Antonija kod tebe je bila sasvim drugacija situacija. Ako nema bete nije potrebno cekati 3 mjeseca. Dovoljno je jedan ciklus izmedju.
Printable View
Javila mi se danas Mirna i rekla mi je ako se odlucim treba proci uz ovaj sad ciklus nakon prekida terapije jos 1 i onda mogu uFET..ali vidjet cu dali cu tako brzo ici ili cu malo pustiti vrijeme da prode
Cure, ja sam nova. Iako, tema mi nije nova. 39 godina, sad ću 40, prva prirodna trudnoća u 37, fail u 9,5, druga sad u 2017 sa IVF, fail u 9,5 tj. Nalazi svi dobri :( Nemam puno vremena više pa molim savjet - čula sam da su neke klinike u Brnu dobre. ja bih opet probala IVF jer nam se naprosto ne prima prirodno. Imate li iskustva s Brnom? hvala vam svima unaprijed
Frona, dobrodosla, a sto prije otisla od nas. U Brnu ima nekoliko klinika, pa bi bilo dobro, ako ste se odlucili za Brno, poslati mailove svima da vidis kako ce vama sjesti njigovi odgovori, komunikacija. Vecina nas odlazi u Prag ili u PFC ili Pronatal te u Česke Budejovice u Pronatal. Opet, ovisi i o problemu koji tko od nas ima. A ima nas i koji smo mijenjali kliniku. Nezahvalno je reci ti da odete u bilo koju kliniku jer mozda vas dojam nece biti kao nas. Ja bih se javila svima i krenula od toga. Poruke ce te kasniti jer idu na provjeru prvo, pa nemoj misliti da smo te predvidjeli ili zanemarili :) nisam ti vjerojatno puno pomogla sad za prvo pisanje, ali samo pitaj sve sto te zanima.
Frona dobrodosla i zao mi je sto ti se sve to desilo. Rominka ti je vec lijepo rekla. U ceskoj su sve klinke na dobrom glasu tako da neces pogrijesiti za koju god da se odlucis. Kakav ti je AMH? Jeli kod muza sve ok? Napisi nam malo i slobodno pitaj sve
I meni je planiran Transfer 3.11 +- 3 dana ako bude sve ok. Moram popiti dva ciklusa marvelona da se menga nastima za 16.10 ali ovaj put sa pauzom od 7 dana izmedju. Mi smo cesto bili u pragu ali zimi mi je prag najljepsi :zaljubljen:
Antonija Mia.. nadam se da ce beta pasti na 0
Mi smo bili 2 puta zimi i sad u 6mj...pamtim da sam se smrzla u zimi em dolaskom na kolodvor u 5 ujutro nigdje grijanje osim di se karte kupujeju i u stan di nije bilo upaljeno grijanje kod dolaska...ukocila sam se!! imam ljepsih uspomena od 6.mj iako je losiji smjestaj bio...po zimi se bi najradje selila s rodama jer sam zimogrozna!! po meni bi skijalista bankrotirala:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
[QUOTE=Ziggy40;3000821]Antonija Mia.. nadam se da ce beta pasti n
vidjet cemo sutra...ja bi pocela piti folnu ali neznam jel to pametno barem dok se ne reguliraju ciklusi..ili nesmeta?? i femisan kapi...jel koja to koristila?pitala sam dr sad kad sam isla po uputnicu za betu i rekao je da su to biljne kapi i da nista ne steti...al ga nisam pitala kad bi bilo pametno to trositi! inace sam sklona cistama(vodene) a procitala sam da su dobre za to i za reguliranje ciklusa..nisam pametna:roll:
[QUOTE=Ziggy40;3000842][QUOTE=Antonija Mia;3000841]
Sto se tice folne, to mozes piti, a za ove kapi ti nazalost ne znam, mozda da se i sa Pragom konzultiras[/QUOT
Ostalo mi je dosta folne od ovog postupka pa budem nastavila piti..a za te kapi bum pitala svog dr,kako se ti drzis? jel stigla m?
