da, i za pregled 3.dan i ponovno za salu...
Printable View
da, i za pregled 3.dan i ponovno za salu...
Cure trebam žurni odgovor, vezano za cervikalne briseve, koje ste sve radili, ja ih imam tri: bakteriološki, ureoplasma i mykoplasma i na klamidiju jel trebam još koji imati, pitam jel sam prošle godine imala 4nalaza a sada 3, jel mu fali još neki?
tri su: bakterioloski aerobno, ureaplasma i klamidija...prema tome kaj si napisala imas sve
Super, hvala ti
Drage forumašice, ako imate zamrznute zametke, završile ste svoj MPO put, te se susrećete s pitanjem - Što sa preostalim zametcima?
Poziv udruge RODA:
https://www.roda.hr/udruga/programi/...-zametaka.html
Znači 1. dan ciklusa zovem za narudžbu da dođem 3. dan na dogovor/pregled i taj dan onda idem na testiranje?(da mi nalaz 3. dan nije stariji od 48 sati)? Tog 3. dana kad dolazim na kliniku cu se dogovorit u koji postupak krecem i onda cu opet morat na testiranje netom prije samog postupka?
Pozdrav, tekst naveden crvenom bojom (više) nije istinit.
U VV je moguća opća anestezija (osim u slučaju aspiracije subotom) te ukoliko odbijete opću anesteziju (kao što sam primjerice ja odbila) dobijete odgovarajući koktel lijekova. Sam odjel je vrlo lijepo uređen, intiman, i zadovoljeva (po meni) standard neke privatne poliklinike baš kao i osoblje koje u njemu radi (stručno, emapatično i dobro organizirano).
Testiranje na koronu za potrebe VV i Merkura se radi u bolnici Mekur, ulaz u dnevnu bolnicu s desne strane (znači ne idete u red lijevo za trijažu). Za testiranje nije potrebna prethodna narudžba, važno je jedino da je uputnica u sustavu. Testiranje se vrši svakii dan (uključujući subote i nedjelje) od 7:30-8:30, te radnim danom dodatno od 10:30-11 (ovaj potonji termin molim provjerite jer nisam nikad na njega išla pa nisam 100% sugurna). Dovoljno je otići na testiranje dan ranije, u jjutranjem terminu, jer su nalazi gotovi isti dan u 13h. Zvat će vas telefonom u to doba uoliko je nalaz pozitivan, a u slučaju negativnog nalaza (nitko Vas nije zvao) slobodno otiđite u VV i recite sestri da ste se testrali na Merkuru i da je negativan nalaz u njihovom sustavu.
Silk - 3.dc se može tamo testirati tek, ali onda se čeka nalaz covida do popodne da bi se moglo na pregled. Najbolje je (ako je moguce naravno zbog vikenda..) testirati se negdje 1./2.dc i tamo otici s negativnim nalazom
Mislim da stvaraju probleme ako ne dodeš na taj prvi pregled sa testom, svaki put čim nazovem taj dan da sam dobila, s tim da sam zadnja dva puta dobila u ned i zvala u pon da bi u utorak došla na pregled i prvo što me pitala dok sam zvala jeste se testirali, mislim, koma je to sve izvesti ako ti menga padne na vikend ili tipa dobiješ u petak i u sub moraš već ići tamo.
Potvrđujem za testiranje na VV u 11 sati. Znači od 11 h krece jos ta jedna mogucnost testiranja bez narucivanja... ja se danas testirala (prije punkcije), nisu me zvali oko 15 h pa sam negativna..
Ivana, ti si u postupku? Kada imas onda punkciju? I ne kuzim, znaci moze se kod njih testirati tako tokom dana ili?
Sladja - da, pikala sam se gonalima i tri dana cetrocidima, danas u 22:30 stoperica i u subotu punkcija. Nisam bas optimisticna jako jer krenulo 10 folikula, bili 7.dc po 10 mm i po malo posustajali, samo 1 na kraju vodeci... jos 3-4 manjih ako koji bude iskoristiv, al nije ni dr., jer progesteron mi krenuo brzo i jako rasti pa nismo mogli produzit do pon terapiju i pricekat ostale folikule... jedna mi stanica dovoljna naravno, al kak je bilo krenulo i u pocetku sam kao super odreagirala , na kraju sad - malo sam razocarana...
Da, u 11 imaju jos jednu turu testiranja za svoje pacijente... za vikendom ne znam, imaju subotom ujutro, al ovo evo provjereno znam, nema guzve, nalazi u sustavu kod njih i ne treba ih čekati ni traziti ni printati... ako je netko pozitivan zovu vec oko 15 h
Drzim fige da bude dobro na kraju. Tko ce ga znati zasto se tako preokrene.
