https://www.google.ba/url?sa=t&sourc...oc0zqtQGR5SdIg
Printable View
Pa to zapravo i jest apsurd koji se super uklapa u teatar apsurda koji kod nas vlada - Titove zasluge za Hrvatsku, baš Hrvatsku i njenu državnost stvarno jesu prilično velike.
Ne samo Titove, nego cijele KPH.
Ali, smijem li iskreno pitati zašto vam je bitno to s titom? I rehab i tebi mima... Zašto je bitno da druga strana shvati titove zasluge ili grijehe?
To ja ne razumijem. Mislimo različito o Titu, ali zašto je to važno, zašto treba drugu stranu uvjeriti, razuvjeriti... Ne možemo li se jednostavno složit da se ne slažemo oko tita, pa raspravljat o aktualnim stvarima koje nam mijenjaju živote... ne o imenima trgova.
nemoj tako Mima, on je zlocinac, a da su "dobri" bili umjesto njega ja bih danas zivjela u italiji
A daj nemojmo sad još i o alternativnim povijestima... Bemumiša, ja bih da razgovaramo o sadašnjem,a vi onda uvućete i paralelne povijesti... Bolje mi je da se ne javljam:trci:
koliko je bolnica sagrađeno u RH ( državnih )od 1995 na ovamo ?
to su hard činjenice, jelte
Nemam pojma. Ne sjećam se da sam ikad čula u novinama ili vijestima (izgrađena je bolnica, financiran je projekt izgradnje bolnice, donirat će xx milijuna za izgradnju nove bolnice), ali zato crkve, spomenici, statue niču kao gljive poslije kise. U Klaićevoj ako se nešto zapali kao nedavno u Londonu djeca neće imati kuda sići. Imaju dva lifta gore dolje. To je to.
A bas, ne znaci da nam je to sad nesto najbitnije u zivotu. Nisu ni smrklji djece pa smo bili u stanju i o njima raspravljati na podosta stranica :D
Pa, naravno. Nisam pitala za forum već kao zašto možemo stranicama po titu a ne po nekim ideološkim pitanjima koja imaju opipljive i sadašnje posljedice.
Mima, ja ne mislim da su ideološka pitanja nebitna, već da su ideološka pitanja o titu ili 91 nebitna. Ideološka pitanja o prochoice/prolife, o tome treba li onoj djeci platiti skupi lijek ili ne, treba li povećat porez na nekretnine ili ne... sve su to ideološka pitanja koja oblikuju naše živote ali ne uspijevaju dobit ovaj broj stranica. Na to sam mislila...
I mima, si ti nešto ljuta, iziritirana na mene? Ono, već sam par puta imala dojam da jesi... Ako jesi, i ja te nečim povrijedila, uvrijedila, omalovažila na bilokojoj temi, žao mi je i nisam htjela. Ti si meni baš simpa.
a biće godwinov zakon, 74. stranica topika je i nije moglo završiti drugačije nego na 2. svjetskom ratu :D ako je tako u cijelom svijetu, a što bi mi bili iznimka :D
maria71 bolnica, domova zdravlja, vrtića, skola.......
sto bi rekla fb mudrost, mi nismo u stanju okreciti sto je on sagradio
ako ekonomija nije bila bolja, ali se barem ulagalo za dobro svih
sad se ulaze za dobro samo nekih
i onda je bilo povlaštenih
ali ne znam da je itko imao dvore
Tito ti je za života uživao u najvećem blagostanju, ali
Titova djeca nisu nista naslijedila
sve je vraćeno državi
i slažem se da je bzvz da se o tom raspravlja
jer to je tema do koje uopce nije trebalo doci
Greškom duplo
kad već lijepimo članke s interpleta
http://www.jutarnji.hr/komentari/ant...rnera/6323611/
Tito je krao, ali je i nama dao, jel ?
P.S. Apropos Tomicevog uratka, zna on napisati dosta dobar clanak, ali ovo nije taj.
Svi znamo da gospon Tomic ne primjenjuje istu logiku na Tudjmana naprimjer. Jer tom logikom mogli bi reci da nema veze autokratski nacin vladanja, 200 obitelji, tajni racuni Ankice, itd., on nam je ipak dao samostalnu Hrvatsku i ako se odreknemo njega, odrekli smo se samostalne Hrvatske.
