Koga se zove kad se hoće staviti ili izvaditi pumpa za vodu iz bunara? Ne znam ni kaj tražit na internetu jer ne znam kak se zovu postavljači bunara.
Printable View
Koga se zove kad se hoće staviti ili izvaditi pumpa za vodu iz bunara? Ne znam ni kaj tražit na internetu jer ne znam kak se zovu postavljači bunara.
Zoveš obrt koji se bavi održavanjem, sanacijom i čišćenjem bunara - ovako nešto: https://www.ciscenje-bunara.com.hr/informacije/
Tražiš u kvartu gdje je bunar ili pitaš susjede tko njima to održava. Sretno!
Ova je cca 300 eura ili više koštala, ne uranja se cijela neg ide na pol, a zdenac je cca 20 m i strah me uć u njega, a ovi gore kažu da su predaleko.
Nemoj da ti padne napamet ulaziti u bunar...
Zašto riskirati zbog pumpe?
Nazovi nekoliko firmi koje se bave time i doći će nekad... ako je to na selu, tamo ionako ne boraviš pa ti ni ne treba sada voda iz njega.
Ne treba mi voda, kuću mislim rušat, pumpu bih prodala. Msm išla bih u bunar kad bi neko bio pored mene i kad bih imala još pojas il nekaj, al nemam.
Tako nekako i je, sve vrednije sam prodala. Ona je ostala kao najskuplja. Kuću još ne budem rušala jer se i to plaća. Stari namještaj bum dala/prodala/u komunalno. Problem je kaj tog ima fest. To ću čekati ljeto pa ne znam... bezveze mi da stoji sve.
Znam da su moji kupili pumpu u Pevecu i uz nju ide špaga kojom se pumpa zaveže i spusti u bunar, vjerojatno je jedna od ovih, ne sjećam se više: Rezultati pretrage - potopna pumpa | Pevex
Zalljevali vrt tom vodom super je funkcioniralo za bunar kojeg godinama nitko nije dirao...
Ovaj moj je ovaj tip pumpe https://webshop.rexel.hr/hr/shop/pum...w-230v-1014535
Gdje bi bilo nogica za stolić, ali samo nogica? Ostalo od radne plohe za kuhinju pa mi čovjek rekao da mogu od toga stolić na terasu ako prišerafim nogice i obmažem silikonom.
Mi smo tako prije par godina kupili noge za podnicu madraca i napravili ležaj. Ne mogu se sjetiti gdje, Lesnina ili Emmezetta.
Potpis za Bauhaus, iako oni nisu najjeftiniji. https://www.bauhaus.hr/nozice-za-stol/c/10002818
Možda i Pevex ima, na odjelu okova drže ručke za vrata ormara, treba provjeriti imaju li i noge.
Ikea
umjesto nožica, stavi ovakoa nešto https://www.ikea.com/hr/hr/p/kvistbr...lena-80533570/
bit će stabilnije ako nije velika ploha radne ploče
i noge su skuplje od bilo gotovog vanjskog stolića ...
ako je dovoljno duga ploča, možda ju bolje iskoristi za radni stol
Jel mogu lidlove bušilice bušit beton?
stvar je različitih borera koje moraš prilagoditi materijalu (drvo, metal, cigla...)
To znam al ne znam koju izabrat.
koja je u ponudi?
"prave" bušilice s kojima je lakše izbušiti rupe u betonu su skupe
ove iz lidla mogu biti pomoć za izbušit tri rupe u stanu, ali računaj da ćeš se namučiti ako su svi zidovi bezonski ...
jesi sigurna da je betonski zid koji moraš bušiti?
možeš li ormare učvrstiti u bočne zidove? pregradni zidovi su obično cigla ili knauf ...
