:D :D :D :DCitiraj:
capka prvotno napisa
Printable View
:D :D :D :DCitiraj:
capka prvotno napisa
amyx...i ja bila , žao mi je što se nismo prepoznale...Citiraj:
amyx prvotno napisa
za tvoje smrzliće~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ja sam jutros bila na VV-u, endometrij je optimalan nakon 8 dana uzimanja Estrofema, sve je drugo o.k. tako da sam sljedeći četvrtak na transferu... :D Nadam se samo da će biti sve o.k. sa smrzlićima :roll:
Bok cure, ja dolazim ili sutra (petak) ili u ponedjeljak i možda ću nositi masku. Nisam bolesna, ali sam u 7.mj T, pa da nešto ne pokupim. Samo najavljujem da ne umrete od straha ako vidite da imam masku. Želim vam svima najbolju betu i taj najljepši osjećaj u životu! Kad vam se to dogodi vidjet ćete koliko su muški zakinuti jer ne mogu to osjetiti kao mi. Zbilja vam se isplati trud! Samo hrabro u nove pobjede i sretno vam bilo! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :love:
zuzu, drzim fige!! :D
Hvala ljubica.... :love: Jesi ti skovala planove za dalje?Citiraj:
marta26 prvotno napisa
zuzu ~~~~~~~~~~~~~~~~
ma nisam ti jos, ni sama ne znam di cu i sta cu. malo me vuce ljubljana, malo priv kod nas, malo vv, malo da cekam mb :roll: sva sam nikakva, zato sam i uzela pauzu do nove g. pa cemo onda vidjeti sta cemo.
zuzu...držimo fige da sve prođe ok :love:Citiraj:
zuzu prvotno napisa
Hvala draga! I ja tebi držim fige.... :love:Citiraj:
n&a prvotno napisa
amyx i ja tebi šaljem puno vibrica :love: ! Vidim da si isto na Estrofemu kao i ja..nije ništa strašno i prilično se dobro podnosi!!Jel imaš info koliko te slamćica smrzlića čeka!?Citiraj:
amyx prvotno napisa
samo da se malo pojadam... danas vadila betu, nažalost ništa...
prvi IVF nije uspio.. danas tugujem ali od sutra krećemo u nove pobjede..
svima velika :*
svim curama ~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
moji su svi u istoj slamčici a imam ih 4. Kako je kod tebe ?Citiraj:
zuzu prvotno napisa
moji su svi u istoj slamčici a imam ih 4. Kako je kod tebe ?[/quote]
ja ih imam 6kom i svi su isto u jednoj slamčici :/ Ufff, da barem upali...današnji dan me je opet poljuljao :cry:
draga sany22 :love:Citiraj:
sany22 prvotno napisa
slijedeči je tvoj :saint:
:? :? :? Izgleda da sam opet nešt propustila :?vezano uz naručivanje subotom.
Jutros sam dobila M, zovem gore da se naručim za ponedjeljak kad mi je 3 dc i nitko se ne javlja..
I što sad napraviti :? zvati u ponedjeljak pa se naručiti za utorak(4dc) :?
jel znate za taj 3dc (idem u IVFpostupak) jel se mora doći ranije ili može i oko 12 sati?
probaj zvat dr.na mob.i reci da se nisi uspjela naručiti,jer ako ideš u posupak mislim da moraš doći 3dc,ali netreba rano ujutro,
šiškice samo dođi i reci sestrama da ti je 3dc i da se nisi uspjela naruciti, mozes oko 12
šiškice, obavezno odi gore 3. dan jer bi 4. dan moglo biti prekasno....
Sretno!
Meni su rekle sestre oko 10 da dođem, nemoj kasnije da te ne odbiju, dođi tamo i objasni kako ih nisi mogla dobiti da se naručiš i kako ulaziš u postupak, mislim da neće raditi problemeCitiraj:
Šiškica prvotno napisa
svratila sam da poželim sreću svim curama s VV ,mi smo lani bili na danasnji dan imala sam stopericu a 3.11 punkciju ostalo je poznata priča,koju zelim i svima vama :*
hvala Laky nadam se da ću i ja uskoro tvojim stopama :love:
Sjecam se baby svake zajednicke sekunde gore prije godinu dana. :* tebi i Lu i hvala ti na lijepim zeljama.Citiraj:
laky prvotno napisa
MaliMimi, Ksena, vidimo se sutra. :love:
hej cure pa i tinky tonky i ja smo sutra gore :D :D :D
A ja se sjećam isto tako kako smo čekale strpljivo u punom hodniku...ja na pregled, a Laky na inekcije...i vidi ti sad...Lu nam se priključila... :heart: ....svima na VVu strpljenja i sreće želim...pa se možda vidimo uskoro....
