Kako praviš varivo od tikvica?
Printable View
Zloćko,imaš par postova gore, rehab je napisala! Mariola, slanu tortu ti je najbolje napravit dan ranije, da tost dobro upije. A opet, taj Babićev tost mi nije dobar, ja koristim onaj talijanski....
Danas punjene paprike, pire.
Varivo od mahuna bez krumpira, samo sa zobenim pahuljicama. Ne znam za meso, nešto što je brzo gotovo i što djeca odaberu - teletina ili piletina.
Molim recept za slanu tortu! Zvuči fino i jednostavno!
Evo link, samo nisam bila najzadovoljnija s ovim tostom. Malo je suhast (iz pekare Babić), pa mislim da bi bilo drugi put dobro ili promijeniti tost ili peći nekakav slani biskvit, pošto sam ovo prvi put radila. U receptu je doduše kruh, ali nisam našla baš takav, pa sam koristila tost. To bi trebalo kruh onaj iz škrovade.
http://www.coolinarika.com/recept/708087/
...i još je važno da šunka bude neka fina dimljena, a ne ona za pizzu, jer to daje baš poseban gušt.
Uf što se ođe fino klopa, odkad nisam pisala sline u mi došle na usta od isčitavanja zadnjih par stranica.
Mi danas imamo prigane paverune, lignje, patate na salatu i pomadore.
mi danas imamo pola dalmatinski pola zg ručak znači manistra na pome i pohovana piletina
Filana paprika
krem juha od buče
zapečeni grah
salata od krastavaca s vrhnjem i koprom
Juha od povrca, svjezi sir i tikvice u lisnatom tjestu
danas frigani gavuni, blitva na ulje i pomidore na salatu
varivo od mahuna (sve svjeze ubrano i mlado: mljac) s komadicima puretine
pileća juha s domaćim griz-knedlima,
francuski krumpir,
krastavci
povrtna juha
špageti u šugu od rajčica
zelena salata
juha sa noklicama,pohani teleći šnicli,rizi-bizi,salata...i za navečer pita od sira
Prigani paveruni, polpete od mesa i tikvica, salata od pomadora
pileća juhica, rižoto od tikvica, pileća prsa s gril tave i rajčica za salatu
Domaca salsa i pasta.
Teleća juha, lešo teletina i mladi fažolet s krumpirom pod ulje.
Oslići i krumpiri, zelena salata
varivo od mahuna
Povrtne lazanje; sutra riba na gradele, samo još ne znam koja.
Špageti bolonjez s dodatkom malo bešamel umaka i parmezana (nisam odavno) i miješana salata.
ostaci rižota s tikvicama, još malo tikvica i luka sa gril tave i malo svinjeske vratine s gril tave.
U nedostatku vremena tjestenina prelivena jajima i cikla salata.
Puuuuuno vrsta domaćeg svježeg povrća kuhanog s komadićima junetine (ne znam kako bi se to zvalo) i ljetna salata: pomadore, kukumari, kapula (sve domaće)
Puretina s mozarellom i sezamom
brzi ručak: tjestenina s grahom i slanutkom
danas su bila pečena pileća krilca sa rizi - bizi i parmezanom + salata zelena
Danas: crni rižot i zelena salata
Sutra: lešo tikvice i jetrica, miješana salata
Nedjelja: lazanje od tikvica i polpete od soje, salata (i naravno kuhanje za idući tjedan za friz)
danas krumpir+tuna salata za ručak, večera pizza iz krušne peći, zgrilano povrće uz malo meseka(da nešto ozbiljno zamiriši) prilog pogača iz krušne peći, plus još jedan kruh jel već kad ložimo po ovoj vrućini i naravno uz sve idu ogromne količine salate od rajčice.
Da i kuham šalšu za zimnicu, jel se to računa u što danas kuhate?
Krumpir salata, s malo majoneze i riblji štapići. Jednostavno, da se ne nakuhava unutra.
jučer: skuša s gradela, slani krumpir, salata
danas: grah i zelena salata
povrtna juha
prženi inćuni + mladi krumpir
mješana salata
kvar na vodovodu i od jutra nema vode, tako da ću morat nešto brzinski, za malenu goveđa juhica, a nama dinstana paprika sa šunkom i jajima
Pečeni kupus s krumpirima
Orada, blitva sa krumpirom, paradajz salata.
danas ne kuham!
Moji su otišli u sveki, a ja sam na salati i kruhu