Nisam ovo sve sad detaljno citala jer sam na poslu ali meni su u vise lab rekli da ako idem vadit hormone stitnjace,to jutro ne uzimam euthyrox nego tek kad izvadim krv.naravno,na taste jer tak moras bit zbog tableta
Printable View
Nisam ovo sve sad detaljno citala jer sam na poslu ali meni su u vise lab rekli da ako idem vadit hormone stitnjace,to jutro ne uzimam euthyrox nego tek kad izvadim krv.naravno,na taste jer tak moras bit zbog tableta
Pa da, to su i meni rekli. ali nije logično - meni znaju da štitnjača ne radi. Dobro je zbog tableta. Pa čemu onda kontrola kad tablete nema u organizmu? Osim ako se ne gleda neki produženi učinak terapije :)
Ionako fukncioniram na tableti cijeli dan
Evo sa stranice laboratorija
Nadomjesna terapija hormonima štitnjače (npr. Euthyrox) može utjecati na rezultat ukupnog T4 i slobodnog T4. Stoga je važno na dan vađenja krvi ne uzeti lijek prije uzorkovanja. Propisanu dozu lijeka može se uzeti neposredno nakon vađenja krvi.
Znači utječe na T4, a ne i na TSH
TH4 je uvijek malo povišen nakon dizanja doze na 2 tjedna ali mu to nije realna slika, nego komadići trule štitnjače jače kolaju krvotokom navodno i to uzrokuju, na TSH ne utječe i tak je meni endokrinolog objašnjavao da se ne bojim kod dizanja doze malo povišenog TH4 jer kod hashimota rijetko odlazi u hiper ali cure na krivom smo topicu pa se ostali mogu malo ljutiti....,.
Jel postoji uopće tema za štitnjaču i mpo? Možda da moderatorice tamo prebace. Sigurno će još nekome biti korisno :)
Imam jedno blesavo pitanje.. :D Da li je i za privatne klinike potrebno ono pravno i psiholosko savjetovanje i ako je, di se to radi? Da li privatno negdje ili u bolnici preko uputnice?
da lalala. potrebno je pp jer privatne klinike rade po istom zakonu kao i državne. savjetovanje najlakše možeš obaviti u obiteljskim centrima.
Inesz kako je slatka tvoja buhtlica!! to je ta beta 37:-)
hvala tikice :-)
da to je beta 37, pa 39...
:-)
prekrasna beta! miš mali!:zaljubljen::zaljubljen:
Najljepša beta koju sam vidjela Inesz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Neka i vaše bete što prije budu ovako lijepe! :-D
Sretno cure u postupcima!
Ima nekog tko bude kod L-a za prvu polovicu 6.mj? :)
Ja moram odgoditi postupak, tsh mi je sad 13 (prije 2tj bio 21, ovo je napredak :) ). Tako da čekam iduću mengu. A ni ova još nije došla (danas 41 dc, stiže u pon-utorak...)
Pozdrav svima!
Nova sam ovdje i u svemu ovomu.... Zanima me ima li tko iskustava od vas s doktorom Velimirom Šimunićem?
Hvala unaprijed
ja čekam moju m. kasni nervira me!
ja mislila sam da ću već biti u postupku! tak da možda ja budem s tobom , ali valjda neće toliko otegnuti!
nikad mi ne kasni! i sad kad treba nema je!
Ma nije otklonila sam tu sumnju;-)
11 dnt 304
13 dnt 396,90
15 dnt 749,30 danas
1977cestitka i od mene! A sad na sunce, gdje si radila postupak!:lol:
Ja dobila , hvala Bogu krecem!!!:-D
1977, čestitam, viš, prava lutrija i dobro je ispalo:-)
1977 čestitam :)
1977 lijepe vijesti.
čestitam!
a sada kad si trudna ne smiješ se puno živcirati. sjećam se silnih problema sa dr P. koji su te nervirali sa razlogom, pa ti toplo preporučam vođenje trudnoće kod nekog drugog doktora.
sretno dalje draga...
evo tikice78, došao dan da kreneš u novi postupak.
puno sreće ti želim.
:-)
Hvala svima na lijepim željama !!!!
Nego muči me što je sutra 16 dnt a naručena na onaj uzv, kaj da radim :-o
Kojeg dana su vas prvi puta gledali? Da odbijem :nono::nono::nono:
evo malo o grupnom iskustvu MPO pacijenata s prof. Šimunićem http://forum.roda.hr/threads/70480-G...insku-oplodnju
za individualno iskustvo morat će se javiti netko drugi...
