slažem se, slogan je izvrstan! :heart:
Printable View
Ne stignem pratiti sve što se događa i sve govore, pisma, prepiske, ucjene... no sve u svemu, ne razumijem protiv koga ili za što je prosvjed... Cijela vlast je dala podršku reformi, no treba i dalje raditi na izradi dokumenata... To je proces koji ne može biti gotov za tako kratko vrijeme. (I zašto se ne mogu primiti u radne skupine dodatni članovi?!)
Osobno ne mogu dati podršku osobama koje su isključive, ne prihvaćaju da postoji i drugo mišljenje, i ne slažem se s određenim dijelovima prijedloga pojedinih predmetnih kurikula ...
Trenutno sam više razočarana ekspertnom skupinom, nego ostalim dionicima... Čak ću i citirati predsjednicu: "Najlakše je odustati. No, vi na to nemate pravo jer nijedan razlog ne može biti dovoljno snažan u odnosu na budućnost naše djece."
Vrijeska, zaista smo si dali truda i napravili sve informacije dostupnima na različitim kanalima. Ne treba puno truda za otići na hrvatskamozebolje.org i pročitati. I tek onda komentirati.
"U poslovnom se sektoru situacija u kojoj se u tijelo od sedmero ljudi postavi još deset novih naziva – neprijateljsko preuzimanje."
http://hrvatskamozebolje.org/cesto-p...arnoj-reformi/
Sama si napisala u postu da nisi puno čitala o tome, ja sam ti rekla kamo da pročitaš i da onda komentiraš. To nije istomišljenje, to je stvaranje kompletne slike prije nego komentiraš.
Javna rasprava o CKR se je tek trebala održati. A o članicama Rode koje masovno odlaze zbog toga što ne toleriramo neistomišljenike, ja u deset godina djelovanja i intenzivnog volonterskog angažmana nisam doživjela. I nadam se da neću.
Tko kaže da je neće biti?
http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=14684&sec=1933
Vrijeska, pliz. Ne moraš podržavati, ali barem svoje frustracije ispucaj negdje drugdje. Ne na mjestu gdje ljudi zajedničkim, neovisnim snagama se trude poboljšati sustav obrazovanja za svu djecu.
Dovoljno si dugo na forumu da Rodu i naš rad dobro poznaješ.
O čemu ti pričaš?!? I na koji način... O kakvim frustracijama pričaš?!?
Ovo su otvorene teme na forumu i svi imaju pravo iznijeti svoje mišljenje. Ti svojim stavom upravo potvrđuješ moje mišljenje i vrijeđaš.
Moja pauza je gotova. Idem dalje raditi. Za djecu (istina, malo veću, ali i dalje djecu) i njihovu budućnost, i za uspjeh reforme. Pozdrav!
pa pitanje samog sadržaja, kurikuluma, uopće nije ono o čemu pričamo i za što dajemo potporu jokiću. taj dio ide na javnu raspravu i proći će stručne recenzije.
jokiću dajemo potporu da dovrši posao koji je započeo.
a to ne može ako nema stvarnu, a ne deklarativnu političku potporu.
dakle, jokićev tim uopće nije odgovoran za sam sadržaj dokumenata. odgovoran je za proces.
Nisam registrirana na forumu tako dugo kao Vrijeska, ali dovoljno dugo sam tu da bih mogla steći dojam o primarnim interesima i aktivnostima Udruge Roda (na kojima svaka čast!).
Nisam do sada primijetila da je OŠ i SŠ obrazovanje u fokusu interesa Udruge Roda, te se ne mogu ne zapitati zašto se ova akcija organizira upravo sada i koja joj je zapravo primarna svrha?
Vrtići kao i škole jesu u našem djelokrugu rada, piše u našem Statutu, kojeg možete naći na portalu www.roda.hr.
Prosvjed se počeo organizirati kad smo nas par redovnih članica u dnevnoj komunikaciji zaključile da je d.o.s.t.a svega, uključile druge članice udruge (od kojih su neke uzele GO na poslu da bi mogle preuzeti odgovornosti u organizaciji), partnere iz drugih udruga i zakotrljala se stvar u nešto jako veliko i svem sudeći moćno, jer se tiha većina (konačno) budi. Bez politike, bez moćnika, i uz puno dobre volje i volonterstva.
Ne dovodim u pitanje načelne stvari. Možeš li mi nabrojati aktivnosti Udruge Roda vezane za OŠ ili SŠ u zadnjih 5 godina npr?!
Čega točno vam je dosta, molim te možeš li specificifari? I zašto baš sada?
Ne dovodim u pitanje dobru volju niti volonterstvo, zanima me zašto baš sada?
Jokić uopće nije fokus prosvjeda, nego je cilj da kurikularna reforma ide dalje, transparentno, bez uplitanje politike.
Ja zaista ne vidim, da bi se tu itko trebao opravdavati, što se priključuje prosvjedu. Oni koji ne žale, niti ih tko tjera, niti nagovara. A i čine jednu jako udobnu većinu.
