d: pšenični griz na vodi kuhan s trešnjama
r: kuhana mljevena teletina, korabica, tikvica, palenta
Printable View
d: pšenični griz na vodi kuhan s trešnjama
r: kuhana mljevena teletina, korabica, tikvica, palenta
ja najjeftinije, robnu marku Spar, po 5 kuna za 500 gramaCitiraj:
Neroslava prvotno napisa
moj je jučer jeo borovnice i ja danas u paniku zašto mu je kakica crna. da ne pišem dnevnik jedenja tko bise sjetio??! ali laknulo mi
doručak: trešnje, ribizl, brskva i heljda
ručak: grašak i zabatak
večera: grašak, zabatak i palenta ukuhana u ostatak
Ma pitala sam zato kaj sam skužila da sam uzela vollkorn. Al su sve zobene valjda punog zrna ili? :lupasepoglavi:Citiraj:
apricot prvotno napisa
doručak: trešnjice i mix...još samo malo i gotovo
ručak: juha od zobenih pahuljica, blitve i kuhane orade
večera: kukuruzna krupica, pire kruške i breskva nasitno nasjeckana
DORUČAK: AMARANT I BRESKVE
ručak će biti brokula, mrkva i krumpir
između će sigurno ubaciti koju trešnjicu pod kljun a navečer brokula, mrkva ki palenta
Jučer:
D:suhe marelice i griz od pira
R:tikvice,cvjetača,brokula,mladi krumpir i žumanjak
V:palenta i jogurt
Danas:
D:šljiva,jabuka i zob.pahuljice
R:quinoa,teletina,mrkva i tikvice
V:ostaci od ručka, ako šta ostane
dugo nas nije bilo
jučer
doručak:
domaći (ja pekla) kukuruzni kruh i mladi sir sa maslinovim uljem, u ruku kockice sira
ručak:
punjena paprika (umjesto junetine teletina, bez soli i zaprške u miksanim domaćim rajčicama) i pire (s MM) -doslovce je pojela dvije paprike i vidno uživala!!
večera : od ručka
danas
doručak:
kockice ananasa, trešnje sirove i palačinke
ručak:
popečci od tikvica - u smjesi za palačinke naribane tikvice i vrlo malo sira, janjetina lešo
večera: (planiram )blitva s krumpirom na lešo, i ostaci od ručka
Evo i nas opet
D: izmiksala omekšanu suhu marelicu, živu marelicu, jogurt i zobene, a kad je to slistila nastavila sa malo kruha od krumpira sa maslacom i par gutljaja jogurta.
R: špinat sa češnjakom i jajetom, pire krumpir
Jučer:
D:šljiva,jabuka i kus-kus
R:palenta,cvjetača i korabica
V:ostaci od ručka
Danas:
D:marelica,breskva i griz od pira
R:piletina,riža,mrkva i luk zajedno, a brokula posebno (mora nešto sam jesti)
V:još neznam, možda ostane što od ručka
Jučer za doručak i ručak ništa novog
doručak palenta, sir i vrhnje
ručak grdobina na lešo, mahune s krumpirom na lešo
ali smo za večeru smislili nešto - gustu riblju juhu s povrćem:
u juhu ( koja je ostala od ručka) zakuhala sam rižu i miksanu rajčicu, začinila prešinom i sitnim režnjićem češnjaka, kad je riža bila skoro gotova dodala sam sitno ribanu tikvicu i mahune, može se dodati i par kapi maslinovog ulja i vinskog octa pred kraj.
Bila je presretna okusom a i ja ...
d: kuhane trešnje, pire od kruške miksano s pahuljicama od pira
r: kuhana janjetina, mrkva, tikvica, luk i riža
v: ostatak od ručka
ujutro sam skuhala kombinaciju proso, amarant, quinoa i mješala u svaki obrok.
doručak: proso, amarant, quinoa s malinama i jabukom
ručak: proso, amarant, quinoa s brokula, karfiola i mrkvica
večera: proso, amarant, quinoa s breskvom
možda bi bilo bolje da si svaki obrok radila sa po jednom namirnicom kako bi dijete moglo razdvojiti okuse
D:proso sa breskvom
R:kelj varivo ( kelj,mrkvica,krumpir,češnjak
V: neka kašica
da vam se i ja pridružim...
