Mi smo trebali donijeti potvrdu o prebivalistu, potvrdu o OIB-u, izvod iz matice rođenih i domovnicu.
Printable View
Mi smo trebali donijeti potvrdu o prebivalistu, potvrdu o OIB-u, izvod iz matice rođenih i domovnicu.
Nama su rekli da na upis ne trebamo nista donijet,
A potvrdu u vrticu o pohadanju male skole nismo dobili
Čudno, trebalo bi sve biti jednoobrazno, izgleda svak svoju politiku vodi...
U Osječko-baranjskoj županiji na upis treba ponijeti samo osobnu iskaznicu ili uvjerenje o prebivalištu/boravištu.
ni nama nisu spominjali nikakve dokumente za donijeti na sam upis, zato pitam...
buba klara - kod nas nema nikakvih upisa. prilikom evidencije i testiranja su nas tražili OIB te će vjerojatno putem OIB-a škola sama povući svu potrebnu dokumentaciju. ja sam ih pitala da li je potreban svježi rodni list budući da je K rođena u Zg pa da si sve pripremim, ali njihov je odgovor bio da nije potrebna nikakva dokumentacija. očito da je priča različita od škole do škole.
konacno da ce netko koristiti OIB, da ne moramo navlacit papirustine...
leptirići - upravo tako. nadam se da će s vremenom takav način profunkcionirati u cijeloj državi. kod nas nije bilo nepotrebnog čekanja, traženja informacija ... sve u svemu ja zadovoljna i ponosna na organizaciju škole koju će K pohađati vezano uz upise :-) . a dalje ćemo vidjeti kako će funkcionirati.
Upravo dosli sa upisa, popunila folmular o osnovnim podatcima o sebi i muzu....
Ako dijete zeli pohadjati vjeronauk, to se unosi pod izborni predmet i doma cemo dobit obavjest o roditeljskom sastanku, koji bi se trebao odrzati prije pocetka skolske godine
Mi imamo roditeljski 31.8. Morat ćemo ranije s mora. Na upisu su nas pitali za želje /učiteljica, prijatelj-i/.
I zaboravila pitati, je li se na roditeljski dolazi s djetetom ili bez?
I mi se upisali danas. Trebala je kopija nekog od dokumenata sa OIB-om.
Mogli odabrat jednog prijatelja (iako ih slažu i po adresama - gledaju da one koji stanuju međusobno blizu stave u isti razred - do sad su bila četiri razreda po generaciji). Iako ne dozvole biranje učiteljica i o tom smo se izjasnili. 8-)
Koje želje će nam biti uslišane znat ćemo na prozivci prvi dan škole nakon uvodne priredbe.
Školu su posjetili organizirano sa vrtićem pred jedno mjesec dana.
Nova vrtićka godina počinje 1.9., bar tako piše na vratima našeg područnog vrtića.
Školska godina počinje četiri dana kasnije, tj. 5.9.
Da li vrtić pokriva i čuvanje vrtićaraca-predškolaca do 2.9. (petak) ili pak ipak do kraja kolovoza, tj. do 31.8., zna li tko?
andream, ima pravo do 31.08., poslije se snađi...
Znači ne trebam provjeravati u tajništvu? hvala.
Logično mi je to, zapravo - morat ćemo se snaći onda za tih dva dana, hvala.
pa možeš pitati :)
budem. mislila sam da svi rade jednoobrazno pa mi lakše ovdje pitati, ali očito kao i u puno drugih stvari u državi, nema pravila.
mi smo pitali pa su nam rekli prošle god. da ne smiju poslije tog roka imati predškolce
aha, vidjet ćeš snalaženja s prvašićem, ovo je super dok su u vrtiću ;)
Da, mogu misliti. već sada kombiniramo igraonice, bake i nešto treće.
Mame prvasica, jeste li spremne ? :)
Mi smo nedavno kupili skolsku torbu i otada stalno imam nervozu u zelucu jer sam svjesna da show pocinje :D
Joj, ja bi da vjecno idu u vrtic :D
Mi spremni na pola, skolsku torbu imamo, biljeznice kupili neki dan, jos moramo kupit skolski pribor, opremu za tjeleni i slape za skolu, knjige cemo dobiti 01.09 kad imamo roditeljski.
I mene hvata panika od skole, kako cemo to sve zbavit, vrtic mi je bio zakon, odvedes, pokupis i bez brige
mi smo kupili torbu, opremili radni kutak.. knjige i pribor mi još ostaju.
psihički sam totalno spremna i jedva čekam da počne :)
Mala mi 1.9. kreće u jaslice, tako da sam objavila na poslu da sam na godišnjem od 1.9. do 9.9.
Lol, ja sam svome kupila za pocetak kutijice za drzanje pribora u ikei, toliko o radnom kutku za ovu godinu :D Sobu dijeli s cetverogodisnjim bratom, pa si mislim da mi je jos rano za izbacivanje igracaka i ubacivanje radnog stola. On ionako vec pise, cita i racuna, pa pretpostavljam da mu zadaca nece oduzimati puno vremena u prvom razredu, moze je zacas napisati za stolom u blagovaonici. Jedini "problem" je to sto zrcalno pise. Svjestan je toga i cesto upita na koju stranu treba okrenuti neko slovo ili broj. Samouk je u tim vjestinama i nisam se dosad bavila time, nadam se da ce se to samo ispraviti kad budu ucili pisanje u skoli i da necemo morati doma puno raditi na tome.
