pečene srdele sa cherry rajčicama i svježe domaće žemlje sa češnjakom. + salata.
Printable View
pečene srdele sa cherry rajčicama i svježe domaće žemlje sa češnjakom. + salata.
lazanje - nikad bolje nisu ispale, nisam štedila bešamel i stavljala sam sir na svaki sloj (inače samo na gornji) i naravno koristila barilla lazanje.
Danas skoro ništa - imali goste, naručili roštilj iz obližnje pečenjare, a ja skuhala juhu i napravila salate (grah+kukuruz, miješana, brzo kiseli krastavci koje smo zaboravili u frižideru). DOnijeli su nam i kolače pa mi fakat nije bilo tlaka, a ostalo je mesa i za sutra. Dečki su naručili hladnu juhu od krastavaca i to je to.
juha od krastavaca, pečena teleća koljenica, pire krumpir, umak od graška i vrhnja, zelena salata
krem juha od krumpira,svinjski kotleti, pohane tikvice, puding...
danas: juha od mrkve i griz pira, brancina iz rora, mješana zelena s rikolom, zobeni keksi ala grancereale
sutra: musaka od tikvica, grčka salata, kocke od maka
juha od špinata
složenac od tikvica
i zelena salata (zaželjela se zimske salate)
Danas varivo od tikvica i pire za jednog sina, palenta na kocke za drugog... Sutra će biti krpice sa zeljem i miješana salata. Klinci su za večeru užicali juhu od mrkve s kuskusom koja je bila u planu tek za sutra, ali ok, napravila ja duplu porciju pa nek se goste. Koja je to blagodat kad djeca žicaju da bi jeli juhu...
Kad preletim ostale postove - svi više manje kuhamo sezonski, krastavce, tikvice, zelenjavu i sl. Volim ljetna jela.
danas je bila leca, a sutra raznjici od piletine i povrca i krumpir salata
punjene paprike i pire krumpir
paradajz i krastavci salata za mlade, krastavci sa vrhnjem i cesnjakom za malo vece
majmunski kolac za desert
danas opet kuham šalšu i pravim pizzu
punjene paprike
riblji brodet
Lešo tikvice s mladim krumpirom, polpete i pečene paprike.
mariola, mozda smijesno zvuci ali kako radis tikvice na leso...ja obozavam tikvice i radim ih na razne nacine ali "na leso ih pravim na pari pa pospem maslinovim i persunom.
Danas przne riba i blitva
sutra mladi grah i salata
prekosutra povrtan juha, pasta sa komoracem i dimljenom pastrmkom
juha od domaćih rajčica, zec na lovački, žganci, neka sezonska salata
Skuham krumpir posebno, a tikvice posebno u slanoj vodi. Nije potrebno na pari jer im ne skidam peteljke. Jako kratko kuham. Krumpir skroz zgniječim perunom, a tikvice izrežem na fetice u cjediljki i ostavim da se skroz ocijede. Sve izmiješam i zalijem obilato maslinovim uljem. Krumpir skroz izgniječim iz razloga jer on popije svu onu vodu koju tikvice još puste kad se to pomiješa. Na kraju serviram na tanjiriću isjeckani luk i peršin pa svi dodaju po želji.
Punjene paprike
he he punjene parike vladaju forumom :)
[QUOTE=tina55]he he punjene parike vladaju forumom :)[/QUOT
:yes:
ma kakve punjene paprike!
vani je vrijeme za kiselo zelje i krvavice.
i kuhano vino!
Kaulifjori dinstan u mljeku, pohovana kokoš i salata od pomadora
kod nas su punjene paprike sutra 8-)
Danas kod nas pohani šnicli, rižot od tikvica i pečene paprike, a pošto je svekiju rođendan ima i kolača.
Prvi put sam radila neki 'Pametni kolač' sa Coolinarike i mogu kazat da je odličan, imamo i 'Crnac bez jaja' i štrudel od višanja. Od torte ovaj put ništa jer nisam ništa stigla-ljeto-gosti-trka...
Evo link za Pametnog....
http://www.coolinarika.com/recept/pametni-kolac/
Na ovaj 'Pametni' sam još dodala kuverturu od bijele čokolade na vrh i 1/2 l Hople pa je poprilično visok i izdašan.
mariola hvala probat cu tikvice napraviti tako :)
Danas varivo od krastavaca, fasirani snicli i domaci kruh.
Mariola, znači fin je taj "Pametni"? Spremila sam ga u omiljene i sve se mislim oću-neću. Strah me oće li tijesto doli ostat nepečeno...
Danas juha, lešo i krumpir-salata.
danas piletina u umaku od paradajza i paprike, za prilog pire krumpir.
piletina i povrće u voku.
i neka juha, pojma nemam koja.
Ma evo kažem, ja sam probala i stvarno ono, zbučkaš u 5 min., staviš peć na lagano i zaboraviš sat i po..., a ako i ne uspije, neš ti, sav trošak od dvadesetak kuna, ali nema šta tu neuspit.
Kad se ohladi odličnog je okusa, s tim da predlažem ako se neće prelijevati bijelom čokoladom, bilo bi dobro malo korice limuna, jer sama vanilija mi nije dovoljna.
Probat ću :)
varivo od mladog krumpira i graška
hrenovke
salata
Špinat i pirekrumpri
mm i ja sami, jučer jeli ostatak rižota od prekjučer, danas ćemo mini kobase na gril tavi i sataraš
leća +ječam+mladi grah+dimljena panceta, kristalka
kolač sa šljivama
Bob i manistru, a uz to pohane tikvice i balancane.
I ja kuham samo za dvoje pa je u ponedjeljak bio rižoto s blitvom, jučer dinstana jetrica sa palentom, a danas će špageti s tikvicama i šampinjonima.