Jos da sam ga i zaljepila :lol
http://carefirst.staywellsolutionson...AsthmaZoneCalc
Printable View
Jos da sam ga i zaljepila :lol
http://carefirst.staywellsolutionson...AsthmaZoneCalc
Tua ne igraj se pedica ti je super reklA! Ventolinski test mu je pozitivan , rijetki pedijatri tako dobro obrade dijete! Odmah se naruci na obradu. Sve pumpice sto je dobio mora uzimat iskljucivo preko babYhaler a ne direkt iz pumpice! Na sto god da je bila takva reakcija ista je bila ozbiljna i zahtjeva obradu jer ce se ponovit gotovo sigurno bilo na virus bilo na alergen.
5 god, 120cm i 22kg zasad max 200.
hvala, lunahor, nemoj tako ostro sa mnom, imamo termin za mjesec dana (srebrnjak, dr.kirin).
samo sam htjela cuti iskustva iskusnih.
babyhaler sam kupila, makar su kasnije rekli da sam mogla i volumatic jer je kao veliki.
jel taj dan samo pregled ili odmah vade krv, rade testove? da bude nataste?
U principu taj dan obave testiranja. Moj nije morao biti nataste,samo nije smio uzimat nista od antihistamika barem tjedan prije.
Ma nisam ostra :) pisem s moba pa nemam smajlica !
Kirinka ti je ok :)
Mi smo s njom zadovoljni.
Nedaj se nagovorit na volumatic, tak su mene. Mi s 11 ga imamo a i ja koristim isto aerochamber s maskom! Ili babyhaler u usta. Al imam i aerochamber bez maske i ne znam ga koristi, s njim nikad nisi ziher jel dobro il ne ko i s pumpicom, najbolja je maska. Postoji i za odrasle aeroch s maskom.
Moj isto ima 11 i koristi babyhaler u usta bez maskice,iako zna i na pumpicu,ali ovo mi je nekako sigurnije.
Znam da je ovo tema za dječicu,al svejedno ću pitati da ne tražim temu!
Nisam kronični asmatičar, do 16.sam patila od opakih alergijskih osipa u tolikoj mjeri da u vremenu od 3. do 10.mjeseca, nisam mogla izaći iz kuće da se ne ospem iste sekunde, no to je s pubertetom prestalo, no prebacilo se na asmatske napadaje, koji nisu toliko česti, no kad se dese imam osjećaj ko da mi je slon sjeo na pluća. Danas sam imala blagi napadaj, nisam htjela posezati za ventolinom jer neznam kakav utjecaj ima na dojenje, pa sam se na brzinu inhalirala po domaće (para od kamilice,nevena i kadulje) skulirala sam se nekako. No zanima me, koliko ventolin ima utjecaj na dojenje, ima li tko iskustva?
Hvala curke :)
Ja ne znam kako utječe, a jesi li probala nazvati bolnicu Srebrenjak ili im poslati mail s upitom? Možda bi to bilo najbolje.
Evo da se i ja prijavim na ovoj temi. Moja L. je jučer dobila treći bronhitis u proteklih 5 mjeseci. Dobila je jučer ujutro u bolnici potisak Ventolina i Flixotide, inhalaciju Atrovent i inekciju S. Medrol, naveče samo inhalaciju i jutros na kontroli sve. Doduše, danas malo lakše diše, ali se jako umora i počne kašljati čim se zaigra. Sva tri puta je imala povišene leukocite i dobila antibiotik. Inače je alergičar i povezali smo ovaj bronhitis sa boravcima vani (konačno smo dočekali sunce), ali me zbunjuju ti leukociti, tj bakterija. Ne znam da li ima potrebe da joj ograničavam igru vani ako možda bronhitis nije uzrokovan alergenima. Ili je to normalno da se na bronhitis nakalemi i neka bakterija. Kako je kod vaših klinaca?
Mala je opet na ventolinu. Morat cemo ranije na kontrolni pregled. :(
Chiara to je najbolje da piatš doktoricu.Kod nas to bično završi ventolinom.
Evo i tin je na ventolinu,meni ni nakon ovoliko godina nije ništa jasno.Kašalj vuče već duže(neka 3 tjedna)3 puta bili kod ped.bilo je o.k.disanje,nije bilo za ventolin i sad ga je zadnjih par dana u par navrata počeo gušiti kašalj tj.nekoliko puta u danu bi se zakašljao toliko da se primao za vrat i suze bi mu krenule na oči....
