Kolko dugo?
Printable View
Kolko dugo?
Pol dana dan, budeš na opip vidla jel suho
ako danas zamijesim tijesto, ostavim u frižideru preko noći i ujutro u njega "obučem" šunku i ispečem, jel će to biti ok?
jel neka radila, općenito dizano tijesto držala preko noći u hladnjaku, pa pekla ujutro?
Emily mozes mirno staviti u frizider.
Je li netko zamrzavao kumkvat? Ne bi radila slatko jer su mi fini sirovi, ali nisam sigurna da ću ih sve stići pojesti
Mogu li se poslije zamrzavanja jesti kao sirovi ili su više za sokove i slično?
Popečci od batata...što staviti? Naribala bi ih...imam mrkve, celera, češnjaka, jaje, mrvice? Krumpir?
Nisam radila bez prethodnog kuhanja, ali možda bi bilo ok. Naribaš povrće i posoliš da omekša. Ako jako ispusti vodu, malo ocijediš, dodaš što bi i inače (jaje, zobene pahuljice, začini).
Od tikvica radim klasiku bez prethodne termičke obrade (ribane tikvice, jaja, zobene pahuljice, začini).
hoće bit kaj već kuhanoj riži ak sutra kuham ćufte s njom a bude u friđu preko noći?
Nece. Iako psobno volim svjeze kuhanu i rizu i tjesteninu.
Uzela sam u vinceku tortu i pitala je kolko more bit u friđu, rekla mi je dva dana. Neka nugat. Al msm da se samo ogradila. Možda može dulje, što mislite? Dan dva? Vjerujem da nije ni kod njih dugo bila jer imaju puno prometa.
A da si sama ispekla tortu, koliko bi je dugo smatrala jestivom? Ja bih neka 3 do 4 dana ako je unutra maslac.
Nisam mogla ispeć prenijela sam mini pećnicu u novi stan već.
Ma ne, samo kažem. Precijenila sam naše sposobnosti mažnjavanja torte. Svaki dan traže slatko, slatko, a sad im je ovo previše. Jer je prezasitna. Msm da ima maslac, ali ima i jaja.
Pitanje, mladi chia izdanci , jel to jestivo, bacila pol žlice chia sjemenki u tegletinu s limunom , i sad to naraslonekih 6-8 cm,mislila možda to ošišati i pojesti, ali ako to nije ta jelo budem ošišala i napravila malo oko tog limuna,
Za klice znam da se jedu to sam i jela, ali ovo nisam
Ne samo da je jestivo, nego se smatra vrhunskom poslasticom. Paz' vamo: https://zniranac.com/prehrana/uzgojite-superhranu/
Dobra je i nakon sedam dana! :-D
nadam se da je nema više Žuta!
Ima, poslednji komad. Imam neki predosjećaj - da će bit dobar. :klap:
Ja nikakve kolače ne jedem nakon 5 dana. I pogotovo ne dajem djeci
Mama mi usadila paranoju :lol:
ma djeca je nisu htjela nakon prvog puta rekli su da je ljigava, od tad do danas sam osuđena da je jedem, nemrem je bacit tako je divna...
Ma baci taj secer i ne narucuj vise takve torte. Povoljnije ti je uzet sladolednu iz ducana a i djeca ce je pojest.
Tim ces i ti manje pojest :mrgreen:
Živaaaa sam još uvijek.
Ma da, da sam znala da neće htjet... huh
A idući put kad se zaželim torte idem po jedan komad i gotovo...
Ma ne nek pojedeš tam , da stopiš do doma
Zakaj su sad sve hvataljke za hranu po trgovinama od silikona?
Zanima me vakumiranje domaćeg kruha, da može preživjeti put od 4 dana
Nama kiflice izdrze par dana. Ali vodi racuna da je plijesan tamo i prije nego je vidis.
4 dana mi se ne cini jako puno. No ovisi o %vlage u kruhu, temperaturi i tako to..
Jel 3.5€ za cijelu dinju, nezz sad kolko može bit teška al obična velika cijela dinja... previše?
Fora je u kokosovom ulju ;)
Ide u preljev cca 200 g cokolade i cca 2 zlice kokosovog ulja
- otopiti čokoladu na pari pa dodati ulje,
hladiti na sobnu temp ...i koristiti
nama izdrzi max dva dana pa nez koliko moze stajati,
samo ne u frizider jer se stvrdne ( doduse moze se uvijek opet otopiti)
Evo bonus recepta za kikiriki preljev :
120g kikiriki maslaca ( kremasti)
30g - 40 g kokosovog ulja ( ovo od-do je tu jer ovisi i o proizvodjacu )
cca 30 g secera u prahu
otopi se prvo kikiriki maslac i kokosovo ulje pa se doda polako prosijani secer u prahu,
sam maslac i ulje nisu slatki, pa meni ovo bude taman secera
ali moze i trunku manje/vise po preferencijama
Kolko se mora čekat da se torta od piškoti "stisne"?
Mislim da je preko noci sasvim dovoljno. koji su sastojci kreme ili daj link na recept?
Ma iz glave samo smo pomočili piškote i preko krema za torte, bilo je onak žiluckavo ne znam kak bih opisala, al ok nismo mogli čekat dalje.
znači pojedeno prije stiskanja? tak je najbolje
Ma da kad smo natrpali svega pa jel šećer zove...
nego nije mi jasno kolko bi trebali, kolka je preporučena porcija za djecu od 8/9 g? radila sam domaće burgere danas. da vidim ako sam 40 dag brašna podijelila u šest peciva onda je svako imalo oko 60 grama, 25 dag mesa u pet burgera svako je imalo oko 50 g, nešto povrća,.. pa se prosječni burger sastojao od 60 g peciva, 50 g mesa, dve tri šnite paradajza i krastavca, sira, kečapa, majoneze, naravno nisu sve stavili ovako jer sin ne voli sir, i...
taj jedan mali malecki burger im je bio dovoljan? :-/ a opet sina ne mogu udebelit...
Budu ostatak navečer ili popodne pojeli
Nisu htjeli nije im bilo dobro.... još uvijek ne kopčam ovu mini pećnicu pa mi sve ispadne presuho... :///
Nego, ... može li se štapnim mikserom izmiksati voće u gustu smjesu od koje bismo radili domaće sladolede?