Vulkan :love2:
Printable View
Vulkan :love2:
vulkan....žao mi je draga:love2:
Drage moje, bila ja danas opet na folik. taj moj folikul nikako da pukne,danas je 22mm, neznam šta da mu radim. Nadam se da se neće pretvorit u folikularnu cistu jer onda sve otpada...al jedna poz.stvar danas je da sam saznala da imam 3js,a ne 2 i neznam uopće kako sam se pomutila.
Svaki dan odlazim na folikulom. i stvarno sam već iskomirana,al nadam se da ću uspijet doć do transfera...iako ima puuuno prepreka
Cure moje dršte se i samo sa puuuno pozitive idite u nove postupke, budite realni optimisti kao i ja, da vas neuspjeh ne razočara previše....šaljem puse svima;-)
evo drage moje ja sam danas dobila m tako da prekosutra uvodim i gonale
polako se zahuktava moja priča
ima li tko da je sa mnom u postupku u isto vrijeme? pusa
Butterfly, i meni je bilo tako, nikako da pukne. Mislim da sam tad svima bila dosadila s time :mrgreen: Puknuti će, ne brini. U krajnju ruku, dobiti ćeš štopericu, pa hoće..
Olivera, sretno!
Drage moje, ako mi netko može pomoći biti ću Vam više no zahvalna.
Dakle trebala sam krenuti u postupak kada skupim sve nalaze. Svi znate što sve treba-papa, hepatitis, brisevi, krvna grupa.... I tako odem ja do svog ginekologa i ona meni napiše uputnicu za humanu-kompletan pregled i obrada. Zovem tamo kažu da to ne ide tako i da mi moj ginekolog treba napisati sve uputnice. Vratim se tamo za tjedan dana jer ne mogu baš s posla svaki dan izostajati i ona meni kaže da mi oni moraju to sve napraviti i ne da mi uputnice. Sad nisam na nebu ni na zemlji. Ne mogu vjerovati da se oni ne mogu dogovoriti tko bi što trebao. Ginekologica mi kaže i ima pravo da ako vadim papu kod nje dolazi nalaz za 3-4 mjeseca a kod njih za 7 dana-a meni bi sve trebalo još jučer. Ne znam što ću, luda sam, nervozna pucam po šavovima.
Hvala nam na ovakvom zdravstvu!!!!!!!!!!!!!!:evil::evil::evil:
magi7 tebe tvoj gin malo šeta , bit ću pristojna
tvoj gin ti treba uzeti briseve i to nosiš sama na mlaku i tvoj ti gin daje uputnice za krvnu grupu, hepatitis, hiv i to vadiš na mlaci, svi ti nalazi dolaze kod tvog gin u roku 10dana (neki i ranije) a za tm uputnice daje njegov dr opće prakse. i onda kad to skupiš ti tvoj gin daje nalaze da ih nosiš na humanu i daje ti još jednu uputnicu za humanu.na humanu možeš bez pape doći, bitno je ovo ostalo da imaš. to je pod 100 % jer smo ja i mm radili to sve u 1.mj
Da, znam kako ti je je jer sam i sama bila kolateralnom žrtvom.
Primjerice, prošli put mi ginekolog nije htio dati uputnicu za anesteziju (aspiracija folikula) niti za vađenje krvi jer kaže da je to sve pokriveno jedinstvenom uputnicom (onom za postupak).Čula sam da to u Zagrebu tako funkcionira (ako sam dobro zapamtila- u Petrovoj, ali ne znam za ostale). Hvala bogu na liječniku opće prakse jer mi je odmah priskočio u pomoć i napisao mi uputnicu za anesteziju, a krvnu sliku sam radila privatno jer je bio vikend.
Čak mi ginekolog prošli put nije htio dati nalaz papa testa jer da oni kojima treba (čitaj humana) tu informaciju mogu doznati jednim telefonskim pozivom.
Na moje inzistiranje sam ga ipak dobila. Paradoksalno je da za potraživanje vlastitog nalaza (koje ti kao pacijentu svakako pripada) ti moraš bespotrebno voditi ratove. Ma sve je ovo suludo i iziskuje puno živaca...kao da postupak i sve što proživljavamo nije dovoljno , nego još i ovo..
