Pa mom malom jos stima ali bio je djecak kojem guma tiska vrh nosa. Kako nebi kupovali neki novi pokazali nam kako udisati lijek kroz cijev halera bez onog silikonskog nastavka
Printable View
Pa mom malom jos stima ali bio je djecak kojem guma tiska vrh nosa. Kako nebi kupovali neki novi pokazali nam kako udisati lijek kroz cijev halera bez onog silikonskog nastavka
Pa zato jer je dokazano da zavrsi 50% na jeziku i ustima unjesto u plucima.
Vise je nuspojava.
Moja z. Kaslje strasno. Bez prestanka. Ja cu ispalit . Nemogu to vise slusat.. Sad sam ju namazala tigrovom masti , nemam masti vise od dr teissa, ona mi je ok. Evo je kaslje vec 15 min bez minute prekida, kakva ce nam opet noc biti :(
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ima tih komora za kupiti u dosta veličina.
Ja sam mom sedmogodišnjaku kupila ovaj plavi s maskom za odrasle.
Aerochamber
Meni je liječnik na hitnoj rekao da je naš 7-godišnjak prevelik za babyhaler (tad smo ga već koristili bez maskice) i bio je u pravu. Kad je dijete krenulo na inhalaciju direktno u usta, spasili smo se. Tvoje su cure velike. Probajte tako - nemaš što izgubiti. Nama je pomoglo. I to nije informacija iz astma škole (nismo išli) nego sa hitne na Rebru. Bog ih blagoslovio! To mi ni pedijatrica ni ovi na Srebrnjaku nisu rekli. Jedino je bitno da se dobro koordinira tj. mora se špricnuti direktno u udah. Ide to, ali treba im netko od liječnika pokazati.
Haler smo udomili preko foruma u ono vrijeme.
Možda ako tvoja djeca koriste komoru ima više štete nego koristi. Probaj 2-3 dana pa ćeš znati.
Pa babyhaler je za malu djecu do cca 2 godine, komora je velika, maska mala.
A nemaju baš svi ni snagu u bolesti to udahnuti kako treba, niti je baš zgodno vrijeme za učiti i isprobavati.
Lakše i sigurnije je nabaviti prikladnu komoru.
ako može djed na masku... ;)
http://db1.rehadat.de/rehadat/bilder...0/tc042094.jpg
mi imamo 5 god. i koristimo babyhaler (točno kakav nam je preporučio dr. Richter)
do 3,4 smo koristili babychamber i za njega je rekao da joj je premali i da nema nikakvog efekta uzimanje lijeka (zato se i je davila svaku malo a bila je na svakodnevnoj terapiji)
ono što me užasno naljutilo na Srebrnjaku je upravo ta nonšalancija, tj. prodali su nam babychamber a da nitko nije pogledao je li to ok za dijete te dobi (nisam ga sama kupovala u ljekarni nego smo ga izravno kupili gore u bolnici, po naputku tamošnje liječnice)
evo sad koristimo ovakav
http://eruditabg.com/?pid=19
iskreno, ne znam... on je procijenio da je za nju od 3,5 god. bolji babyhaler i nisam ispitivala detalje, bitno mi je da funkcionira, odnosno da joj je pod terapijom koju uzima na haler (već skoro 1,5 godinu) sasvim OK stanje
mi imamo isti ko buba klara i dr b. nam je rekao da je to bolje rjesenje nego aerochamber jer aerochamber ima manju komoru. sto veca komora to bolje i to vise lijeka ide gdi treba.buba klara kad joj bude premala maska samo ju skinete i uzima na usta direkt.
neznam kakav je to babychamber.
evo ovaj smo imali
http://www.farmaciaacasa.com/aerocha...ex-p-5802.html
to je taj koji smo kupili izravno na srebrnjaku ali za njezinu dob nije odgovarao
Taj mi imamo sada :lol i jos im je ok a imaju 12 g. To je srednji tj slijedeci je za odrasle. Nije im premala maska . No dr b smatra a i pise tako svud po netu da je najbolje da je komora sto veca. Sto je komora veca to vise lijeka ode u pluca. Uglavnom kaze da je bolje prek baby halera il volumatica uzimat neg prek bilo kojeg aerochambera.