DORUČAK: zobene pahuljice skuhane u kompotu od trešanja i šljiva + ribana jabuka
RUČAK: riža, tikvica, mini rajčice + malo teletine ( u svako jelo dodam češnjak i luk )
VEČERA: zobene od doručka + pola banane
* inače kad uvodim novu namernicu dajem je posebno....ali nažalost ne prođe svaka najbolje, pa onda mješam sa njemu omiljenim s tim da povečavam omjere....
doručak: amarant, banana, malina
ručak: proso, brokula mrkva i tikvica
večera: od ručka + paradajz (prvi puta...u rukicu....žvakao)
Do sad sam vas samo citala,a sad bih da postavim par pitanja pa ako bi se neka iskusna mama javila,bila bih zahvalna...
Moja beba danas puni 9 mjeseci,do 6 mjeseci je iskljucivo dojena,dohranu smo uvodili postepeno,sve prihvata,ne bas u nekim kolicinama ali ja smatram da je dovoljno jer jos sisa...Rekoh,ja smatram,ali voljela bih jos neku potvrdu da radim ispravno s obzirom da ovdje gdje zivim ne mogu da se konslultujem sa pedijatrima jer po njima bebi se hrana soli sa 7-8 mjeseci,meso se daje svaki dan pocev od 6 mjeseci itd... :shock:
Oko mene bebe njenog uzrasta JEDU SVE :? a mi imamo dva obroka dohrane-ujutru oko 10h voće+neka zitarica i oko 15h povrce+ponekad meso pilece i telece, a ostalo je sisanje.....nista ne dajem u medjuvremenu,nekako mi se cini rano za neke uzine,cika je i glavno jelo i uzina :heart: Nadam se da dobije dovoljno mlijeka sisanjem,a kako to mogu znati? :? Rođena je sa 3100 a na zadnjem pregledu sa 8 i po mjeseci imala je 8150,meni djeluje bas lijepo i zdravo,mada cesto cujem komentare da je mrsava :? Kada da uvedem treci obrok i sta bi to moglo biti? Ne dajem joj jos nista u ruku da sama jede,tj. probala sam ali ona ne zna sta bi s tim,samo se igra i melja :mrgreen: pa nesto i ne dajem u zadnje vrijeme... Toliko za sad,hvala unaprijed i veeeeeeeliki pozdrav!
Jučer
D:kruh sa sjemenkama i maslac i malo miksanih jagoda gore umjesto đema
R:varivo od mladog graška, mlade mrkvice i krumpiriča. Iza toga sa nama pojela još malo pečene piletine.
Danas
D:kruh,sir
R: Oradica,blitva lešo
radoznala, dobro nam došla!
meni se čini kako vama sve ide odlično :D
treći obrok uvedi kada vidiš da bi dijete jelo... to je otprilike sa nekih 10 mjeseci, ali može i prije i kasnije, ovisno o djetetu.
samo nastavite kao i do sada i družite se s nama :*
Mozda nisam pisala na pravoj temi ali nadam se da ce neko odgovoriti a evo i ja cu napisati nas meni za danas :)
dorucak: kuvane mjesane zitarice(od juce-do sad bila po jedna ili palenta ili riza)+breskva
rucak:kuvana tikvica,mrkvica,malo rize i komadic bijelog pileceg mesa
:)
A tako sam zeljela da mi bas Apricot odgovori :D Znam da se druge forumasice nece ljutiti ali nekako mi uliva najvise povjerenja :mrgreen:
Uh,hvala vam sto postojite,inace bih mozda ponekad podlegla konstantnim pritiscima i savjetima sredine u kojoj zivim kako sta treba protiv kojih se cijelo moje bice buni,kako instiktivno tako i zahvaljujuci kakvo-takvoj informisanosti iz svih drugih izvora a nazalost,najmanje od pedijatara kod kojih vodim moje dijete.... :cry:
Nadam se da cu naci vremena da se cesce druzim sa vama.... :mrgreen:
ah, to moje godine progovaraju iz svakog posta :lol:Citiraj:
radoznala prvotno napisa
nadam se da će ti sada, uz nas, sve biti još jednostavnije...
radoznala, mi danas punimo 10 mjeseci i još smo na 2 obroka dohrane jer ja jednostavno vidim da mu treći ne treba. za ova dva pojede i više nego dovoljno, a ostalo baš traži mlijeko, a pije i puno vode i čemu da se uopće opterećujem, on će sam reći kad će mu trebati još, to mu bar nije problem :mrgreen:
Jučer ručak:
špinat, jaje i riža - pojela nije ni dvije žličice.Možda ja to neznam napraviti za nju. Dajte mi molim vas napišite netko kak radite špinat.
