Mi smo još davno, čak možda prije braka složili oko imena.
Jednom smo gledali film "Policajac iz vrtića" tamo ima dečkić Dominik meni je bio jako medeni i tak smo se složili da če se muško djete zvati Dominik.
Printable View
Mi smo još davno, čak možda prije braka složili oko imena.
Jednom smo gledali film "Policajac iz vrtića" tamo ima dečkić Dominik meni je bio jako medeni i tak smo se složili da če se muško djete zvati Dominik.
Mi smo 4M.
Marita (starija mezimica)
Marsela (mladja mezimica)
Milvia (ja)
Martin (MM)
Marita je slucajno ispala na M, trebala je biti Ula ili zara pa smo se predomislili kad se rodila. Onda smo skuzili da smo svi na M pa smo zato i za drugu mezimicu trazili ime na M.
A jos se i prezivamo na M. :lol:
mmmammma mmmia :mrgreen:
Meni je to genijalno ! :)Citiraj:
mmmama prvotno napisa
:D Di me nađete, sa imenom Neo!
Od prije tri i pol godine kada se vodila bitka oko bebina imena - skoro je pobijedio Neo - baš po Keanu (još kada bi tako izgledao jednog dana, no ajde bar je tamnoput...), no bliža i daljnja okolina se zgražala nad tim imenom, pa sam tužna odustala.
Druga opcija je bila MAK, a pobijedio je DINO i to ime je kao stvoreno za njega.
Uvjet za imena mi je bio - kratko, razumljivo i bez mogučnosti skračivanja.
Da je bila cura, najvjerovatnije bi bila Tia, a sada mi se sviđa Mai. :)
Tko zna, možda idući put.
Usput ja sam Romina - navikla sam biti jedina u osnovnoj, pa srednjoj, pa na faxu, meni paše - osim kada se moraš za nešto izvući - ma nema šanse, svi te znaju. MM je Aki - meni Genijalno!
Moje živine od mačaka su se zvale -Muka/Nika/Maša/ - a sada imamo Riku 2.g.
:shock: :(Citiraj:
Moje živine od mačaka su se zvale -Muka/Nika/Maša/ - a sada imamo Riku 2.g.
:mrgreen:
ja se sićam sa svog sela krava Robice i Biserke.
za "pripast" moju šeficu smislili smo kravu Šarenku (fala joj, nekoliko puta je grdne situacije ispravila :D ), a Šarenka koja je utjelovljenje zla ima sestru, i to dobricu, Šarulju. :lol:
moj pas je zvao Ike (Ajk). Taman kad smo ga dobili na tv-u bila serija o dwightu eisenhoveru i mozgamo mi kako nadit pasu ime. kad majkec ispali: aj tiše malo, neka čujem ovo o Ajku. i tako je pas dobio ime.
sad imamo dvi male mace: jedna se zove Pepa (po prasici Pepi sa Nove) i Snoopy-a. i oba je imena dala šefica. :heart:
mezimice imaju krasna imena :)Citiraj:
mmmama prvotno napisa
Gabrijel je ime dobio po jednom prekrasnom dječaku kojeg sam upoznala u Vinogradskoj bolnici kad sam sa 17 god bila na operaciji sinusa a predobri doktor Baudoin me smjestio na dječji odjel... (hvala mu)
Imao je 1,5g i bio je jako bolestan (nadam se da je danas veliki, jaki i zdravi dečko) i jako se vezao uz mene jer mu mama i tata nisu bili iz Zg i nisu mogli svaki dan dolaziti, a on je bio tako njezan i krhak i ja sam ga stalno nosila i cuvala i spavala s njim. Bila sam jedina koja ga je po noci mogla smiriti i uspavati...i tad sam odlucila da ako cu ikada imati sina...zvat će se po njemu...to je bilo negdje 1999.
