Mi smo prohodali sa 13,5 mjeseci i to na moru!! :D
Printable View
Mi smo prohodali sa 13,5 mjeseci i to na moru!! :D
sa skoro godinu dana,oko svoga 1.rockasa ...
L. sa 11 mjeseci i par dana, T. sa 12 mjeseci i par dana
Prve korake je napravio s 12 ipo mjeseci a prohodao onako čvršće sam sa 13 mj.
sa 14 i pol mjeseci.
Dan prije 15 mj prvih par koraka, onda 2 tjedna ništa i sa 15.5 krenula :) !
Moja nećakinja par dana prije svog prvog rođendana. Od tada je nazaustavljiva :) Tetkino pile
Moj andjeo s 11,5 mj.... :D
po punticinoj definiciji ( cca 10-tak samostalnih koraka) sa 10 i po mjeseci :D
(a ovaj smajlić šta skače sam ja koja skače za njim jer bi se ona naj radije na luster popeo da mu dozvolim :mrgreen: )
Iako sad (15-tak dana poslije) primječujem da više voli kad me drži za prst nego da se pušta sam i to pogotovo kad je na nepoznatom terenu.
O. s 14 m
D.(vezbac) s 18 m
I. cekamo.... :)
Ovaj tjedan, s 13 mj. i 1 tjedan je poceo hodati. Jos uvijek se ne dize iz cucnja sam, nego se uz nekog od nas podigne na noge i pusti, ali to je tek pocetak, vidim da mu je draze i sigurnije puzati. :)
Prve je korake napravio prije par tjedana, ali to je bilo daleko od ovoga sto sad radi.
13,5 mjeseci je krenuo sam, ali i sad sa 15 hoda kao mali pijanac :heart:
Sa 11mj
B. sa 15 mjeseci
N. sa 16,5 mjeseci
Mladić s 12.5 mj.
Šefica s 11 mj.
Vita sad ima 13 mjeseci i prohodala je neki dan, točnije sa 13 mj+1 dan :)
A I. sa 13mj-1 dan, 23.7 :)
Ema sa 11.5 mjeseci a Anja desetak dana prije prvog rodendana. S time da po prohodala ja mislim da samostalno hoda minimalno 15 koraka i da to radi kao uobicajenu radnju. Najbolje su mi ljudi koji kazu moje dijete je prohodalo sa 9 mjeseci ili 10 mjeseci jer to dijete napravi dva koraka a ostalo puze.
najstarija curka-3 dana do 10mjeseci
srednja -8mj i 2 tjedna
najmanja 13mj
e, ovo mi je stvarno teško povjerovati... pa kad je sjela...kad je propuzala, kad se počela dizati na noge...ne mogu zamisliti dijete od 8 mjeseci da hoda :? Meni je to SFCitiraj:
ribica tina prvotno napisa
prvi put se ustala na noge sa točno 7mj u kinderbetu nas je dočekala ujutro na nogama i od tada nije bilo šanse da ju spustimo! po noći se dizala i stajala na nogama i šutilaCitiraj:
andiko prvotno napisa
grebala je i verala se uz naslon na trosjedu,za bilo šta sam da se ustane i onda smo bili kod kumova u karlovcu,a ona se pustila od stola i otišla u sobicu(oko 8 koraka) mi smo ušutili i ostali :shock:
imala je točno 8mj i 2 tjedna
garantiram svojim životom! imam upisan datum u radosnici, imam i svjedoke MM i kumovi
uopće se ne sjećam da je ikada puzala :/
za prvi rođendan je već sigurno trčkarala po dvorištu!
Dečko s 14 mjeseci, nije htio puzati, ali kada je prohodao bacio se na koljena i propuzao.
Cura 15,5 mjesece, puzala je ko luda, naš mali Eustahije brzić i kad je prohodala odmah je počela i trčati. Sada 1,5 mjeseci kasnije penje se uz stepenice, hoda unatraške, pleše, ma za nepovjerovat. Pedica je na zadnjem pregledu rekla da je najbitnije da ona puza i što se nje tiće ne treba se ništa brinuti.
ima još djece koja su tako rano krenula.Citiraj:
andiko prvotno napisa
bez ikakvog forsiranja, bez poticanja, držanja za ruke...
ima ih i na Forumu.
