pomikaki, točno tako :*
Printable View
pomikaki, točno tako :*
ps. ovaj link mi je otkriće (za ovo dijete kasno ali bit će za slijedeće), ovo mi je prvi glas da možeš nositi novorođenče u MT-u!!! :shock:
ja nikada nisam probala novorođenče staviti u MT, i stvarno ne bih komentirala taj položaj dok ga ne probam :)
Taman sam gledala ovaj video i još neka videa kako se nosi novorođenče u MT, i uopće ne izgleda neudobno. Poduprta je guza i glava baš kao kad nosiš bebu u rukama. :)
Jedva čekam da dobijem MT pa da i ja probam :D
Ovako me ubiju leđa... :(
Ja ću se samo pohvaliti da je danas moje dijete dovuklo MT iz hodnika u boravak, primilo jedan "krak" i viče aaaajdeeeeeee 8)
kahna :lol:
što se tiče MT i male bebice, ja sam uglavnom skužila da je najteže postići da MT pridržava bebi glavu, trebaš ga namjestiti tako da mu glavica ne viri gotovo niti malo vani i onda je ok
ali svejedno sam oprezna, sigurnija mi je marama jer se lijepo može omotati bebi oko glave :heart:
a mei tai mi je prekrasan i jedva čekam da bebač napuni bar 3 mj. pa da se više nosimo u MT :D
da, i ja bih rekla da se marama bolje obavija oko tijela.Citiraj:
Willow prvotno napisa
To s MT-om morat ću ipak probati kad opet rodim :)
E ovaj dio i ja jedva čekam :mrgreen:Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
Kad idemo samo do dućana po kruh, moja obavezno ode sama do ormara i izabere u čemu ću ju nositi taj dan, MT ili sling (je, ima skoro 2.5 godine) :love:Citiraj:
kahna prvotno napisa
mi se nosimo u marami :D
meni skoro iz prve uspio križni vez i bebaču se jako sviđa :love:
istina, treba malo više prakse s maramom, ja sam prvi put super zavezala pa drugi put nisam baš dobro, treći super i tako - treba nam malo prakse...
ali zahvaljujući prije svega MT :D (i video uputama na you tubeu)
MT je zapravo kao marama samo što ima 4 kraka 8)
kod mene je upravo MT bio presudan da se odlučim i na maramu i skužim da sve skupa i nije tako komplicirano kako se čini...
zasad ćemo u marami a kad zatopli, onda ćemo se šminkati u našem fensi mei-taiju jer marama je super, ali je MT nekako još posebniji i coolerskiji 8)
Htjela bih naručiti MT Kozy i trebam mali savjet.
Ovdje imaju MT s prednjim džepom. Da li je to praktično koristiti ili smeta bebi?
http://kozyfabrics.homestead.com/
Ovdje imaju iste nosiljke (bez tog džepa) samo s popustom.
http://www.theecstore.com/index.php?...5e919678a6aa32
Razlika je u 14$, pa da ne bacam novce bezveze.....
Da li se MT Kozy prodaje z RH ili negdje bliže (zbog cijene šipinga).
Ovaj mi je zanimljiv jer planiramo još djece, a u njega se može od rođenja, pa..... čini se dobra investicija. Inače, imamo problem jer J neće u kolica.... hoće samo na ruke....sad zima pa mi njegova jakna klizi o moju....
moj MT isto ima džep sprijeda ali u njega zapravo ništa ne stane, osim kojeg papirića, recimo pokaza za bus :) kad tkanina nije rastezljiva a beba iznutra pritišće leđima.
Više mi je onako estetski. Eventualno da je napravljen od drugog. rastezljivog, materijala možda bi nečem koristio, ali ovaj je rađen od materijala za krakove a panel je u drugoj boji. Lijepo izgleda ali to je sve.
Hvala :*
samo da javim svoje oduševljenje MT, od pixiekid sam ga nabavila i cudo je - ugodan za moja ledja, malac se ugodno smjesti, obvezno otkunja turu u setnji :) inace smo pospremili kolica - nikad njima nije bio oduševljen pa smo jedno vrijeme koristili ruke ili klokanicu al kako mi se ona nije dopadala (meni leđa otpadala usprkos mom laganom dečku a nikako mi se nije činilo da je njemu ugodan) odvažila sam se i poručila sling i to je bio pun pogodak. Moj nemirko je počeo uživati u šetnjama, al sa skafanderom je sling malo nespretan tako da je MT sad za vani a sling za doma. S drugim djetetom kolica neću ni koristiti osim za iznimne prilike! i žao mi je što od prvog dana nisam imala sling al kad sam ga tražila za dar rekli su mi šta će ti taj komad platna i donijeli baby alarm :evil:
kako da dođem do tih teta šivalica?????? anybody???