Ja sam opet imala pokusaj kretanja pa opet cista pa sam na kontracepcijskim, danas bas posala trijazne pa ako bude sve ok za 2 tj krecem.
Sladja - jel koristis utrogestan ili duphastone između postupaka (16-.25.dc)?
Duphastone nekoliko puta, cim ne koristim, a ovaj put nisam odmah cista tako da s obzirom da idem na pikanje ovaj put mi je dr.rekla da je bolja priprema da sam na jasminama mj dana pa zivi bili pa vidjeli :)
Ja sam na tim progesteronima vec skoro 3 godine i samk jedan mjesec nisam i odmah bio problem s ciklusom (nije bila cista nego neki cudni folikuli i los ciklus od pocetka) tak da vise ne preskacem
Ma meni je inace sve ok uvijek bilo i nikada nikakve ciste na pregledima i ciklusi dosta isti, ali cim pijem klomifene odmah problemi. Tebi sretno sutra.
Hvala ti Sladja!
Pozdrav svima imam jedno pitanje. Naime radi se o onom famoznom trijažnom upitniku. Naime kako imam ne redovite cikluse od 28 do 36 dana, prošli mjesec je uranila i nije prošlo tih 2 tjedna pa nisam išla na pregled. Mene sad zanima što učiniti ako ne prođe 2 tjedna a trebam doći na pregled i vađenje hormona. Sjećam se zadnji put kad sam došla oni su već imali isprintane upitnike priloženi u mom kartonu, znači nisam mogla naknadno doći tamo sa svojim isprintanim upitnicima. Jel se što promijenilo, što ako donesem svoje s drugim datumom hoće li provjeravati ili ne jel stvarno ne mogu ravnati ciklus s tim upitnikom a rečeno mi je da se 1dan tolerira znači 15 ili 16 dan od slanja mogu doći. Pomozite mi što napraviti jel ne želim izgubiti još jedan mjesec radi toga
Ja uopce ne pazim toliko na to i nisam do sada imala problema...pita kad zovem za narucit se jeste poslali trijazne upitnike, kazem jesam i to je to.Po meni ne mozes pogodit u dan kao ni kad zoves za narucit se 3.dan ciklusa pa pita jel imas neg.test? Uvijek kazem kako sam mogla znati u dan kada cu dobit da bi napravila test..ne daj da te zezaju! Zadnje kad sam isla poslala sam trijazne 5.2., ocekivala sam da cu dobit 20.2.no dobila 22.2.i gore bila 24.2.
I da, zadnjeme zvala sestra na mob, vec sam bila na parkingu, pregled nakon 3.dana da mi na trijaznom uputniku nema suprugovog potpisa i da obavezno mora doci potpisati...drugi pregled vodila ga samo zbog toga i nitko nije imao pojma da fali potpis i da treba....
Po meni ti trijažni nemaju nikakvog smisla kada ionako moraš imati negativan test za prvi pregled...ali ono, pravilo je takvo. Ali mislim da oni ne provjeravaju to toliko, ja sam jednom prilikom zaboravila na trijažne, sjetila se tjedan prije pregleda, napravila se luda, datum na trijažnima napisala 2 tjedna otpilike prije očekujem mengu i poslala ali znači poslala tjedan prije dolaska i nitko mi nije ništa rekao. A isto tako, menga mi nije u dan redovita i ja otprilke uvijek računam da šaljem 2 tjedna ranije, nekada se desi da to ne bude 14 dana nego par dana i više i opet nitko ništa tako da, po meni bolje poslati ranije za svaki slučaj i praviti se lud.
Hvala na odgovoru i ja sam razmišljala da na trijažnim promijenim datum i pošaljem. Jer stvarno nemaju smislu ako je test negativan.
Pozdrav! Zanima me informacija, da li neko ima iskustvo, nakon prve inseminacije, koja je bila neuspjesna, da se odmah sledeci ciklus moze ici u drugi postupak? I obzirom da nisam slala trijazne upitnike, da li ce to predstavljati problem ako je samo to u pitanju?
Mislim da se nakon ciklusa pauze moze u postupak, bar sam tako ja isla nakon prirodnog Ivf-a sa klomifrnima, ali bez trijaznih te nece primiti, to je bar moje misljenje.