I danas ujutro sam ga spremila i opet kod ped.-e danas nije dobro saturacija 96%,škripi ventolin 3puta po 2 potiska.
Na terapiji je symbicortom,peak flow je jutros napuhao 350??????Kako može biti dobar rezultat,a saturacija loša?
Ima netko taj aparatić kaj ide na prst doma?Jedva čekam kontrolu 29.na Srebrnajku.Ovaj put imamo i ponovno testiranje.Luuuuuuuuda sam.Imam osjećaj da su sve bolesti ovoga svijeta kod nas dijabetes,astma,gerb,alergije i sad čekaom nalaze za celijakiju nikako da ih dobijemo grrrrrrrrrr
i moj na ventolinu
ellica a kaj od celijakije čekate?
Antitijela.To nas je poslala dr.koja nas vodi za dijabetes u Vinogradskoj.Da sam znala da se toliko čeka otišla bi privatno.
http://www.cybermed.hr/forum/specija...nje_i_alergija
Kazu da moze dojenje i ventolin.
A ja moje skinula sa seretida, mislim da cu vrTit kad vas citam. Bili smo za vikend u slavoniji i l se sva osula po licu oko usta i nos.
Moze bakterija i astma. Nama svaka viroza i bakterija zvrse ventolinom.
Chiara jel ide u vrtic? Vjerojatno skupi prehladu a kako su pluca najslabija karika odmah dobi astmatski napad .
I nas Slavonija u ovom peridou ubija,zato preskačemo proljeće u Slavoniji....
evo i moj nakon dužeg perioda za njega (mjesec i nešto) opet kašlje,
doslovno se guši. mislim da neće dočekati noć bez ventolina.
a ima i nešto novo, u zadnja dva mjeseca stalno ima nekakav osip oko usta,
nekad više, nekad manje, ali je stalno prisutan.
jel' to može biti nekakava alergija?
on je s 3 godine išao na alergo obradu i rekli su da nema nikakvu alergiju,
sada ima 6,5.
alergije se često mjenjaju nažalost na loše, sad ovisno o osipu dal je nekaj novo počeo jesti ili nešto puno česće nego prije.
Moj na prvom alergotestu nije osim povisenog ige imao nista. Tek sa 4.5 god su se pocele ispoljavat alergije. On ima i atopijski derm, i sada mu najcesce bukne po licu. Trenutno je vec neko vrijeme kuc kuc ok po tom pitanju.
a moji baš pravi alergičari do rođenja ristevi u nebesima, pa ti pogodi kaj bi
Evo, moja od 9 godina, ima prvi put veliki osip po cijelom licu
ona je na brezu, kaj ne ? moja klinka je pred godinu dana točno 10.4. ( jako lijepi dan) najednamput preobrazila ko u neko čudovište malte ne izgledala je ko da ima Dawn samo s isduženom facom,( imamo tu sliku), odma dali aerius i ventolin, tek nakon 2-3 sata oživila. baš je bila ružna.
možda od sunca :-/
Da, na brezu. Dla sam joj danas Claritine, pa se malo smirilo.
i ona, svake godine drugačiji simptomi na koži.
taman smo otkrili dobru kremu za dermtitis tijekom cvatnje breze, i sada joj se javilo u tako jakom obliku na licu. Nisam se usudila mazati, ali izgleda da claritine pomaže. Kuc, kuc!
Ma i kod nas je rano krenulo, prvo kad bi ja popilakravlje mlijeko a on dojio. Al su testovi ranije bili negativni, tek kasnije su reagirali. Osim ige ukupno.
Bom svima na ovoj temi, i moja djevojcica je tu. Sad u trku ne mogu citat cijelu temu pa se nemojte ljutiti.
trebam naime info koliko ce nam trajati obrada na srebrnjaku, naruceni u 9:00 na testiranje komplet... Cisto da si organiziramo dan. Naravno, zanima me vasa procjena i iskustvo, hvala!
sad ak ste naručeni u 9 bilo bi dobro doći malo ranije cca pol sata, ne očekuj da će proć za manje od sat-dva. ( samo prikanje je 30 minuta).
jaffa tebi je lako, ne pij mlijeko ni mliječne proizvode i bit će bolje.
kad ste naruceni? mi idemo 14og, pa ko prije, nek javi :)
inace, nama je sad ok na flixotideu, samo nam se javila stara boljka, moja pretpostavka je od sunca, ima urtikariju na obrazima i jednoj usnoj resici. sva sreca pa pedica dala aerius nek se nade u slucaju potrebe. makar, evo, nakon 2 dana jos ne prolazi.