Mihael je bio nekakav logicni slijed u prici s andjelima :) iako MM u pocetku i nije bio odusevljen, na sto sam ja imala i rezervu...Vlaho- tako mi se muz zove, ali njemu je to bilo glupo da se dijete zove isto kao i on (ocito nije na istoj valnoj duzini sa Gibonijem :lol: ), ali nakon sto je prisustvovao porodu rekao mi je da imam svako pravo odluciti kako ce nam se dijete zvati :)
Gabrijel je ime dobio po jednom prekrasnom dječaku kojeg sam upoznala u Vinogradskoj bolnici kad sam sa 17 god bila na operaciji sinusa a predobri doktor Baudoin me smjestio na dječji odjel... (hvala mu)
Imao je 1,5g i bio je jako bolestan (nadam se da je danas veliki, jaki i zdravi dečko) i jako se vezao uz mene jer mu mama i tata nisu bili iz Zg i nisu mogli svaki dan dolaziti, a on je bio tako njezan i krhak i ja sam ga stalno nosila i cuvala i spavala s njim. Bila sam jedina koja ga je po noci mogla smiriti i uspavati...i tad sam odlucila da ako cu ikada imati sina...zvat će se po njemu...to je bilo negdje 1999.
Mihael je bio nekakav logicni slijed u prici s andjelima :) iako MM u pocetku i nije bio odusevljen, na sto sam ja imala i rezervu...Vlaho- tako mi se muz zove, ali njemu je to bilo glupo da se dijete zove isto kao i on (ocito nije na istoj valnoj duzini sa Gibonijem :lol: ), ali nakon sto je prisustvovao porodu rekao mi je da imam svako pravo odluciti kako ce nam se dijete zvati :)
E, da ja sam .... ofkors...Iva :lol:
da se i mi upisemo :mrgreen:
Marko
Kresimir (MM) aka. Kreso :)
Jelena
inace, meni je predivno zensko ime Lejla., MM-u se ne svidja, pa ako budemo imali i curicu zvati ce se Lana :)
Mak mi je predobro ime a, da se nadovežem, ja upravo nikada ne bih nazvala sina Neo baš zato što mi se Keanu Reeves nikako ne sviđa...fizički mi je tooootalno bezveze....a Neo bi me baš podsjećalo na njega.... :P
mama Jasminka
mezimac Antonio- znala sam to ime vec prije 20-tak godina :mrgreen:
Nadam se da će stići i Rafael :heart:Citiraj:
Iva prvotno napisa
SIN - KORADO
MM - MARKO
JA - IRA
MM je htio da se sin zove Mihael ali to mi je nekako uobičajeno. Htjela sam nešto neobično. Od kuma neki prijatelji imaju sina koji se zove Korado i jako mi se sviđalo to ime pa sam mm nagovorila na to ime. Inače mali je farabuto a vjerujem da će i moj biti. Inače u hr ih ima oko stotinjak tako da je rijetko ime.
Što se tiče kućnih ljubimaca imamo tigricu po imenu Ćuki!!
Ja sam-Sandra
MM-Slavko
Kći-Matea
Sin-Jozo(po didu)
Sin-Daniel(svi ga zovu-Dado)
Sin-Roko(zajednička odluka)
Ja - Ljubica Stošica (dobila sam ime po dvije nane)
MM - Tomislav
Naša curica - Enola
Htjeli smo neobično ime baš zato što ne volimo naša "starinska" imena.
Osobno ne volim kad ljudi daju djetetu ime po mužu ili po pokojnima. :roll:
Ja sam Sanja
MM Silvio
A mrva je Ariana, zovemo je Ria.
Meni se to ime sviđalo godinama prije nego sam zatrudnila i tako je ostalo do kraja, MM se složio i eto. No sad je toliko ljudi zove Ria jer smo mi tako počeli (da izbjegnemo nadimke tipa Jana ili Ana, ne zato što nam se ne sviđa već zato što su to imena sama za sebe) da smo 100 puta rekli da smo je tako mogli i službeno nazvat :)
Ja - Sandra
MM - Dean
MK - Zara
MS - Tin
Z sam birala ja a T. MM
ja sam Josipa
MM - Katarino
curica - Nora
Tata je Branimir, a sin je Bruno. Tako da su moji muškići doma Brane i Bruno. Moja nećakinja ih zove Bvane i Bvuno. A najveća fora je kad se ljudi zeznu pa sineka zovu Brane (i često se to desi, pa i mojoj mami).
