Kad mogu pocet koristit zacine tipa petrsimul i komorac oliti kopar?
Printable View
Kad mogu pocet koristit zacine tipa petrsimul i komorac oliti kopar?
Izguglala sam:
http://www.google.hr/imgres?q=pljuka...,r:2,s:0,i:100
na tabanima i dlanovima još ne vidim ništa ali dobro da si me upozorila
Jelena O - ma strepim od sve alergogene hrane, KM i mliječni proizvodi, jaja, agrumi... Do sad su samo jednom imali flekice po donjem dijelu leđa, ali nisam ziher da li je bilo od jogurta ili od nečeg drugog.
Jučer su jeli voće :-D Manji jabuku, veći jabuku i bananu. Kako sam samo bila sretna!
I mijenjamo im AD, sad sam već 100% sigurna da mi manji ima brabonjke od AD-a koji im dajemo, jer je svaka kaka brabonjak, osim one od povrćne kašice.
Nije mi jasno zašto proizvođači AD-a tvrde da se na AD-u mora ostat do djetetove 3. godine :(
OK, KM ima više proteina nego što treba bebi, ali ako se razrijedi vodom, taj se omjer smanji. A enzimi za probavu KM-a bi već trebali biti u crijevima.
Ne znam ni sama što mislit i kako planirat. Ako je do njihovog zdravlja, kupovat ću AD i do 3. godine, ali mi nekako nema smisla.
Da li je to opet marketinški trik na koji uspješno nasjedam?
Jadranka mi koromač koristimo za čaj, ali i kao hranu - korijen skuhamo među povrće. I to od uvođenja dohrane, tj. od njihovih 6 mjeseci.
Za peršin mislim da bi isto mogao proć, u juhama kao začin.
Mi koristimo svo jestivo korijenje (mrkva, luk, koraba, korijen peršina, koromača...) da bi poboljšali okus kašice i da bi kašica što više okusom ličila na povrćne juhe i umake koje MM i ja za nas radimo.
A po pitanju količina, moji su daleko iznad neke pristojne količine. Za njihov ručak se kuha preko 500 grama povrća, koje im umiksamo i damo. Sve se pojede.
I mislim da sam skužila misterij oko dizanja želuca na meso. Čini mi se da sam stavila previše mesa u kašicu.
Na tih 500 grama povrća sam bila stavila jedna cijela pileća prsa. CCA 200 grama. Može bit da sam pretjerala, pa da im se radi toga nije svidjelo.
znam kako ti je za sam i za prvog strepila, a on tad nije imal ništa, a onda nadobudno krenula dojit drugo djete, a ono alkergičar,pa me strefi još i treće koje je alergično na sve i svašta. okani se mlijkeaka, ak hoćeju i mogu nek jedu jogurte, a ad ak hoćeš i ne trebaš im davat ak dosta jedu tog mliječnog, koj ne pije ad, a ni klinka nakon kaj smo s njene 3.5godine skužili da je alergična na njezino zamjensko
Cure, kako da pripremim ciklu za bebu? Imate kakve ideje s čime da kombiniram?
Ja sam ju skuhala u komadu i narezala na listiće, kao sebi za salatu, poput onih iz tegle.
Prvo me je gledala u čudu, pogled je govorio "ti zbilja želiš da ja TO jedem?", a onda si je uzela komadić i "nalijepila" si ga na majicu. Valjda joj se boja učinila prikladna za modni detalj. :)
Haha, Mojca, super!
jelena.o znam da ti znaš :-)
s čim se mogu zamjeniti orasi u kolačima?
za alergičare
prvo zakaj bi mjenjala, drugo probaj s rogačem nije isti okus( inače to je zamjena za čokoladu9, ali ak hoćeš da ti izgledom bude ko orasi onda trebaš zet pržene pšenične klice ( još da se sjetim ima još jedan naziv, očito to nisam u zadnjih dve godine upotrebljavala vidi se) sad pazi jel taj netko smije jest . IMaš toga i u mercatoru, i Dm
ciklu tretirajte kao krumpir
moji pretežno ciklu jedu sirovu, ali to su počeli s više od godine dana, sad pretežno naribam mrkvu, ciklu, korabu, pa se to jede s prstima
jelena hvala, imala sam u planu kolač povodom nekog događaja ali ima dio orasa u kremi
našla sam nešto što nam bolje paše
hvala u svakom slučaju
pitanje:
skuhala sam korabu, mrkvu i jabuku i smiksala i ostalo mi puno toga ( taman joj je prošla trodnevna viroza pa i nema baš apetita)..
mogu li višak spemiti u frižider za sutra?
Ja ne jedem povrće od prethodnog dana. A kamoli da bi djetetu dala.
aha, pa zato i pitam, nisam nekako sigurna da li je pametno joj dati nešto odstajalo...mislim ja bi jela ali ona je tek u počecima dohrane pa pitam iskusnije...
Ni ja ne bi dala nešto od jučer, niti nešto što je malo dulje stajalo.
Nabacat ćeš se još toga, taman kad pomisliš da si naučila skuhati taman koliko treba, doći će u fazu da će htjeti još..ili neće htjeti uopće pa ćeš opet baciti.
A kaj ja znam, ja sam davala ponekad
Aleluja!
Počela je jesti. :-D
šuti, jezik pregrizla!
