i odakle će ti dolaziti svjetlost/zrak u sobu na koju se naslanja balkon?
Printable View
i odakle će ti dolaziti svjetlost/zrak u sobu na koju se naslanja balkon?
Naljepnice za zid s ebaya :)
to su konačne dimenzije sadašnje lođe koja je zatvorena s 2 prozora, na nju se ulazi iz sadašnje spavaće sobe na kojoj je klasičan prozor + vrata. cijelo vrijeme me strah tog projekta jer se bojim da će mi djeca biti tu kao u autobusu ;)
a za sada nema nikakve naznake za kakvom mogućom financijskom injekcijom za kupnju možebitnog većeg stana
čekaj, ako je dužina balkona 6 metara, nije valjda i ta spavaća široka 6 metara?
može li se cijela soba prepoloviti
lako meni za autobus, ali kako ćete vi u spavaćoj zraka i svjetla imati
i zar će se do djece samo kroz vašu sobu moći doći?
u tom slučaju je bolje da spavate u dnevnoj, a djeci date spavaću :-)
Ja sam ponosna na sobicu tako da donosim opis :-) - 3 zida su bijela, a jedan je tamno plavi i na tom tamno plavim sam sa bijelom bojom za zid nacrtala maslačke, i super su ispali, svima se jako sviđa. Na stropu su naljepljene zvjezdice. Krevetić je narančasti, ormari bijelo narančasti i još svakakvih dječijih detalja ima... Prevladavaju boje tamno plava, narančasta i bijela :)
pa dajte koju slikicu :-)
i mi smo upravo u sređivanju dječje sobe...radimo totalni makeover...
i baš mi je bila nauka smjestiti u sobu sve što sam htjela...a iskoristiti većinu onoga što imamo...
još je u fazi nastajanja...al ide
može slikice i ja skupljam ideje, još nemamo dječju sobu, tek se uređuje potkrovlje gdje će biti, ali ja već planiram :)
nije 6 metara cijelom dužinom sobe, nego prelazi na stubište tako da ima još toliko metara.
Ima li netko iskustva sa samoljepljivim tapetama?
Ormar i komoda su u pitanju, mladi gospon bi za novu sobu crno-bijelu kombinaciju, pa mi je jeftinije prelijepiti nego kupiti novo. Al ne bih htjela da ispadne grbavo i neuredno.
Ja sam vise puta uredjivala namjestaj samoljepivim tapetama i svaki put je super ispalo. Pogotovo bijelo i crno - samo treba paziti da se kupi ona skuplja, deblja (sjaj) tapeta, ne one neke jeftine. Npr imala sam jedan frizider kojem je emajl bio na vise mjesta unisten, preljepila sam ga kvalitetnom bijelom sjaj tapetom i godinama nitko nije kuzio da je to tapeta na njemu, a otvarala ga svaki dan n puta.
ja sam prošli tjedan oblijepila jedan ladičar koji mi bojom nije pasao ispod radnog stola, prvo mi je bio čudan, a sad mi je super, samo me kćer nagovara da ga opet prelijepimo u sjajnu rozufoliju koju je vidjela
trošak mi je bio 15kn
Razmišljala sam da ga prebojam sa četkicom, ali su me svi odgovarali od toga - kao nije ti to to, neće ti to biti dobro, itd...
Apri, koju boju da kupim u tom slučaju? Prvo šmirglanje, pa onda... vodena, temeljna...kakva?
Apricot -Zakaj bi rubovi sa samoljepljivim tapetama bili nelijepi?
Ja sam prije deset godina preljepljivala cijeli regal i dan danas je isti. Samo treba snalažljivo oblijepiti cijelu prednju i zadnju površinu, a ne stati kod ruba plohe, a silikonom pbraditi rubove i ćoškove.
Ako ne radiš tako, možda bi se dalo iznova kantirati te rubove, nakon što se nalijepi tapeta. To nisam pokušavala, ali kantirati nije preteško.
Mislava morat ćemo opet doći na igranje (dečki su bili super), pa da ti pomognem :-)
samo zato što rubovi fronti ne moraju biti ravno, pa ne možeš dobro napraviti
i zato što postoje situacije gdje se svi bridovi moraju oblijepiti, a to je gotovo nemoguće
mislava, ne treba ti nikakvo brušenje ni ništa
samo uzmi caparolovu boju za furnire i bojaj
Apri, tenks.
