Charlie, bravo!!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za dalje!
Marnie, taca, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za nestanak cisti!
Printable View
Charlie, bravo!!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za dalje!
Marnie, taca, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za nestanak cisti!
Charlie :klap: za obje, ma nisam ni sumnjala :-D~~~~~~za dalje
Mojca, kako lijepo! :heart:
Marnie i taca70 uskoro u akciji :klap:
I mi baš nismo čisti, dr. vidio da mi treba canesten, otišla na net i vidjela da moram malo prob.jogurtića pokupovati (kao i Mojca) i smanjiti slatko, začudo odmah mi je pošlo za rukom.
Mojca, tek sad ovdje vidim, predivna vijest! :-)
Charlie odlično za dva mališana!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D.
Ja sam ti sada u Viliju kod dr. R.
Mojca :heart: za malog kuckavca:-). I leeeeetim ispod tvoje trudničke prašine!
I hvala za savjet s probioticima. Znači moram i smanjiti slatko - a ja se baš pitala što mi je da sam smlavila 2 teglice Nutelle u roku od 2 dana :lol:
Mare, nadam se da će viroza brzo proći.
Znači, malo pomalo nam se proljetni vlakić za postupke popunjava :-).
Tiki, Marnie, kandida jako voli slatko, ako ikako moguće izbacite sve slatkiše, šećere, med, napitke sa šećerom, prerađene mesne proizvode, sve octove zamijenite limunom, iznabite sireve, posebno one s plemenitnim plijesnima, tjesteninu s kvascem, čak i voće s voćnim šećerima. Sve to joj daje krila.
Pojačajte limun, češnjak, maslinovo ulje, zeleno lisnato povrće, jedite beskvasni kruh (ima u bio & bio). Istina, rigorozno je ali pomaže. Od probiotika preporučam Acidisalus plus (skup za poluditi, ali djelotvoran), imaju i vaginalete s probiotikom i vaginalni probiotik s aplikatorom. I sapun za intimnu njegu.
Prošli ponedjeljak je kod mene kandida bujala sad je nema. Priznajem da mi je puno lakše bit disciplinirana jer me još od par dana nakon transfera slatko ne zanima. :) I kamilica mi je pomogla, 3 x dnevno pol litre mlake kamilice, pa se isprati njome (ne u irigator, već površinski). Uz sve to sam koristila i Nistatin 3x dnevno. Čini mi se bolji od Canestena.
Naravmo, nisam se pridržavala svega navedenog, jedem skutu i bijeli kruh u nedostatku beskvasnog. :)
Držim fige da ju ukrotite.... Ona jako voli i Utriće, pa je dobro napraviti i preventivu. :)
AB, a kako nam ti provodiš dane? Dr. M je danas nahvalila i dr. Š. i dr. R! Da ne može prežaliti dan kad je Š. otišao iz Zg. :)
Mojca, hvala na savjetima:-). Ja i onako jedem sve što si nabrojala (češnjak, maslinovo, beskvasni kruh itd.), znači moram samo izbaciti slatko...što i neće biti baš laaaaakoooooo ajmemeni...
Mojca, baš je predivno čitati opis tvoje buduće bebice, očekuje vas uistinu najljepše razdoblje.
Charlie, ~~~~~~~~~~~~~ za uspješan transfer i isto takav ishod.
A mene danas svako malo kopkalo da li da se ipak prijavim za prirodnjak da mi brže prođu ova dva mjeseca, ali nisam, treba mi ipak odmak od svega - a i treba potrošiti sve te naručene lh trakice :-)
Marnie, a baš to je najvažnije! :) Samo hrabro!
AB, pomalo, a? Tako i triba! ;)
AB, kad otprilike planiraš da si u postupku? izgleda da ćemo ovaj put vibrati zajedno, ja bih trebala startati zadnji tjedan u travnju.
Charlie, bravo!
Mojca, od svega ovoga nabrojenog ti je vjerojatno najviše pomogao Nistatin, ali za spriječit candidu svakako preporučam sve što si rekla. Nistatin je OK u trudnoći, mislim da Canesten izbjegavaju, kao i kod krvarenja, konda prepisuju rađe Rojazol.