Jedno praktično pitanje:
kako djete svezati na leđa i obući jaknu?
Sad mi ga je puno lakše nositi na leđima, ali zima mi je još bez jakne :/
a nezgodno mi ispod njega a preko njega nemoguće :roll:
:oops: djete = dijete
kahna- ja ga vežem preko jakne. ili se smrzavam. :mrgreen:
obuci jaknu naopako, da ti kopčanje bude na leđima.
Probala sam i to, ali, pa ne mogu tako među ljude :lol:Citiraj:
gitulja prvotno napisa
A i pada mi, obzirom da je naopako, samo se povlači dolje :/
A niš, čekam ljepše vrijeme :mrgreen:
htjela bih kupiti mei tai, curica mi ima 5 i pol mjeseci, a dok ja odaberem sto bih, napunit ce ona i 6 :) . trebala bi mi pomoc tj. dobronamjeram savjet. vidim da se spominju pixiekidovi, spominje se sivalica tabita, a naisla sam i na pandu. razlike u cijeni ima, a pitam se ima li velike razlike u kvaliteti... pa ako netko ima iskustva s nekima od njih, ili nekim cetvrtim, molim da podijeli! hvala! :*
moj je tabitin, jednostavan ali dobar, fali mu možda da se malo pofutra na krakovima gdje idu preko ramena, ali to se sigurno možeš s njom dogovoriti.
Jučer sam prvi put nosila Jakova u MT (Pixie). Sve je OK osim što imam osjećaj da mu se previše zarezuje u pregib od koljena. Naravno, bio je samo u bodiću.
Ima li nekog lijeka za to?
Hvala na odgovoru, pomikaki! Mislim da cu uzeti Pandin! :mrgreen: Naime, Pixiekidovi su valjda dosta ok, ali su mi malcice preskupi, tabitin je solidan, sto znaci da se i za nesto manje novaca moze dobiti ok stvar, a Pandinima se moze mijenjati ukrasni panel, pa je to, eto, presudilo...
Citiraj:
Cubana prvotno napisa
ja ne radim taj dodatni vez ispod koljena kako je prikazano na snimci.. proporcije mi ne dopuštaju :oops: ali je sasvim ok svezati iza leđa pa odmah nazad na struk (ako dijete nosiš na leđima).
Nama to odgovara i bez prolema možemo i na dulje staze. :mrgreen:
što se tiče kupovine ja i dalje zagovaram da je bolje i malo skuplje ali puno kvalitetnije jer to je nešto u čemu se i djete i majka moraju osječati apsolutno ugodno.
Osim toga-brzo se prlja zbog dugih traka pa se i često pere tako da ja ne znam kud bih s dodatnim panelima. meni bi to bila samo dodatna komplikacija.
