Krem juha od karfiola
Janjetina pecena u vrecici s lukom i mrkvom, krumpir s lukom i spekecom
Zelena salata
Pita od jabuke po receptu Ane Ugarkovc
Printable View
Krem juha od karfiola
Janjetina pecena u vrecici s lukom i mrkvom, krumpir s lukom i spekecom
Zelena salata
Pita od jabuke po receptu Ane Ugarkovc
juha od karfiola i poriluka
pečeni krumpir
salata od kiseloga zelja
juneća juhica
junetina stroganof i njoke
grašak i kupus salata...
desert nemamo
Ja se "raspojasala" s kuhanjem ovih dana-četvrtak Baschierra, petak kelj i faširanci, subota čevapi, danas kuha sveki (kupus na teletini).
Sutra juha od graška, pečeni picek i krumpiri, zelena salata.
juha od pomidora, proso, umak od špinata, pečena puretina
juha od piceka s noklicama od njegovih jetrica i prosenog brašna, pečeni picek s rižom, i saft od pečenja
Onim drugima krvavice s restanim krumpirom
Desert brzi kolač na bezgluteisnoj bazi s jabukama i rogačem.
Piletina u umaku sa šampinjonima, špageti i puterica
musaka od prokulica, zelena salata
grah sa suhim mesom
Varivo od ječma i piletine :njam:
grah
moram va,m napisati kako sam otkrila savršenu kombinaciju
takva bi se, valjda, pojavila u ličko-kineskom braku
prefino!
dakle, ostalo mi lešo piletine iz juhe, a ja mrzim onaj šmek kod piletine koja se ne pojede iste sekunde kad je pripremljena.
pa sam preko noći stavila u posudu, zalila maslinovim uljem, vinom, balsamicom i medom, stavila i malo limunova soka te ružmarin.
stajalo preko noći.
ispžila u woku i poslužila uz kiseli kupus koji je prvo malo prodinstan, a onda zapečen u pećnici.
dakl... koja je to kombinacija!
nevjerojatno kako su se složili ti kiselo-slatki okusi.
tako jednostavno i tako fino.
sad opet jedva čekam ostatke piletine
nisam skužila ko je u priči kinez, znam da ti nisi ličan
pa kinez je piletina u medu
Danas: za ručak tarana na vodi s prženim lukom, to radim sebi jer mm ruča na poslu, a za večeru sushi i karamel pileća krilca :)
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
Zvuči fino... mogli bi i mi probati ovu marinadu s medom.
pa fino, samo stavim manje nego oni koji kuhaju za dva dana
od cca 300 g graha
ako ostane, ja ga ujutro doručkujem hladnoga, iz frižidera :mljac:
Danas: spaghetti sa 'mrvicama' cottage sira, tunom, kukuruzom, sve skupa zacinjeno dressingom od maslinovog ulja, soli i cesnjaka u prahu. Uz to salata od paradajza.
Idem si sad pripremiti jelovnik za ostatak tjedna, pa kasnije u shopping.
Utorak: povrtna juha; piletina pohana u zobenim mekinjama i parmezanu, riza, zelena salata. Za desert homemade pudinzi od cokolade i limuna (napravit cu malo vise da ostane i za dan nakon).
Srijeda: juha; cheeseburger od puretine, salata od svjezeg kupusa.
Cetvrtak: juha; pileca fantazija, uz to povrce iz pecnice (krumpir, mrkva, luk). Za desert cheesecake.
Petak: domaca pizza, salata od kiselisa. Za desert tiramisu.
Subota: krem-juha od paradajza; tjestenina u umaku od tune i gljiva; salata.
Nedjelja: krem-juha od gljiva (za nas); puretina u umaku od gorgonzole, cous-cous, salata. Za desert zimski sladoled.
Sto se deserata tice, ovo su u biti samo okvirne ideje, ako mi se ne da praviti/ne stignem/preostane od proslog dana, nikom nist'. :) No bitno mi je da, u slucaju potrebe (iznenadnih gostiju i slicnog) imam i ideju i sastojke.
kako radiš domaće pudinge?
