Možda bi nekome sa zainteresiranim podmlatkom i spool knitting bio zanimljiv. Sjećam se da sam tako i ja počela ko mala, a u Mulleru ima set za kupiti, iako vještije ruke mogu takav aparatić napraviti i same.
Printable View
Možda bi nekome sa zainteresiranim podmlatkom i spool knitting bio zanimljiv. Sjećam se da sam tako i ja počela ko mala, a u Mulleru ima set za kupiti, iako vještije ruke mogu takav aparatić napraviti i same.
uu svašta lijepo ovdje!
monax, ljubičasta kapa je zbilja prekrasna!
kažeš kukica 14mm? a što ti je to "subler"? jel to ono nešto čime se mjeri debljina igle? ja bi to, nikad ne znam šta mi je šta
od čega radiš trakice? od starih majica?
i ja bi... kad bi mi MD dao da mu poharam zalihu t-shirtova koje aliamabašnikad ne nosi nego ih čuva iz sentimentalnih razloga :mrgreen:
evo da se i ja pohvalim svojim prvim velikim dovršenim radom: entrelac prsluk
ja sam jako zadovoljna, mama isto :D
usput sam isplela nešto čarapica za nećaka, ali nemam slike
je li vrijeme za dogovaranje nekog okupljanja?
ako će bit ovaj ili idući tjedan ja najvjerojatnije ne mogu doći
juls, pretpostavljam da je prošo voz ali guglanjem "crochet angel pattern" dobiješ između ostalog i ovaj link: http://www.crochetpatterncentral.com...ory/angels.php
pa vidi šta ti paše
koryanshea, a sto kazes ,kada bi ti mogla o tomu razmisljati?
mogle bi se polako poceti dogovarati oko druzenja.
mozemo kod mene samo trebamo vidjeti kada komu odgovara.
ajmo prijedlozi :)
koryanshea prsluk je fantastican
jel naporan ovaj entrelac za raditi?
A šubler je alat za precizna mjerenja, nema inace veze s iglama.
Mada sam trazila po netu dali ima negdje za kupiti kod nas onaj mjerac za igle i vunu i naravno nema.
Trakice sam rezala od zerseja kojeg sam imala novog, namotan u bali.
Majice nisam ni probala i moj muz je sentimentalno vezan za stare majice :?
moje majice su prekratke i skroz neiskoristive.
A za ova okupljanja i ja bih rado.
ja sam kući, tako da meni stvarno paše gotovo sve, jedino ako nešto neplanirano iskrsne, moram samo tražiti po kući gdje su mi igle i pripremit nešto vune da imam sa čim doći
sundrops ne znam ustvari, loša sam s planiranjem i sve mi je nešto neizvjesno. ja bih najradije da se svi osim mene dogovore pa da ja iskombiniram tako da mogu doć :mrgreen: al idući tjedan nikako.
monax, entrelac uopće nije težak!
ja sam ga naučila radit ovdje: http://www.knitty.com/ISSUEwinter07/PATTquant.html
nakon par tih traka za kosu sam bila dovoljno iskusna za smislit kako ću prsluk radit u krug i u dvije boje
evo i mene i kao da mi citate misli,ajmo se pobrojati za okupljanje pa da vidimo da li cemo se uvaliti kod sundrops ili cemo traziti nesto drugo
1.sundrops
2.monax
3.školjkica
4.koryanshea
5.eki3
6.
7.
monax i meni je ljubicasta kapa :heart:
od ceg ti se kukica tako sjaji?
http://public.fotki.com/kekiv/heklanje/1.html#media
ovo je poklon od mm,tek kad mi je dao knjigu skuzio je razliku pletenje/heklanje al meni je to definitivni znak da pocnem sa pletenjem
http://public.fotki.com/kekiv/heklan...o-blago-1.html
ako netko zeli nesto od ovoga posuditi nek mi kaze pa cu ponjeti na okupljanje
malo cu se citirati:
s cim punite pletene /heklane igrackice?
sta koristite kao markere(kod p/h u krug)?
cure, a jel ima tko medju vama tko na ljevoruki nacin strika/hekla?
jer eto ja sam ljevakinja..
punjenje igracaka i ostalog se,barem kod waldofovaca, radi s ovcjom vunom..
1.sundrops
2.monax
3.školjkica
4.koryanshea
5.eki3
6. nanoibeba
7.
Ali ja nemogu sljedeći tjedan jer idem na godišnji
sundrops, joj to ljevoruko ti ne znam. jednom sam pokušala jednu ljevoruku curu naučit pa nam nikako nije išlo. to jest super je savladala prvi red, ali ovo dalje se nikako nismo uspile uskladit.
ali evo upute za ljevoruko heklanje nakon malo guglanja: http://www.craftbits.com/project/how...et-left-handed
sigurno ima i za pletenje, vjerojatno imaju i neki filmići, pa to može pomoći
Ja sam jednom imala posuđenu knjigu iz knjižnice, mislim da se zvala Pletenje ili tako nekako , bilo je prikazanih uputa i za dešnjake i ljevake
Blago vama u Zg kad ste u metrolopi pa se možete naći i čestitam na okupljanju i podržavam to a sigurna sam i druge forumašice jer da smo sve zajedno bliže bilo bi to super i za kavu, razgovor, učenje pletenja i heklanja i razmjena mustri. Ovako se mi mame iz daleka nalazimo sa vama na forumu i savaki dan se čitamo. :D
Pardonček; kad ste u Metropoli
upravo na tv prilog o rucnim radovima valjda bude i gita
Bila si Gita
Imas prekrasnu curicu :heart:
Ja bas zavrsila s trekom i prebacim na prvi hrt kad pocinje prilog o rucnim radovima.
