:cry: ali od velike :D
Printable View
:cry: ali od velike :D
dijelimo vašu sreću :love:
m. je prekrasan, srce malo :heart:
Evo jednog privremenog avatara, dok ne napravim neku dobru fotkicu njih dvoje.
Noć je bila mirna i prospavana od 21.30 do 7.30, doručak u redu (malena voli papati više nego M.), ali je zato jučer navečer bila takva brijačina s našom susjedom da smo MM i ja lipsali.
Sad ćemo u prvu zajedničku zagrebačku šetnju. :heart:
čini se da bismo svi trebali krenuti tim istim zagrebačkim ulicama :heart:
Zdenka, :love:
eh, sad curka mora izguštati sve čari novog doma a vi je pratite ako možete! :lol:
ljepotica :heart:
Zdenka :heart:
prekrasna je... :* uzivajte zajedno, nemam rjeci, samo placem, od srece naravno...
:heart: :heart: :heart: :heart: ,za svakog po jedno!!!
Premedena je :heart:
:heart: :heart: :heart:
preslatka je...ma oboje su predivni... :heart: :zaljubljen:
jedva čekam zajedničku sliku :love:
Baš je slatka :saint:
:heart: novom avataru.
:heart: novoj sreci
Prava ljepotica :heart: , ali i slika veli da je mala bistrooka harambašica :love:
Uživajte!
:D :heart: :D :heart: ....
Zdenka, predivno, prelijepo!!!
Presladak avatar :heart: - koja sreca u njenim ocima :)
:)Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
:heart:
:heart: :love: :D
baš tako! :DCitiraj:
AdioMare prvotno napisa
:love: :heart:
Sinoč mislim na vas, dok nastojim svoju nočnu pticu ubjediti da spava. White Musk je negdje napisala da je jedan usvojeni dječačić rekao kako je on narastao u srcu svoje majke, a ne u njenom stomaku. Koliko srce ti i tvoj MM imate kad je nijma naraslo dvoje djece :heart: I jesi posebna, zato što si takva, sebi obična. Želim vam svu sreću svijeta, da budete zadovoljni sa svojom djecom, i da oni budu zadovoljni sa vama, da jedni drugima budete ispunjenje i snaga, utjeha i radost :*
prekrasno :heart:
B. je preslatka. Pravi mali vražićak.
preslatka je :heart: :*
Prelijepe,vesele oči :heart: uživajte napokon skupa :heart:
na nekom drugom topicu sam vidjela novi avatar i krenula u potragu da saznam je li to stigla mala B.
predivno! :heart:
predivna obitelj!
Zdenka, imaš tako prelijepu djecu!!!! :heart: Uživajte jedni u drugima. :heart:
Mozda pitam glupost, al sta cu, znatizeljna sam. Zdenka, jel imas posvojiteljski dopust sada i koliko traje?
Vragolanka na kvadrat. Prva kazališna predstava koju ćemo gledati bit će Gospođica Neću. :lol:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Preslatka je! Iz njenih očiju baš frcaju vragolaste iskrice :heart:
A M. je takav predivan dječak da se sva topim :heart:
:D :D :D prekrasna je!!!
Prelijepo! Prekrasno! Jako si mi zagrijala dan. :heart:Citiraj:
Ona je jučer imala svoj oproštajni tulum na kojem su joj sva djeca uručila svoje crteže i poruke s lijepim željama, a isto tako i njezina odgojiteljica. Svi oni su plakali zbog rastanka, a i mi s njima. Opremili su je, kako kaže MM, kao da je udaju, sve je bilo u njezinoj torbi i to lijepo i novo. Mi smo, jasno, već sve kupili, tako da sada imamo odjeće za presvlačenje koliko joj srce želi.
... (on je u fazi apotekarskog vaganja mojih postupaka prema njemu u odnosu prema njoj), ali poslije su tako veselo i euforično pjevali o našoj kući. Kad smo sjeli u auto i otišli iz doma on joj je rekao: "Sad se zoveš B. R., ti si naša i ideš svojoj kući". A kad smo došli pred vrata naše kuće on je stao pred nju i rekao: "B. spremi se na novi život!"
