Baš ste me utješile. Evo sad sam bolje volje, valjda sam prespavala noć pa sam zaboravila.
Ništa danas nastavljam sa UH pa ću do kraja se truditi biti dosljedna i to je to.
Printable View
Baš ste me utješile. Evo sad sam bolje volje, valjda sam prespavala noć pa sam zaboravila.
Ništa danas nastavljam sa UH pa ću do kraja se truditi biti dosljedna i to je to.
Ahhhhh, otišao mi post u vjetar :evil:
Drage moje, uopće se ne ponosim sobom. Sinoć sam jela i kruh i sir i krem juhu od gljiva, i lasagne... Kolač sam odbila, spakirali su mi ga i onda sam došla doma i pojela ga :shock:. Da ne povjerujete...
Ipak nastavljam dalje, danas lagana juhica s orzom, puno ću piti, izgleda da mi to baš paše.
Draga moja, neću ti ništa reći. Osim da mi se čini da će svi prije mene do cilja. Ali nema veze, lijepo mi se družit s vama. ;)Citiraj:
Shanti prvotno napisa
I čestitam ja tebi na -5,5 u mjesec dana, izvrsno :D !!!
Go domy, go!!! :love:
jučer i danas sam -6kg i za sada je takva kilaža stabilizirana...vaga mi oprostila grijehe vodenog dana...ja zadovoljna!kad se bude formirala lista pribilježite me,da ne pokušavam ja-moglo bi biti svašta!
curke moje,hvala na podršci... :love:
ja danas jela kuhano tijesto s preljevom od rajčice ! navečer kolači :D :D
a sutra..... :(
Evo, s apdejtom za ia30
Ia, čestitam! :D
Domy počela 7.1., -8 kg
Fritulica1 počela 21.1., -3,5 kg (početna skoro 59, cilj 55/54 kg)
Ia30 počela 24.1., -6 kg (cilj: -15 kg)
Rinama počela 24.1., -5 kg
Shanti počela 25.1., -5,5 kg (cilj: -15 kg)
Sun počela 29.1. -6 kg (početna 72, cilj 60 kg)
Diči počela 11.2., -2 kg (početna 80, cilj 60 kg)
Donna počela 21.2. (početna 63, cilj 55 kg)
Ardnas počela 21.2. (početna 71,5, cilj 65 kg)
Fritulice, evo, utješit ću te i nabrojati s čime sam završila ono što je jučer trebalo biti voćni dan. :oops:Citiraj:
fritulica1 prvotno napisa
Osim pistacija u prevelikoj, puno prevelikoj količini, tu se našlo i:
- jedan rafaello (u njemu je badem a omotan je kokosom, pa je barem to bilo nekakvo voće :lol: )
- začinjeni prženi kukuruz, one grickalice (jeo mm, a ja mu se pridružila kao da sam u bunilu)
- komadić dimljenog tofua (on je bio već oko ponoći, za uvod u proteinski dan :lol: )
Ma pukla sam i ja sinoć, totalno, ali ne preostaje mi drugo nego staviti škarniclu od srama na glavu pa je skinuti i nastaviti dalje.
Donna, Fritulica i ja si olakšamo taj voćni dan "juhicom" napravljenom samo od brokule (Fritulica i od tikvica) i vode. Skužila sam da mi to što pojedem nešto toplo sa žlicom mentalno jako koristi jer nemam dojam da sam prisiljena samo gristi voće. S obzirom na to da bi sutra mogla imati dovoljno vremena ako ne radiš, napravi si pečene punjene jabuke, ili pečene banane... :mljac:
:D :D dobro jutro s 1 kg minus :D :D
ok je da je to vjerovatno voda...ali ipak pokazuje 62! :mrgreen:
dobar start za voćni dan ;)
Dobro jutro gladušice!
Ja ću sutra na vagu. Daj bože da je barem 1 kg. još dole. Ali neću vam reći koliko sam puta do sada zgriješila. Bilo bi toga previše...danas je na snazi povrće...