Babyhaler koristimo bez maske jer im je premala
Sent from my iPad using Tapatalk
Ja imam ovaj ko buba Klara. Nije bilo govora o tome dal je velicina komore upitna vec da su sve ove sprave dobre ako djetetu dobro maskica prislanja na lice. Dakle kazem mom malom bebihaler stima dr djecaku koji je jednako star al ima dr oblik lica i nosa nije ok jer mu maskica doslovce savija vrh nosa. Ono sto su nam rekli je da broj udisaja ne mora biti 10. Ak dijete normalno dise trenutno je zdravo 5 lijepih udisaja je dovoljno. Ako pak nisu dobro otezano disu pustiti do 10 puta da leptiric zatreperi.
Uglavnom mi imamo flixotide 2x2....obavezno nakon prvog potiska se maskica odmakne. Priceka malo pa da potisak. Mi smo to tako i radili jer nam jos ko bebi prim Raos tako reko. Ja npr uvijek dajem prvo vent.kod upala pa cekam najm 10 min (iako su sad rekli da treba 20) da prodjeluje pa onda dajem flix....
Nocas bili na hitnoj. Treca opstrukcija od srpnja. Sada je na melarthu i flixotideu. Danas ima 5mjeseci :(
Uf to mora biti neka alergija na grinje. Poduzmi sve u tom smislu ko da ju ima, ( zavjese tepisi plisanci posteljina itd a trazi i testiranje.. Kupi i elektricni inhalator ocito ce vam trebati pa da ne juris svki put na hitnu mozes i doma sama dat ventolin . Jafa a kod kog idete inace dr za pluca?
A ventolin ??? Ak ima opstrukciju treba i ventolin ? Nama pomaze mazanje masto dr theissa po prsima i ledima kao i ovlazivac zraka .
Struze, pucketa, ne znam sta sve, pise na nalazu bronhoopstrukcija. Sada i pisti. Sumnjali su na upalu pluca ali nije.
Stariji imaju alergijsku astmu, na grinje decko a curetak grinje i pelud trava tako da je vec prilagodeno.
Idemo Richteru inace, on tek treba na prvi pregled. Ovo na hitnoj je u Vinogradskoj bio.
Je je i vemtolin. Tamo je dobio potisak pa za 20 min jos jedan i za 20min jos jedan. I nastaviti doma svakih 6h
Ovo gore sam pisala za stalnu terapiju. Malo sam smotana, spava mi dusa :)
Ma koma a takva mala beba :(
da se i mi javimo. kod nas je "zrak čist" od svibnja. ništa opstrukcije, ništa lijekovi. sve smo makli. doma imamo u pripremi singulair granule, pulmicort i ventolin. ako zatreba. no evo za sad je mir. ovo je najdulje ikad. pulmicort je stvarno napravio dobar posao. 3.5 mj u komadu i onda još tura od 1 mj i super.
Kako ste uzimali tocno pulmikort? Meni je on izvrstan
uzimali smo ga svaki dan 2x po 1 ml, ujutro i navečer. čisti. na inhalator, omron. prvo je bilo lošije. dobio je bronhitis, ali je dr rekao da ne prekidamo terapiju. onda je postalo bolje. kad smo se nakon nekih 3 mj išli skinuti s njega smo prvo smanjili s 2x 1ml na 1x 1ml. s napomenom ako dobije bronhitis da se vratimo na staru dozu. čim smo prestali s njim dobio je 2 gadna bronhtiisa u roku keks pa smo se vratili opet na njega. cijela kutija. s smanjivanjem i kad smo se skinuli sve ok. čak toliko da smo ukinuli i singulair.