Jedino sto kratko trajalo. Ja bih mogla skuhati kavu i polako uz prilog ispijati.
A ja sam odavno odustala od gledanja te emisije... A glavno da mi je kćer fino ispala :mrgreen: . Hvala na komplimentima :zaljubljen: .Citiraj:
monax prvotno napisa
gita :klap: fuckas posao,zivjeli rucni radovi 8)
jel moguce da mi je teze heklati s plasticnim nego s metalnim kukicama?
Neznam za heklanje, imam metalne ali mi je najlakse heklati s inox kukicom.
Onda fino klizi konac/vuna, a imam neku drugu zutu i na njoj kao da skripi :/
ali pletenje na plasticnim ne volim jesu lakse ali mi je bolje s aluminijskim.
Super mi je ovo :zaljubljen: !Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
Hvala. :)
Za sada samo šal sa heklanim rubom:
http://lh4.ggpht.com/_ezYffwHKouE/S1...6/DSC03171.JPG
http://lh4.ggpht.com/_ezYffwHKouE/S1...6/DSC03170.JPG
Lani sam radila vesticu sa Miffy. Valjda ću je za vikend dovršiti pa vam pokažem
prekrasno, cure
SandraL, prekrasan je šal! :zaljubljen:
Hvala :)
Još razmišljam da prišijem nekakav drveni gumb za kopčanje
jer nije baš dugačak (nije bilo više vunice :x ) pa da ne moram
vezati nego da samo zakopčam kad omotam.
Super ideja! :idea:
ima jos tko zainteresiran?SandraL jel i ti dolazis?Citiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
monaxhvala na iskustvu,meni se isto cini da s aluminijskim iglama-kukicama lakse ide
:D za radove
SandraL jel to kombinacija vunice ili takva postoji gotova?
NanoiBeba prvotno napisa
monaxhvala na iskustvu,meni se isto cini da s aluminijskim iglama-kukicama lakse ide
NanoiBeba prvotno napisa
SandraL odličan šal, baš super izgleda.
okupljanje ja sam za, ali pošto sam poprilično rasprodana, zaposlena i najviše neorganizirana :mrgreen: , vi se dogovorite, a ja ću uletit ako uspijem.
Uz brdo slobodnog vremena, u potrazi za salom kojeg nikad necu naci (da bas bude kakav sam zamislila), imam pitanje za iskusne pletacice - koliko klupka vune (malo dblje) bi mi trebalo za jedan lijepi bogati dugacki (i topli :)) sal. I koju velicinu igala da uzmem?
SandaL - kako si sheklala rub na sal?
8-10Citiraj:
iridana2666 prvotno napisa
velkom draga u pletaće ćoše, juče sam gledala neke morske slike i mislila na tebe :love:
Upustila sam se u štrikanje [urlhttp://kellymaher.wordpress.com/2007/07/04/ribbed-lace-bolero/]bolera[/url], vidjet ću kud će me to odvesti. Jednostavan je kroj, pravokutnik koji se prišije na strateškim mjestima, a radim malko drugačiju mustru. Pa eto, ako netko želi nešto fora a ne preteško... :)
Ajme meni koji link. :P
Popravit ću: bolero
Došla bih i ja :DCitiraj:
eki3 prvotno napisa
Vunica je takva gotova.
Samo pleteš ravno, to je najjednostavnija šema :mrgreen:
Kad bi ja to znala objasniti :mrgreen:Citiraj:
iridana2666 prvotno napisa
Heklala sam samo jednostavne lančiće i to debelom iglom za heklanje.
Npr. napravim 10 očica pa prikačim za rub šala tako da se napravi polukrug , pa opet 10 očica pa za rub ...
I tako dva reda oko šala, jedan red od iste vunice kakav je i šal a jedan red od krem debelog konca.
[quote="eki3"]ako je jos netko zainteresiran nek javi,al evo 7 nas je.sundrops jel nas primas ili da ipak potrazim nesto?Citiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
nek ne brine tko nema igle i vune ja donesem sta imam pa kome sta treba ;)
one koje niste iz zg recite ak vas nekaj muci pa cemo to odradit pofotkat i stavimo vam slike
samo da znate mene ucite plesti :mrgreen:
nije bas tema al kak perete te vunene stvari?
ja ih stavim u zastitnu vrecu(moze i jastucnica),program na ruke ili za vunu,smanjim centrifugu-al svejedno imam osjecaj da se izgubi punoca vunice ....
cure, meni ovih dana net steka pa vas ne pratim.
eki3, naravno da vas primam, poziv stoji :)
ajmo jos neki datum i vrijeme utvrditi.. kako vam pase?jutro-predvece, vikend-u toku tjedna?
drago mi je da nas se toliko skupilo :D
evo ja predlažem ili petak ujutro ili subota ujutro