruznoj polikliniku Svecnjak gdje radi isti doktor kao i u Leptiru ali samo jedan dan u tjednu (cini mi se u utorak).
toplo preporucujem tog doktora, jer je jednostavno odlican i kao doktor i kao covjek....
moze li mi netko molim preporuciti jako dobrog endokrinologa privatnoga treba mi najbolji imam jako puno problema vezano za nju bas mi treba neki strucnjak ?
je li vas ovih dana gusi stitnjaca , tj pritisce :x
ja evo od operacije (a ima tome vise od dvije godine) nista nisam osjetila, sve do prije nekoliko dana :/
a i vrijeme je ochajno. Sunce ko u maju :(
jos da mi je naci vremena pa otici na kontrolu :roll:
Ne gusi me nista , ali se opcenito dosta lose osjecam. I znam da moram na kontrolu , ali me je pomalo strah pa se pravim pametna i odugovlacim. Usto sam dosla ka balun , doslovno, sto nimalo ne pridonosi mom samopouzdanju . Uglavnom :sick:
Pozdrav cure.... Evo da vas i ja nešto pitam ako može?! Vadila sam krv a na nalazu mi piše samo TSH i T4. Nema nikakvog T3! Jeli to treba biti u svakom nalazu ili se to radi samo po zahtjevu liječnika? TSH mi je 1.6 a T4 mi je 18. Jeli to u redu? Koliko sam uspjela pročitati na vašim postićima čini mi se da je iako sam negdje pročitala da je TSH 1.6 malo nizak. Može li mi netko malo objasniti o čemu se radi? :*
pozz cure, već sam o ovoj mojoj situaciji pisala i na drugom topiću pa se malo ponavljam. Nalazi krvi T3, T4 I TSH od 2005 pa na ovamo su mi ok, ali pošto mi je mama operirala štitnjaču natjerala me da napravim ultrazvuk i on je pokazao čvorove (tri). Nakon punkcije i scintigrafije preporučena mi je operacija jer sam mlađe dobi i u protivnom bi je morala stalno držati pod kontrolom, jer je sastav čvorova sumnjiv :/ ,moguće u budućnosti da se izrode u nešto loše (nije poremećena njena funkcija) (valjda misle tumor).
Naravno ja sam se na spomen operacije sledila i nisam je operirala. Krv redovito kontroliram (upravo ću za koji dan preuzeti nalaze), a zatim se upisati na UVZ (prvi nakon te 2005) i da ne duljim interesira me da li netko ima isti slučaj jer me strah operirati štitnjaču ako ona funkcionira normalno i cijeli život piti tablete, a ovako mi (barem ja tako mislim) ne stvara neke probleme. Ili je :? Bojim se da tek onda ne nastanu pravi problemi! Što vi mislite :cry: Help me!
Blekonja moja frendica je sa 19g. operirala štitnjaču - imala je čvor na jednoj strani i odstranili su joj cijelu stranu. Hormoni štitnjače su joj bili uredu kao i funkcija štitnjače. Prošlo je već 12g i sve je ok, još uvijek su hormoni i funkcija uredni i nije dobila nikakve ljekove. Normalno je rodila i sve ostalo.
Meni su također pronašli čvor na desnom režnju i sad čekam termin za punkciju ( hormoni i funkcija štitnjače su mi uredni).
Blekonja, ja sam operisala stitnu prije 7,5g, kad sam imala 24 g.
Doduse ja nisam imala problema sa čvorićima, nego sa njenim prekomjernim lučenjem hormona, koje se medikamentozno nije uspjelo riješiti. Tada su mi odstranili čitavu žlijezdu i sada sam uglavnom na 100 mg.Letroxa. Ja sam prije operacije bila u groznom stanju i izdanju, tako da ne znam koliko možes povući paralelu. Nakon operacije od 3 h u kojoj mi je puls bio jako skočio itd.ja sam se već popodne osjećala ok.čak bolje nego prije operacije, pila kafu, zapalila cigaru- mama kad se nije onesvijestila, pa imam običaj reći, čim su mi tu pogan odstranili biola sam super.
Sada redovno kontrolisem hormone i pokusavam zatrudniti ( 5 mj.) nakon 1.spontanog. Ako ti jos sta mogu odgovoriti, kaži. :*
Snorki gusi, posebno prosle sedmice, pa ti ja povremeno drmnem 1mg apaurina, da mi smiri srce.
Najgori je osjećaj da su mi pluća ko kliker i da ne mogu primiti zraka koliko mi treba. :love:
oni, u laboratoriju nemaju reagensa da naprave test, zato ti to piše kod te pretrage.Citiraj:
TinaB prvotno napisa
meni vibrira. Ono, steze me sad na jednoj strani vrata, sad na drugoj. Evo, sinoc je prestalo i nisam nista osjetila sve do sad :roll: sad ce me opet pocet stezat.i stalno se pipkam da necu napipat kakav cvor, ali nema nista (ja sam imala cvor ko saku :mrgreen: )Citiraj:
MMK prvotno napisa
zene, jel to normalno??? ne mogu na kontrolu prije iduce sedmice :x
zaboravih napisat da kada me to steze imam osjecaj kao da imam ko neki slajm ko dlake u ustima... Ne znam fino opisat. a kad prestane stezat onda nis ne osjecam.
a vrijeme je katastrofa. kod mene sunce grije ko u maju :( plus sto stalno puse onaj fen vjetar :(
Citiraj:
Erin prvotno napisa
sorry krivo sam nešto poslala,
Erin hvala ti na informaciji toga me je najviše strah, ali ako kažeš da ne pije nikakve tablete to je super! Hvala vam na svima i tebi MMK pitat ću vas sve šta me bude interesiralo!!!
oprostite još jednom na grešci u postanju!!
a dali je netko od vas imao kao grc u grlu?meni se to cesto zna dogoditi,kao da me neko bode nozem u grlo...uzasan osjecaj.eznam dali je to povezano sa stitnjacom ili ne,dr.kaze da je od stresa
Filip, vjerovatno i jeste od stresa, to se može posmatrati kao pritisak ( tlak)npr. koji je normalan ali od napora ili stresa skoči, i opet se vraća u normalu, tako reaguje zdrav organ.
Da budeš mirna odi izvad TSH barem. :*
TREBAM SAVJET!!!!
Drugi petak idem na ginekološku operaciju.
Hormoni štitnjače mi malo neštimaju. TSH i T3 su mi uredu ali je malo povišen 171.
Sada su mi dali athyrazol od 100 i da če prije op. opet provjeriti hormone.
Sada me zanima jeli moguče da se hormoni u 8 dana poprave i dali je operaciju moguće obaviti????
Zaboravih napisati T4 mi je 171