Charlie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:heart:!
Tiki :-D:-)
Mojca,:-D za malu štrebericu!!!
(nije fitness!)
Cure jedno pitanje ,dali je neka primila Decapeptyl 3.75mg,prilikom transfera donatorskih js,ima li neka iskustva sa tim ?? i znate li koliko moze da kosta jedna ampula??
Goga69, nisam ga primila za donaciju ali jesam kao supresiju u dugom protokolu. Prilicno tesko sam ga podnijela, neanica, valunzi i 2mj bez m. Cijena oko 900kn.
Mojca prepre prekrasan izvještaj, totalni sam raznjež
Charlie bravo da su obje pale pred udvaračima
tiki_a za najveće životno iznenađenje
cure sve :heart:
Romac je bio komad nad komadima; teška srca priznajem da je bio ljepši i od Lučija:zaljubljen:, ovo bio jer ne znam kako sada izgleda i uz to komunikacija mu je bila jedna od jačih strana
Tiki_a, Charlie ~~~~~~~~~ mislim na vas i držim palčeve za uspjeh :heart:
Mojca :zaljubljen:
Ja sam bolesna ko pas već 2 puna tjedna ... prvo neka viroza, pa upala sinusa iza toga, sad su mi sinusi procurili i ponovno me neka viroza uhvatila ... poludjet ću! Za sinuse sam pila sumamed pa me zanima ako netko zna, da li sumamed može djelovati i na one bakterije što se uzima na brisu? Da pojasnim, nakon kiretaže trebam napraviti briseve pa me zanim da li da pričekam da antibiotik izdjeluje do kraja i da onda napravim briseve ili mogu već sad?
Sory na zbrkanom postu, ali ne funkcioniram baš najbolje zdanjih dana:mrgreen:!
riki, ja sam sumamed trebala prentivno popiti pred amniocentezu jer brisevi nisu bili gotovi, tako da vjerujem da djeluju na upravo te bakteriju u brisu. e sad, kad ih napraviti, nisam sigurna. možda bolje nakon antibiotika?
Sretna pa jel moguće da ima netko simpatičniji od dr L? cccc... :-) morat ću zguglat da vidim tog R-a...
:coffee:
Malo mi neobično biti doma dok moji rade, jedva čekam subotu (kad i oni ne rade :mrgreen:). Mirovanje mi nikako ne ide i konačno da se ne opterećujem zbog toga. Operem veš i u par navrata ga stavim na sušenje, malo poslići za kompom pa spavanje s utrićima, nešto nabrzaka u kuhinji (file gotov za 7 min. :mrgreen:), jedino ne izlazim iz kuće, ali sutra hoću, na kofi konačno!
riki, i meni se čini nakon antibiotika...
Tiki ... ja sam u svom dobitnom postupku nakon transfera kopala s motikom i čupala drač :lol: .... ne boj se aktivnosti :-)!
Andream ... mi ćemo opet zajedno, sve mi se čini ;-)
Rikikiki, da, sumamed djeluje i na hemolitički streptokok, (koji spada u aerobe/anaerobe). Sigurno znam jer su ga meni su ga jednom dali protiv streptokoka i to u kombinaciji s još nečim, ali nije zavijek otišao. Ja bi ti savjetovala da pričekaš bar 2 tjedna nakon zadnjeg antibiotika, pa onda na briseve. Drži mi se. :hug:
Mislim da ću onda na briseve u sljedećem ciklusu ... ionako imam dosta vremena do kraja travnja!
Riki, pa mi se sigurno onda opet družimo, ja sam krajem travnja u postupku a do tada imam u zadatak potrošiti 20 lh trakica :-)
Andream, ja krećem prije tebe, 1.4. - stignemo još rodit ove godine, he he
Sretna, dr.R. je i danas komad nad komadima 8-)
Tiki, moram citirati legendu Mimek: Baci nas na koljena! :klap:
Riki, dobro kažu cure, sumamed će ubiti streptokok.