Ti budi ustrajna i traži svog ginekologa da ti napiše sve uputnice jer je to tvoje pravo kao pacijenta(odnosno bar bi tako trebalo biti).
Meni je samo vađenje hormona omogućeno putem ove jedne uputnice, a sve ovo ostalo dužan ti je izdati tvoj ginekolog.
Tako stvari funkcioniraju, iako moram priznati da bi bilo baš zanimljivo da je kojim slučajem tvoja ginekologica u pravu-hm,hm, hm..
a nalaz pape ako ti neda da uzmeš ti mora fotokopirati i dati kopiju ili ako nije u mogućnosti sama kopirati mora ti dati da si sama kopiraš jer imaš pravo na svoj nalaz
Hvala na odgovorima. Međutim, ona mi mora vaditi papu jer je zadnji vađen prije godinu dana i dok dođe njoj nalaz biti će 6-7 mjesec. A rekla mi da će mi sve dati što tražim ako mi doktor s humane da napismeno da oni na KBC-u mi neće to sve napraviti. Mislim da je najpametnije naći drugog doktora ginekologa koji će me preuzeti i samo kod moje uzeti karton! Ali sam se selila i kod ove prije cca godinu dana jer sam se preselila iz drugog mjesta u Ri, pa ne znam dal mogu opet naći drugoga. Možda da zovem HZZO pa da njih pitam -tko je ovdje lud, jer ja sam zbunjena ali još uvije (nadam se) normalna
Alo ljepotice, da se i tu zabilježim sa štovanjem; prirodnjak, stvari stigle, krećem za par dana. Konačno akcija!
tvoja ginekologica ti MORA dati sve uputnice, to je takva procedura...blago njoj, očito se do sada nije susrela sa MPO problemom u svojoj ordinaciji. inače, ako ona ne posustaje ti i u kraćem roku od godine dana imaš pravo na promjenu ginekologa ako ti tvoj ginekolog odbija pružiti lječenje, a to očito tako izgleda. postoji i neki broj telefona na koji se liječnici mogu prijaviti, pa da vidiš onda cirkusa.
papa test ti se stvarno toliko čeka, ali ga kod privatnika možeš dobiti u roku od 7 dana i nije to tako strašno skupo, za tvoj mir, iako mislim da se ne traži svježi papa nalaz za postupak.
krećeš u prirodnjak? da li se to meni čini ili se značajno povećao broj prirodnjaka u kbc-u? nadam se da to nije samo radi štednje i racionalizacije, tj da nemaju potrebne lijekove. inače, ja sam inzistirala na svom prirodnjaku, tako da me baš zanima da li sad doktori guraju prirodnjake ili se pacijenti sami odlučuju na njih.
i sretno...evo moj prirodnjak se lijepo razvija već 16-ti tjedan!
buttrfly ma puknut će vidjet ćeš!! meni je isto tako bilo...svaki dan od 12 do 15dc, i napokon je pukao 15 dc!!!
a isto postoji opcija te injekcije koju daju ako stvarno i ne pukne...:yes:
i super šta imaš 3js :-D
ja sam isto imala 3 u sekundarnom!!! ievo vještica kasni već 3. dan :-D
ne smijem se još previše veseliti, ali evo vratili su mi 1 osmostanični embrij i moguće da je uspjelo!! :heart:
betu vadim tek 15.3.
što se tiče soc.gin. ja sam isto imala problema s uputnicama...i vremenski su mi nalazi trebali prije nego me moj gin naručio tako da sam neke briseve obavila privatno, a za krv mi je uputnicu dala dr. opće prakse...
snalazi se kako znaš :evil: to je očito politika našeg zdravstva!!
cure, puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ svima i sretno!!!
Cure su ti već sve rekle. Ja ti mogu samo reći da imam jako slično iskustvo sa svojom ginekologicom. Meni nije htjela napraviti briseve i papu. Tako da sam papu napravila privatno u Poliklinici Sunce, cijena je 250 kn i nalaz je gotov za 10 dana, a kod nje bih čekala 3-4 mjeseca ili više. Nakon što sam 10 puta bila kod nje, napokon mi je napravila briseve. Ponekada treba biti malo dosadan i uporan jer ona ti mora dati te uputnice. Mene je dr. V sada tražio papa test ne stariji od godine dana. Sretno i nadam se da si uspjela bar nešto riješiti :)
ma joj s tim ginekologicama,ja jučer bila kod svoje da mi da uputnicu za ivf i et i kaže mi da dođem u petak,pa šta im treba tri dana da napiše jednu uputnicu!!! strašno!