"ako vam je dobro, onda ništa"
No@, dosta nam je bilo, kao roditeljima, da se politika prelomi na leđima nas i naše djece. Logično je da roditelji su ti koji žele najbolje za svoju djecu, i koji će se izboriti za to, zar nije?
Članica smo GOOD inicijative, pratimo područje obrazovanja, komentiramo prijedloge zakona, sudjelujemo u javnim raspravama, radimo projekte sa školama na raznim temama, najčešće pišemo o tome na portalu ali možda su se u prelazu sa starog portala na novi neke stvari izbrisale (novi portal imamo tek nekoliko mjeseci).
pa evo, i Šustar kaže hajdmo svi na prosvjed :lool: http://www.telegram.hr/politika-krim...e-da-svi-dodu/
naravno da se svaki političar želi ukrcati na taj vlak sad kad se vidi koliki je
osim Bandića, on u to vrijeme volontira kao blagajnica u DMu i prikuplja donacije za bolesnu djecu
ali ja zaista nisam doživjela da je ovaj skup vezan za jedne ili druge
da je Milanović razvlačio s reformom, isto bi izašli na ulice
barem ja bih
Odluka da CKR ide dalje je pala jučer ili prekjučer. Mi organiziramo prosvjed od prošlog utorka / srijede.
No, na stranu tome da CKR "ide dalje", pitanje je kako ide dalje. Naš zahtjev je da ide dalje transparentno, i bez uplitanje politike.
Ne. Ova priča je skroz drukčija, i motivacija dolazi iz drugih izvora, onih zbog kojih je Roda osnovana, a to je naše geslo već godinama - Djeca su naša budućnost, ali za njihovu budućnost moramo misliti već sada.
Roda je na druge načine dala do znanja što misli o smanjivanju sredstava Zakladi (primamo njihovu institucionalnu podršku, da budem transparentna) i reagira nevezano za ovu priču sada.
Meni je fenomenalno da se ovo događa, iskreno se nadam da nitko neće odveć "izdnevnopolitizirat" događaj i da će sve ostat u duhu naziva prosvjeda.
No@ ja sam rekla zašto Roda organizira prosvjed, i dalje od toga zaista ne stignem raspravljati.
Pa recimo ja ostanem bez teksta, kad čujem ne jedan intervju, nego stalnu medijsku prisutnost hrasta i njihovih nebuloznih zahtjeva.
Pa po toj logici mogu isto pitati, zašto se priključujete hrastu?
no ne pitam, jer pretpostavljam, da i oni koji prosvjeduju, i oni koji ne prosvjeduju, znaju sto čine.
a sto se tiče milanovica i njegov jedan intervju, lako za njega....prebaciš program... i ne gledaš.
no na žalost ovu vladu i cirkus, ne možeš zaobići prebacivanjem programa.
Osobno sam od prvog dana ( tj. cim
sam cula par detalja) bila za ( ovu ) reformu glavom i srcem. Ja sam puno previse upoznata sustavom , a ne radim u njemu, da mi zapravo ne preostaje nista osim nade da se moze promjeniti.
Zasto se udruga roda ne bi smjela pridružiti prosvjedu, te zasto bi se trebala jos nekome opravdavati?
Što se mene tiče, ja se uopće ne ložim na to što Šustar govori da je to fešta i da svi dođu. Ako bi se sad svi ukrcali na ovaj vlak - pa odlično, to i jest cilj.
Da, ako svi uđu u vlak, kud ćeš bolje!
kako god, istina je da ovaj obrazovni sustav više ne može i ne smije opstati. Moramo nešto mijenjati u obrazovanju djece, poticati kreativnost, izražavanje mišljenja, a ne suhoparno biflanje činjenica.
Za mene - moju djecu nije bitno "tko" ju piše nego "što" ta reforma nosi. A trebala je donjeti promjene na bolje i nadam se da će se nastaviti s reformom, ako ne od ove jeseni onda sljedeće.
Zapravo je steta sto dio struke misli da svi imaju neke skrivene motive.
Kao da se moraju imati skriveni motivi ? Situacija je optimalna za djecu i ljude u sustavu pa je potpuno svejedno tko i što se piše ? Stvarno se mora imati skrivene motive da bi se podrzala promjena koju predlaze motivirana ekipa iz struke?
Ili smo mi svi ovce pa nismo u stanju razmisljati svojom glavom, pa nam se manipulira nasim primitivnim emocijama...
Sirius uopće ne sumnjam u tvoje iskrene motive i motive pojedinaca sličnih tebi, no ne bih ih generalizirala na sve one koji se spremaju u prve redove prosvjeda.
Zašto sumnjamo/propitujemo motivaciju - s obzirom na dosadašnje iskustvo odnosa prema obrazovanju, mislim da bi bilo jako naivno ne ispitivati motive i interese onih kojih su se mobilizirali oko ove akcije.
Ukoliko su svi dobronamjerni, dosljedni i autentični u svojim nakanama ne vidim u čemu je problem?