Gillian - kako vi ovo ime izgovarate?
Printable View
Gillian - kako vi ovo ime izgovarate?
Propusti kroz Google translate - imaš tamo izgovor, a možeš podesiti za razne jezike... (malo se zezam, malo ne...)
Osobno, ne bih dijete opteretila takvim imenom koje je u određenom jeziku teško za izgovor. Moji isto imaju strana (tj. međunarodna) imena, ali smo ih birali tako da nema dilema oko izgovora.
Imaš takvih imena puno. Evo da nabrojim ono što mi prvo pada na pamet: Abela, Fabia, Vanda, Nives, Gala....
moj bi savjet bio: ni sa kim od prijatelja i obitelji ne pričati o imenima :mrgreen:
ni ono "mislim se između Ana i Ofelija"
jer će onda neko reći "joj, ne Ofelija, pa užas!", a nakon mjesec dana ti zaključiš da ti je to ime baš naj naj i onda imaš nelagodnu situaciju (jer nema šanse da ćeš zaboravit da je ta osoba to rekla, a neće ni ona)
kad ljude dovedeš pred gotovu stvar, reagiraju drugačije, čak i ako im se ne sviđa reći će u najgorem slučaju "wow baš zanimljivo" :mrgreen: a nakon mjesec dana se naviknu i na najčudnije ime
a ovdje lijepo kreni od prve stranice pa vidi leži li ti nešto
Meni divno Nikolina, Nika, Lena , Sara, Nikol, Bruna, Tera
Sara ce biti za jednog dana ako bude još jedna curka
Pozz
Kolega s posla je ne tako davno dobio unuku - Anika :heart:
Ta bi brzo postala Anka. :lol:
A Anka je poprilično egzotično i neuobičajeno ime u današnje vrijeme :-)
O da, jako se slažem! Moje dijete sad ima 14 mjeseci. Ima drugo ime, a ne ono koje smo u početku htjeli i to rekli rodbini. I teško mi je zaboraviti reakcije tipa "Odvratno", jer ih smatram prvoklasnim bezobrazlukom i miješanjem u tuđe probleme. Nisam imala, niti imam, ništa protiv toga da netko kaže "Ime je ok, ja ga ne bih izabrala" ili nešto u tom stilu, ali ovo baš ne zaboravljam.:evil:
predivno :)
jedno iz užeg izbora u drugoj trudnoći. No je, pre slično je Ani i Anki.
Mada i dalje, Sofia i Leda :heart:
Bome, za ime mog drugorođenog neki ljudi, koji nam uopće nisu bitni u životu su si dali za pravo i dugo nakon poroda jako ružno komentirati i pitati se zašto smo mu pobogu dali takvo ime. Dok nisam rodila bilo je neće valjda.Citiraj:
kad ljude dovedeš pred gotovu stvar, reagiraju drugačije, čak i ako im se ne sviđa reći će u najgorem slučaju "wow baš zanimljivo" :mrgreen:a nakon mjesec dana se naviknu i na najčudnije ime
Jao, Leda je baš krasno ime.... Kako mi to prije nije palo na pamet??? (ljubiteljica Krleže)
* * *
Glede u svezi ružnih komentara - pišem ovo već ne znam koji put: mi smo odabrali mlađem sinu ime koje se mojoj svekrvi nije sviđalo, jer ju je podsjećalo na osobu koja se prema njoj ružno ponašala u mladosti (nekog bratovog prijatelja - nebitno).
Nažalost, mi za to nismo znali na vrijeme, a kad je pokazala razočaranje odabirom imena, mi smo ostali pri svome i nije nam padalo na pamet išta mijenjati, iako je mm jako patio. Njegova mama nije htjela našeg sina zvati imenom do njegove treće godine. Zvala ga je Gumbek i mali i svakako...sve dok dijete jednom nije samo riješilo problem i reklo: Baka - moje ime nije mali ni Gumbek, ja sam E. Kraj priče! Pregrizla je "gomno" i od tada ga zove njegovim imenom. Izborio se za sebe. S druge strane, da je moja mama tako cirkusirala, ja ne bih čekala tri godine da dijete riješi problem. Ne bi mi lokot stajao na gub...(cenzura) ustima.
mi smo se ovaj put odlucili za ime Karla :-)
Mišljenje o Demi i Megan. Megan se čita kako se piše.
