za moj streptokok piše isto-samo navedeno na šta je osjetljiv, a kud bi za to išli u zaraznu?
Printable View
za moj streptokok piše isto-samo navedeno na šta je osjetljiv, a kud bi za to išli u zaraznu?
Mene zanima hoce li me pustit u postupak:/ovaj tj cu saznat:(bila skoro 2mj na yasminu,dns zadnja,stra i zadnja doksiciklina ali briseve trebam ponoviti tek 23.!!!ja se tad nadam bit spremna za et ili nesto slicno jooooj
i razmisljam si da to opce presutim mpo dr :(
Cure meni nikad nije pisao broj bakterija. Nalaze sam radila u rockfelerovoj. Pustili me u postupak s enterococusom (nakon 5mj lijecenj pa nista) sa streptokokom nisu htjeli.
geceta, razumijem nestrpljivost, ali nije baš pametno ići u postupak s beštijama. o tome bih razmišljala tek nakon što bi brisevi i nakon xy kura antibiotika bili pozitivni, a godine za vratom... nažalost, uvijek postoji šansa da se punkcijom bakterije prenesu na jajnik, a i sama znaš da i na trudnoću mogu negativno utjecati (mada se komplikacije u trudnoći uzrokovane bakterijama obično javljaju u 2. i 3. tromjesečju, ali mogu biti kobne).
(ali ja sam s tim ekstra oprezna jer sam zbog bakterija izgubila jajnik dok nekim klinikama brisevi niti nisu uvjet za postupak. mene, recimo, primarni gin nije htio ni slati na VV sve dok brisevi nisu bili sterilni, a bili su sterilni tek nakon što sam u zaraznoj intravenozno primila ciljane antibiotike - na oralnu terapiju jednostavno nisam reagirala.)
ne znam jesi li isprobala onaj recept s vinom i češnjakom - meni je pomogao više od bilo kojeg antibiotika. u litri crnog vina kuha se pola kg očišćenog češnjaka dok se tekućina ne reducira na pola. procijedi se i drži u frižideru, a svako jutro i večer se pije jedna žlica. fenomenalno djeluje!
Pinky, još jednom hvala za recept! da sam bar i prije znala za njega!
MalaMa, streptokok B je izuzetno otporan i može biti jako opasan ako dođe do jajnika. također je najčešći uzročnik sepse kod novorođenčadi - bebe se pri porodu zaraze. zato se u zadnjem tromjesečju trudnoće radi bris na strep B i, ako je prisutan, pri porodu se dobiva antibiotik.
Meni nije dr rekao ništa da bismo trebali čekati, nego je rekao da dođem i da vidi nalaz, pa da mi eventualno prije da terapiju (ja sam od 1dc trebala uzimati vaginalete i hiramicin)
Tako da sumnjam da bude što utjecalo... Taman mi do punkcije antibiotik to ubije :cekam:
Ma i ja sam razmišljala, da nisam radila briseve dobila bih ionako antibiotik, i uštedjela bih si živaca :oops:
Vrci, ne djeluje svaki antibiotik na svaku bakteriju. i ne ubije uvijek samo 1 kura antibiotika bakterije pa makar i bili ciljani antibiotici baš za tu beštiju. to nažalost govorim iz iskustva - streptokok B sam vukla skoro 2 godine, a zadnjih nekoliko mjeseci sam 5, 6 puta pila antibiotike u skladu s antibiogramom i ništa nije pomoglo dok god u zaraznoj terapiju nisam primila intravenozno. neke bakterije i nisu neki big deal, ali ponavljam - strep B može biti jako opasan! kako za ženu u postupku (prijenos punkcijom na jajnik), tako i za kasniju trudnoću i porod.
Što mi dr kaže, tako ću ići. Ili antibiotik pa postupak, ili čekanje. I to je to...
Iako čitala sam po stranim forumima, nekako vidim da su sa strep b žene bez problema išle na antibiotike i u postupke, nisam baš našla neku kojoj su zbog toga odgodili
Ali opet, sve smo različite, svake beštije su drugačije, vidjet ćemo
Frka slazem se s tobom. Ja sam bila luda sto nam je e coli produzila cekanje na postupak 5 mjeseci,al nisam ni pomislila ic na postupak s njom. Streptococ sam brzo rijesila,al enterococ ne. I ja sam pila vino i cesnjak taman pred izljecenje e coli :) mozda je to pomoglo. Bas si me sad ponukala da to ponovim mozda ode emterococus.
hvala curke, reci cu tj pokazati nalaz pa sta bude. krivo mi najvise zato sto sam vec u pripremi s yasminom a ovo sam sto je najgore pokupila na zadnjem postupku, sigurna sam 90%! vidjet cu sta ce dr reci iako se nadam postupku najvise od svega
geceta, držim fige da obje možemo u mpo, i da ne moramo više čekati...
Koliko sam googlala, najmanje problema mi se čini da za postupak radi baš taj streptokok, ostalo su sve malo kompliciranije stvari. Ali opet, ne možemo biti sigurne ni u što više
meni je mycoplasma hominis frka :( joj drzim i ja tebi fige!!! stvarno ne bih htjela da sam uzalud pila sve ove kontracepcijske a i osjecam se full spremnom sada
Ja ću presudu čuti sutra... baš me zanima
Ja prvo cekam M.svakako javi,jako me zanima i sretno!!!