Bacit ću se u bojanje, i to već u subotu.
Imam samo još jedno pitanje, obećajem - gdje kupiti caparol za furnir?
u caparolovim dućanima, ima jedan u zvonimirovoj, a i bačelić u novom zagrebu ga drži
možda ima i u bauhausu, nazovi i pitaj
ili ti sutra javim gdje su moji dečki kupili
ovdje ću možda prije saznat nego na servisnom
imate li link na nekog sellera s ebaya za zidne naljepnice?
naime, ako upišem u tražilicu izbaci mi par tisuća stranica svakojakih, a trebam neke zgodne za male muškiće
mojca, nemam pojma
imam jako svježe iskustvo sa time i oduševljena sam kako je jedan ormar ispao
najbolje nazvati njihov dućan i pitati
A imaš ideju čime bi se iverica mola farbati?
Ja brijem da ničim...
a imam iskustva i sa farbanjem ormara :-) jedan veliki crveni ormar smo farbali u bijelo. Nismo ništa šmirgali, ni farbali sa temeljnom bojom, samo smo skinuli vrata i sve te površine i ofarbali sa bijelim lakom. Ispalo je čist ok. Onda nam je svekar (koji je btw maler) rekao da se to treba prvo ošmirglati, pa bojati sa temeljnom bojom pa onda sa 2 sloja laka, s tim da se lak nanosi sa malim spužvastim valjkom...
to je stara škola
zato postoje nive generacije boja koje ne zahtijevaju nikakvu pripremu
i badava tebi od šmirglanja iverala ili furnira
moš sjest i plakat
mojca, šaljem ti na mail, da vidiš kako izgleda
Super, hvala. :)
Kupila sam caparolovu boju, u Sesvetama, dućan se zove Da-Da, Karlovačka ulica.
Sutra se bacam na posao, držite mi fige :)
e, tamo je i ova moja kupljena
ali, da ti nisi podsjetila, nikada se sjetila imena dućana ne bih
ljudi, evo jedno glupo pitanje :) htjela bi staviti sliku jednog totalno super uređenja ali ne znam kako :) kaj je ovo url? :))
kopiraj web adresu i samo ovdje zaljepiš
otvori tu stranicu, kopiraj adresu (www........ ), i samo tu adresu kopiraj u svoj post ovdje
helen
kada gledaš to uređenje, onda imaš gore, u bijeloj trakici, neka slova
počinje sa www. pa nešto
ili https, pa nešto
to je adresa
to iskopiraj i zalijepi ovdje
Kupili smo dječju sobu, bijela s crvenim i roznim detaljima na komodama.....
Soba ima puno elemenata pa nam svi ne stanu u sobu za curu tak da planiramo iskoristiti elemente viška za sobu za dečke...
Pošto bude njihova soba bijela + plava + antracit, zanima mel bolje nalijepit tapetu na taj crveni dio ili dat nekome da mi prefarba (jel se može to uopće farbat? )
Meni je nešto od ovog prekrasno, ali ja bi recimo to naslikala na jedan široki 1m-2m papir koji
se rola kao zavjesa ili nabaviti rolo roletu kroz cijeli prozor i kad djeca zaspu narolati tako da spavaju u mraku.
I svi sretni zadovoljni :)
Sad ću ja upasti: ako želite nešto ponovno prebojiti, moj izbor br. 1 su lak boje u spreju. Tako se lijepo hvataju za površinu, ravnomjerno, u tankom sloju, ma super. Jedino morate paziti da zaštitite okolne površine i da to ne radite u zatvorenom prostoru.
može li se metal farbati tim bojama?
Ako ne, čime da prefarbam?
auto-lak
Da, može. Može i auto-lak. Imala sam neku staru hoklicu (stolicu bez naslona) sa željeznim nogama. Noge sam prešpricala crnim metalik lakom, a ploču obukla samoljepljivom tapetom (bijeli mramor) i dobila prekrasni balkonski stolić :-). Kako imam bijela ulazna vrata u stan, tim crnim lakom sam prešpricala i drveni prag - gazimo po njemu godinu i pol i boja uopće nije pala.