apricot, ima dimljenih purecih bataka u Lidlu.
Printable View
apricot, ima dimljenih purecih bataka u Lidlu.
Imam neku Barbierijevu kuharicu u pdf-u, ali nema tog vašeg orbika. :(
Danas ću raditi neki prosoto, samo još nisam odlučila s čim. Uglavnom, bit će proso. :mrgreen:
A mogla bih i krenuti kuhati...
eižoto s junetinom i graškom, pečene paprike za salatu
Je li netko od vas radio spring rolls s onim korama za savijače? Meni se baš nešto jedu roladice, a u hladnjaku imam veeeeliko pakiranje ovih listova. :njam:
Grah s kobasama, a za večeru domaća palamida u ulju, paradajz i domaći kruh.
Sutra taj isti grah, a u petak domaće orade s pečenim krumpirima, netom izvađene iz zemlje na jednom jadranskom otoku :njam: I krem juha od netom ubranih brokula i karfiola s istog tog otoka.
Paradajz juha, široki rezanci, pileći saft, zelje salata.
danas tripice
sutra slanutak
danas zapećeni pileći file sa sirom i vrhnjem uz dodatak prepržene slani nice i svježe paprike + riža, desert-kolač s jabukama i orasima
Domaće proljetne rolice s kupovnim sweet chillijem :mljac:
Mhune s junetinom na čušpajz
Izgleda da zadnjih dana nitko ništa nije kuhao. :)
Mi smo jučer pravili pastrvu na roštilju s prilogom od graška.
Danas smo u gostima pa nemam pojma što ćemo dobiti. :)
patka, koja nije bila baš fina
drugi put će kuhanju prethoditi istraživanje
ili neće više biti patke- to je izglednije
goveđa juha, pečena patka i odojak, krumpir, umak od vrganja, francuska, matovilac s rikolom
Badnjak-oslić ala bakalar
Božić, kod mame- juhica, pečena pura s mlincima, cikla, zelena i zelje salata...brdo kolača
Danas- pileća juha s griz knedlima, riža, pečeni picekovi batki i karabatki, salata od friške cikle, mrkve i jabuke s jogurtom (paše nam svima kiselo-light poslije ovih kolača silnih) :D
Badnjak - bakalar na bijelo
Božić- kod svekija
Štefanje- pureća prsa u umaku od vrganja, pire od brokule s njokima od buće, zelena salata
Seni, ja sam skuhala orbiko u petak i bio je izvrstan. Pojma nemam jel to doista taj recept, al nama je bilo jako fino. :mljac:
Jel može recept za taj orbiko?
Stalno nailazim na ime, ali nigdje recepta. Hvala :)
Ma nemam recept. Skuhala sam to odokaivnom metodom preema onome sto je seni napisa. Dinstala sam luk i cesnjak, na to ubacila jecam, podlila vodom, kad je jecam nabubrio dodala sam grašak, skuhala skoro do kraja, zacinila, podlila vinom i ubacila repove kozica.
juha s griz knedlicama
njoki sa šunkom i paprikom
matovilac
Teleca juhica, kuhano meso i povrce iz juhice, mix zelene salate=lijecenje od dva dana francuske i prsuta :mrgreen:
Mi smo još uvijek na Božićnim ostacima. :)
Juha od teletine, kuhano meso iz juhe + salata od kineskog kupusa.
Tjestenina s patliđanima mozarelom, crnim maslinama, pelatom i sušenim rajčicama
grgeč,mahune varivo
juha od rajčica, pire, špinat, pečena jaja
Danas: cufte i pire
Sutra: teletina s gljivama, njoki
Subota: piletina i rizi bizi
Nedjelja: ravioli u zelenom umaku
špinat, pire krumpir i hrenovke
Danas: sarma, pire, kukuruzni kruh
Sutra: zelena tjestenina u bijelom umaku s lososom
Subota: svinjetina pohana u bademovim listićima, umak od gorgonzole, kroketi
jucer pire krumpir, pecene kobasice i matovilac salata
danas sekeli gulas s kuhanim krumpirom
sveki radi danas pašta-fažol
juha,lazanje,zelena salata
Proljetne rolice, ovaj puta samo povrtne + muffini od čokolade i malina za kasnije. :mljac:
Juha od šampinjona
Pileće bijelo meso na naglo
Riža i leća dinstana
Salata (dvije vrste - zelena i krastavac svježi)
Za desert nek se snalazi kako tko zna - ima bar deset vrsta sitnih kolača
Inače, očekujemo goste pa sam ispekla friške klipiće zdrave (prazne, posipane sezamom) i nezdrave (s hrenoFkom unutra) po narudžbi mog starijeg sina. Nema puno, taman da se sve pojede iz cuga.
bistra juha s rezancima
pohana pileća prsa
pire, francuska, kupus salata
Mahune čušpajz
subota: pileća juha+kuhano meso; zapećena piletina sa vrhnjem i sirom, pomfri, zelena salata i pečene paprike
nedjelja: home made pizza