Da znaš da sam i ja to pomislila. :scared:
Počela je jesti teti čuvalici koja je kod nas tek par dana. Nije meni, da ne bi netko pomislio. :)
ne znam gdje da stavim a da ne otvaram novu temu.eto imamo problem ili možda i nemamo,cura je sada 9,5 mjeseci,počeli smo sa dohranom nekoliko dana prije navršenih 6 mjeseci,do tada isključivo dojenje,a i do neki dan smo bili većinom na ciki,znači u skoro četiri mjeseca uveli smo dva zamjenska obroka,doručak i večeru uz puno sisanja kroz dan i kroz noć(min 3-4 puta).e sad gdje je problem,već neko vrijeme ja pokušavam uvesti i ručak,moram priznati da i nije nešta posebno oduševljena sa povrtnim i mesnim kombinacijama ali bi svaki dan pojela po nekoliko žličica što je meni ok ,ne forsiram ništa,problem se javlja jer grofica zadnje vrijeme odbija ciku kroz dan,neće pa neće gladna a plače odguruje se i tako i na kraju se svelo na to da zadnja dva dana sa dva zamjenska obroka mi završili na pet,noću i dalje 3-4 puta,mene brine jel to sad problem tako naglo,a i nabrzinu mi došlo pa ne znam ni sama šta da joj dajem,ima li ko šta pametno reći meni zbunjenoj
đurđa - ja ću ti samo reć da je meni mlađi od jednom počeo odbijati mlijeko. Radikalno odbijati. A gladan je i kruli mu trbušić. Pa mu dajem kašice na žlicu. To želi.
E sad, da li je naš problem prolazan ili je to njegov ukus (ni njegov tata ne podnosi mlijeko) pokazat će vrijeme.
ma ja znam da ona treba određenu količinu mlijeka dnevno i ona je pocica noću ali me brine što smo tako naglo praktički izbacili sisanje kroz dan i sad sam na sto čuda što joj davati,evo sad je pojela voće+žitarice,šta sljedeće,da joj dam povrtnu ili da ubacim jogurt(njega bi joj inače nudila poslijepodne),a što onda umjesto njega popodne,ma sto čuda!!!
jao, jao :-(
piši pritužbu holdingu!
A baš. :(
Poceli mi dohranu danas..kuhana jabuka...prvi tri zlicice bebonja odusevljen, otvara usta , smjeska se ...e onda je krenuo praviti face i stresati se kao da mu limun dajem, al i dalje otvara usta..ja davala dok nije krenuo puhat i izbacivat kasicu van usta...onda sam prestala...pojeo negdje manje od jedne cetvrti jabuke...kako li ce sutra biti....:O
to je sasvim dovoljno za prvi dan
Mojca :-o drži se draga
evo mi smo par dana na kašici cijeloj
to znači npr žličica palente s pola jabuke
ili pola kruške sa žlicom zobenih
ja sam zadovoljna
đurđa vjerujem da si malo zatečena - da joj probaš dati svoje izdojeno pripremljeno u kašici ako ti je to izvedivo?
i ponudi jogurt, zašto da ne?
polako će te već steći neku rutinu, vjeruj da je malo kome dohrana muke šale...
ajme dan drugi...rendana jabuka ...katastrofa...prva tri zalogaja ok...poslije ni otvoriti usta..nema sanse...sto je najgore..cim je malo uzeo pojavile su se crvene flekice po gornjem dijelu lica sa strane i na celu.....flekice se povukle za nekih 15 minuta...jucer je isto bilo malo crveno sa jedne strane lica, a ja mislila da se bebonja ocapao..inace ima jako svjetlu i osjetljivu kozu..cim se dotakne ostane crvenilo..al poslije ovog danas sumnjam da je slucajnost..sto da radim dalje...:(
pa ništa
jabuku ostaviš na neko vrijeme i probaš palentu ili rižu
ili proso
koje dole imate još žitarice?
Mi smo probali kelj - i svidjelo im se, ali su prduckali cijeu večer i radili scene tu noć
Probali smo i dunju, samo skuhanu, pomiješanu s jabukom. Isto im se svidjela, ali taj noćni show....
Jučer nisam dala ni kelja, ni dunje i noć je bila mirna. Paranojiram ili su ih možda kelj i dunja napuhli?
Kelj ful napuhuje! Čak i nas odrasle :)
To im nemoj davati za večeru, već za ručak (kao i karfiol, nikako ne za večeru, ja ga jednom bila dala, show).
A za dunju sam se i ja bila zeznula dok sam se još tražila u pojmu "bebske večere". Isto sam joj bila dala dunju (skuhala kompot) i imala je show program tu noć. Navodno je teška za probavu i zatvara... Više je nisam davala.
Pozdrav svima:)
Eto i nas opet ovdje.
Lara nam je narasla ima 4,5 godine a stigao nam je Leo i 15.12. je napunio 6 mjeseci pa smo počeli dohranu jabukom.
Ide nam dobro za sada ima 1-2 obroka uz dojenje i to mu je dovoljno.
Ja kako kuham i volim kelj njega boli trbuh preko moga mlijeka a vidim da ga spominjete pa ćemo vidjeti kad i za njega dođe vrijeme.
Čitamo se na temi dohrana od 6 mjeseci korak po korak.
Pusa svim mamama i bebama :)
jelena zitarice imaju sve kao i kod nas..mozda ima jos sta novoga al nisam trazila...elem zvala ja pedijatricu sva pod uzbunom zbog jucerasnje katstrofe sa jabukom..kaze ona da probam jos jedan dan sa jabukom, ali da promjenim vrstu jabuke..odem u kupnju...pokupim sve vrste koje su imali..i onda prvo isprobavala ja na sebi...najela se jabuka za godinu dana...i uzmem onu koja mi se ucinila najmanje kisela...skuvam i gle cuda sve ok..al bebonja opet par zalogajcica i onda krene folirat...pojeo je koliko je pojeo...valjda mu je za sad to dosta ..ipak smo na pocetku...a bilo je jabuke po cijelom stanu....