Bome ja sam danas prokrvarila kao da sam mengu dobila. Jel nekome tako bilo,ovo nisam ocekivala?
Printable View
Bome ja sam danas prokrvarila kao da sam mengu dobila. Jel nekome tako bilo,ovo nisam ocekivala?
meni je bilo isto ko tebi. može ti sad potrajat 2 dana a može i 10. to je valjda dok se skroz ne ustali, štajaznam
Sad kužim one žene koje nisu imale živaca. Nije mi problem ali ginekolog mi nije spominjao da ću možda krvariti par mjeseci:-P.
ja sam krvarila mjesec dana, par dana manje, par dana skoro ništa, par dana dosta pa još više. dobila sam i sljedeću mengu a da nisam bila sigurna je li to menga ili nije, i onda je prestalo (mislim 32 ili 33 dana krvarenja). to me jako brinulo, ali ja sam inače zabrinut tip (ginekolog mi je rekao da to mogu očekivati).
Meni je sad skroz stalo. Ma kako je krenulo, mislila sam da će biti obilno i da nešto ne štima. Ali sad vidim da to tako ide, malo dođe pa ode. Do ljeta će valjda sve biti OK:)
Trina, ja sam nakon par mjeseci prešla na dnevne uloške, one male. A prije sam drugi i treći dan koristila noćne uloške, one najveće, i to maksimalno dva sata jedan. Potop.
Hoću reći, krvarenje se skrati i vremenski i količinski.
Ne mogu to ni zamisliti..zadnji put sam bila na rubu nesvjestice zbog obilnosti krvarenja..preporodit ću se ako se to toliko smanji.
Moje krvarenje je skoro pa stalo, još nešto traje ali minimalno (ovo je za Jelenu koja želi izvještaje:))
ajme to je i moj problem...meni su drugi,treći i četvrti dan ko da sam špinu doli otvorila..noćni ulošci cili dan na meni...a traje mi sveukupno (dok sam ono baš ful čista) nekih 7-8 dana..najgore mi to padne ljeti, kad moram te velike uloške po cile dane držati po onoj vrućini..
ja sam bila na papi, u petak zovem za nalaz, ako je u redu, onda čekam menstruaciju da je mogu staviti..
evo da se i ja pohvalim...
Papa uredan, sutra idem na postavljanje
kad sam ih počela piti, brljalo mi je puna dva mjeseca
gin mi je rekao da je normalno
onda se to stabiliziralo, pa sad imam svaka dva mjeseca po 3-4 dana brljavljena
jučer ujutro sam popila zadnju tabletu (po naputku), danas i sutra ništa, sutra popodne idem po Mirenu
Thanks. (MM će biti oduševljen :P)
Inače, nemam baš nikakvih problema s Cerazettama, pa možda i ostanem na njima neko vrijeme.
:*
Meni kasni M, već 5 dana. Kad stigne, moram provjeriti je li stigla Mirena za mene. Bez ikakve medicinske podloge, ja sam zaključila da kad jedan jajnik ovulira da mi je dulji ciklus, a kad drugi da mi je kraći ciklus. Ovulacije me ne bole baš pa nisam sigurna kad je (a i tlaka mi to pratiti više nakon 10 godina IVF-a). Do pred nekih 6 mjeseci bila mi prilično stabilna M, sad ili cca 22 ili cca 40 dana.
evo ja danas popodne stavila M...
imam blage grčiće maternice, ali je gin rekao da je to ok...
kao za 2-3 dana bi se trebali početi izlučivati hormoni koji će mi smiriti maternicu
kontrola mi je da dva mjeseca ili ranije ako osjetim da nešto nije kako bi trebalo biti
A što to znači "nešto nije kako bi trebalo biti?". jel ti detaljnije objasnio što je normalno a što nije. Moj nije nešto išao u detalje, rekao je samo da ako budem obilno krvarila da onda nije ok i da dođem, inače ne treba ni kontrola ni ništa. Ja imam nekakav tamnosmeđi iscjedak, u životu to nisam imala, kao ni Mirenu doduše, pa ne znam da li da ignoriram ili ne. Neću ih zvati jer sestru znam privatno i odgovaral me od Mirene, ne znam zašto, i ne da mi se slušati ono što očekujem da će govoriti.
