i ja sam u ožujku na prirodnom... super da je otvorena ova tema
Printable View
i ja sam u ožujku na prirodnom... super da je otvorena ova tema
Trenutno sam u prirodnom IVF/ICSI..... iza mene je jedan prirodni postupak s rezultaom biokemijske trudnoće.... nadam se da će ovaj postupak urodit plodom.... ne sjećam se koliki mi je bio folikul kada sam dobila štopericu....
Khm, vidim da ste odignorirale macu: http://forum.roda.hr/threads/60791-I...rodnom-ciklusu
S obzirom na to da se donedavno u prirodnjake moglo ići neograničen broj puta, ovdje se skupilo zaista mnogo vrijednih informacija.
Ja pročitala i tu staru temu ponovo da se podsjetim, ali sam malo updejtala s novostima, onda kod nas nije bilo uspjeha i smatrala sam to gubljenjem vremena jer smo tad išli u ZG na postupke, a to je dosta rizično skoro 50% su šanse da se uopće ne dođe do transfera (u mom slučaju a mislim da ni kod drugih nije puno bolje)
Pozdrav cure,i ja se nadam ovoga puta prirodnom ivf-u, idem na konzultacije pa cemo vidjet sta kaze moj dr. Muci nas fragmentacija embrija i nikako da dobijemo jednog ali vrijednog.
Butterfly i nas muči fragmentacija embrija. Skoro svaki put su fragmentirani, biolozi kažu da to nema veze. Ali mislim da itekako ima.
Meni se više u prirodne cikluse ne ide, jer bez obzira na koju veličinu folikula dobila štopericu, stanica uvijek pobjegne.
Pozdrav drage moje cure...baš mi je drago što ste se lijepo uključile u ovu temu....mi smo u prirodnom ciklusu (2dc) u Poliklinici IVF i 6.3. idemo na prvi uzv. Možda bude folikula možda ne,idemo na sve ili ništa!!!!
I ja sam sad bila u prirodnom postupku, ili u nestimulranom kako hocete.....
Oplodila se js. ali od t. nista
Meni osobno se sviđa postupak u prirodnom postupku sada kada sam trudilica za drugu bebu, jer želim izbjeći gomilanje jajnih stanica , tj. embrija i onda se poslije nakon ostvarene trudnoće mučit u donešenju odluke što ću s njima...zasad je to moje mišljenje.... možda se s vremenom promijeni....
Sutra imam drugu folikumetriju :yes: , 10dc....već osjetim jajnik kako me bolucka i imam plodne sluzi....inače mi je ovulacija između 14 i 17 dana....kako koji mjesec....
Pitanje...sta znaci fragmentacija embrija i kad j.s. Pobjegne, ne kuzim, kamo pobjegne? Mozda je glupo pitanje ali... ;-)
Kada jajna stanica pobjegne znači da je ovulacija nastupila i jajna stanica je otišla u jajovod i doktori je nisu punktirali, tj. izvadili već im je pobjegla... ako ne dođe do punkcije u prirodnom postuoku taj postupak se ne broji ....
Obavila danas folikumetriju , sutra mora opet...
Za fragmetaciju mislim da su cure objašnjavale na potpomognuta KBC Rijeka....kopiram jedans post...Ovisi kolike su fragmentacije, do 20 % fragmentacija uzima se da embrij ima šansu za implantaciju, što je veća fragmentacija to je manja šansa za implantaciju jer to znači da se embrij ne dijeli kako treba pa se zato događa da embrij tijekom diobe gubi stanice tj zato imamo trostanične, peterostanične...itd... embrije tj embrije s neparnim brojem stanica...ja sam imala od 3-staničnog do 7-staničnog...ostala sam trudna sa savršrnim osmostaničnim embrijem..
mravak to sam si i mislila samo nisam bila sigurna da je to to... hvalaa!!
Pošto sam u ovom mjesecu bila u stimuliranom (ß bila 0,i dobila menstruaciju normalno)Postoji mogučnost da sad u prirodnom imam više od jednog folikula?