Skroz si me rastopila.
Za B. jedan :* :heart: .
..auuu,preslatka.ma ko bomboncic.
:love:
Ovo je takva divna priča, tako prekrasan završetak godina čekanja. Čestitam, Zdenka, i tebi i TM-u, i M-u, ali i B-ici, jer - tko čeka, dočeka.
Osobito me je obradovao tvoj opis njenog oproštaja od Doma - umirujuće djeluje spoznaja da na tim mjestima, u kojima se nedužna djeca nađu u najkriznijim trenucima svoga života, ima tako mnogo ljubavi, topline i povezanosti, gotovo sreće :heart:
Svaki puta kad smo došli tamo bila sam iznenađena srdačnošću odgajatelja i njihovim toplim odnosom s djecom, a posebno me oduševio njihov oproštaj s B. To jest institucija, ali je vidljivo da zaposlenici stvarno daju sve od sebe da bi djeci olakšali teški institucionalizirani život. Npr. oni, uz ove svakodnevne stvari, vode djecu na more, na skijanje, na izlete i sl. I od mnogih drugih ljudi sam čula mnogo dobra o tom domu.Citiraj:
Leina mama prvotno napisa
(Sad sam uhvatila trenutak za računalom, jer su se B. i M. prihvatili akademskih aktivnosti. On piše nadoknadu za to što nije bio u školi - molio je učiteljicu da mu kaže što će oni u školi raditi - a ona je samoinicijativno prionula na neke vježbenice motorike i opažanja što su joj isto zapakirali u domu. Već je riješila nekih desetak zadataka, a mami to itekako godi.)
prelijepa je kao i ova prica :heart:
Uživajte u prvom pravom zajedničkom vikendu! I u svim danima koji slijede, naravno. :heart:
Kako ja ovo prije nisam vidjela, evo uspjeli ste me rasplakati...
:heart: :heart: za dvoje dječice, uživajte! :D
:cry: od ganuca :heart:
I zamisljam da se B. zove Bella..
Ne zove se Bella, ima jedno lijepo narodno ime koje nosi i moja mama i druga baka (još jedan lijepi simbol). Sretna sam s imenima svoje djece. Oba su ostala ista, jer je naše mišljenje da dijete treba prihvatiti sa svim s čim ono dolazi, sa svom njegovom prošlošću, a prihvaćanje imena je vrlo jasan znak prihvaćanja te prošlosti. Oni su iste osobe koje su bili i prije. Znam da mnogi mijenjaju djeci ime i imaju svoje razloge za to. Ja to poštujem - ne razmišljamo svi isto i nisu sve situacije iste. Ali, što se nas tiče, jako nam je važna poruka koju svojoj djeci dajemo time što smo im ostavili njihova imena.Citiraj:
retha prvotno napisa
Prolazi nam drugi dan, puno mirniji, domaći. Mislila sam da će malena možda plakati, biti nervozna i tužna, ali ništa. Čini se da je dobro što smo je mnogo puta posjetili i proveli mnoge dane s njom, jer smo se zbližili. S M. je ono pravo bratski: od prelijepe igre do mama, ona mi je; mama, on mi je...Upoznala se s mojim roditeljima, pokazala im je svoje igračke i svoje vježbenice, umiljavala im se, a oni su se topili. Ja jedva čekam onu pravu obiteljsku rutinu, školu, vrtić, naša poslijepodneva i vikende...
Netko me je pitao za posvojiteljski - zaboravila sam odgovoriti. Ja neću uzimati posvojiteljski, jer mi je posao gotovo pa slobodnjački, a B. mi je došla baš nekako između velikih poslova. Ja sam na poslu "udarnik", pa nema frke da si uzmem jedno razdoblje "hladnog pogona". Osim toga, B. će za par tjedana krenuti u vrtić. Htjela bih da krene prije Božića da osjeti malo i te atmosfere među djecom. Ići će u M.-ov vrtić, kod njegove tete, s djecom koja njega poznaju. Vrtić mi je važan zbog što bolje socijalizacije, jer ona sljedeće jeseni kreće u školu.