Malalena72 žao mi je ali samo hrabro dalje
Sumskovoce-sretno!!!!
Printable View
Malalena72 žao mi je ali samo hrabro dalje
Sumskovoce-sretno!!!!
Sretno svima, ja u utorak na dogovor....
Lucija sretno!
Tvoj avatar :zaljubljen:
Došla doma...napokon... treba nabavit klomifen, (nije problem već organizirano!) ali je problem jedno drugo pitanje koje me muči : " da li ste vi odmah išle u drugi postupak mislim isti mjesec skoro? I kako je to išlo kod cura koje su imale hiperstimulaciju? Da li su imale pauzu bar mjesec-dva ili nisu? Da li je po vašem mišljenju malo preforsirano odmah početi sa drugim postupkom a još ni hiper stimulacija nije skroz sanirana? da li je tako bolje ili gore? ja kroz tjedan dana recimo trebam počet pit dabroston da kao završimo ovaj ciklus a sad još krvarim od ove neuspjele bete, a nakon toga moram počet pit klomifen. da li postoji šansa da opet dobijem hiperstimulaciju ili ne? i da li će opet biti punkcija ili neće? Ja se izvinjavam znam da imam hrpu pitanja i da gnjavim , ali ja bi doista bila pitala svoju dr. o tome ali nije joj baš bilo do objašnjavanja samo je rečeno u kratko to što je rečeno. A ja izašla van još gluplja nego prije kad moram tako reć :-) :-(
sumsko voce mislim da sam ti ja u postupku za ovaj 11 mjesec samo je kod mene nešto sve zbrkano :-)
Lucija sretno :-) malalena sretno :-) Svima velika pusa od mene :-)
Punkcija će biti, ali mislim da je šansa za HS mala (ili nikakva?) jer bi s klomifenom trebala dobiti samo jedan ili nekoliko folikula.
Nadam se da ćeš pronaći odgovore. I najvažnije, odmoriti se i skupiti snage za dalje.
Malalena72 samo glavu gore i ne odustajte!
Lucija sretno!
Svima ostalima :heart:
Ja sam još uvijek 2u1 i pratim vas...prebacila termin....bebolini se sviđa biti kod mame..
Klara puno hvala na informacijama, :-) znači ako će radit punkciju i tih par jajašaca što dođu onda će ih i iskoristiti? jer imam zaleđenih ali onda ako će biti opet jajašca onda ne treba ove odmrzavati jel tako? i da li i kod policističnih jajnika isto bude samo par folikula ili bi moglo buknuti puno više ??
diabolica samo neka bebica uživa kod svoje mame :-)
malena72, ako imaš smrznute jajne stanice, mislim da u postupak ideš bez stimulacije, zato i možeš odmah. jesu ti oni rekli da nabaviš klomifen?
koliko imaš smrznutih js?
diabolica~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:heart:
sumskovoće ~~~ za start!
cure drage pozdrav svima!!!
Ja sam zaboravila da ti imaš zamrznute JS.
Možda će onda klomifen služiti samo da ti regulira ovulaciju.
Čitala sam da negdje kad odmrzavaju JS punktiraju i folikul koji raste u tom ciklusu, tako da se oplodnja radi na JS koje prežive odmrzavanje i na toj svježoj. Nemam pojma kako to rade u Rijeci.
Ako budeš imala prilike, pitaj koliko je JS preživjelo odmrzavanje. (imaš ih 9, zar ne?)
