Inesz, kako je tvoj lijepi dečko?
Printable View
Inesz, kako je tvoj lijepi dečko?
cestitke novim mamama! evo i mi ispracamo 36-ti tjedan lagano, nadam se da cemo izdrzati jos ja i ovaj moj cerviks :štrika::štrika:pa da nam mrvica jos malo naraste u trbuhu a onda moze van :zaljubljen:
Cestitke novim mamicama!!!:)
Lua,
srdačne čestitke i dobrodošlica velikom dječaku.
Ukrala sam trenutak da se javim i da zahvalim svim suborkama na čestitkama koje smo primili na forumu.
Mi smo dobro,rastemo i debljamo se,uz to što nas muče grčevi i ostale slatke brigice,ali se veselimo svakom novom budjenju ma u koje vrijeme bilo.
Svima želim istu sreću.
Puse
drage trudnice ,često vas čitam imam jedno pitance
dali je koja od vas dobila papir na koji zapisuje micanje bebe poslije jela?budući da sam sada u 34tj
dali znate zbog čega to treba pratiti?
Sela i Lua cestitke na bebicama:mama: Uzivajte u svakom trenutku,vrijeme tako brzo prolazi
čestitke novim mamama!!!
mi smo u 36.tjednu,za sada zatvorena,preksutra idemo na more i jedava čekamo!
jutros me u Konzumu par puta sfrkalo,ali baš onako jako,nakon toga ništa.pripisujem to lažnjacima,a opet...?
a i mlijeko počelo ići van:)...uglavnom veselo!
Evo i nas u 37 tt. Bili na prg
Evo i nad u 37 tt. Danas bili na pregledu i kaze dr. da imam manjak plodne vode. Da nije strasno, a moram svaka 3 dana na ctg.. Inace skroz zatvorena.... trebam li imat straha
kockica1 ne brini znam dosta trudnica koje su imale manjak plodne vode pri kraju trudnoce i sve bude ok, a i svaka tri dana ces na ctg pa si pod kontrolom ne brini! kad ti je termin? mi evo danas punih 36tt i ulazimo u 37tt, ja jos u lezecem polozaju na lijevom boku :štrika: dr rekla do punih 37 tjedana strogo mirovanje pa se strogo i pridrzavam :naklon:
Imam jedno pitanje, da li je koja od vas uzimala decortin ili neke slične kortikosteroide? Zanima me do kojeg tjedna trudnoće se uzimaju? Ja sutra ulazim u 8.tt i pijem decortin 5 mg
ja sam ga uzimala do 12 tjedna
I ja sam ga uzimala do 12tj. kad sam bila punih 12+0, onda sam prestala!
Sezen uživaj na moru!
Mi smo 36+2, jučer bili na pregledu i sve ok...Sad ima 2850g.
Aslan svaka čast za discipliniranost!
ASLAN termin 11.07. nije da bi ja htjela,al strah dode sam od sebe. vjerujem da je sve uredu dok cujem svoju mrvicu da se igra....zato se mazimo,dok smo jos 2 u 1.. :-) .
Curke imam pitanjce, dobila sam od dr. Kune danas preporuku za dr koji dolazi utorkom u ambulantu u Vinogradskoj, Gabrić ili Garić, jel znate možda koji je utorkom, nisam zapisala danas prezime jer sam ga mudro mislila zapamtiti .............a sad već mislim da sam zaboravila prezime..:-|
Možete li mi reći dali ste od početka vodile rudnoću u Vin. i kako to s njima ide...
Mala Maja,
dr u bolnicama ne vode uredne trudnoće. Nakon MPO postupka napreve prvi uz, eventualno drugi ako na prvom nije utvrđena srčana akcija. Dalje trudnoću vodi odabrani ginekolog u primarnoj zaštiti (naravno možeš odabrati i ginekologa u privatnoj praksi za vođenje trudnoće). Mpo trudnoća ista je kao i svaka druga, nema potrebe da se kontolira u bolnici samo zato jer je MPO trudnoća. :-)
Prof. K. ti je vjerojatno preporučio dr za kontolu u trudničkoj ambulanti kada uđeš u 38. tjedan trudnoće. :-)
Ja cijelo vrijeme vodim trudnoću u bolnici kod doktorice koja mi je radila MPO postupak. Trudnoća je skroz uredna od samog početka i nisam imala nikakvih problema. Kod svoje socijalke sam samo dolazila po uputnice i recepte. I evo, sad me ta ista doktorica smjestila u bolnicu i samo čekamo porod.