ja kad sam stavljala prvi put išla sam na kontrlu tj. uzv nakon iduće menstruacije, da je provjeri, da se eventualno nije pomakla. sad kad sam je stavljala drugi put nisam išla na kontrolu
ako bi ju osjetila znači da se pomaknula ili ako bi mi smetala za vrijeme odnosa, a to ne bi smjela
ova kontrola za dva mjeseca je jer mi je rekao da se hoće pomaknuti za ta dva ciklusa t. uslijed krvarenja
što se tiče isjetka to ti je normalno (ja sam s Cerazettama tako puna dva mjeseca) jer je mala doza hormona
ja sam jučer krvarila nakon stavljanja i sada imam lagano krvarenje
ali od jučer navečer i jutros imam i laganu vrtoglavicu! anyone? (ja sam si to prepisala prestanku uzimanja tableta i krvarenju koje nisam imala dvije godine)
ajme poludit ću...papa još uvik cin 1..ništa od mirene za sada...3 miseca sam imala terapiju..iza prvog ciklusa antiobiotik i vaginalete, ostala dva samo vaginalete..nalaz i dalje cin 1..iza prve trudnoće mi je isto tako bilo, na kraju sam to rješila krioterapijom...vjerojatno opet isti scenarij...a taman sam se lipo nadala da ću je staviti i da će ta krvarenja,iscjetki i ostalo proći dok mi dragi dođe s broda..ali šipak...
anabeg, ako imaš povijest lošijih papa testova, nisam sigurna da si dobar kandidat za bilo koju vrstu spirale. Mislim da to nije pametno.
imala sam taj put iza prve trudnoće.. i to mi je papa bio cin3..šok...išla na kolposkopiju i biopsiju.. biopsija nije potvrdila rezultat papa testa, to jest nije bio cin 3, nego cin 1.. nakon krioterapije (zaleđivanja) papa test uredan...to je bilo prije nešto više od 3godine... sad opet cin1...uvik sam kod jednog te istog ginekologa...nije mi ništa rekao da nebi trebala stavljati spiralu, dapače... u svakom slučaju, hvala na opomeni, svakako ću ga priupitati o tome...
anabeg, moja se mama kune u stolisnik. Namače čaj u vinu tjedan dana pa procijedi i pije pomalo svakodnevno. Tvrdi da je pomogao puno žena, njenih prijateljica, i da se njoj papa test toliko popravio da se i doktorica čudila. To bi trebao biti lijek i za svašta drugo, al meni nije ništa pomogao (ili bih mogla reći - tko zna što bi bilo da ga nisam uzimala - isključivo zbog mame, al eto i sad mi stoji jedna boca u frižideru, nisam ju popila, ne da mi se). Ako ti se da, možeš pokušati.
jelena, hvala na savjetu..sad sam malo čitala o toj biljki pa stvarno vrijedi pokušati...osim za ove probleme, piše da je dobra i za migrene, a pošto ja imam i s migrenama problema ako ne pomogne za jedno, možda pomogne za nešto drugo...
baš me ubediralo, bila sam sigurna da je nalaz sad ok, i da sad sigurno mogu dogovoriti termin za stavljanje mirene...
da rezimiram...vrtoglavica se bila javila neka 4 sata nakon postavljanja i prestala otprilike 30 sati nakon javljanja...
od onda sve super
krvarenje je bilo samo tih par sati nakon postavljanja (četvrtak), drugi dan (petak) brjavljenje, subotu sve ok
čak su mi se i grčevi smirili
evo se bilježim. čitam vas i sve više razmišljam da se i ja upustim. idem ovaj mjesec na redoviti pregled pa ću porazgovarati s doktorom
Ja još uvijek imam blago obojani iscjedak ali krvarenje je odavno stalo. Kao što sam već rekla, nikakve bolove, grčeve ni ružne osjećaje nisam imala ni onda kad mi je postavljena, kamoli sad.
Ali onaj osjećaj spontanosti, da mogu sa svojim mužem biti bez straha..ma ko mi to more platit:lol:
ma meni je rekao da neću imati problema s krvarenjem jer sam dvije godine na Cerazettama koje imaju jednaku dozu hormona kao Mirena, pa mi se tijelo već priviknulo
ali ja bogme nisam imala spontanost..probali smo ju u subotu, jel, i malo me bilo frka s obzirom na neke stvari
:neželimvamvaditimast: :mrgreen:, ali je prošlo ok
:lol:I mene je bilo frka radi istih stvari ali sve je bilo ok
Joj curke moje, ja se već 12 godina ne štitim ničim pa ništa, tako su mi i vaša patnja i preporod simpatični :)
i ja kad sam htjela, nije išlo...
a E. i I.G. su uletili kad sam im se najmanje nadala
a danas nakon dva CR u godinu dana, puknuća maternice i jedva preživljenog zadnjeg poroda uopće nemam namjeru dovoditi muža u situaciju da mora birati ja ili dijete ili čak da bez tog biranja ostavim troje ili u najgorem slučaju dvoje djece bez majke
Končić s vremenom ionako omekša.
i mm je osjetio koncic nekoliko puta na pocetku.
da, i ja volim tu slobodu :)