Istina je.Citiraj:
apricot prvotno napisa
No, kako uopće hendlate tako dugu kosu? Problematičnije ili jednostavnije za održavanje?
Printable View
Istina je.Citiraj:
apricot prvotno napisa
No, kako uopće hendlate tako dugu kosu? Problematičnije ili jednostavnije za održavanje?
a kad im je počela rast ta kosa :?
pita se mama male ćelavice :mrgreen:
I moja je ćelavica. S 5,2 god. ima kosu do ramena. Isto nikad šišana. :mrgreen:Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
peremo jednom u dva ili tri tjedna! 8)Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
češljamo... ponekad ujutro i navečer, ponekad jednom u tri dana, ovisi je li "neću" ili "može" faza.
pletemo pletenicu.
i čekamo da je slikamo s raspuštenom pa da je šišamo skroz nakratko.
dok traje "hoću" faza ;)
duga, gusta, kovrčavaCitiraj:
AdioMare prvotno napisa
hoćeš još :mrgreen:
malo joj špricnem regeneratora u spreju, inače ne ide
u maminu trbuhu :mrgreen:Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
ja veli mnemoraš i odem spavatCitiraj:
anchie76 prvotno napisa
jel ti se zbog toga povraćalo :lol:Citiraj:
Anci prvotno napisa
Taman sam se ufurala u temu a vi sad krenuli o tome kak cesljate kosu djeci :roll:
Ajte natrag :mrgreen:
keinne anungCitiraj:
apricot prvotno napisa
ne al je imala žgaravice :lol:Citiraj:
krumpiric prvotno napisa
ajte dosta s tim njemačkim :x
Ništa od navedenog :mrgreen:
Mi smo već zaključile da nam je život jednak. 8)Citiraj:
apricot prvotno napisa
gdje je nestala jakna? :lol:Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
isto ovako.Citiraj:
Anci prvotno napisa
rodila se kosata i nije joj otpala
šuldigung, ali nekako imam osjećaj da sam sve pisala na njemačkom i da me niko baš nije škužio što sam htjela reći.Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
Ja sam nešto gore probala na temu, al smo zapele u kosi. TJ. upetljale se.
Jel netko skužio pitanje gore? Bitno, nebitno?
pa meni je isto lakše to kad nešto NE SMIJE definitivno, na primjer skočit s nekoliko puta spominjanog prozora :roll:
teže je neusporedivo natezat se oko pranja, kad ni ja ne mislim da se trogodišnjak mora ribat svaku večer.
da iskoristim i pokažem vam kosu
nije raspuštena, ali se vidi kolika je
a i vidi se kakva je kad je nepočešljana
http://picasaweb.google.hr/apricot.roda/Kosa#
evo anci, mislim da sam te ja skužila. dakle, ne možeš uvijek odustati od onog što je nebitno, samo da bi izbjegla šizu. možda i možeš, ali nikako onda kad si gladna.Citiraj:
krumpiric prvotno napisa
:heart:Citiraj:
apricot prvotno napisa
hvala, krumpiriću :)
Znam ja sad da to nebitno nije životno važeće pitanje, ali ja bi da je ovako, ona da je onako.
Neki put bude ovako, neki put onako. :mrgreen:
Neki put se uspijemo dogovoriti, neki put ne.
Pa plače, pa šizi...
Pa se smiri.
Neki put posluša iz prve, neki put iz treće, neki put iz- nikoje :mrgreen:
Jesam vanzemeljac? :mrgreen:
i cvijeti :*
ne znam zašto sam kvotala krumpirić. :oops:
ako jesi, nisi jedina.Citiraj:
Anci prvotno napisa
mene samo malo muci sa postavljanjem (svojih) granica, jer ako jednom ona uspije, jednom ja, jednom odkmeci pa ja nemam zivaca i popustim, jednom ja odkmecim, pa ona popusti :mrgreen: zar joj ne dajem krive signale?
(samo mi nemojte rec da se opustim. opet :lol: )
pa mora dijete naučiti da život nije sastavljen od ganjanja normi: jednom je ovako, jednom onako!