Ružice...kako napreduješ??
Pozdrav svima,priključujem se ovom forumu u nadi da ćete mi pomoći sa svojim iskustvima budući da tek sada krećem u postupak. može li mi netko objasniti kakav je postupak TESA-ICSI? Unaprije hvala
Dobrodašla ili dobrodošao.
Najbolje ti je pitati na ovoj temi, cure su nabolje upoznate upoznate sa tim postupkom.
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=82133
Puno hvala
Pozdrav svima,mene nije bilo punu godinu dana,al škicnem svako malo.
U srijedu imam punkciju,a danas sam morala vadit krv za estradiol.
Jel netko zna zašto? :?
Moze bit vise razloga za vadit estradiol. Trebas reci koliko imas folikula, i da li ima nesto neobicno u tvom ciklusu. Jedan razlog je da se provjeri da li je estradiol u skladu s brojem folikula - trebao bi biti oko 200 za svaki folikul (ako su iste jedinice kao i u Americi).
Jedan je da se provjeri da li ce mozda biti hiperstimulacije - sto veci estradiol, to veca sansa za hiperstimulaciju (iako je prag individualan za zenu). Npr. u Americi se radi tzv. prolonged coasting ako postoji sansa za hiperstimulaciju - znaci ako je estradiol visok, ne dobivas nikakve hormone osim supresije sve dok estradiol ne padne na tocku na kojoj je rizik puno manji. Tako da se u tom slucaju pa i svakodnevno vadi estradiol da se prekontrolira, a tek onda radi punkcija.
na vv-u se sada standardno vadi estradiol pred punkciju (nekada se nije vadio pa te možda to zbunjuje?)
Uvijek sam se pitala što je to prolongued coasting :).
Kad sam imala drugi IVF stimulirani na VV-u, vađenje estradiola je bio default za sve u postupku, tj. vadile su ga sve žene. Kad sam imala prvi IVF, nisu ga radili svima, ne znam koja je sad praksa i jesu li se vratili ponovnom vađenju estradiola.
Ukratko, radi se o tome da se prati kako žena reagira na stimulaciju, da se točnije odredi datum punkcije i zrelost folikula, ako sam dobro shvatila.
Možda će ti bit jasnije ako se raspital vade li ga svima, ili samo tebi. Ako je samo tebi, pitaj dr.-a zašto, ako je svima, onda ti je to zbog ovog što smo objasnile.
Sretno!
I da, to kad sam radila drugi IVF (to je bilo negdje 2005.-te, ako se dobro sjećam), nije se vadio samo pred punkciju, nego par puta u stimulaciji.
svima (ili barem većini - ne znam da li baš u svim postupcima - nisam tako detaljno pratila)
i to obično na dan štoperice ujutro
možda se u prirodnim vadi i češće - to ne znam
Zapravo me zbunjuje jer mi je ovo treći postupak,a nisam do sad to morala.Ali sestra mi je rekla da je to sad obavezno.Hvala vam curke na brzini i objašnjenju. :* :* Eh, da ja imam malo folikula 6 za punkciju.
Nama se vadilo u stimul. više puta. Nije to vađenje estradiola tako neuobičajeno, mislim da se u CITO-u vadi(lo), u Mb-u se mislim nekad vadilo itd. To je još jedan dodatni alat pomoći doktoru da procijeni kako se situacija odvija.
Samo mjena stalna jest, često ti klinike nešto uvedu, pa onda to zaustave, pa opet vrate itd. Neko je bio rekao da su se još jako davno na VV-u vadili HIV-ovi i hepatitisi za ulazak u postupak, ja sam se liječila tamo od 99 do 2005-te, nisam to vadila, sad se opet vadi itd.Citiraj:
andy prvotno napisa
Ina33.,hvala još jednom. :*
Traži se Ksena28
Danas je baš bilo veselo na VV. Skupio nas se poveći broj. družile smo se ksena28, tinky tonky, Gabi, šiškica, Ružica SB i ja.
Kod mene sve ok, kaže dr po trenutnoj situaciji da bi FET mogao biti u petak, ali za svaki slučaj još u srijedu UZ, pa ćemo vidjet.
Cure :bye: :bye: :bye:
tko je gore u srijedu javite se pa da se družimo...