iva mia, sretno u ponedjeljak, ja imam punkciju u nedjelju!
Printable View
iva mia, sretno u ponedjeljak, ja imam punkciju u nedjelju!
Cure, sretno na punkciji!
Beba.2, sto na SD rade punkciju u nedjelju?
Curkeeee falaaaaaaaaaa :-) što mislite na mene!!!
Tihić...odličnooooooooooooooooooooooo
Meni nitko nije ništa spominjao ... mislim na savjetovanja i toooo..... ja ih nemam niti planiram se trgati da bi ih imala do ponedjeljka....
i ja sam gore u ponedjeljak!
da tako mi rekao da dođem, večeras štoperica, on je rekao u pon, a dr. T u nedjelju jer mi je folikul 18x15mm, pa se boji da će puknuti. eto valjda rade, a ni meni nitko nije rekao da moram na savjetovanje, ja danas zvala u obitelj. centar i naručili me tek za 26.5, tako da ću reći da je u obradi.
je rade nedjeljom samo ovisi koji dr. je dežuran ja sam bila prije dvije nedjelje na folkumetriji ,mogu reči da je čekaonica prilično puna bila.Meni su ti doktori na SD super .
ma divni su! stvarno su me ugodno iznenadili zadnja 2 puta na folikulometriji. i danas...
ja ću doći rano jer moram jurit na posa.
Cure, jel vrijede potvrde od prošlog postupka? Pa nije valjda da svaki postupak moram ponavljati savjetovanja i ostale stvari? Dobro, osim briseva. Zna li tko?
potvrde psihologa i pravnika vrijede ,one se rade samo jednom. meni su tako rekli
Jel netko zna tko od naših dragih dr. ide na plitvice (kongres) idući vikend???
ja mislim DR.Bauman.Negdje sam čula da če biti svaki dr. iz klinika jer moraju iznijet podatke od početka ovog zakona,ispravite me ako griješim.
BOZZ, ne griješiš, evo link na tu temu ako ima zainteresiranih: http://forum.roda.hr/threads/55534-I...litvice!/page3
a moj ET bi trebao biti nekako petak ili subota....:-(
kada imaš punkciju?
ponedjeljak...oliti prekosutra....večeras štoperica :-)
da onda u subotu po takom.A mora biti netko od doktora ili če ti napraviti transfer u petak tako su i mojoj susjedi jer je u prošlu subotu bio prvi maj
evo intervjua s dr. Baumanom:
http://www.vjesnik.hr/html/2010/05/0...asp?r=tem&c=11
bila jutros na punkciji, bez jajne stanice. čekamo pa idemo dalje
Drži se beba.2 to se često događa.Što ti je doktor rekao a ideš možda na stimulirani ivf.
Cure čitam vas i pratim i oprostite što tek sad i ovako upadam ali
:-o
"Kod žena najčešći uzrok neplodnosti je u odgađanju rađanja. Dob u kojoj se žene odlučuju na majčinstvo stalno se pomiče na više, pa smo se već približili statistici da prvo dijete većina žena ima u dobi od gotovo 30 godina. To odgađanje roditeljstva povezano je i s filozofijom hedonizma, jer su današnji naraštaji odgojeni tako da prvo zadovoljavaju neke druge potrebe, a ne onu za roditeljstvom."
Zar je moguće da jedan tako simpatičan tip, uz to i liječnik iz usko specijalizirane struke ima ovakvo mišljenje o ženama i neplodnosti? Prije 4 godine sam bila kod njega i odustala jer se predugo čekalo na sve, ali ostao mi je u relativno dobrom sjećanju.
Nakon ovakvih izjava mijenjam mišljenje i pitam se kako ostali liječnici razmišljaju kad nas vide onako hedonistički izvaljene na stolu :-(
Doktore, sram vas bilo...
“Kod žena najčešći uzrok neplodnosti je u odgađanju rađanja.... Došlo je i do feminizacije visoko obrazovanog kadra u Hrvatskoj. No, odgađanjem rađanja, žene produljuju razdoblje u kojem im se mogu dogoditi neka rizična stanja koja će utjecati na plodnost, poput endometrioze, koja može oštetiti jajovode i jajnike... Više partnera znači i veći rizik od genitalnih infekcija kao što je klamidija, koju se naziva i 'tihim ubojicom', jer ne mora prouzročiti nikakve značajne simptome. Rizik za žensku neplodnost može izazvati i sindrom policističnih jajnika, koji je često vezan uz debljinu, pri čemu mršavljenje najčešće rješava problem.
...Problem je što je sve više žena starije dobi na popisu za medicinski potpomognutu oplodnju, kojima su upravo zbog dobi znatno smanjeni izgledi. U većini zemalja starije žene ne mogu na teret zdravstvenog osiguranja ići na taj postupak. ..
... Možemo samo istaknuti da su dokazani uzroci neplodnosti u muškarca pušenje, alkohol i stresni ritam života«, kaže dr. Bauman. Naglašava da se muška neplodnost dokazuje spermiogramom na temelju kojeg se može vidjeti postoji li slabiji oplodni potencijal sjemena. Kod muškaraca, dob ne čini važnu ulogu u tome jesu li plodni, pa i stariji muškarac bez problema može imati dijete s mlađom partnericom...“
Kad smo mlade pošaljete nas doma da se sexamo, a kad prođemo 30-tu onda smo ovakve i onakve.
Muževi nam imaju OATZ i zato su alkohoričari...
Lijepo ste se "p(r)odali:evil::evil::evil::evil::evil:
Što li će vaše pacijentice reći na vaše mišljenje o njima???
Naprosto ne mogu vjerovati da jedan doktor-ginekolog-koji radi na odjelu mpo izjavljuje takve gluposti!!!
