Nisam. To se daje oko 30-tog tjedna. Ja sam tek u 21 tt.
Lili - čestitam!!!
Printable View
Hvala puno!
Ovo je nesto najljepse na svijetu. :) :heart:
Cestitam lilly jos jednom:heart:
Mi sutra imamo onaj uzv, zbog plodne vode i anomaly scan.... i lagano me panika lovi. Ide 20tt i jos uvijek mi je muka, jedva disem koliko mi je nos otecen iznutra, samoj sebi sam teska i vidim da se debljam opet od kako pijem utrice, kada ih nisam pila stagnirala sam na jednoj kilazi, jel je to moguce?
Meni utrići oduvijek dižu apetit. Svaki put vaga podigne brojku. Teško je ne jesti. Ufff
Sretno sutra na uzv!!
Kad se radi taj anomaly scan? Mene je dr pitao želim li raditi onaj test 12tt na Dawnov s. Što predlažete. Prijateljica je imala rizik 1:69 pa je morala na dodatnu pretragu. Jadna je bila pod tolikim stresom da je u bolnici završila. Hvala Bogu sve je u redu s njezinim dečkićem. Onda opet poznanica je imala rizik 1:3, predlagao joj dr pobačaj, ali na uzv sve bilo u redu i na kraju je rodila zdravog dječaka. Jooj ja ga ne bi najradije radila. Imam 32. i mislila sam da mi to dr neće spomenuti. Moj dragi ne želi, al opet razumije me ako se ipak odlučim na njega.
Ma da je bar do apetita i do jela...meni jednostavno ne da da se prezderavam, jedem zaista malo a ako i pokusam pretjerati tj. zatehniciram se, povratim. A tako i tako mi je jos uvijek muka vise od pola dana :(
Oko 20tt je anomaly, oko 12tt se radi mini anomaly u sklopu kombiniranog. Ako ne bi, nemoj.
Ja imam 36 GOD
NN je bio ok i sve te testove sam lijepo odbila iako su mi Dr predlagali , iako imam godina
Iako mi je u 2.spontantanom kariogram ploda pokazao Turner sindrom, kariogrami su nam ok ...
Sve sam to lijepo odbila jer ne vjerujem kombiniranom testu a na amnio ne bi išla i rizikovala pobačaj i na kraju krajeva ne bi ni pobacila pa cemu onda sav taj stres....
Uzv pokazuje da je moja beba zdrava i hvala Bogu na tome
Vjerujem da ce biti sve ok
Napravila bi anomaly scan ne samo da se uvjerim da je sve ok nego da bolje vidim bebicu. Nuhalni nabor također. To su samo ultrazvuci, jel? Malo sam neinformirana
Ja sam radila rani kombinirani probir. Osobno ne mogu zivjeti u neznanju jel sve ok ili ne. Moja sestra i prijateljice nisu radile jer su rekle da nebi mogle zivjeti sa cinjenicom da nesto nije u redu a ovako bez testa bi rodile pa sta bude. Odlucila sam roditi bez obzira na rezultate. I dr me pitala zelim li roditi ako nalaz ne bude dobar i rekla sam joj da sam jedva dosla do trudnoce da bi sad razmisljala o prekidu. Da je Down sindrom ili neki drugi, zelim znati gdje cu voditi dijete na rehabilitaciju, sto mu treba i kako olaksati zivot i njemu i nama. Al to su moja razmisljanja. MM je predlagao da ne radim da se ne sekiramo.
Krtice, ako ti je lakse, napravi samo UZV, test iz krvi je test vjerojatnosti. Da je bio los, vjerovatno bi mi predlozili i amnio ak se ne varam??? Onda bi bili sigurni
Cure, kakav iscjedak imate? Moj je nekako prozirno bijeli, kremast tako nesto. Samo pljucne van. Utrici su se iscistili prije tjedan dana.... Koje olaksanje
Dobro ti kaze ljubilica, napravis uzv i ne vadis krv, na uzv se vise manje sve lijepo vidi a nuhalni ce ti tak i tak gledati, znaci bez krvi je to samo malo detaljniji uzv.Kada bude gledao reci ce ti sam dal ima indikacija ili ne.
Meni rezultat tripla apsolutno nikaj ne predstavlja, cekala sam ga 3 tjedna da nisam ni pomislila, tek kada sam ga dobila pozabavila sam se brojkama iako ginicka kaze da je mogao biti bolji a kaj sad...