Ma ja čekam rezultate tsh, a menga dođe idući pon (namješteno duphastonima)
Mislim da ću prije na čekanje zbog tsh nego zbog briseva
Inače, gdje si tu u postupku? Nekako mi se čini da bi po bolnicama mogli biti stroži i tražiti da sve bude čisto
VV.nedavno sam radila tsh i ostale i super su,joj ak me sad ovo zezne;(
Nemojte se zezati s tim bakterijama, bolje je pričekati da se to riješi. Ako ništa drugo, barem smo čekanje doktorirale. :-)
Mm je imao probleme s ešerihijom, dvije kure antibiotika preporučenih na bakteriogramu popio i ništa nije vrijedilo dok nije otišao na "Fran Mihaljević" i dobio terapiju tamo. Hvala našem MPO-ovcu što nas je tamo uputio.
A jeli candida opasna za postupak? Od antibiotika sam primjerila neki bijeli mrvasti iscjedak pa me zanima,iako mi je postupak tek u 10 mj do tad to rjesim..svi ostali brisevi uredni
frka, spremam se ja kupit češnjak, i skužih da sam ja kuhala pola kg češnjka na litru bijelog vina i to samo 5 min, a zatim poklopljeno ostavila da se hladi. pila sam 3 puta dnevno. sad se dvoumim dal da napravim tvoj ili svoj recept. tvoj mi se čini zgodniji jer ne moram nosit na posao dozu (onda imam osjećaj da smrdim po češnjaku :) hehe)
sad razmišljam što ću :unsure:
daj me savjetuj
milasova8, candida je gljivica, a ne bakterija. Ne bi trebala uzrokovati veće probleme, zapravo je više neugodna. Znam da ju dosta žena dobije u trudnoći. Meni je moj ginekolog rekao: smanjiti unos škroba, nositi pamučne gaće, tange zabranjene, isto kao i namakanje u kadi, dakle samo tuširanje..
Mpo doktor rekao da strep b nije prepreka za postupak,nego je opasniji u trudnoci.
Rekao da muz i ja uzmemo svaki po 3 sumameda. Takoder je ostalo da s 1 dc uzimamo hiramicin, znaci jos jedan antibiotik
ja jedva cekam M pa da vidim sto ce i meni reci. ajde bas mi je drago, znaci startas u sljedeci ponedeljak ako sam dobro povezala ili? javi se svakako na odbrojavanje da te stavim na listu ( i svatko drugi ;-) )
a sad,privatnik tako radi. ne znam jel u bolnici idu stroze po propisima. al drzim ti fige
javim se na odbrojavanje, startam u pon ako mi je pao tsh. al ne vjerujem...
ja bih najradije otisla negdje privatno prije obavit briseve. zna li itko gdje mogu??
gecet meni se čini da sam vidjela da je u beta plus bris na aerobe 140 kn. mene je to zanimalo,a ti vidi na njihovim stranicama što je s micoplasmama. možda da kod njih vidiš.
http://www.betaplus.hr/cjenik.html
dobro sam vidjela, a micoplasme su 180 kn
geceta, samo pazi da između antibiotika i briseva bude dovoljan razmak. u protivnom nalazi briseva mogu biti lažno sterilni.
Hvala,curke,bas sam ih bila kontaktirala i 180su i ne pusta se s tim u postupak:(koliko mora proc?2tj jel?ja tek jucer ujutro popila zadnju;/trebala sam si yasmin jos produzit
geceta :(
a što si dobila za terapiju?
doksiciklin. bas sam ljuta na samu sebe!!! sto je najbolje znam da sam pokupila u zadnjem postupku i od onda se spremam to s vinom napraviti. grrrrr!
Joooj,mozda onda ima nade!!:))idem po cesnjak:)kuhat cu kod mame,ona ima turbo napu hh
Kod mene nist ne smrdi:O
gaceta, navijam da ti napitak pomogne da se rješiš beštije!!!
Hvala,draga:*!!
Koliko dugo si kuhala da i ja pripravim nama jedan
joj nisam opce mjerila :( kod mame imam super napu ali ne i sat ko na svojoj pecnici :) krenulo je kasnije smrdit ali izdrzljivo. ugl, mislim da sam dosta kuhala jer mi je ostalo manje od pola litrene flase a stavila sam mrvu vise od litre. veceras krecem cugat :) narucih se i nesto ranije u betaplus na briseve, taman 12 dana nakon kure lijekova, tako da cu imati sada 2 nalaza, jedan 12 dana nakon lijekova, drugi 16
U betaplus? Daj molim te javi dojmove jer ja razmisljam dok cekam jesen napravit tamo jedan IVF..ne znam.ili bolje se strpit pa ne srljat..ali stalno razmisljam o postupku,silno zelimo bebicu..
No dobro,sretno da steras tu bakteriju,i da mi javis dojmove beteplus jako me zanima, i naravno da javis sterilni nalaz
za sada ono sto smo mailali i culi se, same pohvale, javim nakon brisa tamo svakako