1.x čujem za muško ime KatarinoCitiraj:
Kajo prvotno napisa
zanimljivo
Meni se pesica zvala Megi, ali nazvala bih i kćerkicu odmah tako (da se ne bi netko uvrijedio).
Megi mi je baš lijepo ime, a još mi se sviđaju Mei i Meri (za koju ste rekle da vas odmah baca na Meri Cetinić :P al ja ne odustajem)Citiraj:
Yuna prvotno napisa
Moji su mom bratu i meni dali lijepa narodna imena Jelena i Janko..
I meni su stvarno lijepa... Sviđa mi se još i Dubravka, ali ne ide uz naše dugo prezime...
BTW što znači zapravo MM - moj muž!?!?
djeca: Filip, Kim (cura je ako se pitate), i sad smo u mukama za treće, curicu - Hana ili Stela...
Da, MM = moj mužCitiraj:
mama Jelena prvotno napisa
Ja sam Ines. suprug je Ivica.Našoj ljepotici je on odabrao ime,Dorotea, a njih dvoje su odabrali ime za našu pridošlicu,Dominik. Što se tiče ženskih imena meni se sviđaju Rea,Antea,Gabriela, a muška Rino,Rio i Gabriel. Ali ja baš nisam imala izbora.Suprug je davno odabrao Dorotea dok sad nema šanse protiv njih dvoje. :love:
DOMI dobrodošla! Vidim da ti je prvi post pa da ti poželim dobrodošlicu.
:mrgreen:
Citiraj:
mama Jelena prvotno napisa
SLažem se za Jelenu- tako se zove moja mlađa. Ime danas baš i nije tako često (ili se varam?), nama predivno, a starija nam se zove Lana.
Kao male šumske životinjice. Nakon svih onih domaćih :lol:
Ksenija (moj bebi) :heart:
Nikola (MM)
Vesna (ja)
Još 2,5 mjeseca do dolaska našeg Dominika a ja se ne mogu naviknuti na to ime.Jednostavno mi je čudno.S Doroteom nije bilo tako.Nju inače zovemo Dora.A kako ću njega zvati?! Da je bar Rino... Još sam ovdje naišla na masu lijepih imena a kad sam ih ja tražila ni jedno mi nije bilo dovoljno dobro, tj.zvučno.Sad mi je gotovo,svi znaju da će se zvati Dominik :/
Davor(muz)
Natalija(ja)
Benjamin(sin)
Julija(28.02.07)
Citiraj:
filip prvotno napisa
Juliju sam prepustila da izabere sin,ali nisu bas svi prezadovoljni..... :/
meni je Julija bas lijepo ime.
tvoj sin i moja kći imaju isti ukus što se tiče imena.Citiraj:
filip prvotno napisa
naime, već me dva dana pili zašto joj nismo dali ime julija.
ot: zašto ti je u potpisu samo b., a nema i j.?
sory,kriva godina,curka se jos nje rodila........ :lol:
Meni je Julija isto lijepo ime.Znači,curka još nije rođena.Ni moj Dominik. Također se treba roditi u veljači.Ako sam dobro shvatila,J. se treba roditi 28.02.2008. Dominik treba doći na svijet 10.02.2008. Btw, Dorotea je 22.08.2004.
DOMI, još stigneš izabrati ime koje će ti pasati! šta te briga za druge! :love:
MARIO (MM)
MIRELA (JA)
LOVRO (2004)
VITO (2006)
Iva (2004)
Jakov( još 18 tjedana)
Darko (MM)
Ana(ja)