Mislim da je to stvar izbora, i možda ovisi od bolnice do bolnice, ali ovdje u Petrovoj ima puno trudnica iz postupaka koje čitavo vrijeme vode trudnoće tu na istom mjestu, kod istih doktora.
i ja od pocetka vodim trudnocu u bolnici kod doktorice koja me vodila i za vrijeme postupaka. socijalna ginicka mi je trebala samo za uputnice i recepte.
ako se trudnoca vodi kod mpo doktora...tko daje trudnicku knjizicu onda.?..i sa koliko tjedana ste dobile trudnicke knjizice??pozdrav svima...ja sam tek na pocetku pa još neznam sto me ceka...znam da cu vjerojatno na prvi pregled kod svog mpo dr..ali trenutno još betu cekam a imam dva debela pozitivna testa:) na 10 i 11dpt...pa cemo vidit kako dalje samo me zanima eto te informacije kako to ide inace......
donatela dobrodošla, nadam se da će ti beta samo potvrditi plus i da će trudnoća biti uredna :-)
Vidim da si u Rijeci radila postupak, a koliko ja znam, a i u mom slučaju trudnoću vodi socijalni gin. ili privatni, ovisi kojeg odabereš. Jedino ideš kod MPO dr-a da ti pogleda prvi UZV i potvrdi trudnoću. Dakle, trudničku knjižicu i sve ostalo ti daje tvoj odabrani gin.
dobrodošla donatela,potpisujem što ti je rekla mistic.
što se tiće prvog UZV to ti je odprilike 5 tj.bar je kod mene tako bilo.trudničku sam kupila i donjela kod svog gin.ccca u 10tj.sve zavisi od gin.
Ja sam trudnoću vodila privatno, trudničku knjižicu nisam imala. Socijalac je pisao uputnice kako je privatnik tražio.
Znači nisam sama bez trudnićke knjižice,doduše i ja sam privatno a kod soc. sam otišla samo jednom da me imaju u evidenciji zbog poroda.
potpis
u rodilištu nitko nije pitao direktno za trudničku knjižicu već samo nalaze nadzora trudnoće. ja sam papire složila u fasciklu, doktorica bila oduševljena radai urednosti i preglednosti (a i time jer nije sama morala gledat papire već sam joj ja izdiktirala odgovore iz glave na sva njena pitanja)
:-)
ehhh... da mi je opet ići roditi! :-) opet bi tako složila nalaze.
važno, nemojte zaboraviti osobnu i zdravstvenu iskaznicu.
sretno svim trudnicama!
hvala svima na odgovorima i dobrodošlici...da ja sam U Rijeci bila na ivf-ui nadam se da ce dalje bit sve ok..ali vjerojatno cu na prvi pregled vec sa 7 tjedana (racunajuci po zm) jer u Rijeci inace dosta kasno i betu vade tek na 18 dnt..a sad me još zanima dali se inace kod mpo postupka trudnoca isto racuna uobicajeno po zm ili ne?
kako koji gin.
jer u kjižicu ti upiše datum transvera.barem meni tako piše
Meni računaju od zm.
Meni trenutno vode po UZV a ranije je bilo prvo po ET pa po ZM (kod nas je ovo luda kuća):lol:
a svasta a vjerojatno ce dr mpo na prvom pregledu reci ovako Drugi soc gin koji racuna kao kod svih onako...i onda je frka jer se nemoze ni termin odredit tako ni nista..sto ne?...meni po zm racunajuci na netu termin ispada na 24.02.2013....uh jedva cekam prvi pregled....
Meni je dr rekla da se racuna kao i svaka druga trudnoca, od zadnje M a da se aspiracija racuna kao ovulacija
Samo sa zakašnjenjem želim još jednom čestitati našoj Lui na njenom malom princu!! :-D:zaljubljen::-D
(Ja čekala našu dogovorenu kavicu, al zato mi baš drago da me frajer preduhitrio :-))
Evo, samo da javim da nam je naša ježić jučer rodila svog malog dječaka!
Mali ježiću dobro nam došao!
O detaljima će mamica kad dođu kući :)
:-D:-D:-D:-D
draga ježić, čestitam od srca! Dobro nam došao, mališa:zaljubljen:!:-D:-D
Čestitke ježićima!!!!!
ježić, čestitam!!!:-D
ježić čestitam od srca!!!