1977, ne znam čemu tajnovitost oko dr-a kod kojeg si bila u postupku kad je svima koji su s tobom raspravljali o njegovim (najblaže rečeno) "specifičnim metodama liječenja" kristalno jasno o kome se tu radi. zbog tebe nema smisla ponavljati istu priču - odrasla si, tvoj izbor (mada mi nije jasan jer si i sama došla do nekih zaključaka), ali je zbog drugih koji čitaju bitno ponoviti da tako rani uzv-i nisu uobičajena praksa i nemaju smisla, a par dana nakon transfera izjave tipa "eto baš odoše 2 blastice nakon uzv-a, jedna se zadržala" u rangu "bilo jednom u Nedođiji".
u svakom ti slučaju želim sreću i uspješnu, školsku trudnoću!
1977, frka i nanga su ti sve rekla, a ako možda ne znaš-one su mame pa iz prve ruke znaju što pišu...a ja sam od više doktora čula da se ne vidi ništa dok beta nije 1000, ako se odlučiš otići (danas ili drugi dan)-tu smo, čekamo da nam se javiš i veselimo se s tobom!
1977 možeš otići ako želiš ali ništa se bitnije neće promjenit.Po mom skromnom mišnjenju mislim da ne treba ići prije 3-4 tt najmanje. Sretno i želim ti urednu trudnoću do kraja!
mare41:heart: si :-)
Sonja, i ti si moje:heart:
Bila danas na uzv, preko trbuha, jedan zametak, od srijede je kao naraslo s 5mm na 7mm.
Dobila zadnje inekcije Progesterona i Dexa i Spasmexa. Skinuo me s Estrofema ( jedna tableta dnevno bila ). Dogovorila se s docom da za 3 tjedna tek gledamo odozdo jer me ( ne sa financijske nego sa psihičke strane isčekivanja nalaza jer sam fakat otišla u .....) ne interesira što će se događati sljedeća tri tjedna jer sam smorena i nekam kapi krvi od vađenja svaki drugi dan zadnjih mjesec dana. On se složio i nasmijao, oboje smo ustvrdili da garancija nema i to je to.
draga 1977,
čestitam-trudna si! :-D
znam kako ti je, razumijem te i iz svog isustva rekla bih ti-odmori se, ne idi svako malo na uz.
mirno i zdravo živi, ionako će biti što mora biti.
međutim, sudeći po tvoji postovima ovo bi bilo kod tebe sada oko 16 dana nakon 5-dnevnog transfera.
napisala si da je dr kod kojeg si bila preko trbuha vidio zametak.
prema mojim znanjima čini se da je rano za zametak, prije bi mogla biti gestacijska vrećica (ako se ona može uopće tako rano uočiti sondom preko trbuha).
je li dr vidio žumančanju vreću?
napisala si da je zametak 7 mm, u tom stadiju razvoja zametka već bi se mogli vidjeti i otkucaji srca...
čitala sam kako si objašnjavala curama i davala savjete za probleme se štitnjačom. sve si dobro razumjela, savladala taj složen ednokrinološki dio, nastojala i drugima pomoći....pametna si cura...
je li ti doktor dao slike sa ultrazvuka gdje se vidi zametak? što je napisao u nalazu?
ili si ti samo od brzine i sreće pogriješila pa napisala zametak 16dana nakon transfera.
javi mi, please!
sretno!
1977 cestitam na trudnoci!!! Mislim da si dobro odlucila, nije dobro previse cackati dolje u trudnoci, a ionako na ishod rane trudnoce ne mozemo utjecati. Ja sam imala isto par ranih vaginalnih UZ (ali tek nako sto se beta nije savrseno poduplala) pa znam kako je tesko ostati smiren kad si u takvoj situaciji. U svakom slucaju sretno dalje!
Ma oprostite, od inekcija u dupe i doma ovih za trombofiliju i 15 tableta trkeljam s....uglavnom vrećica raste, da 16 dnt, dao slika dosta....Na ovoj punkciji bilo je 20 folikla od 21-23 mm s jako dobrim ulovom krajnjim. Dobila bila 2 inekcije Cetrotida na koje dobila ogavnu alergiju pa se doc smijao da u 35 godina nije nikada imao takav slučaj....nisam primala uopće decapeptyl inekcije.
napisao da je pozitivan peritrofoblasni protok i ta vrećica. Napisao i Ab imminens za ono krvarenje 9.dan jer su se bile kao 2 primile i jasno vidi gdje....kao na aparatu Voluson E8 se vidi...
Da javim VRCI da je TSH 1.09 na 200 mikrograma umjesto 75 kolika mi je bila doza prije postupka.
Čestitam 1977, i drago mi da si me se sjetila :-)
Nadam se da će ti biti super trudnoća, bez daljnjih problema.
Ja evo pauziram ciklus, u ut menga, ali i tsh je još uvijek 13. Preko jedne dr ću se naručiti na vuk vrhovec na kompletnu obradu štitnjače, ne idem više privatno...
Cure,
možda glupo pitanje, ali... da li kod dr L muževi rade spermiogram samo u klinici ili možemo donijeti od kuće?
Hvala
nije glupo pitanje,može se donijeti i od kuće,ovisno o udaljenosti,ako si iz Zg ili okolice donosi se ko želi tako