Bas sam zeljela pitati za iscjedak, meni su stalno gace mokre tj.dnevni ulozak(zato sam ih i pocela koristiti) i na papiru se nikaj ne vidi dok na ulosku je uvijek svijetlo svijetlo smede ili ti tamno zuto.
Ja imam iscjedak koji je vodenast do sunčano zuti , najviše ga ima ujutro
A valjda je to normalno u 28-29 tj i tako do kraja
Ljubilive, Kris tako ću i napraviti. Idem na anomaly scan, naručena sam na pregled kad će dr pogledati nuhalni i to je to. Znam da su ti nalazi brojke, al ja sam matematičarka i hvatam se za brojeve ko pijanac plota. Ne bi bila mirna. Kako dragi Bog odluči tako će biti. Teško sam došla do ove trudnoće i samo bi još više strahovala.
Joj o iscjedku ne mogu ništa kad sam na utrićima. Samo sam primjetila da sam sada vlažnija kad ih umećem za razliku od prijašnjih umetanja kad nisam ostala trudna nakon postupaka.
ja sam odbila ta mjerenja, jel su samo brojke koje nisu pouzdane.
uzv-e ionako imaš dosta u t i vidjeti ćeš bebu bezbroj puta.
anomaly sa 20tt sam radila radi organa i sve šta ide uz to. mislim da je to jedan uobičajni pregled. a uvijek mi gleda srce klijetkei sve organe na svakom pregledu
Obozavam ova jutra kada se probudim nakon nocne more da mi je puknuo vodenjak.
Sada 2h cu samu sebe uvjeravati da moram na pregled pa sto bude :-/ A kada me pozove u kabinu, doslovno mi je srce u grlu.
I bas smo si super :heart: i dalje je cura, nista medu nogicama nema lol...afi je skocio na 13, sto je super jer je bio 9.1...nogice su malo vece ali to je na tatu.
Sada se lakse dise...
kris mene bi herc copio!!! HB da je sve u redu i da curka miruje... Sad mi reci kak mjere taj afi
Jel to danas bio redovni ili izvanredni pregled?
KrisZg - bravo za nalaz i za curku!
U ponedjeljak idem na anomaly scan. Jedva čekam vidjeti malog u 4d-u
U Petrovoj rade 3D, ja sam vec vidjela nasu bebu :zaljubljen:
Ma naravno!!!! Ja neznam da li ce mi isprintati 3D slicku, al iskreno, dovoljno mi da se i malo vidimo. Opet cemo i tatu povesti :zaljubljen:
Cure gdje nam je tangerina?Da nije rodila?
Meni napokon nije vruce. Odlicno se osjecam kad je vani ovak svjeze.
Imam bedasto pitanje,al nikad nisam bila pa me zanima..kakav je to 4d uzv?
Kao video snimka, s pokretima....
TinaB stizes cak do Harnice? Kakva su vam iskustva s njom? Odnosno, idete kod nje ili neke druge dr u polikliniku?
ljubilice - nisam zapamtila kako se zove dr koja će mi raditi anomaly. Idem po preporuci, nisam nikad bila kod njih. Ugl spustiti ću sjedalo u autu u ležeći položaj i brm brm - pravac Zg. Jedva čekam....
Sani1612 - UZV koji radiš kod svog ginića je 2D. U 3D/4D tehnici vidiš kako beba izgleda. Ne znam kako da ti objasnim.
Ma kuzim ja kaj je 3d. Meni nije jasni kaj je 4d,to je zvuk ili?
Meni je uvijek radjen 2d kod ginica. Tek zadnja tri tjedna kad je pregled u bolnici mi naprave taj 3d.
Cure koje imate serklazu pitanje
Jel osjetite sav dole, nekakvo pikanje , probadanja ??
Sani, 3D je trodimenzionalna slika, a 4D je to isto u realnom vremenu tj. video.
Ja osjetim probadanja u rodnici kaže Dr mozda osjetim sav ,
A ne znam sta je ali su probadanja u rodnici
Hvala cure na pojasnjenju
Meni je teško ležati na lijevom boku. Onda me boli. Na desnom mi je ok.
Ja sad i na ledjima uspijem zaspati. To nisam bas prije obozavala.
Cure koje mozete, imate li odnose?
Meni se vratio khm apetit, jel...danas.Pitanje jel dal ce se zadrzati :lol:
I unatoc povecem trbuhu, jos uvijek smo u klasicnoj i nikaj se nije dogodilo.