Nema jos pune tri god.
Printable View
Nema jos pune tri god.
Ok valjda se nekaj mjenjalo
evo mi smo potpisali predugovor ipredali papire u banku. koliko bi moglo trajat do zakljucenja ugovora i isplate ?
Ak imaš sposobnog bankara, dva bih rekla da je ok rok, teško je reći. Ako nisi uvjerena u sposobnosti, zivkaj svakih par dana. Naša je nama nakon tjedan dana javila da fali potvrda poslodavca. Ona je naime bila sigurna da neće trebati.
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
E sad ja moram gledati gdje je Sredisce. Uvijek ga brkam sa Stagliscem i jos necim.
Novi Zagreb? Tam negdje kod Bundeka? Ma joj, bolje da se ne blamiram.
Da da, mislim da ste dobro odlucili.
E trece naselje koje brkam s ova dva je Sloboština
sloboština je više prema Gorici a Staglište kod pizerie Edo
ali lunahor to ne znači da ne duguješ kavu ili bar šetnju
apsolutno :ghug:Citiraj:
ali lunahor to ne znači da ne duguješ kavu ili bar šetnju
Zna li netko što znaći kada u katastru nađeš broj čestice, dakle uredan posjedovni list, ali tu k.č. ne nalazi u zemljišnim knjigama. Piše da je nepostojeća
Edit: otišlo duplo
naravno, zk odjel je jedno katastar drugo. nisu nuzno uskladeni, katastar vodi posjed a zk odjel vlasnistvo. tebi je bitno sto pise u zk odjelu.
Na ovoj stranici upišeš podatke za katastarsku česticu i na tabu Pregledaj ZKU ima veza sa zemljišnim knjigama.
Negdje još uvijek postoje različite z.k.č. i k.č.
https://oss.uredjenazemlja.hr/public...titutionID=700
Thx svima.
Da, u ovom mom slučaju k.č. i z.k.č za istu parcelu nemaju veze s vezom, čak se vode u različitim katastarskim općinama :-o . Mislim posjedovni i vlasnički list su skroz uredni, bez tereta i zabilježbi, podaci se poklapaju (vlasnik, lokacija, kvadratura). Nadam se da ovo sa sa nepoklapanjem z.k.č. u k.č. neće predstavljati neki problem za kupovinu i uknjižbu nekretnine koja se gradi na navedenoj parceli. Nisam baš neki tudum po pitanju imovinsko-pravnih odosa, ali nisam se nikad susrela sa ovom nepodudarnošću.
jel zagreb u pitanju ak da počni u katastru s adresom, pa ti tamo piše k.č. i da četo u starijim kvartovima se ne poklapaju podaci koji imaju veze s brojevima i općinama u katastru i gruntovnici
Mislim da broj nekretnina za koje nisu uskladjeni katastar i gruntovnica nije baš zanemariv, sjecam se nekog podatka tipa 30%-40% nekretnina u RH ako sam dobro zapamtila. Time se valjda i bavi onaj projekt "Uredjena zemlja". Ne znam zapravo nista oko toga u praksi, samo sam se sjetila te informacije.
Nego, imam pitanje u vezi neceg drugog...
Ako prodajes stan, i kupujes drugu nekretninu... A prodavatelji te nekretnine isto istovremeno kupuju novu nekretninu u kojoj ce zivjeti... Treba se puno toga potrefiti da se svi kupci presele u slicno vrijeme. Koje je neko uobicajeno vrijeme od prodaje nekretnine dok ne bude slobodna za kupca? Jasno mi je da se ceka i kredit i rjesavanje papirologije, no koliko je prihvatljivo vrijeme da se netko iseli iz nekretnine koju si kupio?
Kak se dogovorite,mi smo se iselili isti vikend kad smo dobili lovu,isto tako kad smo kupovali stan smo počeli uređivati odmah za koji vikend kad smo bili slobodni.
Mislim da je neki normalan rok do mjesec dana od isplate, ali sve je stvar dogovora. Mada kupcima se gotovo uvijek zuri. Kad smo mi prodavali, iselili smo tjedan dana nakon isplate, ali smo imali lufta za pakiranje jer se cekalo da kupac izrealizira kredit.