Sretno svima!
:mrgreen:
diči samo polako na voćnom i sve će biti ok, možeš jabuke zapeći u mikrovalnoj i malo ih posuti sa orasima, narežeš ih na kriške.
Svima ostalima pusa, ja danas na škrobnom ali ništa mi se tako ne jede..no smislit ću nešto.
:love:
Bravo donna! :D
Diči, nadam se da ćeš nam se sutra javiti jaaako vesela!
Domy počela 7.1., -8 kg
Fritulica1 počela 21.1., -3,5 kg (početna skoro 59, cilj 55/54 kg)
Ia30 počela 24.1., -6 kg (cilj: -15 kg)
Rinama počela 24.1., -5 kg
Shanti počela 25.1., -5,5 kg (cilj: -15 kg)
Sun počela 29.1. -6 kg (početna 72, cilj 60 kg)
Diči počela 11.2., -2 kg (početna 80, cilj 60 kg)
Donna počela 21.2., -1 kg (početna 63, cilj 55 kg)
Ardnas počela 21.2. (početna 71,5, cilj 65 kg)
Ja sam danas na škrobu (Ardnas, mi smo sad uskladile dane :) )... Kuhat ću miješane mahunarke i žitarice, za danas i za zamrznuti. :joggler:
Cure, kuhate li posebno za vm, ili im samo dodate još nešto uz naš jelovnik?
Mm je, kad sam na dijeti bila zadnji puta, prije nešto više od godinu dana, volio jesti npr. još meso uz povrće ili mahunarke kad sam ih kuhala za sebe, ali ove godine jede za ručak/večeru najčešće samo ono što i ja, jedino ima "klasične" doručke (sendvič, krafna, pecivo s nečime, žitarice itd.), a nakon ručka obično navali na kekse, slatkiše i/ili grickalice... (što i mene ponekad odvuče u "grijeh" :mrgreen: )
I, kakva vam je probava sad kad ste na dijeti?
I još... vježbate li? :preskaceuze:
joj ja ne vježbam ali danas smo recimo dva sata šetali sa psom i bilo je fantastično :D
MM nije kompliciran pa jede ono što ima..naime nedjelja je ,meni je voćni dan a on se lagano prilagodi i nešto nabrzinu pojede
ali kada je UH ili povrće pojede i on nema problema....
kada mogu meda malo jesti i uz što kombinirati?
meni najviše fali burek i štrukle jer ta dva jela NIKADA ne smijemo jesti jer je u njemu i tijesto i sir(dva različita dana) :cry: ili moje omiljeno tijesto s mljevenim mesom(isto dva različita dana)
Prvo mi je palo na pamet za UH-večeru (s kruhom, palačinkama, nekim biskvitom itd.), a rekla bih i na voćni dan, uz neko voće.Citiraj:
donna prvotno napisa
Ja sam danas, ponukana vlastitim pitanjem o vježbanju, konačno nakon pet godina opet izvukla svoje role, udahnula duboko... i bila na rolanju. Nisam odrolala ništa impresivno, nešto manje od 10 km, ali sam i pola sata šetala, tako da sam zadovoljna. A posebno zato što se s viškom špeka na sebi i s pet godina pauze od rolanja osjećam prilično nespretno i nesigurno na njima, tako da je ovo svojevrsno rušenje psihološke barijere u meni... :D :D
Odlučila sam sada redovno vikendom rolati, barem jedan od dana, a čim se dan još malo produži pa stignem na rolanje po povratku s posla dok se još vidi, dodati još i barem jedno ili optimalno dva rolanja tijekom tjedna, i naravno, postupno podizati pređenu kilometražu...
Pozdrav žene drage.
Evo i ja danas krećem u svoj drugi krug UNke.
Držte palčeve.
