Cure može mala pomoć na kontracepciji sam i počelo je brljavit a moram ju piti do 29.04. šta da radim da pijem po dvije tablete? Zovem Mb pa mi se nitko ne javlja
Printable View
Cure može mala pomoć na kontracepciji sam i počelo je brljavit a moram ju piti do 29.04. šta da radim da pijem po dvije tablete? Zovem Mb pa mi se nitko ne javlja
Evo nakon dosta telefoniranja našla sam lab u Rijeci koji će mi izvaditi krv u subotu i dati nalaze isti dan jer sam im objasnila zašto mi je bitno inače to ne rade i dogovorila sam se sa sestrom Jasnom da ako bude sve uredu s nalazima da smo tamo na 1 UZV u nedjelju u 8 ujutro:klap:
:klap: Mali Mimi! Sretno!
Sutra ujutro sam na transferu. Držite mi fige da su se lijepo oplodili, da ih ima, nadam se i za zamrznut.
Kiss
Tigrical mislim na tebe i sretno:love2:
Tigrical sretno!
10.05 prve kozultacije u Ljubljani kod Dr.Reša.
Bliži se moj prvi IVF
Nisam baš zadovoljna... Od 9 js, zrelih je bilo 8, a oplodile su se samo 2 i obje su mi vraćene. Transfer dosta težak, jedva mi je uvukao kateter, uh!
CorinaIIdaj mi molim te reci jel ti se onda javio na mail dr RES ili si ga morala zvati?Pitam jer je dr Res i u mojim nekim planovima u ne tako dalekoj buducnosti..Sretno na konzultacijama!:-)
Tigrical nasa se ocekivanja tako lako iznevjere...da je to za poludit,ali i ova dva zametka mogu biti dovoljna!!Vjeruj u njih i uskoro ce biti 2 guze za brisati:mrgreen:ako bog da:heart:
Hvala ti sela, da bar budu dvije guze! Ja sam ti isto kod dr. Reša, imam mob. ako ti treba, a corinaII je mailom dogovarala i odgovorio joj je.
pogledala ja bila je sestra Marija Kristović...omg plava....žena je crvenokosa ...di sam gledala :oops:
corinII sretan ti početak
tigrical evo da ti i ovdi poželim svu sreću...neće ove mrve niti tako lako van, sigurna sam...ovo će bit u pogodak u sridu 100%!!!
Kod mene nikako na zelenu granu sad mi je FSH OK a estradiol visok što vjerojatno ukazuje na cistu koja nije pukla
evo i mene, spavala sam do sada, jer smo se jutros digli u 5 da bi došli na vrijeme. Vraćen 1 embrij, jer druga stanica nije bila zrela, pa se nije ni oplodila (stari lisac (u pozitivnom smislu) prof. V. je odmah to i predvidio). Embrij koji mi je vraćen je 4 stanični što i nije baš neka idila, ali mislim samo pozitivno :-).
Ajme, cure što mi se dogodilo jutros! Kako smo se digli tako rano i bila sam sva uzbuđena tek negdje na slovenskom autoputu prema Mb sam skužila da sam ruksak sa pidžamom, papučama i ostalim stvarima ostavila doma :lol:. I ja bila sva u panici što sad! Mm mi je dao svoju košulju, kao duga je, a jedva mi je pokrivala guzu haha i skočio u neki obližnji dučan kupiti papuče. Dođe sestra po mene za otiću u salu na transfer, pogleda me i pita: a vi nemate donji dio? :lol: Onda sam joj skrušeno objasnila da sam zaboravila cijeli ruksak doma i dala mi je bolničku spavačicu :-).
Beta mi je 07.05., pa ćemo vidjeti što će biti ovaj put.
Mali Mimi, a da li su te naručili za pregled bez obzira na nalaz? Jer i kod mene je FSH bio ok, a estradiol visok i nije bila cista, nego ono što sam ti rekla da se vodeći folikul izdvoji u prethodnom ciklusu. Dr. mi je objasni da je ako je estradiol visok on snižava FSH i tako daje "lažni" nalaz da je FSH ok.
Marnie,tigrical, puno srece vam zelim.
Mali Mimi, koliki je taj visoki estradiol?
116,7 je e2 a FSH 10,7
Marnie rekla mi je sestra da će vjerojatno doktorica odustati od stimulacije ako je u pitanju cista tj. da folikul nije puknuo (što ona misli) i da bi najbolje bilo da napravim tu UZV u pon ujutro i da joj javim šta je ili da sutra (3 dc) dođem kod njih. Mislila sam probat zamolit dr. Vlastelića ako bi me pregledao da ne idem bezveze u Maribor a imam filing da nije dobro čim mi je tako rekla
Jej Sela ja sam ti sve mailom dogovorila kako ti je i Tigrical rekla.
Draga Tigrical ma budi bez brige, imam neki feeling da če kod tebe biti punooo ljepih vjesti za 10-15 dana.
A do tada se čuvaj i evo ti jedan veeliki zagrljaj, za tebe i tvoje dvije mrvice:love2::love2:
Marnie, tigrical i Mali Mimi, skočila sam na forum samo da vidim što je s vama...
Marnie i tigrical ~~~~~~~~~~~~~~~~~ za vaše mrve!
Mali Mimi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da se dogodi čudo!
Hvala Miki76 ali mislim da ću ovaj mj odustati jer ovo više nije za moje živce, jutros sam bila na ultrazvuku u Ri bolnici (namoljakala doktora da me pogleda) i kaže da ne vidi cistu, i izbrojao mi je 4 sitna folikula, a ja već prekrižila Maribor, i zvala sam sestru Jasnu i poslala joj poruku ali mi se još ne javlja i sad ne znam šta ću ako mi kaže da počnem ja nemam ni decapeptile doma (pošto sam ih mislila tamo kupiti). Toliko se obrata situacija dogodilo u ova 2 dana da to nije normalno.