Drage moje :heart: samo da vam kažem da vas pratim i da mislim na svih vas :love2: i vibram vam iz sjene (da ne ljutimo moderatorice) ;-)
innu :-) oni su mi rekli da nabavim klomifen, znači vjerojatno će me stim stimulirati, rekla je dve kutije. Imala sam 9 smrznutih.
klara :-) istina ,da. imam ih 9. pa neće valjda ići sve odmrznuti odmah? koliko sam shvatila to mi je za još tri pokušaja . ionako mi ne žele ubaciti više od jedne jer da sam premlada :-( po mome ih onda samo uništavaju? čemu sve odmrzavati? uzme se lijepo 3 (po mome) odmrzne se pa se vidi ako su preživjele, ako ne idemo dalje drugi put sa još tri? šta neide to tako? malo mi je bome krivo da odmah sve odmrznu pogotovo ako je tako velika šansa da ne prežive a realno gledajući tako se teško uopće dođe do njih :-( ... a vidjet ćemo što će to sve ispasti.
cranky hvala na vibricama :-)
malena72, mislim da oni baš tako i rade, 3 po 3 odmrzavaju!
šta se tiče punkcije, ja je nisam imala, dakle, čekalo se da bude ovulacija i onda odmrzavanje, šta ne znači da će svima tako bit.
sretno!!!
Super! Innu, hvala ti na odgovoru. Dobro je da tri po tri odmrzavaju. javit ću kako će ići kod mene protokol čim budem znala malo više. Do tada svima sretno i veliki pozdrav :-)
Malena72 čitam tvoje postove i iskreno čudno mi je da već sljedeći ciklus ideš sa klomifenom a imala si hiperstimulaciju, pa šta ne bi prvo trebalo pustiti tijelu da se malo odmori i dođe na svoje? Stvarno ne kužim tvoju dr. čemu tolika žurba?
skandy molim te obriši inbox !!
skandy has exceeded their stored private messages quota and cannot accept further messages until they clear some space.--- ne kužim previše engleski ali mislim da ovo znači da ti je inbox pun!!!
Mene još više čudi zašto klomifeni kad ima zamrznute js???? Cranky i mene ovo čudi, imala sam dva postupka sa njima i nisam uzimala ništa!!
Malalena72... moj ti je savjet da ne ideš u postukak ako nisi spremna... ali to je tvoja odluka...
Mare157 jedva čekam tvoju betu !!
Hello cure moje vidim da vas ima tu ...........Innu vidim da si napokon u postupku sa smrznutim js.....koliko si puta bila na uzv isto kao i u normalnom postupku ili ja ću u 12 mj. na smrznute...svima kisssssi ......ajde Diabolice više........
Imam prirodne ovulacije!!
Znači otkrili smo razlog uzimanja Klomifena !!
mali mimi ma ni ja neznam iskreno zašto odmah forsamo, ...
cranky, htjela sam pitat al eto situacija je bila takva da se nisam snašla...al vidjet ćemo što će biti....
radim to sve po prvi put..pa se ne uspijem snaći u momentu al to ću počet mjenjat, sljedeći put sve pitam pa kako god bilo. :-)
Snekica, Malalena, Malena, Mare157, Innu hvala od srca na lijepim željama!!!
Mare157 naravno da si još uvijek 3u1, i da ćeš tako ostati još barem 9 mjeseci ~~~~~~~~~~~~~
Snekica i tebi nek je ista krasna sudbina~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Čitam vaše komentare o vraćanju samo 1 oplođene stanice, sjećam se da se Mravak morala i svađati da joj vrate dvije, pa se pitam - zašto inzistiraju na vraćanju samo jedne??? Nije mi jasno jer se u većini slučajeva (ok, za koje ja znam) uhvati samo jedna mrva...ali i da se uhvate dvije, pa mi želimo dvoje dječice i radije blizance nego nijedno djetešce i ponovni postupak. Također sam uvijek mislila da blizanačke trudnoće jesu malo kompliciranije, ali da nisu tako strašno rizične... dajte cure obrazujte me malo? Čemu inzistiranje va vraćanju samo 1 mrve?