Mlijeko zakuham s kakaom, limunovim sokom, ili aromom necega, vec po muzickim zeljama, dodam otopljene zelatine (one biljne, ne znam kako se zove u HR), prelijem u zdjelice i stavim u frizider na par sati da se stisnu.
Vise uopce ne koristim one kupovne.
Za dvije velike salice pudinga treba pola litre mlijeka.
viš a ja mislila da delaš s gustinom
danas - teleći saft s graškom, tjestenina, cikla
sutra - varivo od graha
Dinstani kiseli kupus sa suhim mesom + domaći kruh.
Danas: fasiranci, pire i kelj sa kikirikijem, cikla
Utorak: peceno pile, mlinci, kiselis salata
Srijeda: ona apricotina slatka piletina, zelje i vjerojatno riza
Cetvrtak: nadam se neka riba i blitva, ako uspijem ugurati plac prije posla
Muž je još na GO, pa me dočekalo: gusta juha od mrkve, dinstano kiselo zelje, žganci i pečene krvavice. Mljac!
Kinesku marinadu pravimo vrlo slično, samo što ne koristimo vino.
Dakle, ulje (maslinovo, ili neko kinesko - kikiriki, sezam), soja sos, balsamico ako se sjetim, med, sok jednog limuna i jedne naranče, začini prema trenutnoj inspiraciji (kurkuma i đumbir obavezno; ružmarin isto često).
ništa soja sos
ja mislim kako je to čisti otrov
Varivo od raznog povrća s noklicama i juneće šnicle
Može li mi netko napisati (može i na pp) neki dobar recept za pravo domaće varivo od graha? To je nešto sto se još nisam usudila kuhati, to i sarma LOL
Ja upravo skuhala lončinu graha s prisiljenim zeljem, za dva dana
Gabi, grah radiš kao i svako drugo varivo - zdinstaš luk, mrkvu i koje još povrće želiš, možeš i malo špeka (da zamiriši, a možeš i kuhati komadić špeka u varivu), dodaš prethodno namočeni i skuhani grah (ja ga namačem desetak sati, kuham ga desetak minuta, bacim vodu, nalijem svježu, posolim i kuham dok omekša, oko sat vremena - ovisno o vrsti graha) - uliješ u povrće grah zajedno s vodom u kojoj se kuhao, dodaš pasiranu rajčicu, zagustiš ili zaprškom, zobenim pahuljicama ili jednostavno odvojiš malo variva, smiksaš štapnim mikserom i vratiš u lonac.
Možeš skuhati i tjesteninu - pužiće, možeš ga raditi s kiselim kupusom, kiselom repom... Super je to jelo :-)
posebno skoro do kraja skuhaš bažulj ( stari unaprijed namoćiti prek noći) možešdodat tu skupa i ječma ili riže, promjeniš par voda. u drugu rajnglu staviš kuhati malo mesa, ( neki stave suho, ja puretinu), kad je to napol gotovo staviš mrkve i korijenasto povrće, možeš još i bundeve, luka i slično, onda izvadiš malo mrkve, bažulja, luk, bundeve i smućkas s štpnim mikserom, u tome neti ne tzreba ni paradajza ni brašna za štaubanje, pogustiš ili porjediš kolko ti paše, dodaš malo vlasca i crvene paprike ( to si muž doda sam) i žlicu u ruke. Ja radim tak za moje klince, a i mi tak jedemo, moji su alergičari koji ne jedu paradajz, a mali jede samo puretinu.
koliko različitih načina
ja u hladnu vodu stavim grah koji se namakao preko noći
stavim nasjeckami luk, malo mrkve, zrna papra i lovorov list
posolim i to je to
pred kraj šefljom zgnječim dio boba kako bi dobilo gustoću
ako imam dobroga suhoga mesa, stavim
prethodno ga prokuham, da izađe suvišna sol i masnoća