Zar se moram posramiti što sam čekala da završim fakultet,što sam čekala posao..što nisam do 30.upoznala svog supruga!!!:evil:
Šta mu znači"da je došlo do feminizacije visoko obrazovnog kadra"????????
Najvjerojatnije sam trebala naći bilo koga da se brzo udam,da mi napravi dijete i da se najvjerojatnije rastam do dijetetove 2.godine...to bi sigurno bilo bolje!!!!
Uvrijedio je mene i mog supruga..i sve nas koje se borimo sa neplodnošću i SAMO želimo dijete...
Sramite se dr.Bauman!!!!!
nekako nevjerujem da je on to rekao,ja nevjerujem baš svemu što pročitam.I jedan članak nemože mi promjeniti mišljenje koj je izuzetno odličan liječnik.
Hm, ništa žene kuharice u ruke i da ste se sve skrasile nakon srednje škole! Ukratko to nam svima želi poručiti dr. Bauman
Cure, ne koristite više inetrnet, TV, novine ... izgleda da educiranost izaziva neplodnost:
http://www.vjesnik.hr/html/2010/05/0...asp?r=tem&c=11
"O uzrocima i liječenju neplodnosti razgovaramo s dr. Renatom Baumanom s Klinike za ginekologiju i porodništvo Kliničke bolnice Sveti duh u Zagrebu. On smatra da je za veće uočavanje problema neplodnosti zaslužna i bolja educiranost ljudi, jer se više informiraju i prije zabrinjavaju zbog nekih zdravstvenih stanja."
Oprostite ženske,pogotovo vi koje ga ne poznate,nije u redu da ga napadate zbog jednog članka.Čovjek je izvrstan liječnik,a što je najvžnije čovijek.
Ja bila kod njega. Još tad me našpotao da šta čitam po internetu, ako hoću nešto znati nek pitam njega. Tad sam mislila da se zeza.
Nismo si baš best friends for life a izgleda da ni nećemo biti :roll:
A ništa, ako to nije rekao onda će valjda demantirati sve ove izjave kojima vrijeđa pacijente.
Ako nismo sa 18 godina rodile, ako slučajno nismo do 25 upoznale čovjeka s kojim želimo provesti život, ako nakon 25 imamo problema sa začećem, svakako nas treba što više poniziti, proglasiti promiskuitetnim hedonističkim karijeristicama (valjda do karijere dolazimo preko kreveta) koje što su starije više napreduju u karijeri, psihijatrijski nas promotrit i pravno savjet. Valjda jer nije normalno da ti roditelji dozvole da sam pronađeš osobu s kojom želiš dijeliti život i jer isto tako izgleda nije normalno ne željeti od sebe i djeteta raditi socijalni slučaj. Također, isto je potrebno što više naglašavati u trenutcima kada nam je dozvoljeno liječenje koje je daaaaleko od zlatnog standarda liječenja neplodnosti jer smo se usudili pobunit.
Eh, kad se sjetim da je isti taj dr. prošle godine izjavio da će, ako u Zakonu ostane mogućnost oplodnje samo triju jajnih stanica, to biti medicinska katastrofa.. onda je nastao muk. Zašto nismo ostali na tome?
Taj članak nije samo jedan članak. Taj članak i izjave u njemu, su blago rečeno sramotni!!!
:evil::evil::evil:
I da , zanima me koliko košta prodaja savjesti, struke, svega? A netko gore, ipak vidi sve...
I još, zaista očekujem da, ako ništa od toga nije izjavio, da to i demantira. Živi bili pa vidjeli
moram ga nazvati da se dogovorimo za pregled i što dalje. na punkciji je bila dr. T, pa je rekla da njega nazovem, i stvarno je bila nježna. istina, da je bio jedan folikul, ali nije bilo strašno. vjerovatno će biti stimulirani, ali ne vjerujem prije jeseni. ne znam kako to ide. sutra ću znati kad nazovem da se naručim kod njega. tužna jesam, ali mi je ovo dalo samo jaču želju, volju i snagu za dalje.
... posao,skrb i briga za obitelj, PTSP mog brata hrv. branitelja, pa i MM je bio sudionik rata... čisti hedonizam ... i uživanje ... :evil: :evil: :evil:Citiraj:
To odgađanje roditeljstva povezano je i s filozofijom hedonizma, jer su današnji naraštaji odgojeni tako da prvo zadovoljavaju neke druge potrebe
Cijeli članak je za osudu... liječnici nisu u stanju reći ono što misle o Zakonu i ministru, ali su u stanju procijeniti, ocijeniti, osuditi, kakogod, pacijente ...mislim da je bolje da i dalje šute!
ja ne mogu da vjerujem da je to dr. Bauman rekao.....najradije bi ga pitala kad ga vidim...jel to stvarno misli tako.....o boze ima li jedan dr. koji je na nasoj strani ili ih milinovic sve okrenuo , zacarao....
Ovim putem, u ime kluba 39+, upućujem lijepe pozdrave dr Baumanu, nadam se da će mu čitači prenijeti pozdrave. Ispod svakog dostojanstva je da mu objašnjavam razloge postojanja tog kluba, jer itetako zna da se nakon 39-te može roditi.
ako je tebi ovo što je on izjavio čovječno, onda ja ne znam gdje ti živiš!
taj isti liječnik je svojedobno rekao da će zakon smanjiti šanse za začeće zbog ograničenja oplodnje tri stanice, a sada se uvlači ministru u jelte i to preko vjesnika, hdz-ovskog pamfleta. naravno da je važniji ministar nego naše dostojanstvo, na kraju krajeva i njegovo. a to nije odlika ni dobrog čovjeka, a kamoli dobrog liječnika