Šta mislite 4 antralna folikula to je dosta malo za krenut sa stimulacijom zar ne?
Draga Mala Mimi, rado bi ti pomogla, ali nemam pojma na koji način. Možda se sestra još i javi, imaš li njen mob? A i za ova 4 antralna folikula isto ne znam... Želim ti da budeš smirena ma kako se situacija danas bude razvijala.
Mali Mimi koji dr. ti je bio na uzv u Rijeci? Zovi dežurnu ljekarnu i vidi ako imaju koji Decapeptil. Kad bi trebala počet? Ja odem u Ilirsku Bistricu po Diphereline (isto što i Decapeptil), ali moraš dan ranije naručit (imam ti njihov broj). A da probaš dr. u Ri zamolit da ti posude?
Mali Mimi, što se tiče antralnih folikula, kažu da je idealno ako ih ima oko 10-15, ali kod nas koji imamo visoki FSH koji ipak ukazuje na smanjenu rezervu, tih 4 i nije loše.
Ja sam zaista zbunjena sa svime..moj FSH je u postupku u MB bio 21 i nesto i sve bilo po standardu nakon protokola...i sad mi je jos visok, nitko nije ni obratio pozornost na nalaz, a i drago mi je jer je sve bilo ok...poslala sam nakon dec. nalaz UZV dr. je rekao OK i prepisao terapiju (po 4 menopura, a ja kupila gonale pa uzilala dodatni fsh)...
Evo sad mi je napisala poruku da je svejedno estradiol previsok za start sa ampulama, i nek joj prekucam nalaz na mail i koja mi je veličina folikula.
Dr. Vlastelić mi je radio UZV, nije mi rekao veličinu folikula, a zbunjuje me da nije vidio ni endom. cistu a u 12 mj. je bila potvdila mi 2 doktora. Stvarno ne znam što da mislim. Napisala sam joj mail i rekla da bi najrađe i ja preskočila ovaj ciklus jer mi je sve previše zbrkano!
bok cure, i ja sam Rešovka ;)
10.4. sam imala punkciju na 10 dc nakon 8 dipherelina i 8 x 100 puregona
Hiper sam reagirala i zato je punkcija bila tako rano
Izvadio mi je 19 od kojih se oplodila samo 1 što mi je užasno žao jer sam računala da će biti nešto i za zamrnut
Punkcija me bolila za poludit valjda zbog hipera, a još 10 nakon punkcije nisam došla skroz k sebi koliko me bolio cijeli trbuh, ali fala bogu, prošlo je i to
Transfer je bio 15.4. i vraćena je blastica i sad čekam rezultat u četvrtak, držite fige
ovo mi je prvi ICSI, imam 35 godina, pcos, mm 37 godina, astenozoo
da li koja ima smrliće kod Reša? nisam još čula za takav slučaj pa me zanima
Francesca držim ti fige za super betu u četvrtak!
Ja sam imala smrzliće kod Reša, 3 x.
mali mimi, nece te staviti u ovaj ciklus, tako je meni bilo prosli mjesec estradiol je bio oko 200, a gornja referentna vrijednost 600 i nesto i jako su me zbunili i igrali smo se pokvarenog telefona preko maila jer nisu uopce palili mob tih par dana...
uglavnom mi je sestra jasna rekla da pocetni estradiol ne smije biti preko 50-60 sve vise od toga je hormonski povisena aktivnost i nije dobro za stimulaciju, isto je spominjala cistu koje na uzv nije bilo nego 6-7 antralnih folikula i dobar endometrij. nije mi takav odgovor bas previse jasan jer je moj estradiol uvijek oko 100 do 200 i nikad nema ciste, kad sam joj to rekla, samo sam dobila odgovor da bezobzira cekamo dobar ciklus.
meni je to totalna igra zivaca i ovaj ciklus sam odlucila ne vaditi nikakve hormone, jer se ponadam kad je fsh nizak, a ostali hormoni unutar granica, uzv odlican, na poslu sve pripremim kako ne mogu stalno racunati na mene 10-tak dana, a dobijem mail ko hladan tus bez puno objasnjenja.
aleksandraj, koliko si imala folikula sa toliko visokim fsh?
ja sam sa fsh18 imala po 6-7 antralnih folikula, sto bi moglo biti nekakve 2-3 jajne stanice (tako mi relao dr. na uzv) i meni je to prihvatljivo sa mojim godinama.
ovo cekanje savrsenog ciklusa mi je koma, sto ako se takav jedan savrsen, vise ne pojavi?
Francesca ja sam imala smrzliće kod dr. Reša.
Tigrica fala na info
ja sam već počela sumnjati da on to ne prakticira... kaj ćeš... lovi me paranoja od ovih živaca :D
pa i ja sam se zato odlučila za slo ali nije me sreća htjela
a kakvi su mu rezultati? ima tu dosta cura koje su ostale kod njega trudne?
Francesca da li ti je dr. Res sta rekao kako to da se od 19 JS oplodila samo 1!?! (Ili ih se oplodilo mozda vise, ali je samo jedna prezivjela do 5. dana?) Da li su JS mozda bile nezrele, ako kazes da si imala ranije punkciju (koji dan?). Sta ti pise u vezi toga na onom listu kojeg si dobila kod dr. Resa?
Inace bilo je forumasica s ovog foruma koje su imale zamrznute embrije kod dr. Resa, od njih 20-ak, nekih 5-6 koliko je meni poznato.
19 je izvadio, 15 oplođeno, 8 se oplodilo, 1 preživjela
zašto, to mi nije rekao