Nadam se 10ak kg skinuti
evo mene opet na jabukama :lol: :lol:
jedva čekam danas meso jesti :mrgreen: no neznam što bi od mesa i kako pripremljeno
možda si opet napravim umak od gljiva pa je to super prilog uz meso
a zapravo trebala bi malo i ribe jesti a kad dođe taj proteinski dan samo o mesu mislim :mrgreen:
nego...kada piti jogurt,mlijeko i to? :? znam da samo u proteinskom ali kako ću uz ručak uz pečeno meso popiti jogurta? :lol: a baš mi fali i vrhnje i jogurt a nekada bi i šalicu mlijeka popila a kada se smije??
smije li se u voćnom danu recimo jedan obrok pojesti i povrće tipa mješane salate(rajčica,krastavci,zelena...)?
imam tu neku brošuru što je izašla u novinama pa kao recepti i piše da umjesto onih kolača se smije i okruglice(knedle) sa šljivama pojesti? :/ ili torta od sira...pa nije li sir samo za proteinski dan?
:lol: :lol: imam sto pitanja
Alkemicar :* (hoćeš na našu UN-listu kad već nemamo više svoj forumčić...?)
Donna, evo odgovora (tj. moje razmišljanje), a ubacit će se i ostale cure:
- mliječni proizvodi samo na proteinski dan; ne znam smiju li se kombinirati s mesom jer ja meso ne jedem, ali njima možeš zamijeniti mesni obrok, pa npr. jesti svježi sir (a ne vidim razlog da uz to ne popiješ jogurt ili mlijeko);
- povrtna salata od sastojaka koje spominješ se smije na vitaminski tj. voćni dan, ali rekla bih da vrlo umjereno sa začinima (rajčica,krastavci,zelena...); naravno, povrće koje spada na škrobni dan, tipa mahunarke, nisu dopuštene;
- UH dan kolači su najmisteriozniji obrok po sastojcima, barem meni, jer nisu zabranjene slastice koje imaju u sebi škrob (tipa knedle tj. okruglice), ili puno proteina (biskvitne torte, torte od sira), tako da... opusti se, ne pretjeruj u količini i... uživaj. :love:
ok onda se bacam na okruglice jer njih jako volim! :D :D
joj nemogu nigdje naći pa me slobodno špotajte ,ali zanima me da li se može krenut s UN-om za vrijeme dojenja?
I ja... pa još s malo zaslađenog vrhnja i cimeta u šećeru :mljac:Citiraj:
donna prvotno napisa
Mogla bih ih i ja za jednu večeru... :smajlićkojisanjari
Što procjenjuješ, koliko knedlica bismo mogle za večeru umjesto kolača? Dvije?
Jako sretno javljam da je danas prvi objektivni, neovisni, ničim izazvan promatrač (u stvari, promatračica), koji ni ne zna da sam na dijeti, iz čistog mira, s neba pa u rebra, izjavio da sam smršavila. :D
(mislim... naravno da sam i dalje bucka, ali neka je netko tko me rijetko vidi primijetio sam od sebe... valjda to ipak nešto znači :dancingfever: )
:D :D Shanti
Ne znam točno, mislim da je vama koje dojite bebice preporučljivo samo mršaviti vrlo oprezno; možda bi ova dijeta prošla ako bi pojačala ishranu na voćni dan a preskočila vodeni? Samo nagađam...Citiraj:
dinasta80 prvotno napisa
U svakom slučaju, vjerujem da je preporuka ne pristupiti nekoj radikalnoj dijeti...
Pokušala sam uz pomoć pretražnika pronaći ima li poseban topic na forumu na tu temu, ali izbacilo mi je ove topice s dijetama, tako da možda da pronjuškaš po njima, ili otvoriš poseban topic pa će ti mame odgovoriti što su na tu temu saznale iz literature i od liječnika. :love:
:D , bravo, bravo za tebe Shanti.
Ma znaš kaj ću ti ja reči čudni su ti ljudi. Zadnji put kad sam bila na djeti svi su samo govorili, a pogotovo šogorica, kak sam svaki dan mršavija.