Ah ne znam, baš sam jadna, moja nema potvrđenu alergiju radili smo ukupni i specifični (prošle god), prick test(prije2god) i ništa nije pokazalo , a evo nočas se začepila cijela, cijelu noć ju je tijelo svrbjelo (isto kao prošle godine).
Doktor Marn mi je rekao da je to valjda vazomotorni rinitis i nikakvo liječenje, a na moj upit ako moram prema procijeni dam Auerius ili sl,
a prošle godine joj nije bilo dobro nakon dužeg uzimanja aueriusa, sad se opet bojim davati.
Ah.
Jelena to je bilo sa malenim tada. Prosla mu je alergija na km i javila se na grinje. Al eto ad je kuc kuc u mirovanju sad a astma je ok otkako je na terapiji.
A malenoj je krenulo sa alergijom na km i jaja, ona sad vec slab i gotovo je ni nemai. Al je alergicna i na grinje i pelude trava. Sad joj je ipak vracen i melarth u terapiju od danas. I ima par ekcema pod vratom.
Malo mi je pravopis veseli, pisem sa moba al nadam se da se skuzilo sto sam htjela rec :)
mojoj klinki je krenulo s alergijom na mlijeko , orašasto, jaja .....i slično, a prešlo na alergiju na sve biljke, klincu je krenulo s alergijom na skoro svu hranu+grinje+ breza+ljeska+ ambrozija, od valjda prvog dana života.
:(
Jesi li dobila upute za kontrolu okoliša na Srebrnjaku?
Evo što kaže njihov letak - nadam se da će biti korisno i drugima:
KONTROLA OKOLIŠA
Astma je kronična upalna bolest dišnih puteva koji su izrazito osjetljivi na podražaje iz okoline.
Podražaje iz okoline uzrokuju tzv. "pokretači astme"". Oni su mnogobrojni i raznovrsni:
- kućna prašina, grinje - mogu se ukloniti na temp. iznad 60oC, treba ukloniti tepihe, tapisone, pokućstvo od tekstila, čupave igračke... prašinu brisati vlažnom krpom koja se može prati na visokoj temperaturi
- najjači alergen je dlaka mačke, psa, hrčka - ne držati kućne ljubimce u prostoriji gdje se spava, biti na oprezu pri posjetu ZOO-u i sličnim mjestima gdje ima životinja
- peludi: stabala, korova, trava - upoznajte se s kalendarom cvatnje, u vrijeme cvatnje izbjegavati boravak u prirodi, pri visokim koncentracijama peludi držati prozore zatvorene u stanu i/ili automobilu, zračiti stan navečer kad je koncentracija peludi najniža, svakodnevno prati kosu, pripaziti pri uzimanju meda
- plijesan - nastaje na vlažnim mjestima, zidovima, u kupaonici i sl; ta mjesta redovno čistiti i dezinficirati
- akutne infekcije dišnog sustava (izazvane virusima, bakterijama i sl.) - izbjetavati kontakt s bolesnicima, često prati ruke, zračiti prostorije, koristiti jednokratne maramice, uzimati lijekove
- tjelesni napor vrlo često može biti pokretač napada astme - vodite "astma dnevnik", mjerite vrijednost vršnog protoka zraka, pitajte liječnika koji lijek treba uzeti da bi se spriječio napad
- duhanski dim - izbjegavati kontakt
- različite kemikalije: sredstva za čišćenje, kozmetička sredstva, boje, lakovi...
- jake emocije: smijeh, plač, ljutnja
- hrana: orasi, jagode, agrumi, čokolada, brašno mlijeko - ukoliko se utvrdi alergija, u potpunosti iizbjegavati uzimanje tih namirnica
Pridržavanjem uputa mogu se smanjiti jačine napada, te smanjiti potreba za uzimanjem lijekova. U kombinaciji s propisanim lijekovima postiže se cilj liječenja astme: kontrola bolesti i normalan život
Dječja bolnica Srebrnjak - Referentni centar zaakliničku alergologiju djece http://www.bolnica-srebrnjak.hr/
Jednostavno moram napisati, ti Peterlin zaslužuješ da ti se da najviše likeova na ovom forumu!