Pozdrav cure ..obavili smo prvi ultrazvuk jucer i vidi se jedna gest.vrec...ali su mi jajnici u hipersrimulaciji ma me je doktor ostavio u bolnici par dana na dodatnim pretragama i strogom mirovanju..pa eto nadam se da ce biti sve u redu sa bebicom
Draga opa zelim ti brz oporavak ❤️
znaci 3 godine nakon postupka pitam sto mi sve treba za FET i kako sve ide:
"Glede pregleda, bilo bi dobro ponoviti prije početka pripreme za transfer:
UZV maternice, jajnika, endometrija, da vidimo da nema kakve ciste, mioma, polipa
Ako je prošlo više od godinu dana od zadnjih pregleda:
PAP test
Bakteriološke briseve (Micoplasma, Ureaplasma, Chlamydia)
Kompletan internistički pregled EKG, krvna slika, jetrene probe, urikult, pregled srca i pluća sa zaključkom da je žena sa internističkog gledišta zdrava
UZV pregled grudi
Od prvog dana kad krene menstruacija krenite sa injekcijama Decapeptyl 0,1mg s.c. (1. - 7.dan ciklusa)
Od drugog dana dodati tbl. Estrofem 3x1 (6mg/dan)
Oko 12.dana ciklusa napraviti kontrolu UZV i javiti nam nalaz - debljinu endometrija.
Nakon što potvrdimo da je endometrij u redu (8-12mm optimalno), planirat ćemo transfer oko 17.dana ciklusa (inače moguće planirati bilo kojeg dana 16-23 dana ciklusa).
3 dana prije transfera dodat ćete Utrogestan vaginalno 3x2, paraleleno uz Estrofem."
eto...ima toga podosta...ne znam je li svima toliko toga ali sto je tu je. sve stignem to nabrzinu osim uzv grudi...e to se u nas ceka godinu dana najmanje
Ivy hvala na izvjestaju. Mozda mogne i bez UZ grudi ili da odes privatno? Neznam kako je u HR sa tim pregledima ali godinu dana je stvarno puno i pretjerano. Drzim fige da sto prije mognes na FET
Draga, hvala na povratnoj info. Vecinu toga sto te traze razumijem, ali kompletan internisticki za FET mi je malo mozda previse. No opet, tri godine kasnije. Mozda i ima smisla. Hoces pokusat privatno uzv napraviti? Protokol ti je standardan. Zelim ti da sto prije sakupis tu hrpetinu dokumentacije i otputujete po malo srceko :)
Antonija Mia kakva je beta_
E tako...da nam ne bude dosadno, ja sam izgleda zaradila jos jednu dijagnozu, a to je reumatoidni artritis. Jos mi je preostalo slikanje, a nisam sigurna da li da i to sad radim ili ne. Eto veselja :gaah:
Ufff draga Rominka, bas mi je zao...iskreno uz sve ove autoimune bolesti i meni su rekli da imam predispoziciju za RA...ja nisam nikad poslje otisla na snimanja..povremeno se bolovi pojave ali ih uredno ignoriram
[QUOTE=opa;3000873]Mozes piti i folnu i femis.kapi cula sam za njih sve naj naj..moja sestra ih je pila prije postupka tako da ti nemogu odmoći [QUOTE=Antonija Mia;3000843][QUOTE=Ziggy40;3000842]
femisan kapi je pila? i? jel bio bingo?
Ma bude to znam...al me ubija vise!! jutros cekam i 4 trudnice sjede pored mene ma da ti se zivot zgadi...imala sam ju "betu" napokon uspjeh i onda krah, tu vecer smo cak na kalendaru gledali termin poroda,teze je nego negativna beta"barem meni"..izjedas se i nemozes si pomoci a oporavak je takav kakav je sve dok beta ne dode na 0..jer ona ti je stalni podsjetnik:-(
Znam draga Antonija Mia....sto si odlucila za Femisan kapi