Dobro djelomično je i istina jer jesam stvarno smršavila, ali da nisu znali da sam na djeti niko možda ne bi ni skužio.
Zato sam ja prvi put kad sam išla na UN-ku odlučila da neču nikom govoriti da vidim baš jel će skužiti.
Moram priznati da je to teško izvedivi jel se stalno nešto zalomilo, neka fešta, pa roštilj, pa rođendan pa svadba.
I kak da im objasnim da neču jesti, pa sam onda nakon 2 tj. svima objavila i od tada su svi počeli primječivati kak ja mršavim, to su ti te ljudske spike u koje ja ne vjerujem.
Ja samo vjerujem sebi, vagi i odječi šta pokaže i ak pokaže.
Ja sam danas na mesu. Mene zanima jel se smije jesti recimo malo salame tipa parizer i sir tvrdi tipa podravac i abc sir?
Izvrsno!!!!!!!!!!!!! :D Što li će sad izjaviti neumijesna medicinska sestra jedne tvoje blogerske pričice? ;)Citiraj:
Shanti prvotno napisa
Žene, i ja se držim, samo se ne stignem hvaliti :mrgreen: !
danas sam plašljivo stala na vagu i ostalo je -3,5 kg, dakle nije me ona večera pokopala.
ja bih svakako parizer i ostale salame izbacila, kao i ABC sir (to su mi baš onako - nezdrave, prazne kalorije). Ali u biti ako to baš voliš možda to rijetko možeš pojesti na proteinski dan. Svatko je na nešto slab. Hm... kad ste već spomenule okruglice, knedle...samzat ću ih...na jedan lijepi UH dan, sigurno!Citiraj:
domy prvotno napisa
Svima :*
evo danas ujutro jednu jabučicu (druga nije stala)
ručak pečena piletina, cikla i juha poslije
alkemičar-mi smo zajedno na proteinima danas :mrgreen:
ja opet se guštala u pohanom bijelom :mrgreen: ( a šta da radim kad mi je pohano No1),malo gljiva,komadić sviježeg sira,zelena salata i kruh.
obećajem slijedeći put RIBA ;)
[quote="fritulica1"]Što li će sad izjaviti neumijesna medicinska sestra jedne tvoje blogerske pričice? ;)
:*
Nadam se da je neću vidjeti još jedno mjesec dana, a da ću u međuvremenu skinuti joooš... recimo... 4 kg. E pa to neće moći ne primijetiti. :mrgreen:
[quote="fritulica1"]Žene, i ja se držim, samo se ne stignem hvaliti :mrgreen: !
danas sam plašljivo stala na vagu i ostalo je -3,5 kg, dakle nije me ona večera pokopala. [/size]
:D
Al sam ovo gore quotala... :mrgreen:
Alkemicar, hoćeš li s nama na listu? :*
Vaga i metar za mjerenje su najpouzdaniji, ali veseli se slobodno kad ti netko i kaže da vidi da si smršavila... ako ništa drugo, valjda to pokazuje barem da je dobronamjeran. :love:Citiraj:
domy prvotno napisa
Bas me zanima... :mrgreen:Citiraj:
Shanty prvotno napisa
Prijavljujem komad pizze na voćni dan. Uočavam da obično, nakon javne samohvale, pokleknem. :oops: :/
Večer supatnice moje.
meni danas UH pojela jutros 1 jabuku, 1 sok od ananasa i jadnu malu čokoladicu.
Nadam se da neću ništa više.
Teško je, ali ako me vaga ujutro nagradi bit će super...