Ja si mislim možda je ostalo još kaj hormona od stimuliranog,jel to moguče?
mravak sretno na folikumetriji :trep:
Stena nisam baš čula da to tako ide, mislim da hormoni zaostaju još u tijelu ali dosta žena čak nema ni ovulaciju nakon stimuliranog tako da se pripremiš na sve varijante
U pon. punkcija...joj kako sam nestrpljiva :D ...znači 13 dc mi je punkcija....nadam se da će uspjet ulovit jajnu stanicu i da će biti transfer u četvrtak :yes:
Mravak - ajde da bude sretno!! :)
Ja 6.3. u VG na prvu folikulometriju, prirodnjak, s tim da mi ciklus zadnja 2 mj 24 dana samo...ima tko da je tada u VG?
Štopericu dobijem gore ili?
štoperica ide u guzu
hahahhaha ma znam to, mislila sam da li dobijem od njih štopericu.. :)
kod nas u kbc RI se dobije sve, tako i štoperica
( ustvari kada sam bila u dobitom stimuliranom postupku primala samo Gonale bez decapeptila jer su ostali bez )
Za ovo prvo ne znam, ali u vezi drugog pitanja, poznajem ženu koja prirodno nije ovulirala, postupak (stimulirani) joj je bio prekinut, a onda je u ciklusu nakon toga ovulirala i zatrudnila.. Možda od "zaostalih" hormona, a možda i ne.
Želimo bebu, VG je prije davala štopericu.
Punkcija obavljena.... *stanica* je ulovljena ...čekamo transfer u čet. i nadamo se da će ga biti.... endometrij mi je 8mm... čini mi se malo..nadam se da će se do čet. podebljat...kupila sam si svježu ciklu pa si radim sokić...
U jeee...... Tek sad vidjela ovu temu
Mi smo sad u petom postupku, ovo je drugi prirodni, uzv svaka 2-3 dana , samo dva clomifena, jucer stoperica, (dao mi ju moj muzek prvi put) sutra punkcija, imamo jedan folikul nadamo se stanici
Ja sam prosli mjesec bila u stimuliranom i beta 0, sad smo u prirodnom i naravno samo jedan folikul
LOTTOS za sutra :fige:
Svim " svim prirodnjačama" ~~~ za punkcije i transfere :)
Lottos Mravak :fige:
Lottos Mravak cure sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Svim ostalima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za što god treba !!!!!!
Mravak sad do transfera ne koristiš utriće? Jer i oni če ti malo podebljat endić,a može i cikla...mada moje nepce ne podnosi taj okus:lol:
Gdje si u postupku?
ovaj put sam tražila gel umjesto utrića , kažu da je puno lakše nego utrići....u postupku sam u kbc RI ....nisam još počela stavljait ga, nakon transfera ću, jer je transfer 3 dan....
i obožavam ciklu..... jedem je svježu na salatu sa aceto balsamicom...iscjedim u sokovniku sa mrkvom, jabukom ili narančom...šta imam ili danas mi je došlo i jela sam je kao jabuku :yes:
Evo curke ja stigla,nismo dobili stanicu, odleprsala je,
Cekamo mengu pa u nove pobjede
lottos :( :*
mi smo uspjeli uloviti stanicu ali jutros mi biolog kaže kako je poluzrela i još se nije oplodila ali kao pustiti će ih do sutra..
ne očekujem ništa, ali za promjenu smo bar ulovili stanicu.
lottos i meni je žao.. :(
lottos :-(
tonka10 :fige:
Cure ja sutra prvi uzv,pa ćemo vidjeti ima li folikula,uopće...... :cekam: (pošto sam u PP odmah iza stimuliranog)
držim fige:-D
Stena :fige:
cure, kad ste na prirodnjaku,ste uvijek imale transfer 3dan ili se čekali do 5.dana?
mravak,stena sretno!!
prijavljujem još jedan neuspjeh..
ništa od transfera, kažu nema diobe stanica vjerojatno nije ni došlo do oplodnje.
glavu gore i ajmo dalje..