Bušilica iz Lidla (ako je udarna) može probušiti betonski zid. Imaš svrdla i za armirani beton, možda bolje da njih uzmeš jer vjerojatno ima puno armature.
da, beton, treba mi za police razne i knauf je samo cm il dva
gledam boschevu od 120€ u pevexu al ne znam jel i to slabo, što uopće spada pod jaku i pro a što pod slabu
i meni se čini da je puno armature, jel, zbog potresa
Nemam nekog praktičnog iskustva, ali sam se nagledala i naslušala muža u radovima.
Za beton ti treba udarna bušilica, svaka koja je udarna bi trebala odraditi posao. Ako udariš u armaturu, pomakneš se malo i tražiš gdje nema
armature. To bi valjda trebalo dijamantno svrdlo da ideš kroz armaturu, a nije ni baš poželjno ju niti bušit. Dovoljno bi bilo svrdlo za beton.
To je to, ne gnjavi mi se svako malo, jer sad imam policu koju moram hitno, a još ikeinih polica nisam naručila, usto svi koje znam imaju jeftinjarske.
iskombiniraj uređenje tako da što više samostojećih elementa koristiš (koje ne treba montirati nazid)
lakše je za mijenjanje rasporeda i prijenos, i ne treba bušiti beton (a pogotovo ne ulaziti u trošak kupovine bušilice)
manje komode se može pričvrstiti za zid čavlima, čekiće i trakicama (ima na ikeinoj stranici primjer)
za veliki ormar je ionako bolje da netko tko ima iskustva to napravi
ne mogu tako, imam mali stan a troje klinaca nemamo gdje držati sve od njihove odjeće knjiga igrački, kuhinja je i manja pa mi doista trebaju police
a nemrem ni plaćat ljude svako malo za neke izmjene još dok ih dočekam i sve skupa
uzela sam jeeee wuhuu
ako se ne javim do naveče s rezultatima vjrv sam si izbila oko i ležim na hitnoj lololol
provjeri i koje tiple moraš uzeti
Pa nisu svi zidovi betonski, samo nosivi.
ne znam koji su koji ovi su bili betonski jer običnom bušilicom nismo mogli ni milimetra dalje nakon početnih 2-3 cm il kolko već, a ikea je dala mrcinsku tiplu osmicu i to s dobrim razlogom
dragi moji svi, uzela boschevu, probija beton ko maslac, popravila sam masivnu policu u kuhinji koju mi je neko sfušo i koja je mogla koštat sigurnosti moje djece
Žuta , koja si ti majstorica , složi to , pa u fuš:sp:
auch zab sam nekaj metnut u uši, tek sad osjetim :unsure:
Bravooo žuta :klap:
Dakleeee... tek sam sad shvatila da mi treba lampa djeci iznad radnog stola jer je sobno svjetlo preslabo. Tri su radna stola u liniji, ispred bijeli zid, sada ne znam kaj je najbolje, dal da stavim po tri lampice kaj se zakačena stol il da uglavim neku veliku dugu rasvjetnu cijev iznad, jer sam mislila odmah iznad stolova plutene panoe, pa onda ispod tog rasvjetna cijev??? Koja? Ima neko ideje? Preporuke?
ne bih nikako jednu rasvjetnu cijev za sve.
Što ako neko dijete preferira radit što više uz dnevno svjetlo, a drugo voli umjetnu svjetlost i može uz nju cijeli dan.
Svakome bih zasebnu lampu.
Meni osobno je umjetna svjetlost nužno zlo, zaboli me glava, pa mora biti posebno birano rasvjetno tijelo, da ne spominjem da svjetlost treba biti ugodna oku (zbog vida).
Imaš u Ikei Nävlinge led lampicu stolnu ili štipaljku.
Imaš i jeftinije stolne Flottilj.
U pravu si lili, osim toga i nemaju baš takve osim onih slabih koje inače koriste za kuhinje.
Sada mi je na mislima ovo, ali će mi trebati električar za to, zar ne?
https://cdn.decorpad.com/photos/2021...desk-chair.jpghttps://cdn.decorpad.com/photos/2021...desk-chair.jpg
Nekaj ti je krivo u linku žuta!