Kako vama ide :love:
Sjećam se da se meni, prije godinu i nešto kad sam bila na dijeti, dogodilo nešto slično... doduše ne pizza, nego rižoto. Pa rekoh, s obzirom na to da je bio frutti di mare, dakle ipak nekakvi frutti... :lol:Citiraj:
Draga, nisi pokleknula, nije to ništa strašno. Sad si je popapala, za četiri dana tj. na sljedećem voćnom nećeš, i idemo dalje... :love:
Nadam se da neću morati ići kod ginića još barem dva tjedna... a javit ću je li išta komentirala, naravno. :mrgreen:
Moj današnji UH dan:
ručak: špageti i šalša s malo šampinjona i salata od rikule i par nepotrebnih crnih maslina
večera: bit će kolači... za koju minuticu... (odlučila sam pojesti pola čupavca, pola štrudle s višnjama i pola polovice tj. frtalj tj. zalogaj mađarice; bila neka fešta danas, pa sam rekla da kolače ne smijem jesti, i eto... donijela sam ih doma i pomisao na to da su u kutiji u kuhinji me opsjeda cijelo poslijepodne; :mrgreen: pišem malim slovima kako ne bih eventualno ovim svojim svaštarenjem s kolačima :oops: "mučila" one koje nisu danas na UH danu)
Uviđavna si shanti, font od 5,5 je dobar način :)
:love:Citiraj:
Shanti prvotno napisa
Ajme Shanti koji bal danas kod tebe... :mljac:
Ardnas, a što ti ne bi danas trebala jesti tijesto s salsom ili povrćem i popodne kolače (na UH dan) ili sam nešto pobrkala?Citiraj:
ardnas prvotno napisa
Jer ako si danas tako malo pojela, a sutra opet voće :/ ... to mi se čini malo preinvazivno...
no nema govora da to vaga neće nagraditi...
:love:
A znam draga da malo zvuči prestrogo, ali... zadnjih dana jako slabo jedem i to mi paše.
Da danas se jede upravo to što si napisala, ali imala sam danas jako puno posla i jednostavno nisam stigla jesti.
Sutra voće jedva čekam... ja ti inače obožavam voćni dan.
:*
svaka čast ako na UH dan možete jest voće :mrgreen: ja nemogu!
Vaga bi te zbilja sutra za ovo trebala dvostruko nagraditi. :love:Citiraj:
ardnas prvotno napisa
Što planiraš za sutra? Otkrij nam tajnu kako početi obožavati voćni dan... :saint:
grejp nasjeckan... dva komada
zapečene jabuke u mikrovalnoj za ručak... a večerica nemam pojma... možda datulje...
Razumijem te potpuno, doduše jako rijetko ali imam i ja takve faze. :love:Citiraj:
ardnas prvotno napisa
Juhica, juhica. :DCitiraj:
Otkrij nam tajnu kako početi obožavati voćni dan...
Ajme samo to jedeš za vočni dan, pa ti silegenda.
Ja obično pojedem klasika dvije vočke ujutro.
Onda ručak od svake vočke po jednu izrežem i napravim vočnu salatu obično 5 kom vočki.
Međuobrok malo bučinih koštica ili oraha.
Večera kompot. Ali me obično navečer čopi glad pa nešto obično zabrljam.
I ja velim: juhica, juhica! :D :mrgreen:Citiraj:
Moj plan za danas:
- do ručka tj. doručak i međuobrok: jabuka ili dvije i par suhih smokava
- ručak "juhica" od, vjerojatno, brokule
- tijekom poslijepodneva i večeri: banana ili dvije, još jedna jabuka
- nastojat ću odoljeti "grickalicama" tipa kikiriki, orasi i sl. (u čemu do sad nisam baš uspijevala) :oops:
NA LISTU NA LISTU :DCitiraj:
Shanti prvotno napisa
Obavezno
cilj 10 kg
danas škrobni dan - jučer se krčkao slanutak
Jedva čekam ručak :D
Drage moje dobro jutro.
Evo voćni je počeo... popila sam već puno vode i jedan čaj... i jednu jabuku. Grejp sam narezala pa neka se malo odmori da mi ne bude previše gorak.
Možda ću i ja jednu juhu u podne, al vidit ćemo.
Vaga me je jutros nagradila za 0.4 kg al nadam se da će sutra biti još.
Samo tako žene, moramo se zrihtati do lita.... :love: , zato manje papanja , više skakanja :mrgreen: