cure, javite šta ste dobile za stimulaciju!!!!!!!!!!!
Printable View
Bila na dogovoru, dobila za početak Gonale, a kasnije će dodati Cetrotide. Nitko ne spominje ni kongres, ni štrajk. Za par dana krećem sa stimulacijom pa bi valjda rekli da neće raditi.
Bila sam i ja na dogovoru, dobila Puregon, a kasnije će dodati Cetrotide....neka nam protokoli budu dobitni!!!!
cure držim figeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:preskaceuze:
Pozdrav svima! Evo,ja sam nova na forumu. Vidim da imate iskustva pa da Vas pitam...Prvi put idem u Vinogradsku na potpomognutu. Naručena sam na konzultacije 10.09.kod dr.Tomića. Zapravo,sestra je rekla-vjerojatno kod njega. Mene sada zanima kakva su Vaša iskustva u toj bolnici,tj.jel se može dogovarati o broju zametaka koji se vraćaju,i,općenito kako je.I,čula sam da se na sam postupak čeka 2,3 mjeseca?
Samanta dobro došla i još prije otišla na neki trudnički forum :-D
Moje iskustvo sa doktorima i sestrama odlično, dr.Tomić je odličan,jako je realan i sve ti kaže kako je.
Postupak se čeka oko 3 mj,o broju vraćenih jajnih stanica ne možeš pregovarati jer po zakonu do 39 godine vraćaju se dvije oplođene jajane stanice,a poslije 39 3
dazler dodala bih da se mozes s doktorom dogovoriti da li ce vratiti 1 ili 2 zametka.
Samanta,izabrala si dobru kliniku i zakonzultacije bih ti preporučila dr. Tomića
prvo zato jer je najstručniji. I ostali liječnici su vrlo ljubazni a susretat ćeš ih na folikulometrijama
jer se često izmjenjuju(četvero ih je).
Na prvi stimulirani postupak čekaš cirka pet mjeseci
između dva stimulirana postupka cirka tri
O broju vraćenih zametaka svakako se prokonzultiraj...
Hvala na dobrodošlici! Reci mi,ako me on primi u utorak,jel to znači da će me on i voditi kroz postupak? Ili će me sljedeći put primiti neki drugi doktor? Pitala sam za zametke zato šta mi ovo nije prva potpomognuta. Naime,bila sam već par puta u Petrovoj,od kako su mi u 6.mj.2007.godine izvadili jajovod. 2010.godine sam bila na zadnjoj i imam dvoje blizanaca :) Sada bi muž i ja htjeli još jedno :) A u Petrovoj se strašno dugo čeka.
Evo,ja vam odgovaram,ali se nigdje ne vidi,moram čekati odobrenje? Tako je i kod vas? U svakom slučaju,ispričavam se šta odgovor bude kasnio!
Samanta, ja sam bila na konzultacijama i kod drugih liječnika i stvarno ne mogu reći niti jednu lošu riječ za bilo koga od njih. Sretno i javljaj nam se povratno :)
a to da :lol:, na to nisam ni pomislila,jer ja mislim da svi žele naše male zametke:-)
Samanta probaj se dogovoriti da te on vodi,ali ovisi o tome tko radi,kada ti moraš na ultrazvuke i postupak,sumnjam da će ti on uvijek biti
Htjela sam napisati dvojajčane blizance :) Ma voljela bih ja i blizance da dobijem još jednom,ali jedno su želje,a drugo su mogućnosti... Da,tako je bilo i u Petrovoj. Došla sam kod jednoga,a na kraju ga više nisam ni vidjela.
Samanta, ako si kod Tomića na konzultacijama ne znači da će te on i voditi
jer se liječnici mijenjaju, ovisno valjda o smjenama. Da, ako tako želiš probaj s njim dogovoriti da te i vodi.
I bez straha, tamo su svi ljubazni.
Da,bez straha...Samo šta mi je svaki put srce u petama. Ali,ne zbog bolnosti postupka ( to je više-manje nebitno i prolazno ) već zbog neizvjesnosti i zabrinutosti. No,znate i same kako je to...
U svakom slučaju,želim vam svima puno,puno sreće i da vam se ostvare želje :)
Dobrodošla Samantha, ma zapravo vrlo se teško dogovoriti da te vodi jedan doktor, često se dogodi da imaš folikulometrije baš kad "tvog" doktora nema i onda te pregleda doktor koji je taj dan na odjelu. Koliko znam od drugih cura u petrovoj su u jutarnjim satima uvijek svi doktori tako da se tamo dešava da se cijeli postupak od početka do kraja vodi kod jednog dr. ok punkcije i transferi kako je tko dežuran. Ali slažem se sa ostalim curkama teško je izdvojiti nekog doktora u Vg svi su ok samo što trebaš uvijek pitati što te sve zanima i odgovor ćeš dobiti od jednog doktora opširniji od drugog malo manje ali sve u svemu ok.
A valjda će biti sve ok :) Ako ne prije,javim se u utorak sa novostima. Jel možda netko od vas ovdje ide tada u Vg?
Pozdrav svima, nova sam na forumu, ukratko moja priča počinje ovako, 2009. g. smo krenuli u borbu za bebicu, ali s obzirom na moje godine ( tada 24 ) moj ginekolog nije baš sumnjao u neki problem, kako su mjeseci prolazili a beba nije dolazila, počela sam svaki mjesec ići k njemu i doslovno ga "ubijati" u pojam da nešto ne valja. Napravili smo spermiogram nalaz uredan, hormoni uredni, brisevi i papa uredni, tek sada nakon 4 godine sam otišla na sonoHSG ( koju sam sama dogovorila sa drugim ginekologom bez znanja mog primarnog ) citiram : " Nalaz prvenstveno govori za obostranu okluziju jajovoda. S obzirom na navedeni nalaz, preporučam učiniti LPSC kromopertubaciju".
E sad moje je pitanje da li je neka od Vas uspijela preskočiti tu LPSC i krenula odmah na IVF ili moram ići.
Napominjem idem kod dr. Kune koji još nije vidio nalaz jer trenutno ne radi.
HVLALA ;)))
Cure čula sam da od 30.09.2013. će povući sa tržišta dosta ljekovitog bilja,pa ako koja pije čajeve,trk da se opskrbite do tada.
znam da će maknuti sa tržišta bijelu imelu,vjerojatno gospinu travu....naravno,zbog europske unije to treba zabraniti
Marinab2013,kao prvo želim ti dobrodošlicu! Koliko ja znam,to ne možeš preskočiti. Ja sam imala začepljenje jajovode. Na kraju su mi lijevi izvadili jer više nije bilo pomoći. Sa drugim sam išla na propuhivanje,međutim kako ni to nije uopće pomoglo,počela sam sa postupcima. Savjetujem ti da to obaviš. Ako je nešto lakše rješivo u pitanju,možda sve ostane na tome pa nećeš ni morati ići na IVF. Znam djevojke koje su imale probleme s jajovodima i nakon propuhivanja su ostale prirodno trudne. Sve zavisi ...SRETNO :)
HSG zna dati lažno loše nalaze, zato preporučuju dijagnostičku laparoskopiju da se vidi pravo stanje jajovoda i još neke druge stvari koje mogu obaviti laparoskopijom (tako su nekim ženama npr. odstranili jajovod(e) -hidrosalpinks što generalno po mnogima ima smisla ako postoji hidrosalpinks, neki misle drugačije!!!). Obzirom da sad imaš 29 godina, bojim se da bi neki liječnici (npr. Petrova škola rekla bih) svejedno rekli da prvo moraš na laparoskopiju iako bih ja sad s ovim iskustvom iskreno istu preskočila. Zašto? 4 godine nema trudnoće, HSG je pokazao okluziju, čemu onda laparoskopija i nakon nje dodatnih par mjeseci čekanja prije IVF-a. Cost factor? da, skuplji je IVF u konačnici nego laparoskopija....
Ja sam prije x godina tako prošla, najprije rtg HSG koji nije bio 100% jednoznačan, jedan jajovod neprohodan, drugi prohodan ali vijugav. Zatim me naručuju na laparoskopiju ali ja u međuvremenu spontano zatrudnim - vanmaternična - uglavnom laparoskopiju sam čekala par mjeseci nakon te vanmaternične zbog metotrexata koji sam dobivala (čekala sam pola godine), dođem na laparo - obostrano neprohodni jajovodi - jedini izlaz IVF................ pa sam i nakon laparoskopije isto morala čekati par mjeseci kako bih otišla na prvi IVF. iz ove perspektive ako odeš na laparo se bojim da nećeš u IVF postupak još godinu dana. Nek me ispravi netko tko je nedavno išao na sve te zahvate.