[QUOTE=fitnessgirl;2938062]A kakva imena preferiras... tipa Ana, Iva,Marija, Katarina, ili Tia, Una, Marla, Maris, Nola, Gala....[/
Joj, pa ja tek sad vidim ovo. Svidjaju mi se zenstvena i njeznija imena, poput Isla, Lila, Ana. Ne volim preneobicna imena, ali opet, ni ona uobicajena. Lijepa su mi i Franka i Marta, ali zbog podneblja u kojem zivim mi ne pasu jer se nebi izgovarala kao kod nas. Marta jos i nekako, ali Franka ne. Ne znam, jos uvijek nemam pojma. Ali ovdje gdje sam sada Isla postaje sve popularnije, to mi se ne svidja, ,ali opet ne toliko da ne bih mozda odabrala to ime. Zelim biti sigurna, a ne da jednog dana pomislim, ah, trebala sam izabrati ipak ono drugo. Suprugu se svidja isto Lila i Isla (nikome drugome osim nama), obitelj je ocito sokirana, ali u zadnje vrijeme ne zele nista reci jer odabir je ionako na nama.
Lucy mi je slatko, ali ovdje precesto. Malo preuobicajeno za eng. govorno podrucje. Liv mi se svidja, ali ne i muzu.
Saznali smo da nosim curicu. E sad, prva je Katja, a za drugu nemam blage veze.
Imam par imena koja se muzu ne sviđaju, njegova meni nisu ok, nemam pojma. Boli me glava. Do kad dijete moze bit bezimeno? :mrgreen:
Mjesec dana je rok.
sestra moje bake zvala se Camilla obje su rodjene u jednom malom BiH gradicu. ja nosim bakino ime i svima je neobicno i nekad cujem komentar kao bilo je sigurno zeznutno u malom gradu imati neobicno ime ali meni nije ja sam 3 u svojoj obiltelji sa mamine strane sa u malom gardu sa "neobicnim imenom" sve je to relativno
Ja jos nemam pojma, da bar imam rok od mjesec dana, ali ovdje gdje zivim moram odmah u bolnici ispuniti papire. Vec me strasno zamara biranje imena, bas sam umorna...
I ovdje gdje ja zivim se u bolnici ispunjava prijava za rodiliste, i kaze ime djeteta, no ima se vremena 30 dana ako si neodlucna. U tom roku treba pred sluzbenim licem odrediti ime i prezime djeteta ( i ime oca, ako majka nije u braku). U tom roku moze se i promijeniti ime receno u rodilistu.
A mozda ti ime klikne tek kad vidis bebu, ne moras to unaprijed odluciti, ako ne mozes. Mom mladjem sinu smo dali ime tek nakon sto se rodio, po sportasu koji je taj dan dobio zlato, al' smo kreativni, hihi, ali ime je ok, rada ga nije bili puno, sada ima.
I kod mene se kao "mora" ispuniti papire u bolnici, ali ako ne zelis - ne moras. Ili mozes, a onda imas rok od 30 ili 60 dana za promjenu (zaboravila sam koji je tocno rok).
Mi cekamo curicu i nikako se dogovoriti oko imena.
Suzili smo izbor na ova dva. Mm zeli da bude Ariana, moj prijedlog je Amelie.
Koje vam se vise sviđa? :)
Odlucili smo se svi troje :D Stize nam Bianca!!!! Slatko nam je, zenstveno, njezno, lijepo znacenje, nije precesto... Bas sam sretna :)
I meni je lijepo Bianca!
Ondje gdje ja živim ne treba ispunjavati imena kad se rodi dijete se zove muško-žensko istog prezimena ko majka. I još jedna nebuloza s zadnjeg poroda, ležim na stolu i čekam carski, kad mi dođe jedna sestra Babica što li već i pita kojeg je spola dijete da se zna pripremiti koje boje fascikl da uzme, velim joj mene to nije bilo važno skoro 9mjeseci,nato je ona otvorila ormarić s jedne strane rozu, s druge strane plavi omoti, u pol sekunde može uzeti koji hoće.
Nasa cura ce se zvati Rebeka <3
Nama je zasad na prvom mjestu Maša. Starija je Katja, ona je i dala prijedlog (po crtiću, naravno), a i paše mi iz njeno ime.
Meni se baš jako sviđa, MM baš i ne, a ni okolina nije oduševljena...
Masa je slatko. Bitno da se vama svidja, a mozda se i muz navikne. I pase uz Katju :)
Maša je preslatko. No, Zlata mi je bolje. Šteta što je teško naći srednje ime za Zlatu.
Imena koja NE završavaju na -a, a čitaju se kako se pišu?
Tipa, Noemi, Ines, Iris, Megan, Amoret, itd... A da nisu izmišljena, mou biti i domaća i strana.
Jessie, Noomi
Beatiz :)