Mislim da se to najviše događa kod ženske dr. i meni je u zadnjem postupku rekla kad sam inzistirala na sva tri embrija da mi vrate, da ili ću uzeti 2 ili će me potjerati pa neka si tražim novog liječnika...jako, jako okrutno...naravno pristala sam na 2 i sva sreća pa sam i uspjela ostati trudna pa je nemoram više gledat. A šta se tiče terapije uvijek pitati za objašnjenje jer mi svi mislimo da nas se ona sjeća i da zna šta nam je rekla...e pa nema pojma ja sam 8 godina dolazila i to svaki mjesec tj iz cikllusa u ciklus...da ne kažem da sam tri godine imala polip i da mi je tvrdila da ne smeta da bi mi u zadnjem postupku rekla da s polipom nemam šanse pa kad prokrvarim naka dođem da mi skine polip. Sva sreća pa je moja mrvica napokon odlučila ostati samnom usprkos svemu. Oprostite na podužem postu ali strašno sam ljuta kad vidim šta vam se događa...bez obzira na sve moja dugotrajna neplodnost me još uvijek boli i nemogu shvatiti da se ponašaju prema nama kao da smo vreće. I ja bi najviše voljela da sam uspjela od prve i da više nikad nisam došla dole...Bez obzira na sve želim vam što prije da dočekate svoje bebice...
tini :D čestitam na trudnoći i jako mi je drago da si uspjela! Neka ti je trudnoća školska, porod lak i bebica prekrasna i zdrava!!!!!!
Hvala ti na iskustvu, ja se ne mogu načudit razlici u tretmanu od doktora do doktora. MM i ja smo stalno tražili razlog da odustanemo od liječenja u Rijeci, neki krivi komentar, zamjerku, bilo što, samo da se uvrijedimo i odemo u privatnu kliniku (došli smo u KBC Ri jer su nam svi doktori rekli da smo ludi ako bar jednom ne pokušamo u Ri gdje je za nas besplatno) i do danas nismo našli ni jednu najmanju sitnicu koja bi nas uvrijedila ili odvratila od liječenja u Ri. Naš je doktor nama ulijevao toliko nade i optimizma da smo uvijek vraćali kući "u oblacima" i ponovo dolazili k njemu s toliko povjerenja i nade u uspjeh, mislim da nisam nikad ni jednom liječniku vjerovala kao njemu. I sad kad je došao trenutak da započnemo, dao nam je baš onaj protokol kojeg sam željela i ponovo nas uvjerio da je uspjeh jedini mogući ishod...zato mi je neshvatljivo kad čitam da druga liječnica u istoj klinici tako odriješito i neljubazno tretira pacijentice. Jel joj itko rekao da se malo smiri, da se pokuša ugledat na kolege? Ili svi šute i odlaze razočarani?
dobro jutro cure, evo ja brojim 7dnt... zaljepljena za kauč, komp. i tv. taj 10.11. mi se čini taaako daleko!!!
tini: također ti čestitam na trudnoći!!!
sumskovoce u potpunosti se slazem sa tobom što se tiče razlike između dva dr. u istoj klinici, sva sreća da postoji i onaj treći pa ako budemo morali birat imamo jednu bolju opciju...sve cure ljubim vas, čitam cijeli dan vaše komentare, svaka priča svoju priču...neka svima bude uspješno!!!
Da se nadovežem na Sumskovoce i stav o doktorima, meni osobno ne paše da me doktor uvjerava kako će to biti 100% uspješno i gaji mi lažne nade, vjerojatno smo bile kod istog dr. jer mi je to jako poznato, mene je isto tako uvjeravao kako je sve s nama super, bili smo kao idiopati pa smo odlazili na AIH i kada ni prva 3 puta nije uspjelo prešli smo na IVF, e onda po njegovim riječima ja sam mogla računati da će to biti sigurno uspješno i kada nisam bila trudna toliko sam se razočarala da nisam znala što ni kako dalje.
Nakon nekog vremena krenuli smo u drugu kliniku, ispostavilo se da mi ipak imamo dijagnozu i jedan i drugi (i endometriozu i da sam low responder, a njegova varira od asthenoterato. do oligo) i eto nas nakon 5 i pol godina ja i dalje nisam trudna...