i, poznajemo ih, nisu mame izmislile :lol:
ajde hvala :love: ,već sam počela kopat kako da stavim snimku sa videa na dvd,pa na komp :mrgreen: (al ne znam :oops: )Citiraj:
apricot prvotno napisa
Nama je fizijatrica rekla da je važno da što dulje puže i da nije važno hoće li prohodati s 15 ili čak 18 mjeseci jer je i to normalno ako si je uzeo dosta vremena da puzanjem dođe do noga što mu treba za pravilno hodanjeCitiraj:
dani1 prvotno napisa
Prohodala je s 10 i pol mjeseci
nebi htjela da me se krivo shvati, al meni bas i nije najnormalnije da dijete od 18 mj jos ne hoda, i uopce mi se ne sviđaju te nove granice. od moje seke mali malo zaostaje u razvoju, i ona od pocetka prica doktorima, al su joj govorili zakaj radi od zdravog bolesno dijete, i pravdali se granicama i svako dijete je za sebe bla,bla, e a onda kad se vidlo da mali fakat kasni - sad je kasno i nemre ni na goljak, suvag nigdje. eto meni nije normalno i potpuno zdravo da dijete sa 18 mj samo puze, nemrem si to ni zamislit.
curka s 13 mj
dečko s 14 mj
bez hodalica i navodavanja za rukice. obadvoje visokorizični i bili vježbači
Počeo se puštati sa 11 mjeseci, a potpuno samostalno počeo hodati sa 13 - tipa kada je htio nešto nije više puzao nego hodao. Mislim da je vrlo relativno što znači hodati jer mame misle da hoda onog trena kada napravi koji korak. Ja bih rekla da je Sven prohodao sa 13 mjseci
to si dobro rekla, svako ima svoje shvacanje " hodanja " neko racuna prva tri koraka samostalna, a i druge krajnosti ko npr. ja, ja racunam da hoda otkad hoda sam kud god hoce, bez brojanja koraka i drzanja za bilo kaj. sjecam se da je 1.11. ( dobio prvi zub pa znam datum ) kad smo bili u vk hodao po 5 - 6 koraka i hvalili ga svi jer je imao nepunih 9 mj, a ja racunam i govorim da je prohodao na Badnjak, 10 mj i 3 tjedna.Citiraj:
sanja77 prvotno napisa
Sigurno postoji neka određena dobna grnica u kojoj dijete prohoda, no mislim da je procjena pedijatra izrazito važna da bi se vidjelo postoji li zaostatak u razvoju ili ne.Citiraj:
mihim prvotno napisa
Moja Pia je sa 10 i pol mjeseci samostalno hodala ( ne duge relacije, jer je to stvar prakse ) :*
pa da, problem je u tome kaj je nova granica 18 mj i onda se doktori lako ograde i niko im nis nemre jer je navodno normalno ak do 18 ne prohoda.
klasika - oko prvog rodendana
granica je 18 mjeseci, ali, naravno, ako su svi drugi pokazatelji razvoja uredni...
moja je prohodala tjedan dana prije 16 mjeseci
nanogice se počeo polako dizati sam sa 9mj.a sa 10,5mj je počeo hodat....tu i tamo padne na guzu,keže abu..digne se i piči dalje..... :mrgreen:
samostalno s 15 mjeseci
18 mjeseci?!?!?!? :shock:
Ovo si moram iskopirat i povećat, te nalijepit na vidljivo mjesto MM i ostalim pametnjakovićima, koji dobacuju: "Ima godinu dana, a još ne hoda?" :evil:
Ovo mi je isto nevjerojatno... U mjesec i pol prohodao.. Moj se dizao na noge sa 7 mjeseci, a prohodao sa 13,5.. Baš su klinci različiti...Citiraj:
niky88 prvotno napisa
Koliko ja znam 18 mj je granica koju je u Zg "postavio" Goljak i ne odnosi se na djecu bez ikakvih motoričkih odstupanja!
A apropos novih granica-po novom nije zabrinjavajuće da je dijete do 5.-te godine u pelenama-meni to nije normalno i bok!
Mislim da svaki roditelj vidi da li mu se dijete pravilno razvija skladu sa dobi samo je pitanje da li su svi to spremni prihvatit i u slučaju potrebe potražiti adekvatnu pomoć.
Ljubavić sa 12 mj.
Šmizla sa 19 mjeseci 8)
S njom smo obavili sve moguće preglede i kod Tiefenbacha i na Goljaku kod neurologa, fizijatra i psihologa i sve je bilo u redu.
Ona jednostavno nije htjela hodati a puzala je školski.
Psihologica na Goljaku je bila iznenađena da dijete sa 18 mjeseci tako slaže rečenice čitajuči slikovnicu po slikama i iznenađena vokabularom i razumjevanjem. Složila je puzzle od 20 komada u pet minuta.
Po nekim testovima logike je bila u to doba na nivou djeteta od četri godine.
Dijagnoza: izuzetno svojeglavo dijete 8)
Uputila nas je na vježbe na Goljaku.
Krenuli smo na prvo vježbanje sa 19 mjeseci i L je rekla fizioteraupetu neću vježbat i lijepo se digla i otšetala a ona,MM i ja :shock:
Danas je na puno sprava u parkiću spretnija od brata i ne pada toliko kao on.