Slično i kod nas.Citiraj:
leonisa prvotno napisa
Još je i stvar u tome što imam štrebersko dijete koje pamti sve situacije i onda mi nabraja: onda si ovako, onda onako... :roll: :mrgreen:
Morat ću za dobrobit svih poraditi na opuštanju :mrgreen: (nje i njenog tate!)
trebala bi ti ja pokazati sta znaci nepocesljano :P
ja sam valjda s iste planete ko anci. :*Citiraj:
leonisa prvotno napisa
i stvarno mislim da im na taj način ne dajemo krive signale. jer meni dosljednost nije svojstvena. mom karakteru. e sad, ako ja mislim da mi je to mana, onda ću se truditi to promijeniti na sebi. na svim poljima svoga djelovanja, a ne samo u odnosu s djetetom.
kad kažem dosljednost, da ne bude zabune, opet mislim na ove bitno-nebitne stvari koje ovise o tisuću i jednom faktoru. mislim da je apricot to dobro objasnila.
dakle, jednom ćemo se šetati od vrtića do kuće, drugi put nećemo jer sam gladna, a juraju neće pomoći ni svi protesti ovog svijeta, treći put ću reći da se nećemo šetati jer sam mislila da mi se neda, ali onda ću na njegovo inzistiranje popustiti i prošetati i shvatiti da mi je ta šetnja baš najljepše što mi se taj dan dogodilo.
eto, ja tako.
Prelijepa ti je Orka :heart:Citiraj:
apricot prvotno napisa
cvijeto moja, i ja tako radim.
I nismo šetale doma jer, zna se, mama je bila gladna :mrgreen: , i nije joj pomogla šiza...
Samo njihov tata ima jednu drugu teoriju: dijete mora slušati :mrgreen:
Bez iznimke!
Pa onda broji
Di me neđe tema.
Već 2 tj. prilikom svakog presvlačenja imamo pregovore, kad imam strpljenja, kad nemam na silu ga obučem.
Dati na izbor dvije stvari :nope: obučem jednu, ne drugu, skini obuci drugu jok onu prvu će i u nedogled. Sad je politika sljedeća: imaš tu majicu i nema hoćeš nećeš: Ima samo milom ili silom. 8)
ma opusti se, opusti.. :)Citiraj:
leonisa prvotno napisa
a sad za ozbac: ne mozem sada ici citati ovih 6 strana, ali ako je diskusija u stilu onih koje smo vec puno puta vodile, rekla bih da su stvorila dva tabora. jedni vele da ce se dijete smrznuti, drugi da ne...i tako to, pa u krug. :lol:
a posto mi je dijete starije nego vasa (bar mi se cini) da vas malo utjesim. mada sam bila relativno opustena po tom pitanju, mogu svecano reci da moje dijete sada sasvim lijepo kaze da joj je hladno, kad joj je hladno i obuce se.
inace s obzirom na vrijeme tu u becu (ujutro 9 stupnjeva brrrr) obucemo par slojeva pa ih ona skida kako joj bude toplije..
dakle, strpljen spasen :)
u ZG jutros bilo 4 do 5 (kako gdje), da ne misliš da je u Beču sve bolje :mrgreen:Citiraj:
seni prvotno napisa
a čuj, i naš je sličan (zar si sumnjala :mrgreen: ) - ali, onda imam i ja svoju teoriju, a ta ide nekako ovako...Citiraj:
Anci prvotno napisa
"pa šta bi ti htio više od tog malog, em je odgovoran, em je samostalan, em je sve promjene super prihvatio u svom životu (škola, mara...), pristojan, ne tuče se itd. itd.
pa šta je onda naspram svega nabrojano jedan neposluh radi toga što mu se, eto, baš danas neda tuširati. :mrgreen:
Ja ne mislim da moramo uvijek biti dosljedni. Ponekad popustim ja, a ponekad on, nema veze. U takvim trenucima kada krene natezanje odredim si prioritet pa tako i postupim. Kao npr. da li će se tuširati danas ili sutra, ili da li će jesti u krevetu ili u kuhinji za stolom, itd.
Mislim da mu ne šaljem krive signale, jer on treba naučiti da sam i ja ponekad ljuta, nervozna i da ne reagiram uvijek isto.
Dosljedna sam u nekim situacijama kao npr. vožnja u AS, ne trčanje na cestu, ne naginjanje kroz balkon. itd.
apricot, Orka je stvarno prelijepa.
[/quote]
seni, evoluirali smo do općenitog "neću".
a zabrazdili oko "neću i ne možeš mi ništa".
ali smo na kraju svi ispali savršeni rositelji.
u svoj svojoj nesavršenosti :heart:
ne znam da li je celavica 07 ili 01, ali:Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
pune 4 godine gledala sam paperje na glavi svoje curke (a jos su i sincici od prijatelja imali prekrasne guste i kustrave grive...)
i odjednom: sada ima bas lijepu, jako gustu, bogatu kosu.
o cesljanju i pranju bas ne bih ... :mrgreen: valjda mi fali ovo wenn und aber od emse
Ko rosa u podne. :lol:Citiraj:
apricot prvotno napisa