Nisam znala da se smije tako dugo koristiti kontinuirano.
Ma smije , citala ja na netu. Vani je to terapija ko npr flixotide.. Samo po meni najbolja.
Moja z. Jos kaslje . Manje po noci al po danu jos uvijek.
Koliko je love ovaj plavi aerochamber ? Mozda je mojoj zbiljapremali zuti .
Razmisljam dal uzet volumatic il taj plavi aeroch.
mi smo imali upalu pluća desteom mjesecu, pa onda opet za tri tjedna jedno predupalno stanje, svaki put dnevna bolnica i u prvom slučaju antibiotik u injekcijama plus ventolin, drugi put samo intenzivno slušanje pluća i ventolin s još nečim i antibiotik u sirupu dobijen od bolnice. Sad svaki put paničarim kad počinje kašljati.ALI..... pročitala sam članak o čaju od luka.... i mogu reči da mu še kašalj povukao praktički momentalno. Evo sad vuče na bočicu toliko crn čaj od luka da je ružno za gledati. Ali upalilo je. Čak mu se i sviđa. Jučer je popio valjda litru čaja od luka i nočas uopće nije ni jednom zakašljao. Još jedino nekoliko puta dnevno provodimo toaletu sa sterimarom i usisavačem. Sada mu cijedi bisto iz nosa (kao suze), a jučer zeleno u strašnim količinama.
Nevenera neee ne kazem da je doc u krivu :) Samo da ja nisam znala za to :)
danas imamo slusanje popodne.
kakav caj, daj tocan recept kako se radi. ja sam mojoj kupila crnu repu i dajem joj to.Citiraj:
ALI..... pročitala sam članak o čaju od luka.... i mogu reči da mu še kašalj povukao praktički momentalno.
Curke da li dajete djeci bilo što za imunitet, naš pedijatar je rekao da mu to neće ništa pomoći jer jednostavno ima takva pluća. U biljnoj ljekarni mi je žena preporučila nešto za podizanje imuniteta, betaglukan svakako tako da mi krećemo s tim od danas. Bez obzira što smo već tjedan dana na flixotide-u i singulairu, kašlje jako iako se nakon 4 dana smirilo, jučer opet ispočetka (nije za ventolin kaže doc).
Navukao je prehladu, nos curio zeleno sad je prozirno, a čekamo i nalaz briseva grla i nosa.
Molim recept za čaj od luka Optimistična :-)
uzmete luk (ja mu kuham i ljubičasti i žuti), napravim četvrtine, bacim u lonac s vodom i kuham dok ne nestane 3/4 vode. :-)
Kasnije mu dodam čisto okusa radi malo limuna i šećera. Blagi, blagi miris po luku ima, ali okus je ko kamilica.
betaglukan je bačen novac!!!! Ja sam ga pila (ona najskuplja varijantaod 600 kn bočica) i dva tjedna poslje sam dobila mononukleozu, bila sam hospitalizirana čak. Nisu me ni druge boleštine zaobilazile.
moje piju colostrum od symbiotica.
betaglukan nula bodova i nama.
Ugh...a dala 200kn :-(
Ma mozda ti bude ok. Svakom nesto pase :) treba probavat i sve davat najmanje 3 mj nazalost da bi rekao jel ok il ne.
ma ne. ja sam ti pulmicort jako loše primila kao vijest. nakon svega, smo se nekako krpali samo ventolinom i sungulairom. 12 bronhitisa u 8 mj. nije bilo druge. kad sam skužila da jednostavno je tako kako je sam plakala koji dan. nisam najbolje primila vijest. konačno mi je leglo da je moje dijete "bolesno". ono baš. dobili smo njegu a i onda rad na pola radnog vremena zbog njegovih opstrukcija. kome kažem svi me gledaju ko budalu. kao, samo zbog bronhitisa je to dobio?
eh
Pa i ja prvi put cujem za to da je netko dobio pol radnog vremena , iako to je super. Ali i to ovisi od grada do grada..