Slazemo se oko skupoce i kvalitete, ali sam stekla dojam da to u ovom slucaju nije bas tako, tj. da za tih 100 kn necu dobiti puno kvalitetnije... Ah, sad sam opet na pocetku ;) . Ima li netko taj Pandin, a da je vidio i Pixiekidov ili obrnuto pa da usporedi? Hvala!Citiraj:
mozarela prvotno napisa
[quote="Mimah"]Citiraj:
mozarela prvotno napisa
svakako provjeri pojačanje na ramenima. bez toga nemoj uzeti. ;)
Hvala, mozarela! Poslala sam im mail pa cemo vidjeti! Bas me zanima koji cu na kraju kupiti! :)
bok svima,trebam savjet,mi se skoro stalno nosimo, ali na rukama, nemogu više, ima tri ipol mjeseca i nije težak, oko pet kg,malo mu je još glavica klimava, neznam kakoda se drugačije izrazim.imamo klokanicu ali mu je prevelika,jučer smo posudili mei tei,pixie,ali on neće bit okrenut prema meni jer ga zanima sve okolo,jako je živ i nemiran,neznam kako bi ga zavezala, ili da kupim sling ili maramu jer mi ruke odpadaju i ništa nemogu napravit
možda da za početak probaš sa slingom ili maramom? Da si bliže posudila bih ti ja jednu maramu. Ali ako si recimo iz zg-a sigurno će se naći koja cura s foruma voljna demonstrirati i posuditi koju nosiljku!Citiraj:
ineska.a prvotno napisa
evo vidi
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=66172
ja sam u Čazmi, a mama mi je u Zg, ja bi svakako kupila nešto od toga, ali neznam šta mi je najbolje kupiti da ga mogu nositi da gleda prema naprijed, nema veze što neće u šetnje u kolicima, ja bi nešto jednostavno za doma, mislim da mi je sling najednostavniji, ali neznam da ću ga u tome moći nositi prema naprijed, a maramu neznam kako bi zavezala kad je on stalno u pokretu, stalno lupa nogama i rukama, nikad nije na miru
ja bih tako malo dijete u maramu ili sling, ne u mei tai. :/
hajde pogledaj ove linkove:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=58542
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=52130
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=44730
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=65153
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=69844
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=68905
hvala ti, kupit ćemo maramu jer je za sling prenemiran, vidim barem da tako mame sa nemirnom djecom kažu,nadam se da će se htjet nositi u tome, ako ne uvijek ju možemo pokloniti
Ja sam moju počela nositi u marami baš s 3.5 mjeseca. Kad sam ju prvi put strpala u nju okrenutu prema meni malo je negodovala, ali čim sam počela hodati (malo brže) odmah se smirila. Vjeruj, prihvatit će to nošenje okrenut prema tebi.Citiraj:
ineska.a prvotno napisa
I ja trebam pomoć vas iskusnih.
Čitajući ovdje, čini mi se da je mei -tai najbolji za mene, ali pa vas molim za mišljenje jesam li ispravno zaključila.
Beba ima 6 i pol mj. , velika je, vrlo čvrsta i vrlo živahna i nigdje ne želi biti osim meni u naručju. Ja u čudu, ove dvije prije nje sam često nosila po rukama, u klokanici, ali ne toliko, znale su se i "same zabaviti", makar nakratko.
Problem je što imam dosta posla, ko i sve mame, no sad je to već troje djece, a s maleckom zbilja ništa ne stignem jer ne mogu istovremeno kuhati, čistiti, sve drugo obavljati i nju nositi na rukama.
Da stvar bude gora, takvu nespavalicu kao što je ona ja u životu još nisam srela pa nemam ni onih par sati njezinog dnevnog sna jer spava samo dok doji.
Pitanja - može li se beba u toj nosiljci nositi na boku i postoji li položaj gdje je ona licem okrenuta prema van, da zadovolji znatiželju.
Ako ne, jesu li bar ovi drugi položaji dovoljno stabilni i čvrsti da mogu npr. sjeckati mrkvu, kuhati, dok je ona unutra.
Zatim, mora li se kod Tabite posebno naglašavati da pojača to podstavljanje remena da ne žulja ili to ona za svaku nosiljku sama napravi.
Hvala vam, moram se prilagoditi djetetu, jesam li na pravom putu?
Sling ti je nekako najupotrebljivija naprava od koje se nećeš razdvajati - čak i kad će ti trebati samo povremeno.
jesi :mrgreen:
mei tai mozes svezati i na leda, sto se kuhanja tice, to je najsigurnije. ja sam ju po doma nosila u slingu, ali kad mi se pocela bacati u lonce i na nozeve sam ju premjestila na leda.
za tabita mt ne znam, ja imam pixie i prezadovoljna sam, em su mi prelijepi em su udobni, nosim ih non stop.
sling je zayeban ako imas bilo kakvih problema sa kicmom ili ramenima. ja ga koristim za kraca nosenja, ako slucajno zaglavimo duze onda snosim posljedice.
Baš tak. Sling samo za kratka nošenja i lagane šetnje. S maramom je najlakše nositi dijete, ali traje mrvu dulje dok ne zavežeš, pa MT i tek onda sling. Sling mi je super kad se hoće malo nositi malo hodati, ili od auta pa nakratko u dućan i sl.Citiraj:
mikka prvotno napisa
tak je i kod mene, ali bio mi je fenomenalan dok mala nije presla odredenu kilazu, do onda sam ju i u slingu nosila duze bez poteskoca.