Znaci ipak vjerovatno ide ciklus pauze, pa onda opet. Sutra zovem VV pa cemo vidjeti. Danas 15. dan nakon Inseminacije, test negativan nazalost. Da li da nastavim sa estrofemom i utricima, kada se prekida sa njima, obzirom da mi je receno da test danas uradim?
Vjerujem da ce vam tako reci jer inace tako rade a pogotovo sada zbog trijaznih. Ja sam inace terapiju prekidala sa negativnom betom tako da za svaki slucaj pitajte. I neka drugi puta bude vise srece
Zvala sam ih, u glavnom tacno tako, prekidam svu terapiju, i tek sledeci ciklus ispočetka(jedan preskacemo). Nadamo se da ce biti vise srece...i da, zvala sam ih bezbroj puta ,jedva sam ih dobila na telefon, ne znam da li je tako uvijek, ali sto se toga tice jako lose iskustvo...
Bok, moj muž bi trebao ponoviti spermiogram, te ja vaditi nalaze krvi. Prvi pregled smo obavili u 3.mj.2020.god,i zbog upale kod muža morali odgoditi dok se ne izlječi. Sad me zanima pošto smo iz daleka, da li mi vrijedi ponovo krenuti u to zbog korone. Čitala sam ovdje da moze doći do prekida procesa ako se u međuvremenu zarazim. Također to testiranje za koronu, ako ja moram doći vaditi krv 3-5 dan ciklusa kako znat kad napravit test. Da li je možda bolje da odgodimo dok se situacija ne smiri. Živim blizu Plitvičkih jezera pa mi se ne da bez veze otići tamo pa da me vrate. A zvala sam par dana za informacije, nitko se nije javio.
Nemojte odgađati.. nitko ne zna kad će situacija s covidom završiti i hoće li.. naručite se za testiranje 1.dan ciklusa, zovite VV taj dan i 3. dan idite na pregled- dogovor za mpo postupak. Tad će vam doktorica reći što sve trebate od nalaza, bude li preko tjedna vratite se drugi dan izvaditi krv.
Bluenina - za vađenje krvi ne treba test na koronu, samo ako se krece u postupak, a to ne mozete (bar ja nisam mogla) taj ciklus dok se vade hormoni nego sljedeci... a ni za spermiogram ne treba test, al treba se za sve naručiti...
Ivana2009 jel to znači da ako smatram da trebam vaditi krvne nalaze, dođem 3.dc bez testa? Ne mogu ni vaditi krv bez da mi doktorica kaže.
(Mene to vjerojatno čeka sljedeći ciklus)
Meni u studenom bili isticali nalazi hormona i ja se narucila 3.dc da imam uputnicu za to, ponijela i d1 za postupak, al dr.rekla da ne mogu kretat u postupak dok nema toh novih nalaza. Meni onda zadala da u međuvremenu napravim i neke imunoloske i dr.pretrage...
trebala bi nazvat 1.dc i reci da trrbas vaditi krv za to, ako si slala trijazne upitnike za postupak vjerojatno te nece uzet u postupak, al nikad se ne zna , čak ovisi i o tome koja dr.bude taj dan. Koliko sam shvatila iz drugih foruma pocinje nedostajat lijekova, tak da je i zbog tog upitno nazalost
Bok,ja sam bila na prvom pregledu, i rečeno mi je da sa uredni nalazima od muža(radio je bris mokraće cijevi, uzorak ejakulata), doktorica na VV rekla da ima upalu te da mu je zato spermiogram drugi put loš, prvi je bio odličan. Sad imam te nalaze da je upala riješena, imam svoje od papa testa i briseva. Na otpusnom pismu piše da se naručim 1 dan ciklusa za vađenje krvi od 3 do 5 dana. S uputnicom a2 za pregled, te a3 za fsh, lh, e2, t, shbg, itd i sečer na tašte. Sad mene isto zanima da li možemo ja i muž isti dan sve obavit, da li će nalazi vrijediti dovoljno dugo do postupka. Da ne idemo u dva navrata za Zg. I ako tko ima broj na koji mogu zvat, na ove što sam zvala nitko se ne javlja. I u koliko sati je najbolje zvati. Hvala vam puno na informacijama
I mene čeka isto, ovaj mjesec samo krvni nalazi a idući bi trebao ići postupak ako sve bude ok. Mislim da treba nalaz testa na covid, jer prvo ideš doktorici a onda te oni dolje šalju vadit krv. Ja ću sutra zvati da vidim točno
Imam pitanje, kad se računa prvi dan ciklusa, naime negdje sam čitala da ako dođe kasno popodne, onda se idući dan računa kao prvi, jel to istina ili?