Moj je isto samouk i zrcalan, iako u zadnje vrijeme pazi. Na sastanku u skoli su nam rekli da se time nista ne bavimo, jer uciteljice ionako neka slova i brojeve pisu razlicito :lool: psihologinja nam je rekla da nam je preko ljeta glavni zadatak ic na more i jest sladoled :)
Iskreno, moj je usao u neki crvljivi ljetni bezumni loop, imam osjecaj da su mu kukci pojeli pola mozga, stalno se svadjamo. Pa se nadam da ce mu promjena rutine probudit vijuge.
Ah, moj otkako ne ide u vrtic izadje ujutro u 9 iz kuce, vrati se u 9 navecer, okupa se i zahrce. Navrati u toku dana samo na rucak. Buduci da se ne vidjamo, nemamo se kad ni posvadjati :D
Nama ce ta skolska stega i rutina prije donijeti svadju, nego mir, ali morat ce se uozbiljiti (samo ne znam kako kad se i ja uzasavam tog uozbiljenja :D ).
Mi osim torbe i šlapica još ništa nismo kupili.cekam roditeljski a u vrtić će tri zadnja dana u kolovozu. Da, blazen vrtić..
I kod nas slična situacija. Velika djeca - prvi dan škole, malo dijete - prvi dan jaslica. Mislim da ćemo se s vrtićem dogovoriti da krenemo koji dan kasnije.
Ako ne računam bojice i naljepnice od Zubić vile, nismo ni mi kupovali nikakvu opremu. Čekamo upute učiteljice. Čak su nas na dosadašnjim sastancima zamolili da ne kupujemo odjeću i obuću jer škola uvodi uniforme.
ovo ljeto mi je proletjelo samo tako .... jučer saznali da smo u njemačkom razredu... priželjkivali engleski, ali bit će i ovo ok... engleski će dalje učiti u školi stranih jezika. s K ide u razred jedna curica iz vrtićke grupe i 2 dečkića iz susjedne grupe tako da će za početak poznati nekog. manje više je sve spremno (torba, pernica, udžbenici, tenisice, nešto bilježnica ....). nisam ništa kupovala za likovni jer čekam roditeljski pa da čujem što točno nastavnica traži ... i to je manje više to... sad me već počela prati panika kako će se K snaći u školi. srećom pa nju ne pere :mrgreen: .
kako to misliš, alec, mogu te stavit u razred koji ne uči engleski od početka kao prvi strani jezik?
ja sam mislila da je engleski obavezan, što se mene tiče svakako bi trebao biti.
mi smo spremni, iako knjige stižu tek 31.8.
ni ja nisam kupovala ništa za likovni, i bilježnica sam kupila samo par, čekam da čujem koliko kojih ustvari treba
sad sam se sjetila još jednog neobavljenog zadatka s to do liste: naručit ga na šišanje :lool:
ja sam uzbuđena ko malo dijete
a školarac..ne doživljava to baš pretjerano
tangerina - nije nužno da engleski bude prvi strani jezik. barem kod nas. zg cure kako je kod vas situacija vezana uz prvi strani jezik? u 4. razredu dobivaju kao izborni drugi strani jezik tako da će tada K dobiti engleski jezik, a do tada će ga učiti u školi stranih jezika.
kod nas ima škola u kojima je njemački jezik uvijek prvi strani jezik. no sve u svemu sad ću i ja naučiti njemački jezik :mrgreen:.
evo sad vidim na stranici škole da ipak imamo bonove za kupnju udžbenika koje od danas možemo preuzet u tajništvu
vrijede li ti bonovi i za školski pribor, bilježnice, rpibor za likovni itd?
kod nas biraš na upisu njemački ili engleski kao prvi jezik, mi izabrali njemački, moji su s engleskim ionako krenuli već u vrtiću
tangerina, normalno da može bilo koji jezik biti prvi, ne mora to biti engleski
drugi jezik je izborni i to od 4. razreda
mislim da je razlika u satnici od 5.-8. razreda, prvi jezik se uči 3 sata tjedno a izborni je 2 sata tjedno (nisam 100% sigurna jel od 5.-8.)
Je i kod nas kao možeš birati oćeš njemački ili engleski, ali iz iskustva oni naprave njemački razred jedno odjeljenje svake 2 godine, i to se jako hrva oće li ga uopće bit, po svemu sudeći iduće godine kad moj ide u školu ga neće biti ( moji stariji su njemci, najveći silom prilika tako a ubacili u taj razred ( kao tada nismo smjeli birati), mala našim izborom
tangerina, to za bon trebaš pitat u školi ako je bon s označenom sumom novaca onda bi moglo proč i za kupnju pribora, ali svakak pitat
U ponedjeljak moramo doći prvi dan u deset s djecom i evo već prve muke, uzet godišnji za taj dan.istopit će nam se sve do nove godine. A i mi čekamo taj roditeljski da znamo što uopće kupiti od teka i pribora.
Moj ce u slavoniji u skolu, njemacki uce.
Nama pase jer cemo ionako za tatom u njemacku.
Mislim da smo sve pripremili, on je sretan i jedva ceka! Ja se bas i ne veselim ali se pravim pred njim :-)