Danas
D: kruh i abc sir, jogurt
R: juha od juneće koljenice, sa puno povrća, meso čemo još vidit dali išta ili ništa.
ja još nisam dala špinat.
ni blitvu.
jede puno graška, mahuna, tikvica, brokule i kupusa, pa mislim da su time zelene potrebe zadovoljene.
ali, probaj staviti krumpir da se skuha i onda 4-5 minuta prije nego isključiš dodati listove špinata.
procijediš, usitniš vilicom i zaliješ maslinovim uljem.
ili sirovo, kao salatu: sitno nasjeckaš, naribaš mrkve i staviš maslinovo ulje.
Probati ću. Hvala.
doručak: amarant, malina, banana posipano sezamom
ručak: integralna riža, grašak i rajčica
večera: kukuruzna krupica, ribana jabuka
Ručak: kelj varivo ( kelj,krump,mrkvica,kopar,češnjak,paradajz)
Većera: još ne znam
ja bi probala M dat ciklu ali vidim da nitko jos nije napisao nikakav recept. ja iskreno nemam ideje uopće kako je spravit i s čime kombinirat.
jeste li vi mame davali ciklu dječici i kako?
ajde pliz neki recept ako imate
e još nešto,riba i meso pečena s gradela ili ne?
apri,sad vidim u tvojoj tablici da nema uopće cikle,a ja sam negdje pročitala da se može dat.ko zna od kad je ta tablica bila :mrgreen:
ali vidim nema ni patliđana,kad njega mogu dat?
rajčice, krastavce i paprike jeli mogu ić i sirove ili samo kuhane?
evo jednom i naš meni ;)
doručak:griz sa jabukom
objed:pileća juhica, sa mesom i purom (palentom)
večera: vjerovatno ostatak od doručka
pozz!
a gdje bismo mi došli i kolika bi to tablica trebala biti da baš sve moguće voće i povrće ubacimo unutra.
nema ni bamije, a netko je jede češće nego ciklu, sasvim sigurno.
pogledaj u koju grupu namirnica cikla spada pa se ravnaj prema tome.
ciklu spremaj isto kao i krumpir. skuhaš i miješaš sa svim mogućim drugim namisnicama, uključujući i voće.
a možeš je davati i sirovu, kao jabuku.
patlidžan je iz iste skupine kao i krastavac, samo se ne jede sirov.
isto ga prokuhaš i kombiniraš s onim što imaš u kući.
Znaci, amulu (svakakve jos nazive ima: dzenerike, zerdelije, cibor...), mogu kad i sljive, jer je to vrsta sljive?Citiraj:
apricot prvotno napisa
One su zrele sada, a mala jos nema 7 mjeseci. Da joj probam dati ili da ceka sljedecu sezonu?
ja bih
samo neka bude zrela
mali jučer nije kakao pa je danas dobio metaboličku bombu: leća, koraba, celer, crveni luk, bijeli luk, tikvica, amaranth i kukuruz... varivo.
što veli moj muž, i sam pogled na to je dovoljan da se u*ereš
moj naprosto obožava zobene pahuljice u voću i jogurtu ujutro i to četo jede. nekad umjesto zobenih ima od pira ili ječma ali to mu je apsolutno najdraži doručak. i meni pa mlatimo po tome opako. u zadnje vrijeme breskve i marelice. inače ja to oduvijek jako volim samo samedom, ali otkad njemu radim bez onda i ja tako jedem da mu ne bih ja bila neki primjer kojem se to ne sviđa.
a kako je vruće voli između obroka neko sočno i vodenasto voće kao što su breskve i lubenice i dinje.
ručkovi su zadnje vrijeme variva (danas mahune, jučer miks svakakvog povrća, prekjučer kuhani kukuruzi pa kao gusta juha smiksani i k tome komadći piletine i kukuruznih zrna nesmiksanih).
počeo je uživati u hrani. :D
doručak: integralna riža s marelicama
ručak: tikvice brokula proso i dodani mali oslić
večera: palenta s umakom od povrća (mrkva mahune )
joj super za žute mahune...moja ih obožava
kaj se dogodilo s ovom prekrasnom temom??
nitko više ne piše??
meni baš treba malo novosti oko menu-a.....
Evo da malo ozivimo temu...
Prekjucer
D: razeni griz s breskvom
R: rizoto od tikvica i teletina
V: ostatak rizota
Jucer
D: griz od pira s kruskom
R: palenta sa zumanjkom i mrkvicom
V: palenta s jogurtom
Danas
D: zobene pahuljice s marelicama
R: proso s graskom i mrkvicom