Iseljenje je stvar dogovora. Mi smo ostali u stanu nakon isplate jos dva mjeseca, ali smo placali najam ( nakon toga smo jos bili 6 mjeseci podstanari jer smo preuredivali kupljenu kucu).
Ta dva mjeseca ste placali najam onima kojima ste prodali stan?
Gdje se kod kupoprodaje nekretnine bilježi/gleda informacija o energetskom certifikatu/razredu?
Vidim da u svim oglasima za nekretnine koje se prodaju preko agencije ima info o energetskom razredu. A gledali smo neke kuce koje prodaju vlasnici, bez agencije, i nemaju certifikat. Kad ih pitam za to, nemaju pojma, eto nemaju ga. Opet idem gledat jednu takvu kucu koja nema certifikat, pa ne znam koji je tocno argument za "treba imati kod prodaje nekretnine". Tko to i gdje biljezi u kupoprodajnom procesu?
Nema frke ;), pretpostavila sam. Hvala!
Razumijem, hvala. U principu me to najviše buni, piše u zakonu da treba imati, a nije jasno tko i gdje to provjerava.
Bolje je onda ga napraviti gotovo je to za tjedan dana a ima ih puno i na kupi. me portalima
Ma imam ja za svoj stan. Nemaju ovi koji prodaju sto bi mi mozda kupili, a ne pokazuju interes da ga naprave.
nađi izvore u zakonu i to rješe u tjedan dana
Mene su u banci trazili certifikat kod realizacije kredita
Ako ti nije certifikat minimalno B pa da treba u banci za realizaciju jeftinijeg kredita na kraju nitko ziv ne trazi i ne pita. Moja kuca je C i ja taj certifikat nisam nigdje trebala dapace jos uvijek je kod ex-vlasnika, vjerojatno bi ga trebala zatraziti da mi ga da :mrgreen:
Sto se tice placanja poreza na rate postupak je u tijeku pa javim kako je proslo kad bude sve gotovo...
kaj je u tijeku? je došlo kakvo rješenje tebi???
Sutra idem u poreznu pitati za plaćanje poreza na rate, pprekosutra nam je zadnji dan za platiti. Imamo spremljen taj novac, ali voljeli bismo na rate. Ima li ovdje da je netko uspio?
A kad ti je došlo rješenje, jelka?
Prije 13 dana. Pogledala u Zakonu članak koji se navodi u rješenju, o roku uplate, pa našla 15 dana.
Kao sto rekoh ja sam u postupku. Ovako su mi objasnili: Moras predati zahtjev na vrijeme (tih 15 dana) i ovjerenu bjanko zaduznicu ako je iznks poreza do 50.000kn ako je vise trebas jamca ili nesto kao zalog. Onda se ide na odobrenje zahtjeva. Trebas imati i dovoljna primanja da ti odobre (ne znam detalje nisam jos dosla do toga). Kad ti odobre potpisujes ugovor. Ide do 24 rate i kamata je 7.5% (defacto to je mini kredit). Nitko te ne pita za neki poseban razlog zasto to zelis ali moeas platit kamatu :mrgreen:
Malo su se modernizirali - nema beskamatno ali te i ne gnjave onim glupim zamolbama u kojima kukas i molis. Isto kao ono hitno izdavanje putovnice, prije su svi kemijali nekakvim agencijskim potvrdama, sad samo platis vise k dobijes isti dan briga MUP zasto ti se toliko zuri....
Sto se tice poreza mi smo kupovali kucu u vrijeme olaksice na prvu nekretninu.
Oslobodili su nas placanja poreza na nekretninu , ali su nam opalili ne bas mali porez na potpuno neureden tavan ( prostor izmedu krova i stropa, bez ikakve izolacije) i losu bespravno izgradenu garazu koju smo i tako srusili do dobivanja odluke.
pisali smo prigovor , i oni su nas glatko odbili.
Nakon toga smo platili porez i digli tuzbu ( to je bio jedini nacin).
Nakon par godina dobili smo tuzbu i novac nam je vracen.
Cisto da znate ako vam se cini da su vam opalili porez na nesto sto nisu trebali.