butterfly,super za 3js !! evo ~~~~~~~~~~~~~ da folikil čim prije pukne :-)
Koliko znam, do sad se nalaz na bakterije i slicno cekao 8-10 dana a papa nalaz oko mjesec, bar je tako kod moje primarne ginekologice. Nalaz pape ja nikad nisam nosila na humanu, obicno bi samo rekla da je okej i nikad me nisu nis trazili (al zadnji put sam bila tamo u postupku pred godinu dana). Za zadnju aspiraciju meni je dr opce prakse odbila dati uputnicu jer nju kao kontroliraju svaki tjedan i rekla nek idem ginekologu, nije mi se dalo setati i cekati cijelo popodne pa sam odlucila radije stisnut zube i punkciju odraditi na zivo (i nije bilo tako strasno s obzirom da je bilo 12 folikula). Nakon toga sam promjenila i dr opce prakse, ne samo radi te uputnice nego jer mi je njena stednja opcenito dozlogrdila a uputnica je bila zadnja kap koja je prelila casu, mislim kao da ce netko kontrolirati zasto mi je dala napraviti sedimentaciju.
Magi, ja bi radije mijenjala ginica. Evo meni frendica zna cekati briseve po par mjeseci i nije mi jasno kako to kad znam da meni nalazi dolaze puno brze. I nikad mi ginekologica nije odbila bris!
Cure, opceniti savjet vezan uz mikoplazmu i ureaplazmu, ginekolozi cesto nemaju one bocice da uzmu bris tako da ja prvo odem na Zavod za javno zdravstvo, pokupim te medije za bris i onda odem kod ginekologa i poslije ih samo vratim s uputnicom na Zavod, tako nemate brige hocete li obaviti bris ili ne.
Curke,
jel može savjet kod kojega ginekologa da se prebacim (svaki savjet je dobrodošao.) Može i na pp.
poz i hvala
thinkpink, ne mogu reći da smo niti dr. niti ja baš inzistirali na prirodnjaku; nekako smo se tako složili i zbog toga jer mi je prvi postupak, i zbog toga što se svaki čas očekuje pad zakona...Vjerojatno je trenutno veći interes za prirodnjake zbog toga što svi čekaju novi zakon, a opet nitko ne želi baš gubiti vrijeme...a pritom ušteda sigurno dobro dođe :)
A ovo sa soc. ginekolozima i uputnicama, da ne povjeruješ. Ja sa svojim dosad nisam imala nikakvih okapanja, nadam se da ćemo i nastaviti suradnju u tom duhu!
prijavljujem 1.folikulometriju u ponedjeljak :-D
Heeej, drage moje, evo meni napokon danas puko folikul, štopericu dobila prekjučer, napokon!!!!
Sutra zovem da vidim kako moje stanice podnose šok, i nadam se da će se uspješno odledit. Mogu zvat telefonom samo da vidim ako su preživjele, a u pon je predviđen transfer... nadam se barem jednoj oplođenoj
Kameleon a testić ništa?! Navijam za betu!
Pozdrav svim mojim rječankama i onim malo dalje, navijam zajedno s vama cure. Mi smo eto dogurali do 18. tjedna i pratimo "leptiriće", "ugrize ribice", kako god to nazivali i uživamo.....
sara38 baš mi je drago da dobro napredujete:yes:
sara38, baš često mislim na tebe..presretna sam što sve ide kako treba i da dobro napredujete.
Butterfly, Olivera, Argente sretno.... a vi ostale koke, di ste? Ja trenutno grijem jaja i gledam ko njoka u gaće jel možda koje ispalo, no za sada je sve ok, nadam se da ću dočekati betu (još 7 dana).
Nisam pišala test, a ti Kameleon?
