LilyOfTheValley prvotno napisa
U vrijeme ovulacije jako osjecam lijevi jajnik, dr. kaze da to moze biti od povecanja jajnika uslijed rasta folikula. Nakon ovulacije se to obicno smiri. Od jucer ponovno osjecam istu bol pa ,me zanima da li i razvoj zutog tijela uzrokuje povecanje volumena jajnika?
Trazila sam animacije po youtubeu ali nisam nis nasla.... Isto tako, da li oba jajnika razvijaju zuto tijelo nakon ovulacije ili samo onaj jajnik koji je ovulirao?
I jos nikako da skontam cemu utrogestan kad ga zuto tijelo proizvodi ovako ili onako nakon ovulacije? Mislim nije da ga ja ne zelim, uopce me ne smeta jer bar imam super izliku da legnem nakon sto ga stavim, nego me bas zanima....Mislim znam da ima zena koje imaju slabije/nedovoljno lucenje progesterona (tko zna mozda sam i ja jedna od njih bo!) ali me zanima zasto se utrici po defaultu daju svima u IVF-u? Sad se pitam sto ce biti ako jednog dana prirodno zatrudnim a ne znam a nisam uzela utrice :D
Isto, citam da zuto tijelo pocne da propada otprilike sedam dana od ovulacije ukoliko ne dodje do oplodnje i implantacije (pretpostavljam da ga trigerira Hcg) ali nije li onda vec prekasno za vraceni embrij koji pocinje s implantacijom negdje 5 dnt. Znaci to je tri dana od oplodnje+5 dnt=8, a da ne spominjem da za neko lucenje Hcg-a koje ce tijelo prepoznati i dati signal treba jos dodatni dan-dva i tu smo vec na 10 dana i ode zuto tijelo u tri lijepe......