Da da pila je femisan kapi i sad u krilu drži curicu
Printable View
Da da pila je femisan kapi i sad u krilu drži curicu
Opa draga kako si?
Stigla sam kuci u ponedjeljak i sad nastavljam mirovanje do sljedećeg pregleda koji je za 2 tjedna
FYI od 1.9.2017. Nove cijene PFC donacija js umjesto 4600€ sada 5200€..jadne li smo....
A bas su ga pretjerali. Gule nas sa svih strana :-(
Zenice jeli se spremas za prag uskoro?
Kaji da uskoro...na 1.FET
evo i mene...uspijela sam obaviti sve kod hematologa i u ponedjeljak idem sve vaditi !! ma toga cijelo cudo..pa bumo vidjeli za oko mj dana kad stignu nalaze:roll: betu danas nisam vadila nego pem drugi petak...moram papu i bris ponoviti nakon ciklusa i stitnjacu 5.dnt...i a je to!! i da naravno femisan A kapi isto pijem 3x po 30 kapi + folacin2x1..i ostavljam cigarete :yes:
Kaji ti sitni brojis:heart: u 10mj kreces?
Drage sve ! evo da se i ja nakon dugo vremena javim. zadnji transfer ( odnosno pokušaj bio je 2015.). a zbog financijskih nažalost i drugih zdravstvenih razloga nismo mogli ponovo u postupak . Jedna operacija dogodila se u međuvremenu.
Sada sam malo izvan svega opet, pa me zanima ima li netko tko je probao sa doniranim embrijima ?
To bi me jako interesiralo i bila bi zahvalna na svakoj info...
Nikolina ;)
Bok Makajice :)
Mi smo na proljece bili na FET DE. To je bila nasa odluka i opcija,a ako zavrtis malo stranice unazad (na peti mjesec) mozes iscitati sto sam pisala. U principu mozes birati izmedju dvije opcije, 1. FET DE - u tom slucaju nema uskladjivanja sa krvnim grupama i nekim "pozeljnim" fenotipom i 2. Donacija sa svjezim stanicama - tu mozes birati fenotip i uskladjuje se krvna grupa, i ako ima sto za zaledit mozes birati da se zaledi. Razlika je i vrlo velika u financijskom pogledu (1550€ naspram 4500€ bez lijekova).
Nadam se da sam ti uspjela dati neke pocetne okvirne informacije. Ako imas jos pitanja i nedoumica, samo pitaj, pisi.
mi smo dobili termin. 03.11 je bingo datum!
pronatal, koliko sam sada mogla primijetiti pronatal je tkđ podigao cijene. nama je razlika u postupku sada i prije mj 100€, što i nije neka stavka. s time da su podigli za 50€ cijenu embryoglue-a i za isto toliko asistirani haching. s obzirom na sve mislim da to nije strasno, no ne znam kolike su ostale cijene.
tražili su nove briseve i papu pred FET i urednan nalaz hormona i to je to.
Rominka super. I meni je transfer planiran 3.11, mislim da dam napisala negdje vec. Jos malo pa idemo po nase srecice ❤️
Sos draga kako ti napredujes?
AH ti je probijanje zone pellucide, odndosno opne oko embrija te mu se time omogucava lakše i pravilnije izlijeganje. hoce li biti dobitno....nadamo se.
vrijeme je za jesensko-zimske trudnice :)
evo ja sutra opet idem betu vaditi i hormone stitnjace ..stigao i novi ciklus tocno kaj svicarski sat:-):-) ali obilan!! izvadila sve vezano za trombofilije za mj dana da ih nazovem (platila 560kn) vjerovatno jer nemam dopunsko...u srijedu papu i bris,racunala sam ako ne bude stekalo pocinjem oko 23.11 se pripremiti za fet...hm treca sreca:-D
Biće nas u novembra puno u Pragu
Divno da vas je toliko sto se spremate za prag, vratite se srecne i trbusaste! Nazalost mi se jos uvjek ne mozemo uskladiti kadanje najbolje da idemo, treba odmor uskladiti za oboje. Bas sam nestrpljiva ali izgleda da necemo ni 12 mjesec ugrabiti. Dali neko zna kada su oni na odmor? I koliko dugo su na odmoru posle nove godine, to jest kada se vracaju na posao? Znam da je daleko jos, ali moramo planirati unaprijed a i to dosta mi pomaze.