SRETNO! Tko ti je preporuku napisao, gdje si radila HSG?
Pozdrav! Evo,samo da vam javim da sam bila na konzultacijama. Zaista,doktor Tomić je jako simpatičan,ljubazan i sve lijepo objasni :) Naručena sam u prvom mjesecu za IVF. Eto,svima koji su u postupku i onima koji kreću želim mnogo uspjeha :)
:psiholog: drago mi je da si zadovoljna sa konzultacijama
Molim cure za pomoć. Sutra mi je uzv za Fet,sutra je 14dc,a 12dc folikul je bio 19mm. Mali mi se razbolio i nemam ga kome ostaviti sutra,bake nema,mm na putu i vraća se sutra popodne. Zvala sam doktora da pitam dal je jako bitno doći točno na dan ili mogu u čet,al ga nema pa mi sestra rekla da bi bilo dobro,ali ako baš ne mogu.......ne znam sad što napraviti,O će po svemu sudeći biti sutra i ako zakasnim i dođem u čet jel to jako bitno??? Ne bi htjela ugroziti tijek postupka a sutra jednostavno ne znam kako da izvedem da dođem do Zg....što vi mislite??? Ja nisam nikako pametna.
Ja nažalost nemam iskustva sa Fet-om
Arianm malo kasnim, ali, bila sam na fetu. E sad ostalo mi je u sječanju da dobiješ štopericu i 5 dana nakon nje dođeš na transfer. Ukoliko ti je ovulacija već bila, mislim da će ti dr. to potvrditi na uzv i reći da na fet dođeš za 5 dana.
Evo ja bila danas,veli dr. samo super to će sad biti,valjda ovulacija,nisam dobila štopericu i zovem u utorak ujutro oko 9 da vidim dal su se odmrznuli,ako jesu transfer je u 12h.
Arianm :rock: za smrzliće i držim fige da sve prođe kako želiš!!!!
Lotta jesi li krenula s postupkom?
Arianm držimo fige!
Ivka,
jesam krenula sam, danas počela sa pikanjem. Ti? U kojoj si fazi?
Arianm sretno.
Lotta, već sam obavila 2 folikulometrije, sutra idem na treću. Nisam dobro reagirala na stimulaciju (3 puregona + cetrotide od 5 dc), na desnom jajniku samo jedan folikul, na lijevom 4. Od petka do subote se nisu ni pomaknuli, vidjet ćemo kakva je sutra situacija. Inače bi mi do sada rasli 2mm na dan.
Sretno sutra. Puregone si prije koristila? Čitala sam sad maloprije kaj je puregon. Ne znam kaj da velim. Čini mi se da između njega i gonala nema velike razlike.
A ovo za folikule, hmm... ne mora ništa značiti, možda je bolje dobiti 5 kvalitetnih stanica na kraju. Ja sam u dvije prijašnje stimulacije dobila po 10 i 11 stanica pa na kraju njih 5-6 bi valjalo a ostale ništa.
Sad sam opet dobila gonale. Uglavnom u srijedu idem na folikulometriju pa ću vidjeti na čemu sam.
Bok svima, evo i ja krećem opet idući tjedan na folikulometrije za FET. Koliko sam shvatila sestru oni rade normalno, bez obzira na štrajk? Sretno svima koji su u postpucima trenutno :-)
Sanjam sretno:-)
Pozdrav cure! Da li znate možda mogu li se lijekovi podići mjesec prije nego sam zapisana za postupak? Npr. u 10. mjesecu za 11. mjesec?
Punkcija u srijedu, ostali smo na 4 folikula na lijevom jajniku, desni totalno zakazao. I nadamo se da nam js neće pobjeći jer i taj je scenarij na vidiku.
Ivka sretnoooooooooooo!!!!!!!!!! i meni je tako bilo prošli postupak,desni zakazao,svi ostali mali,a na lijevom 2 ok