Jedno se Titu ipak treba priznati. Jako je dobro odradio brainwashing u svoje vrijeme.
Apropos bolnica,
Sveti Duh je žešći horor.
Na urološkoj intenzivnoj imaju prastare krevete, bez podizanja.
Dok na Institutu za tumore imaju sve na daljinski.
Prva liga.
S čime tek ljude hrane bolje da ne pišem.
Do onkologa je NEMOGUĆE doći ni preko veze za manje od tri mjeseca, ali će zato privatna klinika u Sv. Nedelji profitirati.
Tko može platit, ići će k njima.
Rehab, sve si lijepo rekla o tudjmanu, treba li on imati trg?
sto je Tito ukrao?
on je uživao u životu
sve si je priuštio
ali nista u grob nije odnio
niti je osigurao 10 generacija potomaka
kad vec pišeš "narodne mudrosti" napisi i kraj koji je istinitiji:
oni sada kradu, ali nama niš ne dadu
ne znam sto je Ante falio u tekstu?
nije istina da su Titovi partizani pripojili Hrvatskoj Istru i Dalmaciju?
paralelu s Tuđmanom si ti potegla, ja ne bih o tom
Vala bas, odoh i ja u politicare, uzivati cu na Brijunima okruzena egzoticnim zivotinjama puseci kubanke, putovati svijetom, oblaciti se u finu dizajnersku odjecu, stanovati u vilama... Necu nista ostaviti svojima, kunem se. Dati cu tebi dobru placu, a Cvijetu cu ostaviti bez posla i poslati joj muza na Goli otok. Mozda i ja zasluzim svoj trg.
Ne mora, neka zivi u vili, ali na svoj racun. Nemam problema s bogatim politicarima niti s icijim bogatstvom, dapace, na to uvijek gledam pozitivno jer mi to daje znak da se radi o osobi koja zna svoj posao i dobro ga radi. Samo ako je rijec o bogatstvu stecenom vlastitim mozgom i rukama.
Ne razumijem, pa valjda predsjednik drzave kakva je bila jugoslavija si moze to priustiti? Svasta sam cula za tita, ali da je bio lopov, to prvi put cujem. Zbilja. A u kakvoj mu je bijedi zena umrla, stvarno ne bih rekla da se nakrao.
ako Hrvatskoj osiguras ugled i status u svijetu kakav je on osigurao bivšoj državi slobodno
uzivaj na Brijunima i puši cigare
[QUOTE=jennifer_gentle;2991600]???[/QUOTE
Sto je nejasno ? Na ciji se racun Tito raspojasao ? Svoj ili na racun tvojih i mojih roditelja?
Bumo drugi put preCjednicu poslali u Ameriku ekonomskom klasom komercijalnim letom
Nije potrebno. Zna se sto jednom predsjedniku treba. Pristojna placa, osiguranje, rezidencija, sluzbeno auto i put i smjestaj u strane zemlje koji odgovaraju sigurnosnim potrebama.
Iako postoje politicari u drugim drzavama koji imaju daleko manje od ovoga, ovo je minimum ispod kojeg se ne mora ici.
Ali nije potrebno ici ni vise od ovoga.
Prije par dana smo obiteljski otisli na izlet u Kumrovec. Zanimalo nas je kako danas izgleda mjesto na kojem su nam ispirali mozak i drzali politicke govore.
U jednoj sobi Titove rodne kuce stoje fotografije njegovog sprovoda, na jednoj od njih 100 najutjecajnijih politicara/ljudi tog vremena.
Ono, vauuuu :-o
Lako je malim klincima i omladincima drzati politicke govore i ispirati mozak, ali drzati ostatak ozbiljnog svijeta pod istim dojmom, e to treba znati tako puno godina (ako si potpuni muljator (?) ). :-o
Znam da si mlada , pa mi je jasno da ti neke stvari bas i nisu jasne, ali Hrvatska je bila republika unutar Jugoslavije.
Imala je svoje granice, svoju zastavu, svoju himnu, svoj jezik i pismo...vjerovala ili ne to se jako naglasavalo cak i sistemu u kojem se opasno ispirao mozak.