Sad sam tek primjetila da moje poruke nisu objavljene.
Rominka,draga zao mi je zbog nove dijagnoze.
Little ivy, ponovo zajedno u borbe. Neka bude uspjesno.
Kaji, meni je još ostalo da odradim internisticki nalaz. Za desetak dana bih trebala dobiti rezultate papa nalaza. Nadam se da će sve biti u redu. I onda samo čekam kraj oktobra.
Pokušavam se ne opterećivati previse.
Mislim da bi, ako sve bude u redu oko 5.11. put Praga.
Svi smo nekako na putu u isto vrijeme. Nama bi transfer trebao biti 3.11 ako sve bude ok, a vjerujem da hoce. Isto iscekujem nalaz pape i briseva. Bit ce ovo lijepa jesen :)
Pozdrav ekipa. Evo i mi smo se odlučili u studenom krenuti po našeg smrzlića. Moram priznati da me baš nervira to povečanje cijena. I ovak se naprežemo svi finacijski kako kreteni...ali što je tu je. Iskreno se nadam da će FET biti puno lakši no pikanja i punkcija i ostale zavrzlame...
Elvi <3 vidjet ces koji je luksuz FET. Tijelo nije optereceno stimulacijom, nema mogucnosti hipera, nema strepnje. Ma totalno si psihofizicki u 100% najboljem stanju. Meni je doslovno FET odlazak na godisnji. I ovaj put cemo si uzeti 8 dana slobodno i opustiti se dodatno od stresa.
Jesi kontaktirala kliniku? Si dobila neki protokol?
Dobila sam odgovor od koordinatorice Ksenije s protokolom:
Od prvog do sedmog dana ciklusa cete aplikovati svakog dana jednu injekciju Dipherelin 0,1 mg potkozno u stomak (1-7.dana ukupno 7 inj.)
a baš sam mislila da neće biti pikanja
Od drugog dana ciklusa cete poceti piti Estrofem 2mg 3x1 tabletu dnevno, prednison 5mg 1x1, aspirin 100mg 1x1, Acidum folicum 10 mg 1x1 dnevno.
12.dan uradite kontrolu ultrazvuka i javite nam nalaz debljinu endometrija,
Po nalazu ce doktor odrediti od kojeg dana trebate poceti uzimati uz Estrofem i ostalu terapiju i Utrogestan100mg 3x2 vaginalno
i kada ce biti transfer. Za transfer je optimalno od 16-24dana ciklusa. U Pragu je dovoljno ostati 3dana.
Cijena ET je 700€.
U slucaju da uz to zelite i neke dodatne metode Embriogen + LAZT – cijena bi bila +300eura.
https://www.youtube.com/watch?v=oh27ZLjhZ0Q
Embrioglue 200€
Da li netko ima takav protokol? I kakva su vam iskustva sa injekcijama Dipherelin? To prvi put ima na protokolu
Draga kaji, nemam endometriozu. Barem mi do sada nitko nije to spomenuo.
Imala sam normalno debljanje endometrija prošli postupak s punkcijom. Na 7 dan je bio 7mm, 8 dan 8,2mm, i na dan punkcije 11mm
dipherelina Osnovna uloga lijeka je spriječiti preranog LH udara koji bi mogao uzrokovati oslobađanje stanica jajnih stanica prije dostizanja dovoljne zrelosti. GnRH agonisti pripadaju klasi lijekova koji su namijenjeni da spriječe preuranjenu ovulaciju. Ovo sam nasla...ali ujedno i za endometriozu!! a muskima za prostatu..e sad budi pametna:nope:
betu izvadila ali nisam dobila nalaz...javili da im je server riknuo pa do daljnjega se mora osobno podici nalaz a nista mailom!! stoga idem sutra...pocela sam piti i caj "ocajnicu i vrukut" nemoze skoditi:-)