Sara, :-D za dobitno postupak u 6.mj.!
Taco, kako se osjećaš s primolutom?
Morala sam ići pogledati tog dr.R., po godištu taman za mene :-P
rikikiki, ovo s motikom mi se sviđa, da je proljeće i ja bi bila uz drač :mrgreen:
sara38, 6. mj., to mi je tako daleko!
AB, izgleda da je naša Mimek jedna od rijetkih koja nas baca na koljena no obzirom da se jake snage spremaju za proljetnu akciju, nadam se da ćete je dostojno zamijeniti!
Meni ovaj vas dr.R lici na mog dr.R. :yes:
AB, Primolut mi je bas super. Dr. je mislio da cu krvariti ali nix. Vidjet cemo jel posluzio svrsi.
Tiki, i ja sam ga odmah išla zguglati... e baš smo "babci", he he...
ma nema njegovih slika na internetu, samo ona jedna iz Cita, ali uživo je puno bolji :oops:
Taco, zašto je doktor očekivao krvarenje uz primolut??? zar to nije jaki progesteron? ništa mi nije jasno.
AB, jer Taca voli prokrvariti uz takve nadomjestke:-)
za streptokok - antibiotik pobije trenutačno, ali ako se ne uzima dalje sve ovo što je mojca napisala (probiotici, kiselo, itd...) - dođu novi streptokoki.
Evo mene napokon ...
Hvala svima koji su mi pružili potporu u nesretnom događaju.
Neko vrijeme me nije bilo jer sam nakon kiretaže bila na bolovanju.
Sada sam u radnom pogonu u svakom pogledu :-)
Ukratko: sve je išlo brzo, pa nije bilo puno vremena za razmišljanje, što je dobro. Dr-privatnik mi je popodne rekao da je bio pobačaj i da moram na kiretažu, navečer sam otišla u bolnicu i odmah su to obavili, odspavala sam i ujutro išla doma. Dodatni olakšavajući faktor je što sve to nije bilo u nekoj uznapredovanoj fazi i što se nisu vidjeli otkucaji srca, te što me je već 2-3 dana prije sve bolilo, pa sam jedva čekala da me riješe te boli i problema. Žao mi je jedino jer mi se to uspjelo dogoditi prirodno u tako visokoj dobi i što je početak zbilja bio skroz školski, no, ako nije bilo OK - što se može, unatoč dobrim početnim simptomima. Nastojim o tome ne razmišljati, a opet ne potiskivati, već gledati normalno.
Čekam nalaz, kažu da je bio neki hematom koji nije dao da se zametak razvija, no, točno ću znati kad sve analiziraju. Nadam se samo da svojim aktivnostima ja nisam doprinijela. Dr-privatnik mi je rekao da je pravilo da se 3-6 mjeseci ne smije zatrudnjeti, a sve ću detaljno pitati na kontr.pregledu, pa ću odlučiti što s Mariborom jer sam prijavljenja za 5. mj. Da li Maribor prima žene starosti 42+.
Inače, suprug je na prvu rekao da možemo biti sretni s 1 djetetom, koje smo također dobili u poodmakloj dobi i da više niti ne pokušavamo, jer je ovaj slučaj pokazao da se svašta može dogoditi, a onda sam mu ja malo pojasnila situaciju i rekla da bih još htjela pokušati, pa se složio da možemo još jednom.
Svima vama koje ste u međuvremenu ostale u drugome stanju i rodile čestitam od srca. Sretno!
Sara, pa zašto dr ne da u prirodnjak prije? Ja se sad pitam da li bi nam baš on možda bio dobitan, ali trenutno jednostavno nemam "živaca" za njega iako sam se jučer jedva suzdržavala da se ipak prijavim za njega.
Andream, je u pravu si, nikad ne znaš, a i godine su tu (vrijeme leti, bla, bla)....... Ali danas sam baš sebi rekla i mm, naravno, da prvi put na proljeće neću biti u nikakvom postupku, uzimam stari godišnji i odosmo uživati negdje, ma ko ih ........