Phiphy, nadam se da ti je ovo zadnji AIH i da za 7 dana ništa od M. Jesi li probala razgovarati sa S. o IVF u u prirodnom ciklusu?Ukoliko ti ovaj put ne uspije (puj puj puj) probaj joj to predložiti ukoliko već nema govora o stimuliranom. Koji ti je već ovo AIH?
pozdrav svima...
nina32 hvala, držim fige za betu, joooo kako bi voljela da nas se zareda ovaj mj. i forum da se trese do besvjesti....
nina32, butterfly ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
vještica nije došla, tako da sam se strpila s testom...beta u četvrtak...
nadamo se lijepoj brojci!!!!!!! :-D :-D
za sve ostale cure također puno ~~~~~~~~~~~~~~
bravo kameleon, navijam i šaljem ti puuuuunoooo ~~~~~~~~~~~~~~~
svaka čast na strpljenju.
postaje napeto ...zahuktalo se, hehehe:lol:
imam dobar osječaj, ooo da
jedva čekam kraj idućeg tjedna da vidim kolike su vam bete(koja ima jednu bebu a koja više njih ;)) i moju punkciju
Uh, ne dođem par dana i postova k'o u priči! Koliko nas ima!!!
I ja se nadam! Ma htjela sam već na prošlom AIH-u pričati s njom, ali je skoro uopće nije bilo, skoro sve folik. mi je radila mlada S. (specijalizantica) ili M. M. je rekao da se, s obzirom da je 4. AIH, javim kad dođe m. zbog dogovora oko nastavka liječenja. Baš nekako pikiram prirodni, bar dok ne dođe novi zakon!
Za sad nemam nikakvih posebnih simptoma, osim što me cice manje bole nego inače u ovo doba ciklusa :) .
A tiiii? Držim fige da ti još uvijek nisu ispali njokini dijamanti :lol: i da veselo čekaš betu!
hej Phiphy, hahaaa još ništa od njokinih dijamanata..danas 21 dan nakon punkcije, 16 dan nakon transfera...još samo da dočekam taj friday pa da budem in love.
Wow, Nina, pa to su super vijesti!!! Ne vuče te napraviti testić?
bravo nina, miriši na nešto jaaaako lijepo:-)
ja sam danas bila na ET,dobila 6stanični embrij, betu moram vadit 29. e danas ležim, a sutra pa do daljenjeg u laganini....
Nina32, kameleon curke mislim da bi moglo biti nesto lijepo u cetvrtak i petak ;)
Kod mene je situacija najbolja koju sam imala, danas mi je 17 dnt i betu vadim u petak.
Do sada sam uvijek dobila vjesticu bez obzira na utrice,a sada imam samo malo smedeg traga,
valjda ce biti sve ok :unsure:
butterfly super da si uopće došla do transfera sa sekundarnim jer i to je lutrija
Bravo cure mislim da će se forum ovaj puta tresti od velikih beta!!!puno~~~~~~~~~~~~~~~~~~za sve vas!!!
Butterfly posebno za tvoju bebicu jer i mene čeka -nadam se-baš danas kaže dr.V da imaju 7 bebica iz sekundarnog,znam da nije puno ali ipak uspjeh nije isključen!!!
Mi dogovorili sekundarni u 4 mj. kad stigne M krečemo ako do tada me nešto iznenadi u kućnoj atmosferi!!!
Sneki ipak ćeš ti prije mene a ja za tobom-ovaj put moramo uspjeti!!!
butterfly,sretno !!!
cure, hvala na podršci.
Butterfly, odlične vijesti, samo ti laganini.Vulkan,Snekice, navijam za vas.
Phiphy, ja sam u ovaj postupak doslovce upala kao Alisa u zemlji čudesa, zapravo totalno neplanski (mislila sam da ću biti na redu puno kasnije) i sve se tako brzo odvijalo tako da sam odlučila izbalansirati stvar i biti strpljena-spašena, pa što bude.
prijavljujem petnajstak folikula!!! sad čekam prekosutra da vidim kako rastu, sutra idem vadit krv za anesteziju za punkciju, ne znam mora li to bit natašte?
vau, 15 komada, ideešš!!
Prije anestezije moraš biti natašte, to znači ne samo da ne smiješ jesti već i ne smiješ piti.
Sretno!!!
nina pitam za vadit krv sutra za ansteziologa ako moram bit natašte. znam za postupak da moram.
hvala, mada ne znam kolika je to sreća, mislim da su kvalitetniji ako ih je manje, ali i kad sam ostala trudna je bilo toliko folikula, samo je 5 kom bilo prazno.naći će se valjda 1,2 koji će se ugnijeziditi ;)