S druge strane i ovo što radi docentica svakako nije uredu, mislim da bi trebalo zadržati neku objektivnost barem meni to najviše odgovara, reci mi kako stvari stvarno stoje jer ću prije ili kasnije saznati istinu.
Nažalost nitko nam sa sigurnošću nemože reći koliko ćemo pokušavati...kod mene teška endometrioza sa užasnim bolovima, low responder ( najviše 3 js), a MM spermiogram od normozoo do oligo...ostala sam trudna nakon 8 godina i 20 ivf-ova, a moja kolegica sa istom dijagnozom iz prve pa ti budi pametan...ja sam shvatila da jednostavno nema pravila i da ili ću pokušavati dok mi godine dozvoljavaju ili ću odustati što mi nikada nije bila opcija i u onim najočajnijim trenucima kad se odustajanje činilo najmanje bezbolno ipak sam išla "još samo ovaj put".
Upravo tako može se dogoditi da iz prve ostaneš a može i nakon 8 godina a može se dogoditi da to i nikad ne dočekam, al upravo zbog toga ne volim da mi netko daje lažne nade nego mi reci imate otprilike ne znam 30% šanse ili sad s ovim zakonom još i manje.
Ali to sam ja, možda nekom drugom paše taj pristup lječenja.
Pozz svima...znate li možda mogu li si dati Brevactid s onom malenom iglom s kojom sam si davala i Gonale? Hvala vam....:love2:
One se daju u mišić prema tome trebala bi biti i veća igla
Jutro cure,
da podjelim s Vama, bila sam za vikend na transferu sa zamrznutim js, vratili mi dvije, nadam se da su još žive.......... tko će čekati do 19.11!!!!!
vita22, ovako ti je to bilo kod mene, 10dc prva folikulometrija, 15dc druga i onda svaka dva dana do ovulacije, i onda odmrzavanje!
maza975, sretno!!!
cure pozdrav svima!!!
U subotu je u Novom listu objavljena obavijest iz HZZO kao posljedica pisanja o nestasici lijekova u Rijeci. U njoj se izmedju ostalog navodi da "nema razloga za zabrinutost" kao ni "zastoja u provodjenju postupaka" te da ce "drzava svima platiti lijekove za oplodnju".
Sve je znaci super i krasno, nikakvih problema nema, a onaj tko je slucajno ipak morao platiti lijekove iz svog dzepa neka takodjer nista ne brine, jer se moze obratiti HZZO-u koji ce "ispitati mogucnost nadoknade nastalih troskova". :roll:
E, pa dragi moji, reagirajte i na temelju ovog clanka stvarno trazite povrat novca, ako ste lijekove kupovali sami!
A one kojima je postupak zbog te iste nestasice lijekova odgodjen pozivam da se svojom reakcijom obrate novinarki i kazu kako nije sve niti u novcu te objasne sto zapravo znaci kada nestane lijekova na "samo" 10-ak dana. ;-)
Ovo je prava prilika za reakciju, nemojte je propustati!
Drage moja, ja danas dobila dopis za MARIBOR da sa naručena točno za godinu dana....dopis poslala 30.09.2010.
.... a i dobila sam nalaz pozitivne riječke bete 17dnt koja je 1494 .....
Zanimljivo ;)
Pozdrav, ovo moram kratko komentirati. Isto tako je mene bila uvjerila da ću 100% ostati trudna. Nabrojala mi sve što se može desiti ako vrate više od jednog, pa me sva zbunila i nisam više znala. Pa sam rekla da je uredu da mi vrate samo jednog. Imala sam tri izvrsna embrija...nikada boljih. Na kraju...beta negativna...uuuuuf bila sam tako tužna, oni bacili 2 embrija :( :(!!! Drage cure, odlučite sama što želite, jer vi same znate kako svaka negativna beta boli i šta ste sve prošle do sada.